Τα άλλα 5 σχολεία της σύμπραξης

Σχολείο Πολωνίας

Όνομα: Podstawowa nr 10, Πόλη: Bedzin, Ιστοσελίδα: www.sp10bedzin.pi

Το σχολείο Podstawowa βρίσκεται στο κέντρο της πόλης δίπλα στο Αθλητικό Κέντρο και στο Μέγαρο της πόλης. Για πολλά χρόνια συνεργάζεται με το τοπικό θέατρο (teatr Dzieci Zaglebia) και το μουσικό σχολείο. Πολλοί μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματα του τοπικού μουσικού σχολείου και παίζουν κάποια μουσικά όργανα. Εκτός από το δημοτικό, υπάρχει και μια τάξη νηπιαγωγείου με 25 μαθητές. Πολλά παιδιά υποφέρουν από τις συνέπειες του κοινωνικού αποκλεισμού που προκαλούνται από την ανεργία.

Προηγούμενα σχέδια εργασίας

2000: Comenius 1 Τα παιδιά με γνώση δεν γνωρίζουν σύνορα

2004: Comenius 1 Σκεπτόμενα παιδιά

2008: LLP Comenius Ζώντας τους μύθους μας. Διαβάζω, γράφω και μοιράζομαι ευρωπαϊκή λογοτεχνία

Σχολείο Ηνωμένου Βασιλείου

Όνομα: Kilbowie Primary school, Πόλη: Clydebank, Ιστοσελίδα: ……………..

Το σχολείο μας είναι ένα μεικτό ίδρυμα που μορφώνει  αγόρια και κορίτσια ηλικίας 5-12 ετών. Είμαστε ένα αστικό σχολείο που είναι 9 μίλια  από τη Γλασκώβη. Το σχολείο μας είναι σε μια περιοχή με υψηλή κοινωνική στέρηση. Επειδή  περίπου το 1/3  των μαθητών μας δεν εκπληρούν τα κριτήρια για δωρεάν σχολική γεύματα, αντιμετωπίζουμε όλες τις προκλήσεις που συνεπάγεται η κοινωνική στέρηση. Έχουμε ένα από τα υψηλότερα FME στο δυτικό Dubartonshire. Η τελευταία επιθεώρηση του HMle έκρινε ότι παρέχουμε πολύ καλή μόρφωση στους μαθητές μας και ότι η Διεθνής Μόρφωση είναι ένας τομέας καλής εξάσκησης. Είμαστε παραλήπτες ενός Διεθνούς σχολικού βραβείου και είμαστε μέλος των Οικολογικών σχολείων και έχουμε βραβευτεί με δυο πράσινες σημαίες. Το πιο πρόσφατο βραβείο μας ήταν της UNICEF «Σχολικός σεβασμός δικαιωμάτων  επίπεδο ΙΙ»

Προηγούμενα σχέδια εργασίας

2008: LLP Comenius Ζώντας τους μύθους μας. Διαβάζω, γράφω και μοιράζομαι ευρωπαϊκή λογοτεχνία

2009: LLP Comenius Παρασκευαστική ή προεισαγωγική επίσκεψη

2010: LLP  Comenius Τα παιδιά ξεχνούν τα παραδοσιακά παιχνίδια του δρόμου (της γειτονιάς)

2009: Παγκόσμια σχολική συνεργασία Αμοιβαίες επισκέψεις

2010: Παγκόσμια σχολική συνεργασία Μέγα εργασία προγραμμάτων σπουδών

2011: Παγκόσμια σχολική συνεργασία Μέγα πρόγραμμα σπουδών

Σχολείο Ισπανίας

Όνομα: CEIP Donoso Cortes, Πόλη: Caceres, ιστοσελίδα: http://cpdonosocortescc.juntaextremadura.net/

Ένα δημοτικό σχολείο με 3 τάξεις νηπιαγωγείου, 6 τάξεις δημοτικού και μια τάξη με εργασίες- δραστηριότητες  για μαθητές με ειδικές ανάγκες.

Σχολείο Ιταλίας

Όνομα: DIREZIONE DIDATTICA VI CIRCOLO DI CHIETI, Πόλη: Chieti, Ιστοσελίδα: www.chieti6.eu

To DIREZIONE DIDATTICA VI κύκλος του Chieti περιλαμβάνει 3 δημοτικά σχολεία (2 πλήρες ωραρίου και  1 πλήρες και κανονικού ωραρίου). Τα σχολεία βρίσκονται στην επίπεδη πλευρά της πόλης και συλλέγουν μαθητές από την ευρύτερη περιοχή. Το σχολείο είναι γνωστό για τις πολλές του περιβαλλοντικές δράσεις και για τη δραστηριότητά του πάνω στις παραδόσεις της περιοχής. Στην πραγματικότητα μια από αυτές ήταν «το Μουσείο των Τοπικών Παραδόσεων».

Προηγούμενα σχέδια εργασίας

2003: LLP Comenius Ζω, αγαπώ, μαθαίνω

Σχολείο Κύπρου

Όνομα: Περιφερειακό Ενιαίο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Τριμίκλινης, Πόλη: Limassol, Ιστοσελίδα: www.schools.ac.cy/trimikli-lim-dim/

Το σχολείο μας είναι ένα αγροτικό σχολείο που βρίσκεται στο χωριό Τριμίκλινη. Προς το παρόν το σχολείο έχει 80 μαθητές που έρχονται από 11 γειτονικά χωριά. Είναι ένα από τα δεκαπέντε σχολεία της Κύπρου που λειτουργεί με πλήρες πρόγραμμα από 07:30 – 16:00 (η πλειονότητα των σχολείων λειτουργεί μέχρι τις 13:05). Έτσι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να σιτίζονται  στο σχολείο και να απολαμβάνουν μια πληθώρα επιπλέον δραστηριοτήτων.

Προηγούμενα σχέδια εργασίας

2008 Πολιτισμικό πρόγραμμα Ταξιδιωτικές ιστορίες

2010 Πολιτισμικό πρόγραμμα Κάτω από τον ίδιο ουρανό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *