Συμμετοχή της καθηγήτριας Αγγλικών του σχολείου μας στο πρόγραμμα: Comenius- ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση

Η κα. Καρασούλα  αποτυπώνει την εμπειρία της

Η δράση Comenius-ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση έχει ως στόχο να παρέχει στο εκπαιδευτικό προσωπικό ευκαιρίες για κατάρτιση σε άλλη χώρα όπου εργάζεται. Το σεμινάριο στο οποίο συμμετείχα ονομάζεται “ Language and Practical Methodology: Creativity in the Classroom”, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Exeter της Μεγάλης Βρετανίας και είχε διάρκεια δυο εβδομάδες.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν καθηγητές αγγλικών από 8 διαφορετικές χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Λετονία, Ελλάδα, Τουρκία, Γερμανία, Ουγγαρία και Μεγάλη Βρετανία.  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει κίνητρο στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών τους, να βελτιώσουν τις διδακτικές δεξιότητες και να  έρθουν σε επαφή με το βρετανικό σχολικό σύστημα. Εκτός από τα μαθήματα που είχαν ως αντικείμενο τη διατακτική αγγλικών σε μαθητές ηλικίας 4-11, πραγματοποιήσαμε “επισκέψεις εργασίας” σε βρετανικά σχολεία. Χωριστήκαμε σε ομάδες και η δική μου ομάδα ,η οποία αποτελούνταν από εμένα, δυο Γαλλίδες και μια Τουρκάλα επισκέφθηκε τα σχολεία Exwick Heights Primary School και Βearnes Voluntary School.  Mέσω της παρατήρησης  και διάδρασης με τους Βρετανούς συναδέλφους, βιώσαμε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο εργασίας και ταυτόχρονα μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα. Επιπλέον, προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε κοινά στοιχεία και διαφορές με τους συναδέλφους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, να ωφεληθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο από τις επισκέψεις και να δημιουργήσουμε συνδέσμους συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία μας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε, επίσης, εκδρομές οι οποίες είχαν ως στόχο την επαφή με τη βρετανική κουλτούρα  και τα βρετανικά έθιμα όπως Halloween, fox hunting και Βοnfire Night. Συνολικά, η συναναστροφή με καθηγητές αγγλικών άλλων ευρωπαϊκών χωρών προσέφερε μια ξεχωριστή προσωπική εμπειρία και το πρόγραμμα συνέβαλλε στην ευρύτερη κατανόηση της σχολικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Κατηγορίες: Επιμόρφωση. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *