oikade

Το Σχολείο μας με το τμήμα Στ2 θα πάρει μέρος κατά το σχολικό έτος που διανύουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε της τράπεζας Κύπρου. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει κοντά μαθητές από διαφορετικά σχολεία προσφέροντας γνώσεις και ψυχαγωγία και καλλιεργώντας δεξιότητες που τα βοηθούν να ανταποκρίνονται στο σύγχρονο κοινωνικό περιβάλλον.Τα οφέλη από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα είναι πολλαπλά. Οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με μαθητές άλλων δυο σχολείων, θα ανταλλάξουν απόψεις, θα συνεργαστούν, θα κάνουν κοινή εργασία.

Στην πρώτη συνάντηση με τα άλλα 2 σχολεία που θα αποτελέσουμε τριάδα αφού συστηθούμε θα παρουσιάσουμε το νομό μας και την πόλης μας

Δείτε το στο slideshare.net

Tο θέμα του ΟΙΚΑΔΕ φέτος είναι :Νερό, είσαι θησαυρός!

Έτσι οι μαθητές έφεραν διάφορες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τη χρήση του νερό στην καθημερινότητά μας, την αξία του, τη θέση του στον οργανισμό μας. Επίσης έφεραν μύθους που σχετίζονται με το νερό, έθιμα, πληροφορίες για τη θέση του σε λατρευτικές εκδηλώσεις καθώς επίσης και σχετικές πληροφορίες για τη ρύπανση του νερού. Τέλος, οι μικροί μαθητές μας πρότειναν και τρόπους εξοικονόμησης νερού.

Πολύ περιληπτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω

Δείτε το στο slideshare.net

Δείτε το στο slideshare.net

Το σχολείο μας για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει με κατασκευή στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που διοργανώνουν το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με το ΟΙΚΑΔΕ. Τα έργα των παιδιών θα εκτεθούν τον Απρίλιο σε κεντρικό σημείο της Αθήνας και θα κριθούν από 7μελή Επιτροπή. Το θέμα είναι: «Νερό, είσαι, θησαυρός!»  Συγχαρητήρια στους μαθητές του Στ2 και στη δασκάλα τους, την κα Όλγα Γκιρτοβίτη.

Απολαύστέ το!

Δείτε το στο slideshare.net

Η σωστή διαχείριση του νερού απαραίτητη προϋπόθεση για την βιώσιμη ανάπτυξη

Καταχωρήθηκε στις 10/03/2013 από τον/την 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Παρουσίαση του θέματος στην Στ΄τάξη από την επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Διαχείρισης και Φυσικών πόρων κ. Ζαχαρία Ιερόθεο

Στα πλαίσια της ενασχόλησής μας με το νερό ως περιβαλλοντικό πρόγραμμα και μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΟΙΚΑΔΕ προσκαλέσαμε στο σχολείο μας τον κ. Ζαχαρία ο οποίος μέσα από την καταπληκτική του παρουσίαση έπεισε τους μαθητές μας και αυριανούς πολίτες για την αναγκαιότητα της σωστής διαχείρισης του νερού. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων,  μίλησε:

  • Για την ποσότητα του γλυκού νερού που έχουμε στην διάθεσή μας
  • Για την αξία του νερού για τον άνθρωπο, αφού κοντά σ’ αυτό αναπτύχθηκαν οι μεγάλοι πολιτισμοί (Μεσοποταμία, Αίγυπτος, Αρχαία Ελλάδα)
  • Για τη διαχείριση του νερού διαχρονικά (Αρχαία Αθήνα, Σάμος-Ευπαλήνιο όρυγμα, Αθήνα 20ό αιώνα)
  • Για το νερό στην Αιτ/νία
  • Για περιοχές με έλλειψη νερού και για τους τρόπους που αυτό αντιμετωπίζεται
  • Για καλές πρακτικές για εξοικονόμηση νερού και αποφυγή σπατάλης

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στην παρουσίαση, αφού είπαν τη γνώμη τους, πρότειναν λύσεις και ρώτησαν.

Ευχαριστούμε πολύ τον επίκ. καθηγητή κ. Ζαχαρία για το χρόνο που διέθεσε για μας και για την καταπληκτική-προσαρμοσμένη στους μαθητές μας παρουσίαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *