Ενημέρωση για την οδική ασφάλεια από την Τροχαία Αγρινίου

Την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων παρακολούθησαν στο σχολείο μας ενημέρωση για την οδική ασφάλεια από την Τροχαία Αγρινίου, στο πλαίσιο του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής  για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην οδική συμπεριφορά των μικρών μαθητών σαν πεζοί, σαν επιβάτες στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και σαν οδηγοί ποδηλάτου, ένα σύνηθες μέσο μετακίνησης των παιδιών της ηλικίας αυτής.

Ήταν  μια απαραίτητη και χρήσιμη ενημέρωση για τους μαθητές και τις μαθήτριες και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Τροχαία Αγρινίου για την προσφορά της.

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικά, Επικαιρότητα, Επιμόρφωση | Σχολιάστε

Έναρξη Λειτουργίας Επιτροπών Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Επικαιρότητα | Σχολιάστε

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικά, Επικαιρότητα | Σχολιάστε

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Δημοσιεύθηκε στη Αθλητισμός, Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις, Επισκέψεις, Παγκόσμιες μέρες | Σχολιάστε

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικά, Επικαιρότητα, Επιμόρφωση | Σχολιάστε

Κλειστά όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 27  Σεπτεμβρίου  2018

Δελτίο Τύπου

Κλειστά όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

Μετά από απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγουςόλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας  των  ακραίων  και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται,  ικανών να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και δυσκολίες στη μετακίνηση των μαθητών.

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Επικαιρότητα | Σχολιάστε

Ενημερωτική Επιστολή

Αγαπητοί γονείς

Η ημέρα αυτή είναι μια ημέρα γιορτής για όλους μας! Σήμερα αρχίζει μια νέα σχολική χρονιά! Μια σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο! Εμείς, το διδακτικό προσωπικό κι εγώ προσωπικά, αρχίζουμε έναν νέο κύκλο μαθημάτων με όρεξη για δουλειά και την επιθυμία να γεμίσουμε τις ψυχές και το μυαλό των μαθητών και των μαθητριών όχι μόνο με εμπειρίες και γνώσεις, αλλά και με ευτυχία. Αφού σας ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά, με  υγεία και δημιουργικότητα, θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, μέσω αυτής της επιστολής, τονίζοντας σημαντικά ζητήματα που θα μας απασχολήσουν το διάστημα που έρχεται.

 

 1. Έγκαιρη προσέλευση των μαθητών στο σχολείο. Η υποδοχή των μαθητών γίνεται 8:00 μέχρι 8:15. Το κουδούνι για το υποχρεωτικό πρόγραμμα χτυπά στις 8:15. Οι μαθητές της Πρωινής Ζώνης προσέρχονται στο σχολείο από 07:00.  Σε καμιά περίπτωση δεν θα εισέρχονται γονείς στο κτήριο, χωρίς λόγο.
 2. Αποχώρηση μαθητών. Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται με τη λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος στις 13:15.  Οι μαθητές του Ολοήμερου Προγράμματος θα σχολάνε στις 15:00. Όσοι μαθητές υπάρχει προγραμματισμός να σχολάνε στις 16:00, αυτό θα καταστεί δυνατόν εφόσον θα λειτουργήσει ανάλογο τμήμα.
 3. Τρόποι ενημέρωσης και επικοινωνίας
 • Επιστολή για σοβαρά θέματα που θέλουμε να σας ανακοινώσουμε
 • Τηλεφωνική κλήση για έκτακτες περιπτώσεις, 2641023055
 • Fax:2641049093,
 • Αναρτήσεις στο blog του σχολείου για όλες τις δραστηριότητες που γίνονται. Η ηλεκτρονική διεύθυνση του blog είναι blogs.sch.gr/5dimagr.
 1. Ενημέρωση γονέων. Σύντομα θα πληροφορηθείτε από τους εκπαιδευτικούς για τις ημέρες και τις ώρες που θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την επίδοση των παιδιών σας, για τον τρόπο εργασίας, για τη συμπεριφορά τους και ό,τι θέματα προκύψουν.
 2. Επικαιροποίηση στοιχείων. Σύντομα θα σας δοθεί ειδικό έντυπο που θα συμπληρώσετε με όλα τα στοιχεία για να μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας.
 3. Γονική συγκατάθεση. Επίσης θα δοθεί έντυπο στο οποίο θα επιτρέπεται ή όχι η φωτογράφηση του παιδιού σας (σε ομαδικές κυρίως φωτογραφίες) και η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου, για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
 4. Η τσάντα στο σχολείο. Οι τσάντες των μαθητών θα παραμένουν στο σχολείο κάθε 1ή  και 3ή   Παρασκευή κάθε μήνα.
 5. Κινητά.  Απαγορεύεται η χρήση κινητών στο σχολείο

 

Εύχομαι στους μαθητές μας καλή πρόοδο και  καλή σχολική χρονιά

Αγρίνιο 11-9-2018

Ο Δ/ντής

Θωμάς Γ. Καραντζίνης

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Γενικά, Επικαιρότητα | Σχολιάστε

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ  (.ppt)

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Γενικά, Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικά, Επικαιρότητα | Σχολιάστε

Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Δ/ντής του Σχολείου μας, σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε την Τρίτη 11-9-2018 και ώρα 08.30 στον Αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας με την έναρξη του σχολικού έτους 2018 – 2019.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για μας.

Οι μαθητές μας, μετά τον Αγιασμό, θα ανέβουν στις τάξεις τους, θα τους δοθούν οδηγίες, θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν στις 09:30.

Παρακαλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν μαζί τους τσάντες, για την παραλαβή των βιβλίων τους.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Ο τόπος μας: η Αιτωλοακαρνανία, πρόγραμμα Ευέλικτης Ζώνης από το τμήμα Δ2

Οι μαθητές του τμήματος Δ2 σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς Ελένη Γράψα, Σταυρούλα Καρασούλα και Μαρίνα Κουτσοσπύρου υλοποίησαν την παρακάτω ψηφιακή ιστορία με θέμα την Αιτωλοακαρνανία στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε