Αρχική » 2025 » Σεπτέμβριος

Αρχείο μηνός Σεπτέμβριος 2025

Ο καιρός

booked.net

RSS Εορτολόγιο

Σαν σήμερα

27/10/1829: Ο τσάρος Νικόλαος Α αποστέλλει στην Ελλάδα 6.000 τυφέκια και 12 πυροβόλα, προς ενίσχυση του νεοσύστατου ελληνικού στρατού, κατόπιν αιτήματος του Ιωάννη Καποδίστρια.

Εργαστήρια Δεξιοτήτων-σχολικό έτος 2025-2026

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και σύμφωνα με το «Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων όλων των τύπων σχολικών μονάδων, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και των Γυμνασίων» (ΥΑ 94236/ΓΔ4/29-7-2021 – ΦΕΚ 3567/Β/4-8-2021 του ΥΠΑΙΘ) ο Σύλλογος Διδασκουσών προγραμμάτισε για το τρέχον σχολικό έτος, το ετήσιο Σχέδιο Δράσης για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, κοινό σε όλα τα πρωινά τμήματα του Νηπιαγωγείου, με δράσεις και δραστηριότητες αφενός προσαρμοσμένες στις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών/τριών του κάθε τμήματος και αφετέρου της δυναμικής της κάθε ομάδας. Όλα τα τμήματα θα υλοποιήσουν δραστηριότητες με τους ίδιους  Θεματικούς κύκλους. Κάθε κύκλος είναι διάρκειας 5-7 εβδομάδων και σύμφωνα με την προτεινόμενη χρονική ανάπτυξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Ειδικότερα οι θεματικές που επιλέχθηκαν είναι οι ακόλουθες:

1η Θεματική ενότητα :  Ζω καλύτερα- Ευ Ζην

Υποενότητα: Ψυχική υγεία

Τίτλος:  «Κάθε αλλαγή, μια φωτεινή αρχή!»

Χρόνος υλοποίησης: Οκτώβριος 2025 – Νοέμβριος 2025

 2η  Θεματική ενότητα : Ενδιαφέρομαι και ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη

Υποενότητα: Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός , διαφορετικότητα

Τίτλος:  «Νηπίων παιδεία: Tο πρώτο βήμα στη Δημοκρατία»

Χρόνος υλοποίησης: Δεκέμβριος 2025 – Φεβρουάριος 2026

 3η Θεματική ενότητα :  Φροντίζω το περιβάλλον

Υποενότητα: Οικολογία-Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά

Τίτλος: «Θάλασσα SOS χωρίς πλαστικά»

Χρόνος υλοποίησης: Φεβρουάριος 2026 – τέλη Μαρτίου 2026

 4η Θεματική ενότητα : Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη & Πρωτοβουλία, STEM- Ρομποτική

Υποενότητα:  Ρομποτική, STEM/STEAM, Νέες Τεχνολογίες, Γνωρίζω τα επαγγέλματα

Τίτλος: «Μικροί Μετεωρολόγοι (STEM)»

Χρόνος υλοποίησης: Απρίλιος 2026 – Μάιος 2026

12η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2025

Με έναυσμα το σύνθημα της 12ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού: «Κινούμαι, Ενεργώ, Δημιουργώ», «Ο Αθλητισμός μας ενώνει» συνδιοργανώθηκαν αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια σε συνεργασία με το Ειδικό Νηπιαγωγείο Βέροιας, προσεγγίζοντας την έννοια της συμπερίληψης και καλλιεργώντας τη συνεργασία, την ομαδικότητα, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την ενσυναίσθηση.

ATHLHTISMOS1

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025, στον αύλειο χώρο του σχολείου υλοποιήθηκαν κοινές αθλητικές δραστηριότητες (διαδρομές ισορροπίας, άλματα με στεφάνια, εμπόδια με κώνους) ρυθμικά τραγουδοπαιχνίδια με συνοδεία μουσικής.

EPISKEPSHATHLHTISMOS

Κατά τη διάρκεια της  τρέχουσας εβδομάδας, μετά από επίσκεψη στο χώρο του Ειδικού Νηπιαγωγείου Βέροιας, παρουσιάσεις-συζητήσεις στην ολομέλεια των πρωϊνών τμημάτων, με έντυπο και ψηφιακό υλικό, που αφορούσαν στον αθλητισμό, στους Ολυμπιακούς-Παραολυμπιακούς Αγώνες-Αθλήματα και τις αξίες που πρεσβεύει το Ολυμπιακό Πνεύμα, οι μαθητές/τριες αναπαρέστησαν αθλήματα, εκφράστηκαν για το αγαπημένο τους άθλημα, δημιούργησαν ατομικές  και ομαδικές εργασίες-αφίσες.

METALLIA

Με την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου απένειμαν μετάλλια στους/στις μαθητές/τριες του Ειδικού Νηπιαγωγείου Βέροιας και με τη σειρά τους παρέλαβαν με χαρά  το δικό τους μετάλλιο συμμετοχής από τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων.biblia 1

Η ομαδική δημιουργία-αφίσα δώρο από τους/τις μαθητές/τριες του Ειδικού Νηπιαγωγείου Βέροιας με το μήνυμα: «Όταν παίζουμε, αθλούμαστε μαζί, γινόμαστε όλοι πιο δυνατοί!»

Screenshot 1

Ομαδικά κινητικά παιχνίδια, τραγούδια συνεχίστηκαν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής  του Ολοήμερου Προγράμματος του 8ου Δημοτικού Σχολείου κ.Κ.Μητρόπουλο.

 

Νέο Δ.Σ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2025-2026

Στις αρχές του σχολικού έτους 2025-2026 πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, το οποίο ισχύει για δύο (2) σχολικά έτη (2025-2026 & 2026-2027).

Η σύνθεση του Δ.Σ.του Συλλόγου είναι:

  1. Σοφία Μιχαηλίδου, Πρόεδρος
  2. Γεωργία Κουκουρίκη, Γραμματέας
  3. Ελένη Αβέλλα, Ταμίας
  4. Μέλη:  Χριστοδούλου Μαρία, Σέντζα Μαρία

Δημιουργία και διαχείριση μαθητικών λογαριασμών Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (Π.Σ.Δ.)

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), με τον  οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση  στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)  (https://www.sch.gr/services).

Η εγγραφή γίνεται στο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/

Αναλυτικές οδηγίες στον οδηγό εγγραφής

Επισημάνσεις για τη διαδικασία εγγραφής:

  • Οι γονείς/κηδεμόνες  θα πρέπει  να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.
  • Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας (για τα Νήπια είναι ο ίδιος με πέρυσι, για τα Προνήπια θα σας δοθεί από το σχολείο)
  • Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης e–mail του  και του αριθμού κινητού τηλεφώνου σας, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  • Στο πεδίο «Τμήμα» ορίζεται από το 1 έως το 6 (ανάλογα σε ποιο τμήμα του Νηπιαγωγείου φοιτά το παιδί σας)
  • Στο πεδίο “Τάξη” επιλέγετε “Νήπια-Προνήπια”
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας αποστέλλεται  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής.

Πρώτη μέρα στο σχολείο!

PROTH MERA

Πρώτη μέρα στο σχολείο για τους/τις μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου με χαμόγελα, παιχνίδια γνωριμίας, τραγουδοπαιχνίδια. Η πρώτη εμπειρία των μαθητών/τριών αποτυπώθηκε εικαστικά με διαφορετικά χρώματα, σχέδια από τον/την καθένα/μία ξεχωριστά και με την προσφορά  ευωδιαστού βασιλικού σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά!

Aγιασμός σχολικού έτους 2025-2026

AGIASMOS

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2025-2026, στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, παρουσία μαθητών/τριών, γονέων, εκπαιδευτικών και των επισήμων κ.Α.Δέλλα και κ. Β.Κωτίδη. Ακολούθησε ενημέρωση για βασικά λειτουργικά θέματα του Νηπιαγωγείου και παρουσίαση του εκπαιδευτικού προσωπικού στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών από την προϊσταμένη της Σχολικής Μονάδας.

Ευχές για μια χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά!

Ο Σύλλογος Διδασκουσών

 

Ευχαριστήριο στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

TOICHOS

Στην αρχή του σχολικού έτους 2025-2026, με χρωματιστές πινελιές, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, με την συνδρομή του εικαστικού κ.Δαμιανού Οικονομίδη, μεταμόρφωσαν την πρόσοψη του Νηπιαγωγείου σ΄ένα χαρούμενο «κήπο» των παιδιών.

biblia1

Με ιδιαίτερη χαρά δεχθήκαμε την χορηγία παιδικών βιβλίων και παιχνιδιών από γονείς του Νηπιαγωγείου εμπλουτίζοντας τη Δανειστική Βιβλιοθήκη και το παιδαγωγικό υλικό του Σχολείου μας.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας για την συνεισφορά και υποτήριξή του στο έργο της Σχολικής μας Μονάδας.

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Ετικέτες

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία

Συντάκτες

  • 8ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ