Γ΄ τάξη


ΠΑΙΔΙΩΝ … ΓΡΑΦΕΣ: Ομαδική εργασία των μαθητών του Γ1 όταν ήταν στην Α΄ τάξη(2010-2011)

Μάθημα στο Δάσος του Φράξου!

Στις 19 Μαρτίου, τα τμήματα της Γ΄ τάξης έλαβαν μέρος σε εκδρομή στο σπάνιο δάσος του Φράξου στο Λεσίνι του Δήμου Οινιάδων, όπου περίμεναν το σχολείο μας οι εκπαιδευτικοί από το ΚέντροΠεριβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου, η κα Όλγα Γιαννακογεώργου και ο κος Δημήτρης Κόκκοτος.

Η ξενάγηση σ’ αυτό το μαγευτικό χώρο των 560 στρεμμάτων διευκολύνθηκε από ένα περιποιημένο μονοπάτι που το διασχίζει. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τηχλωρίδα και την πανίδα, προσέγγισαν τις έννοιες του δασικού οικοσυστήματος κι ανέδειξαν τιςαπειλές του δάσους . Επομένως, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και εντυπωσιάστηκαν τόσο από τα κάλλη και τη σημασία του Φράξου που θεώρησαν φυσικό να προστατεύεται, ώστε να επιτευχθεί η αναγέννηση αυτών των αιωνόβιων δέντρων. Εν ολίγοις, ενθουσιάστηκαν από την περιήγηση.

Μάλιστα, οι τρεις εκπαιδευτικοί συνοδοί πιστεύουμε  ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου αποτελεί φορέα πολιτισμού και μόρφωσης ζωτικής σημασίας για το Σχολείο, την κοινωνία και το περιβάλλον.  Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του προγράμματος.

Διδακτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης του σχολείο μας στην Παιδική Βιβλιοθήκη, στην αίθουσα Χρ. Καπράλου και στο Δημοτικό Πάρκο

Η επίσκεψή μας ξεκίνησε από τη βιβλιοθήκη. Κατ’ εξαίρεση οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μας επέτρεψαν να μπούμε στο παιδικό τμήμα το οποίο παραμένει δυστυχώς ακόμη κλειστό. Δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να «χαζέψουν» τα ράφια, να ξεφυλλίσουν τόμους με εικόνες και να διαβάσουν κάποιο παραμύθι. Οι μαθητές νοστάλγησαν στιγμές που είχαν περάσει σ’ αυτόν το μαγικό χώρο όταν λειτουργούσε. Όλα τα παιδιά  περιμένουν πότε θα ανοίξει ξανά.

Ύστερα, επισκεφτήκαμε τη Γλυπτοθήκη. Τα παιδιά θαύμασαν τα εκθέματα.  Την επόμενη μέρα μερικοί μαθητές σχημάτισαν με πλαστελίνη κάποιο άγαλμα!

Στη συνέχεια κάναμε διάλειμμα και παίξαμε στο Πάρκο. Μετά τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και προσπάθησαν να χαρτογραφήσουν το Πάρκο, καθώς στο μάθημα της Μελέτης του Περιβάλλοντος ασχολούμαστε με τους χάρτες. Το Πάρκο αποτελεί για όλους πηγή έμπνευσης…

Οι δάσκαλοι της τάξης

Χρήστος Κυριαζής

Αικατερίνη Γκοϊκοεσέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *