Αρχική » Αξιολόγηση σχολικής μονάδας » Βιωματικό εργαστήριο από το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΣΒΑΣΗ»

Ο καιρός

booked.net

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Βιωματικό εργαστήριο από το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΣΒΑΣΗ»

Στο πλαίσιο των σχεδίων δράσης της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, υλοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια με τους μαθητές και μαθήτριες όλων των τμημάτων του Νηπιαγωγείου από το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΣΒΑΣΗ».

Το θέμα των βιωματικών εργαστηρίων ήταν η «διαφορετικότητα». Οι μαθητές/τριες προσέγγισαν τις έννοιες διαφορετικότητα, αποδοχή και μοναδικότητα μέσα από το παραμύθι «Ότο, το μικρό πορτοκαλί καρότο». Άκουσαν το παραμύθι, έπαιξαν με το ζάρι των συναισθημάτων, εκφράστηκαν για το πως νιώθουν και στο τέλος το κάθε παιδί ζωγράφισε τον δικό του Ότο, με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

.png

Ο Ότο ήταν διαφορετικός! Ο Ότο ήταν λιγάκι ανάποδος και φορούσε πράσινα και όχι πορτοκαλί ρούχα…… αλλά ο Ότο ήταν πολύ καλός ζωγράφος!

Ευχαριστούμε τις κ.κ. Σοφία Γεώργου και Αικατερίνη Κυράνου, του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΣΒΑΣΗ» που υλοποίησαν τις δράσεις.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση