Αναδοχή παιδιού με το πρόγραμμα της ActionAid

Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Αναδοχής παιδιού» της ActionAid

ACTION AIDΑγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι  ο σύλλογος εκπ/κών του σχολείου αποφάσισε το σχολείο   να συμμετέχει στο πρόγραμμα «Αναδοχής Παιδιού της ActionAid» υιοθετώντας την 9χρονη Isinginzwe Eugene Aisha (βλέπε φωτογραφία) από την Ρουάντα της Αφρικής.

Είναι γεγονός ότι το πρόγραμμα Αναδοχής ανοίγει στους μαθητές ένα παράθυρο στον κόσμο και στη σύγχρονη πραγματικότητα που επικρατεί σ’ αυτόν. Μέσω αυτού οι μαθητές ενημερώνονται για παγκόσμια ζητήματα, αναπτύσσουν κριτική σκέψη, αποκτούν κοινωνική συνείδηση, καλλιεργούν πανανθρώπινες αξίες έτσι ώστε να αναλάβουν δράση ως ενεργοί πολίτες του κόσμου.

Από την επαφή μας με την ActionAid  και την μελέτη του φακέλου που μας έστειλε για το θέμα της αναδοχής θα θέλαμε να σας θέσουμε υπόψη τα εξής:

  1. Τα παιδιά επιλέγονται από την ίδια την κοινότητα και με την συγκατάθεση των γονιών τους. Κριτήριο για την επιλογή των κοινοτήτων είναι το μέγεθος της φτώχειας.
  2. Ανάδοχος παιδιού δεν σημαίνει υιοθεσία. Σημαίνει υποστήριξη του παιδιού, της οικογένειάς του και όλων των ανθρώπων στην περιοχή που ζει, έτσι ώστε να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους.
  3. Με την αναδοχή δημιουργείται προσωπική σχέση με το παιδί που στηρίζουμε.  Δυο  φορές το χρόνο θα παίρνουμε μήνυμά  του (φωτογραφίες, μικρά κείμενα, ζωγραφιές κ. ά), αλλά και  εμείς θα μπορούμε να του στέλνουμε ανάλογα.
  4. Θα έχουμε ενημέρωση 2 φορές το χρόνο για την πρόοδο των προγραμμάτων στην κοινότητα και τη χώρα που ζει το παιδί.
  5. Το 80% των χρημάτων διατίθενται στα προγράμματα ανάπτυξης και το 20% στα λειτουργικά έξοδα της ActionAid.  Οι οικονομικές εκθέσεις της ActionAid ελέγχονται από ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές.

 Κρίναμε χρήσιμο σε αυτήν υιοθεσία να μην συμμετέχουμε μόνο εμείς οι εκπ/κοί, αλλά και οι μαθητές μας. Θα γίνουν λεπτομερείς  ενημερώσεις  στους μαθητές από τους εκπ/κούς των τάξεων.

 Το κόστος για κάθε χρόνο είναι 264 ευρώ, περίπου 1 ευρώ στον καθένα μας.

Φωτογραφίες και πληροφορίες για την κοινότητα που ζει το παιδί

Δείτε το στο slideshare.net

Επιστολές – αλληλογραφία

Δείτε το στο slideshare.net

 

Δείτε το στο slideshare.net

Κοινότητα Μούκο Αναφορά Προόδου

Δείτε το στο slideshare.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *