Β2 τάξη

Η μέλισσα και η κοινωνία της

Στα πλαίσια του  διαθεματικού προγράμματος της «Ευέλικτης ζώνης» που έχει αναλάβει η τάξη μας με θέμα «Η μέλισσα και η κοινωνία της», μας επισκέφτηκε ένας μελισσοκόμος τον οποίο είχαμε καλέσει για να μας μιλήσει σχετικά.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία αρχικά να παρακολουθήσουν μια σύντομη και παραστατική επίδειξη των εργαλείων του μελισσοκόμου, καθώς και φωτογραφικό υλικό που αναρτήθηκε στο πίνακα. Ένας μαθητής δε, ντύθηκε και με την ειδική  στολή του μελισσοκόμου. Εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα οι μαθητές στη θέα μιας αληθινής κηρύθρας.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνέντευξη που πήραν ζωντανά οι μαθητές από τον μελισσοκόμο. Ο καθένας είχε προετοιμάσει τη δική του ερώτηση που του την υπέβαλε. Ο μελισσοκόμος απάντησε με υπομονή, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές του θέματος. Η συνέντευξη και η παρουσίαση κάλυψε μια διδακτική ώρα. Θα ακολουθήσει απομαγνητοφώνηση και αξιολόγηση των νέων γνώσεων που αποκομίσθηκαν, καθώς και κοινοποίησή τους.

Η δασκάλα της τάξης

Γράψα Ελένη

Δείτε το στο slideshare.net

EΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Με αφορμή την επεξεργασία  της διδακτικής ενότητας της Γλώσσας: “Αλληλογραφώ”  και στα πλαίσια προώθησης της βιωματικής μάθησης , οι μαθητές του Β2 επισκέφτηκαν σήμερα τα ΕΛΤΑ της πόλης μας.

Όταν φτάσαμε μας υποδέχτηκε η ευγενέστατη υπάλληλος του ταχυδρομείου κυρία Ανδριάνα Τομαρά. Έδειξε στους μαθητές τον εξωτερικό χώρο και τα ειδικά κουτιά για τη συλλογή γραμμάτων και έπειτα περάσαμε στο εσωτερικό του κτηρίου. Στην αίθουσα υποδοχής και εξυπηρέτησης πελατών τα παιδιά αγόρασαν γραμματόσημα για τους φακέλους που ήδη είχαν ετοιμάσει. Το νέο λεξιλόγιο που  είχαν κατακτήσει τους βοήθησε ώστε να συμμετέχουν καλύτερα στην παρουσίαση.

Ύστερα ανεβήκαμε στους επάνω ορόφους. Εκεί έμαθαν για τις ταχυδρομικές θυρίδες όπου μπορεί μια υπηρεσία ή ακόμα κι ένας ιδιώτης να φυλάξει την αλληλογραφία του. Στην ίδια αίθουσα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν πώς σφραγίζεται η αλληλογραφία.

Σε άλλη αίθουσα έμαθαν για την ταξινόμηση των γραμμάτων . Επισκεφτήκαμε και την αίθουσα διαλογής που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε. Η υπηρεσία αυτή πλέον έχει μεταφερθεί στην Πάτρα. Τα παιδιά εντυπωσίασε και ο υπολογιστής μέσω του οποίου η υπηρεσία  εντόπιζε τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε. Οι μαθητές έφυγαν κατενθουσιασμένοι και γεμάτοι νέες εμπειρίες!

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους!

Δείτε το στο slideshare.net

Επίσκεψη του Β2 στην τηλεόραση του Αχελώου και στην εφημερίδα Νέοι καιροί

Καταχωρήθηκε στις 13/03/2012 από τον/την 5dimagr

Το Β2 τμήμα πραγματοποίησε σήμεραεπίσκεψη αρχικά στον τοπικόραδιοτηλεoπτικό σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ και στη συνέχεια  στην εβδομαδιαία τοπικήεφημερίδα: ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ.

Η διπλή αυτή επίσκεψη σχεδιάστηκε με αφορμή τα μαθήματα της Μελέτης του Περιβάλλοντος αφενός και της Γλώσσας αφετέρου, που αφορούσαν στα Μ.Μ.Ε.

Με βάση τις αρχές της βιωματικής μάθησης και πιο συγκεκριμένα της αρχής ότι «κάθε γνήσια μορφή εκπαίδευσης γεννιέται μέσα από την εμπειρία», οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε πραγματικές συνθήκες ζωής .

Η ξενάγησή τους στους χώρους του τηλεοπτικού σταθμού από τους υπεύθυνους του καναλιού, καθώς και η δυνατότητα που τους δόθηκε να μιλήσουν  μπροστά στην κάμερα, να θέσουν τα ερωτήματά τους ή και να γίνουν προς στιγμήν οι ίδιοι δημοσιογράφοι, τους εξέπληξε!

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στην εφημερίδα όπου κι εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν ζωντανά το πώς τυπώνεται μια εφημερίδα αλλά και να μάθουν και τις αλλαγές στον τρόπο που τυπώνεται μια εφημερίδα στο πέρασμα του χρόνου. Η μυρωδιά του πιεστηρίου ήταν χαρακτηριστική και χαράχτηκε στη μνήμη τους.

Ευχαριστούμε θερμά τόσο τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ και τους υπεύθυνους όσο και τον κύριο Αιμίλιο Κουτσονίκα, διευθυντή της εφημερίδας ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ που μα αφιέρωσαν ένα πολύτιμο κομμάτι του χρόνου τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *