Αρχική » 2022 » Ιούνιος

Αρχείο μηνός Ιούνιος 2022

Οριστικοποίηση εγγραφών νηπίων/προνηπίων για το σχολικό έτος 2022-2023

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εγγραφής στο 8ο Νηπιαγωγείο Βέροιας το επόμενο σχολικό έτος 2022-2023 θα λειτουργήσουν 3 πρωινά τμήματα (υποχρεωτικής φοίτησης) και 1 τμήμα ολοήμερου προγράμματος (προαιρετικής φοίτησης).

Ειδικότερα:

  1. Θα φοιτήσουν όλοι οι μαθητές (νήπια/προνήπια) για τους οποίους υποβλήθηκαν αιτήσεις εγγραφής (πρωινά τμήματα και ολοήμερο πρόγραμμα)
  2. Τα προνήπια (σχ.έτους 2021-2022) εγγράφονται αυτεπάγγελτα στην επόμενη τάξη (νήπια)
  3. Το Σεπτέμβριο θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις μετεγγραφής που υποβλήθηκαν στο 8οΝηπιαγωγείο Βέροιας.
  4. Η ζώνη πρόωρης υποδοχής δεν θα λειτουργήσει.

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Αντιγόνη Χριστοφορίδου

Λήξη σχολικού έτους 2021-2022: “τραγουδοπαιχνίδια-παραμύθια στην αυλή!”

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς όλα τα τμήματα του Νηπιαγωγείου αποχαιρέτησαν το σχολείο, με τραγουδοπαιχνίδια-παραμύθια στην αυλή από τον κ.Παγκράτη Παυλίδη (δάσκαλο) του Ειδικού Σχολείου Βέροιας!

.png

Εργαστήρια Δεξιοτήτων (σχολικό έτος 2021-2022)

Εργαστηρίων Δεξιοτήτων

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και σύμφωνα με το «Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων όλων των τύπων σχολικών μονάδων, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και των Γυμνασίων» (ΥΑ 94236/ΓΔ4/29-7-2021 – ΦΕΚ 3567/Β/4-8-2021 του ΥΠΑΙΘ) ο Σύλλογος Διδασκόντων προγραμμάτισε και υλοποίησε ετήσιο Σχέδιο Δράσης για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Ο κύριος προσανατολισμός του σχεδίου δράσης ήταν η μάθηση μέσω ομαδοσυνεργατικής, δημιουργικής και κριτικά αναστοχαζόμενης διδακτικής μεθοδολογίας, η ενίσχυση των δεξιοτήτων ζωής, της διαμεσολάβησης και υπευθυνότητας. Με τις δράσεις που υλοποιήθηκαν και  την αξιολόγηση/αποτίμηση που ακολούθησε  από μαθητές και εκπαιδευτικούς, επιδιώχτηκε να καλλιεργηθούν δεξιότητες νου, μάθησης, ζωής, επιστήμης και Τεχνολογίας. Ειδικότερα στόχος ορίζεται  η εξοικείωση των μαθητών/τριών με τις βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα (μάθησης, αλφαβητισμού και ζωής), όπως αναλυτικά περιγράφονται στο Σχέδιο Δράσης της Σχολικής Μονάδας.

Όλες οι τάξεις υλοποίησαν τον ίδιο Θεματικό κύκλο. Κάθε κύκλος ήταν διάρκειας 5-7 εβδομάδων και σύμφωνα με την προτεινόμενη χρονική ανάπτυξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Κατά τη διάρκεια υλοποίησης ανάλογα με τις επιδημιολογικές συνθήκες που επικρατούσαν (πχ.απουσίες μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών), η κάθε νηπιαγωγός αναπροσάρμοσε τον αρχικό προγραμματισμό συνυπολογίζοντας αφενός τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών/τριών της και αφετέρου τη δυναμική της ομάδας. Αξιοποιήθηκε το υλικό από το Αποθετήριο για τα Εργαστήρια δεξιοτήτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

 Ειδικότερα οι θεματικές που επιλέχθηκαν είναι οι ακόλουθες:

1η Θεματική ενότητα: Φροντίζω το Περιβάλλον



Λήψη αρχείου

2η Θεματική ενότητα : Ενδιαφέρομαι και ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη



Λήψη αρχείου

3η Θεματική ενότητα: Ζω καλύτερα – Ευ Ζην



Λήψη αρχείου

4η Θεματική ενότητα: Δημιουργώ και Καινοτομώ- Δημιουργική Σκέψη & Πρωτοβουλία



Λήψη αρχείου

Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου (σχολικό έτος 2021-2022)



Λήψη αρχείου

Πρόγραμμα Διατροφής – Ολοήμερο Πρόγραμμα (σχολικό έτος 2021-2022)

Τρώμε Μεσογειακά…έχουμε υγεία, δύναμη, χαρά!



Λήψη αρχείου

Υποστήριξη σχολικής μονάδας από ψυχολόγο (σχολικό έτος 2021-2022)

ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ scaled

Στα πλαίσια της υποστήριξης σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19, τοποθετήθηκε στο Νηπιαγωγείο μας (κάθε Τρίτη) ψυχολόγος.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ενημέρωσης και συμβουλευτικής καθοδήγησης στους μαθητές, τους γονείς και την ευρύτερη σχολική κοινότητα με στόχο την ενδυνάμωση και την απόκτηση δεξιοτήτων για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων και απρόβλεπτων καταστάσεων, όπως η πανδημία του COVID-19.

Απώτερος στόχος είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, η προστασία της σχολικής κοινότητας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας.

Δόθηκη η δυνατότητα πραγματοποίησης εξατομικευμένων ή/και ομαδικών συνεδρίων συμβουλευτικής με γονείς (χρήση ψηφιακής τάξης Webex).

Υλοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες σε όλα τα τμήματα (σε συνεργασία με τις Νηπιαγωγούς).

κολλάζ

Μαρία Σκουρού, Ψυχολόγος

Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο (σχολικό έτος 2021-2022)

agglikan

Το παιδί δε θυμάται τί του διδάξαμε, αλλά θα θυμάται για πάντα πώς το κάναμε να νιώσει…

Η εισαγωγή μιας οποιασδήποτε επιπρόσθετης γλώσσας στην προσχολική ηλικία δεν αποτελεί μόνο μια γλωσσική ικανότητα. Είναι πρωτίστως μια δημιουργική διαδικασία που επηρεάζει θετικά την ολιστική ανάπτυξη των παιδιών.  Άλλωστε, η αγγλική γλώσσα αποτελεί πλέον μια βασική δεξιότητα και όχι απλώς μια ξένη γλώσσα. Εκτός των άλλων αποτελεί τη ‘γλώσσα πρόσβασης στον κόσμο’ (Alexiou, 2020).

Τα πλεονεκτήματα της εκμάθησης γλωσσών από μικρή ηλικία δεν σχετίζονται απλώς με την εκμάθηση γλωσσών και τη μελλοντική επιτυχία, αλλά και με άλλα οφέλη, γνωστικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, ψυχο-συναισθηματικά. Επομένως,  η συνεισφορά μιας οποιαδήποτε ξένης γλώσσας στο Νηπιαγωγείο συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού. Η ιδέα βασίζεται σε μια κοινωνικο-παιδαγωγική προοπτική, που δίνει έμφαση στην εισαγωγή των αγγλικών ως μέσο:

  • προώθησης των εκφραστικών εργαλείων και της πολυγλωσσικής ευαισθητοποίησης των παιδιών,
  • ενίσχυσης των κινήτρων, της αγάπης και της εμπιστοσύνης τους στην εκμάθηση γλωσσών,
  • ανάπτυξης διαπολιτισμικής ευαισθησίας και σεβασμού,
  • ενίσχυσης της διαφοροποιημένης πολιτισμικής και γλωσσικής ταυτότητας των παιδιών, τη θετικής εικόνας του εαυτού τους και της χρήσης της μητρικής γλώσσας, ως πλεονέκτημα στη μαθησιακή διαδικασία και την επικοινωνία (Alexiou & Penderi, 2021).

ιστολόγιο

Γεωργία Γεωργάκη (Αγγλικής)

9 Μαΐου 2022 – Europe Day



Λήψη αρχείου

Πρόγραμμα Ομαλής Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό (σχ.έτος 2021-2022)

Στα πλαίσια του Συλλογικού Προγραμματισμού Σχολικής Μονάδας υλοποιήθηκε Σχέδιο Δράσης με θέμα  «η Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο», κοινό από όλα τα πρωινά τμήματα του Νηπιαγωγείου. Οι παρακάτω δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με το 8ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας. Ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου: Σοφία Ψάλτη (Δασκάλα), Παρθένα Τσιλιγκερίδου (Δασκάλα), Ειρήνη Κυπαρισσοπούλου (Δασκάλα), Μαρία Δελιοπούλου (Πληροφορικός), Ελένη Αναγνώστου (Μουσικός),  καθώς και τον Διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου, Κυριάκο Μήτκα,  που συνέβαλλαν για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Πρωινό Τμήμα Ν1



Λήψη αρχείου

Πρωινό Τμήμα Ν2



Λήψη αρχείου

Πρωινό Τμήμα Ν3



Λήψη αρχείου

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας σχολικού έτους 2021-2022

Ο εγκεκριμένος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας για το σχολικό έτος 2021-2022

https://drive.google.com/file/d/1HSr54kKRVay8nd-ocM0IF-aH2mRG4nRj/view?usp=sharing

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση