Αρχική » 2020 » Απρίλιος

Αρχείο μηνός Απρίλιος 2020

Ο καιρός

booked.net

Σαν σήμερα

24/9/1828: Ίδρυση της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας
Τα πρώτα γραφεία της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας ανοίγουν στο Ναύπλιο (τότε πρωτεύουσα της Ελλάδας), στην Τρίπολη, στην Επίδαυρο και στο νησί της Σύρου. Σχετικός δικτυακός τόπος: http://www.elta.gr/

24/9/: Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μια ευκαιρία κινητοποίησης μαθητών/τριών, γονέων/κηδεμόνων, εκπαιδευτικών προς έναν ενεργό τρόπο ζωής, ο οποίος συμβάλλει στην καλύτερη υγεία και ενισχύει τις σχολικές επιδόσεις. Στόχος της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού είναι η αλλαγή κουλτούρας της νέας γενιάς προς έναν δραστήριο, πιο ενεργό τρόπο ζωής που οδηγεί στην υγεία, σωματική και ψυχική.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Ο Μάιος μας έφτασε!

Γεια σας παιδιά!

Συνεχίζουμε να … “Μένουμε στο σπίτι” και ταυτόχρονα να δημιουργούμε, να περνάμε όμορφα και να επικοινωνούμε!

Μάιος, o τρίτος μήνας της άνοιξης. Πλησιάζει η Πρωτομαγιά! Τα χελιδόνια έχουν χτίσει πια τις φωλιές τους, τα πουλιά κελαηδούν, τα λουλούδια έχουν ανθίσει και τα έντομα άρχισαν να πετούν γύρω μας.

Έτσι δημιουργήσαμε μια καινούρια διαδραστική αφίσα για να δείτε, να ακούσετε, να παίξετε και να…μάθετε!  Πατήστε πάνω στα σύμβολα και ανακαλύψτε την έκπληξη που κρύβει το καθένα.

Θα περιμένουμε να μοιραστείτε μαζί μας τα νέα σας, καθώς και τις νέες σας δημιουργίες (όπως Μαγιάτικα στεφάνια, λουλούδια)  με πολύ πολύ φαντασία χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά  ή φωτογραφίες στον ψηφιακό μας πίνακα (padlet.com/8nipver/spring).

 

Καλή Πρωτομαγιά!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Σημείωση: Ισχύει και ο προηγούμενος πίνακας ανακοινώσεων με την στήλη του βιβλίου και τον τροχό γυμναστικής (padlet.com/8nipver/gym).

 

 

Μένουμε σπίτι…τρώμε υγιεινά και φρούτα πολλά!

Πατήστε στον τροχό, λύστε το αίνιγμα και τη λύση του, με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου ανεβάστε τη στον ψηφιακό μας πίνακα (padlet.com/8nipver/spring).

Η λύση του μπορεί να είναι κατασκευή με πλαστελίνη, χαρτοκοπτική (κολλάζ), ζωγραφιά, φωτογραφία ή ότι άλλο θέλετε. Περιμένουμε τις νέες σας δημιουργίες!

Τροχός με αινίγματα!

Κι ένα παιχνίδι μνήμης με φρούτα!

 

 

Χριστός Ανέστη!

Το “Χριστός Ανέστη!” , είναι ένας χαιρετισμός που συνηθίζουμε να λέμε από παλιά οι χριστιανοί για 40 ημέρες μέχρι την παραμονή της Αναλήψεως, δηλαδή μέχρι την ημέρα που ο Χριστός αναλήφθηκε στους ουρανούς. Το “Χριστός Ανέστη” το χρησιμοποιούμε στη θέση του “καλημέρα”, “καλησπέρα”, “καληνύχτα”. Το άτομο που χαιρετάμε απαντάει με το “Αληθώς Ανέστη!”.

Πάσχα: μια διαδραστική αφίσα!

Γεια σας παιδιά!

Τα σχολεία συνεχίζουν να είναι κλειστά, αλλά αυτό δεν σας εμποδίζει να συνεχίζετε να δημιουργείτε και να περνάτε καταπληκτικά! Μπορείτε να ανεβάζετε τις ζωγραφιές σας, να μας γράφετε τα νέα σας και να μας στείλετε τις ευχές σας για το Πάσχα!

Γι ‘ αυτό δημιουργήσαμε την παρακάτω διαδραστική αφίσα για το Πάσχα, με πολλές εκπλήξεις!

Πατήστε πάνω στα σύμβολα και ανακαλύψτε τι κρύβει το καθένα. Επίσης ανακαλύψτε τον κρυμμένο νέο ψηφιακό πίνακα ανακοινώσεων (padlet 2o). Με χαρά περιμένουμε να στολίσετε τον πίνακα!

Kαλή Ανάσταση!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

(Σημείωση: Ισχύει και ο προηγούμενος πίνακας ανακοινώσεων με τον τροχό γυμναστικής και τα βιβλία που διαβάζετε).

Ευχές!



Λήψη αρχείου

 

Φρουτοπία!

Παιδική σειρά με κούκλες η οποία αποτελεί την τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου κόμικ (1983) του συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά και του σκιτσογράφου Νίκου Μαρουλάκη. Η σειρά έχει ως θέμα τις περιπέτειες του δημοσιογράφου Πίκου Απίκου, ο οποίος ταξιδεύει στην μακρινή χώρα της Φρουτοπίας για να διερευνήσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Μανώλη του Μανάβη (από το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ).

ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ

Μπορείτε να δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς στον σύνδεσμο

https://archive.ert.gr/?s=%CE%A6%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1

 

Προτάσεις της Μέριμνας προς τους γονείς



Λήψη αρχείου

Κρεμάλα

Παιχνίδια

Τι θα λέγατε να εξασκήσουμε τη μνήμη και τη σκέψη μας;

Στον Εθνικό Συσσωρευτή Εκπαιδευτικού Περιεχομένου, το Φωτόδεντρο, υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε και συγχρόνως να μάθουμε. Δείτε τις οδηγίες χρήσης στο παρακάτω έγγραφο.



Λήψη αρχείου

1.Παιχνίδια μνήμης

Οι μαθητές ανακαλύπτουν ζευγάρια με τις όμοιες εικόνες.

http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/10773

http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/10775?locale=el

2.Αναπαραγωγή προτύπου

Οι μαθητές παρατηρούν και προσπαθούν να τοποθετήσουν τις εικόνες με τη χρήση του ποντικιού, έτσι ώστε να αναπαραγάγουν το δοσμένο πρότυπο (αντιστοίχιση ένα προς ένα).

http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/10764?locale=el

3.Αποκρυπτογράφηση με εικόνες

Οι μαθητές αποκρυπτογραφούν τις λέξεις χρησιμοποιώντας τα αρχικά γράμματα από τις λέξεις των εικόνων που τους δίνονται (φωνολογική ενημερότητα).

http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/10762?locale=el

Καλή εξάσκηση!

Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Σας διαβιβάζουμε το ενημερωτικό υλικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΙΔΗΕ) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Αντιγόνη Χριστοφορίδου

 

 

 

 

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση