Διεύθυνση: Προαστίου 26 Χαλκίδα 34100.
Τηλ.: 2221083753 2221020848
fax: 2221083753
e-mail : mail@6gym-chalk.eyv.sch.gr
Η Διευθύντρια
Παπά Δέσποινα
Διεύθυνση: Προαστίου 26 Χαλκίδα 34100.
Τηλ.: 2221083753 2221020848
fax: 2221083753
e-mail : mail@6gym-chalk.eyv.sch.gr
Η Διευθύντρια
Παπά Δέσποινα
Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2024, το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας πραγματοποίησε μια μικρή απόδραση στη Στενή Ευβοίας. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, μαθητές και εκπαιδευτικοί ανεβήκαμε στον αγαπημένο εκδρομικό προορισμό και περπατήσαμε δίπλα στο ποτάμι και στα πλατάνια καθώς και στα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού. Στη συνέχεια, κάναμε στάση για καφεδάκι ή για κάποιο σνακ ή για το φημισμένο μπισκοτόγλυκο στις καφετέριες. Προς το μεσημέρι, κάποιοι δεν παρέλειψαν να δοκιμάσουν και τις τοπικές λιχουδιές σε κάποια από τις ταβέρνες της Στενής.
Ο περίπατος στη φύση και στον καθαρό αέρα καθώς και η ανάπαυλα από την καθημερινότητα, μάς έδωσε τη δυνατότητα να ξεκουραστούμε και να αντλήσουμε ενέργεια για τις μέρες που απομένουν μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Μπορεί οι μαθητές μας να μην ήθελαν να βγάλουμε φωτογραφίες, η Διευθύντρια του σχολείου μας και οι εκπαιδευτικοί δεν έφεραν αντίρρηση.
Δυναμικό «παρών» έδωσε και φέτος το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στο 18ο Doc Fest την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024. Όλα τα τμήματα της Γ΄ τάξης με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.κ. Λιάτζουρα Κατερίνα και Νίκα Χαρά, και συνοδούς εκπαιδευτικούς τις κ.κ. Πιτσούνη Ζωή, Καρλή Δέσποινα, Λουκά Φιλοθέη, Πουλοπούλου Βίκυ και Στούπα Χρήστο, παρακολούθησαν ταινίες μικρού μήκους στη ζώνη μαθητικής δημιουργίας καθώς και στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ. Μάλιστα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη δουλειά και των συμμαθητών τους, της περσινής Γ’ Γυμνασίου, που συμμετείχαν στο Doc Fest με το ταινιάκι μικρού μήκους με τίτλο «Η Χαλκίδα των Μυταρά μέσα από το Εργαστήρι Τέχνης-Ένα μελίσσι καλλιτεχνικής δημιουργίας».
Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, παρακολούθησαν τη σύγχρονη δημιουργία και ήρθαν σε επαφή με θέματα ιστορικά, μυθολογικά, σύγχρονα και διαχρονικά μέσα από την τέχνη της κινηματογράφησης και του ντοκιμαντέρ.
Το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας θεωρεί αυτές τις δράσεις πολύ ουσιαστικές, καθώς είναι σημαντικό για τα παιδιά, να έρχονται από αυτήν την ευαίσθητη ηλικία σε επαφή με τον κόσμο της μεγάλης οθόνης, να αποκτούν αισθητικό κριτήριο, να εξασκούνται στην τέχνη της θέασης, κι ύστερα να μοιράζονται και να επικοινωνούν τις εμπειρίες και τα συναισθήματα, που τους προκαλεί μια ιδιαίτερη μορφή τέχνης, όπως είναι το ντοκιμαντέρ. Ιδανικά, ίσως για κάποια παιδιά, αυτή η επαφή με την τέχνη, θα μπορούσε να αποτελέσει κριτήριο επαγγελματικής επιλογής.
Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024, οι μαθητές του τμήματος Α1 του 6ου Γυμνασίου μαζί με τις εκπαιδευτικούς κ. Αναστασίου Κατερίνα και κ. Στουρνάρα Ευσταθία, επισκέφθηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Τίτλος ψάχνει τη δική του ιστορία». Στόχος του προγράμματος ήταν η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και η ανάπτυξη της δημιουργικής έκφρασης και γραφής εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους τα βιβλία μπορούν να αποτελέσουν έναυσμα για ελεύθερη έκφραση των μαθητών, ανταλλαγή ιδεών και ψυχαγωγία. Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και εικαστικές αναζητήσεις οι μαθητές και οι μαθήτριες ανακάλυψαν τον κόσμο της βιβλιοθήκης με απώτερο σκοπό την αποδοχή της διαφορετικότητας, την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, την ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους. Με τη βοήθεια, μάλιστα, των βιβλιοθηκονόμων και των υπεύθυνων των προγραμμάτων, κ. Γεωργίας Σταυρογιάννη και κ. Γεωργίας Φαρρή, ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης, έμαθαν τον τρόπο ταξινόμησης των βιβλίων, αναζήτησαν τους αγαπημένους τους συγγραφείς, εμπνεύστηκαν από τους τίτλους των βιβλίων και στο τέλος, έφτιαξαν τις δικές τους ιστορίες.
Το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας συμμετέχει στη ζώνη μαθητικής δημιουργίας, του φετινού 18ου Doc Fest, με την εργασία-Video “Η Χαλκίδα των Μυταρά μέσα από το Εργαστήρι Τέχνης-Ένα εργαστήρι καλλιτεχνικής δημιουργίας”. Η εργασία εκπονήθηκε από το Γ4 τμήμα του σχολείου μας, τη σχολική χρονιά 2023-2024, και συντονίστρια εκπαιδευτικό την φιλόλογο Χαρά Νίκα. Η εργασία παρουσιάστηκε στο 2ο μαθητικό συνέδριο “Έλα να σου γνωρίσω τον τόπο μου” που διεξήχθη στην Πάτρα τον Απρίλιο του 2024, και αφορά στην παρουσία του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας στην πολιτιστική ζωή της Χαλκίδας. To ταινιάκι θα προβληθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024, ώρα 10.03-10.14 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 10.09-10.19 στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
πάτησε να δεις την εργασία του τμήματος Γ4 με υπεύθυνη την κ. Χ. Νίκα
Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο Μαρούσι (Αθήνα) για να συμμετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Β1 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: “ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ: Αντιδρούμε και ελπίζουμε” και με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης από ενήλικες ή/και από παιδιά. Το δωρεάν πρόγραμμα είχε τη μορφή βιωματικών εργαστηρίων, απευθυνόμενα σε μαθητές και μαθήτριες Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων Γυμνασίων και Λυκείων (ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ) της Αττικής και της Εύβοιας. Στο πρόγραμμα εκτός από τους μαθητές του Β1, συμμετείχαν και μέλη του προγράμματος της Σχολικής Διαμεσολάβησης, που θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές στην σχολική κοινότητα. Ο κάθε μαθητής/τρια συμμετείχε σε 2 εργαστήρια (Α’ και Β’).
Τα 6 εργαστήρια είχαν τους εξής τίτλους:
1-“Ένα παιδί μετράει τα άστρα”- βιωματικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης πάνω στην παιδική κακοποίηση.
2-“Γνωρίζω τα όριά μου και πώς να προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους”- δράση και ανάπτυξη δεξιοτήτων προαγωγής της υγείας και του ευ ζην.
3–”Καταπολεμώντας τη ρητορική του μίσους στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα”- βιωματική δράση για την προστασία από την ανεξέλεγκτη πρόσβαση στο διαδίκτυο.
4–”Ασφαλή όρια σώματος”- πρόγραμμα αγωγής υγείας για την αντίληψη χρήσιμων κανόνων και εννοιών προστασίας του εαυτού μας.
5–”Ψάχνοντας το ΝΕΜΟ”- βιωματικό εργαστήριο που καλλιεργεί την ενότητα και την αλληλεγγύη ως απάντηση στην κακοποίηση.
6–”Όσο μαθαίνω προστατεύομαι”- βιωματικό εργαστήριο για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης από ομηλίκους και την ευαισθητοποίηση σε θέματα έκθεσης σε κινδύνους.
Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας συμμετείχαν ενεργά στα εργαστήρια και στον αναστοχασμό, συνεργάστηκαν άψογα με τους μαθητές/τριες των άλλων σχολείων και συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό στο χώρο και στους ανθρώπους. Η ανατροφοδότηση από τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων ικανοποίησε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν με τα έργα τους στο μαθητικό φεστιβάλ για την βία, την Άνοιξη του 2025.
Για να μειωθεί το κόστος της μετακίνησης οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 6ου Γυμνασίου μετακινήθηκαν από κοινού με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 7ου Γυμνασίου Χαλκίδας. Στην εκπαιδευτική επίσκεψη, τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, κ. Καρλή Δ., κ. Λιλή Κ. και κ. Πιτσούνη Ζ.
Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας η σχολική εορτή για να τιμηθεί η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 51 χρόνια συμπληρώθηκαν από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, το Νοέμβριο του 1973 και οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας με ποιήματα, τραγούδια, αφήγηση χρονικών, προβολή φωτογραφιών και βίντεο τίμησαν τους νέους και τις νέες που σήκωσαν το ανάστημά τους κατά της Χούντας και αγωνίστηκαν για την καθιέρωση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί κ. Ηλία Μαρία και κ. Λιάσκου Διονυσία. Τη χορωδία του σχολείου διηύθυνε ο μουσικός κ. Π. Κουρμπέτης και στο πιάνο συνόδευσε η κ. Κολιογιώργη Γ. Την τεχνική υποστήριξη παρείχε η εκπαιδευτικός κ. Δ. Καρλή.
|
Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024, διοργανώθηκε στο 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας εκπαιδευτική δράση με θέμα τη Σχολική Διαμεσολάβηση. Η Διαμεσολάβηση αποτελεί μία διαδικασία ειρηνικής επίλυσης διαφορών με βάση τον διάλογο και την κατανόηση αλλά και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την εξεύρεση λύσεων που ικανοποιούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Επίσης, λειτουργεί ως μέθοδος πρόληψης της ενδοσχολικής βίας, η οποία επικεντρώνεται στη διαχείριση των συγκρούσεων που προκύπτουν ανάμεσα στους μαθητές/τριες. Με την εναλλακτική αυτή μέθοδο οι εμπλεκόμενοι/ες μαθητές/τριες προσφεύγουν οικειοθελώς στους/στις συνομήλικους/ες διαμεσολαβητές/τριες και ακολουθώντας με τη βοήθειά τους μία συγκεκριμένη διαδικασία, ερευνούν τα αίτια της σύγκρουσής τους και συνεργάζονται για την εξεύρεση αμοιβαίας λύσης, την οποία δεσμεύονται να τηρήσουν.
Με το πέρας του σχολικού ωραρίου, ευαισθητοποιημένοι τόσο οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μας μονάδας όσο και του 7ου Γυμνασίου συναντηθήκαμε για την ανταλλαγή απόψεων και βιωμάτων στο πλαίσιο της επιμόρφωσης και της εφαρμογής καλών πρακτικών. Στο πλευρό μας είχαμε την δικηγόρο και διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια κ. Μαρία Κοκονού, που ήρθε για να εμψυχώσει την προσπάθειά μας. Επίσης, στη συνάντηση παρευρέθηκε η κ. Πηνελόπη Αθανασάκου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής και Σύμβουλος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης του σχολείου μας. Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του 6ου Γυμνασίου κ. Αναστασίου Κατερίνα, κ.Καρλή Δέσποινα, κ. Λουκά Φιλοθέη, κ. Λιλή Κατερίνα, κ. Πιτσούνη Ζωή, κ. Χασιώτου Έφη και η κ. Χριστίνα Τζανάκου του 7ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο τμήμα της παρέλασης του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας και στην σχολική εορτή για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, επισκέφτηκαν το παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου στη Χαλκίδα. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιβράβευσης των μαθητών για την άψογη εμφάνισή τους στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αλλά και στην προετοιμασία και παρουσίαση της γιορτής του σχολείου.
Στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου οι μαθητές ξεναγήθηκαν κατά ομάδες σε μοναδικά και σπάνια κειμήλια από την Ενετοκρατία και την Επανάσταση του 1821 έως και τη σύγχρονη ιστορία μέσα από συλλογές όπλων, στρατιωτικές στολές, αρχειακό και φωτογραφικό υλικό, πίνακες, έργα τέχνης καθώς και διοράματα σημαντικών ιστορικών γεγονότων. Η επίσκεψη αυτή έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να βρεθούν σ’ ένα δυναμικό χώρο “ζωντανής ιστορίας” που αποδίδει φόρο τιμής στους πολεμιστές προγόνους μας και σεβασμό στις θυσίες τους.
Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν μια σύντομη στάση ξεκούρασης στην παραλία της πόλης. Υπεύθυνος της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Απ. Κόνιαλης και συνοδοί εκπαιδευτικοί ο κ. Π. Κουρμπέτης, η κ. Φ Νταλαγιάννη και η κ. Γ. Κολιογιώργη.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου και την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για υλοποίηση δράσεων το χρονικό διάστημα 10 – 18/10 , πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια σε όλα τα τμήματα του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας από τις Συμβούλους Σχολικής Ζωής κ. Λιλή Κατερίνα και κ. Λιάτζουρα Κατερίνα καθώς και με τη συνδρομή της εκπαιδευτικού κ. Παπαδημητρίου Νίκης.
Το θέμα που επιλέχτηκε από την ομάδα ήταν η κατανόηση, η αποδοχή και η διαχείριση των συναισθημάτων. Συγκεκριμένα, η δράση στην Γ’ Γυμνασίου είχε ως κεντρικό άξονα τα θερμά συναισθήματα, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες εκφράστηκαν καλλιτεχνικά κατασκευάζοντας την «Μπουγάδα των θερμών συναισθημάτων». Στην Β’ Γυμνασίου η δράση είχε ως θέμα την κατανόηση όλων των συναισθημάτων, την αποδοχή τους καθώς και τεχνικές διαχείρισης των δύσκολων συναισθημάτων «άγχος-θυμός». Στην Α’ Γυμνασίου επιλέχτηκε η δράση «Ταξίδι στο βουνό / Νησί των συναισθημάτων», όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες ταξιδέψαν στην «γέφυρα του φόβου», στο «ηφαίστειο του θυμού», τη «λίμνη της λύπης» και την «καλύβα της χαράς». Οι δράσεις αυτές έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες τους σχολείου μας να αφουγκραστούν και να ακούσουν τα συναισθήματά τους και να αναπτύξουν την συναισθηματική τους νοημοσύνη.
“Η ψυχική υγεία συνεπάγεται συμπεριφορά θερμή, γενναιόδωρη και γεμάτη κατανόηση, συναίσθημα τρυφερό, στάση εγκάρδια και πράξεις αλληλεγγύης…”. Χόρχε Μπουκάι
Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, το σχολείο μας τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, την επέτειο του «ΟΧΙ» που μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις και σηματοδοτεί την έναρξη του πολέμου με την Ιταλία.
Η γιορτή ξεκίνησε με τον ορισμό του σημαιοφόρου και των παραστατών που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο στην παρέλαση και απονεμήθηκαν από τη Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου κ. Παπά Δέσποινα τα βραβεία προόδου και τα αριστεία στους μαθητές που διακρίθηκαν κατά το σχολικό έτος 2023-24.
Στη συνέχεια, ακολούθησε βίντεο αφιερωμένο στα γεγονότα του 1940. Η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου πλημμύρισε από το εθνικό φρόνιμο των μαθητών/τριών καθώς αφηγήθηκαν το χρονικό των γεγονότων και απήγγειλαν ποιήματα του Α. Σικελιανού και του Γ. Ρίτσου. Η χορωδία του σχολείου υπό την μουσική διεύθυνση του μαέστρου και μουσικού του σχολείου κ. Π. Κουρμπέτη πλαισίωσε τη γιορτή με επετειακά τραγούδια. Τη χορωδία συνόδευσε στο πιάνο η εκπαιδευτικός Γ. Κολιογιώργη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ζητώντας η νέα γενιά να πάρει τη σκυτάλη για τη συνέχιση του αγώνα, για την περιφρούρηση της ειρήνης και της ανθρωπιάς φώναξαν το <<ΟΧΙ>> στον συμβιβασμό και την αδιαφορία, φώναξαν <<Ποτέ πια πόλεμος! Ποτέ πια φασισμός!>> και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα από τους συμμαθητές/τριές τους και τους εκπαιδευτικούς.
Το βίντεο και την γιορτή επιμελήθηκε η κ. Φωτεινή Νταλαγιάννη (Βιολόγος) με την συνδρομή της κ. Φιλοθέης Λουκά (Αγγλικής φιλολογίας). Την τεχνική υποστήριξη παρείχε η εκπαιδευτικός της Πληροφορικής κ. Δ. Καρλή.
Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 το 6ο Γυμνάσιο πραγματοποίησε εκπαιδευτικές επισκέψεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες και των τριών τάξεων του Γυμνασίου.
Η Α΄ Γυμνασίου επισκέφθηκε το αρχαιολογικό μουσείο της Θήβας. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν κατά ομάδες σε όλο τον εκθεσιακό χώρο του μουσείου και είδαν εκθέματα που προέρχονται από την ανασκαφική δραστηριότητα στη Βοιωτία και καλύπτουν μια μεγάλη περίοδο από την Παλαιολιθική εποχή έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους. Στη συνέχεια, μαθητές και εκπαιδευτικοί περπάτησαν στους πεζόδρομους της πόλης του Οιδίποδα και γευμάτισαν στην κεντρική πλατεία. Την Α΄ Γυμνασίου συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Ακινόσογλου Δ., Αμπατζής Γ., Αναστασίου, Δαμιανός Γ., Μπαλούκου, Στουρνάρα Ε..
Η Β΄ Γυμνασίου επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά, το σημαντικότερο ίσως μνημείο της μεσοβυζαντινής εποχής στον ελλαδικό χώρο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν αλλά και να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική, τα μοναδικά ψηφιδωτά, τις τοιχογραφίες και τα γλυπτά που συνθέτουν τον διάκοσμο του μνημείου που περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Επόμενη στάση έγινε στις πανέμορφες πηγές Κρύας στη Λιβαδειά. Μαθητές και εκπαιδευτικοί περπάτησαν σε μια πανέμορφη περιοχή με τρεχούμενα νερά, αιωνόβιους πλατάνους, πέτρινα γεφύρια, νερόμυλους και μικρούς καταρράκτες και γεύτηκαν το παραδοσιακό σουβλάκι. Την Β΄ Γυμνασίου συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Ακριώτης Γ., Ηλία Μ., Ιβάντσος Στ., Κουρμπέτης Π., Λιάσκου Δ., Σταμέλου Φ., Στούπας Χρ..
Η Γ΄ Γυμνασίου, ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου επισκέφτηκε το Μπλοκ 15, ένα από τα ελάχιστα κατοχικά μνημεία της πρωτεύουσας που επιβιώνει ως τις μέρες μας. Στο μαρτυρικό στρατόπεδο του Χαϊδαρίου, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Μιχάλης Σελέκος μας έκανε την τιμή να εξιστορήσει στους μαθητές τα όσα συνέβαιναν στο στρατόπεδο στη διάρκεια της Κατοχής, αποτυπώνοντας τις θηριωδίες του ναζισμού αλλά και τον ηρωισμό και την γενναιότητα ανθρώπων που κρατήθηκαν στο χώρο. Οι μαθητές στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους και γνώρισαν από κοντά ένα σημαντικό χώρο μαρτυρίου και ιστορικής μνήμης. Η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε με έναν φθινοπωρινό περίπατο στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεκουράστηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με τα πανέμορφα νεοκλασικά και την ανεμπόδιστη θέα στα μνημεία της Ακρόπολης. Υπεύθυνη της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η κ. Χ. Νίκα και τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Γούναρης Αν., Καρλή Δ., Κολιογιώργη Γ., Κουκουναράκης Ε., Λιάτζουρα Κ., Λιλή Κ., Πιτσούνη Ζ..
|
Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Α4, Β3 και Β4 του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας στο 1ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών, παρακολούθησαν στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας την ταινία με τίτλο “Ostwind” (2013) σε σκηνοθεσία Katja von Garnier. Η ταινία είναι γερμανικής παραγωγής, απευθύνεται κυρίως σε εφήβους και πραγματεύεται την προσπάθεια ενός κοριτσιού να δαμάσει ένα ατίθασο άλογο καθώς και τη σχέση αγάπης που αναπτύσσει με το ζώο.
Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Τοπική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Goethe Institut της Αθήνας. Τους μαθητές συνόδεψαν η καθηγήτρια Γερμανικών κ. Λιάτζουρα Αικ. και οι καθηγητές Τεχνολογίας κ. Στούπας Χρ. και κ. Ιβάντσος Στ..
Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Γυμνασίου ενημερωτική συνάντηση σχετικά με θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου και γενικά τη σχολική ζωή στο Γυμνάσιο (φοίτηση-απουσίες, ποινές, εκδρομές, ενημερωτικές συναντήσεις κ.λ.π.)
Η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη διότι η επικοινωνία ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους κηδεμόνες συμβάλλει ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και στην ομαλή φοίτηση των παιδιών σε αυτό.
Η Χορωδία του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας συνεχίζει τη δράση της και το σχολικό έτος 2024-25. Οι πρόβες γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη και ώρα 1:50 – 2:30μ.μ., υπό την καθοδήγηση του καθηγητή της μουσικής και μαέστρου κ. Παύλου Κουρμπέτη.
Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Γυμνασίου ενημερωτική συνάντηση σχετικά με θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου και γενικά τη σχολική ζωή στο Γυμνάσιο (φοίτηση-απουσίες, ποινές, εκδρομές, ενημερωτικές συναντήσεις κ.λ.π.)
Η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη για την ανάπτυξη αγαστής κι εποικοδομητικής συνεργασίας σχολείου και οικογένειας.
Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο του εορτασμού της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Αθλητισμού και με κοινό σύνθημα «Αθλούμαστε μαζί, δίνουμε ποιότητα στη ζωή», οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή της φυσικής αγωγής κ. Κόνιαλη Αποστόλη και την εποπτεία της Διευθύντριας κ. Παπά Δ. και των συνοδών εκπαιδευτικών, μετακινήθηκαν με αστικά λεωφορεία στο κλειστό γήπεδο της Κανήθου «Τάσος Καμπούρης».
Εκεί, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμαστούν στα αθλήματα του μπάσκετ, του βόλεϊ, του ποδοσφαίρου αλλά και να γνωρίσουν με τη βοήθεια των προπονητών των αθλητικών συλλόγων το άθλημα του καράτε και της ρυθμικής γυμναστικής. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου οι μαθητές κατά ομάδες συμμετείχαν με κέφι και ενθουσιασμό στα αθλήματα βιώνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία στο κάθε γήπεδο. Η Ημέρα του Αθλητισμού έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να αθληθούν και να κατανοήσουν τα οφέλη και τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.
Ευχαριστούμε πολύ την πρόεδρο του ΓΑΣ ΔΟΞΑ κ. Μακρυγιάννη Ελ. και την εκπαιδεύτρια της ρυθμικής κ. Ηλιάδη Κ., τον προπονητή του καράτε του Συλλόγου «Θεοκλής ο Χαλκιδεύς» κ. Ανδρεσάκη Π. καθώς και τον Αντιδήμαρχο Χαλκίδας κ. Νέζη Ι. για την παραχώρηση του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου «Τ. Καμπούρης» και του Δημοτικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου «Ι. Καλαμακίδης».
Πολλά μπράβο στον εκπαιδευτικό της φυσικής αγωγής κ. Κόνιαλη Απ. για την οργάνωση και τον συντονισμό των μαθητών.