Δ΄τάξη

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Η τάξη μας, στα πλαίσια του προγράμματος «Υδρούσα Αιτωλοακαρνανία, ποτάμια και λίμνες του νομού μας», προγραμμάτισε κάποιες επισκέψεις. Η γνωριμία με τα νερά του νομού μας ξεκίνησε από το Υδραγωγείο της πόλης μας, μιας κι αυτό σχετίζεται άμεσα με τον ποταμό Αχελώο.

Η χαρά μας ήταν μεγάλη όταν οι δασκάλες μας μάς είπαν ότι φέτος θα γνωρίσουμε το νομό μας, κάνοντας διάφορες εργασίες αλλά και πολλές εκδρομές!!!

Η πρώτη μας εκδρομή έγινε τον Οκτώβριο  στο λόφο του Αγίου Χριστοφόρου, στο Υδραγωγείο της πόλης μας, για να λύσουμε απορίες που είχαμε:

-Από πού έρχεται το νερό στο σπίτι μας;

-Πώς φτάνει ως εκεί;

-Πώς καθαρίζεται;

Οι υπεύθυνοι της Δ.Ε.Υ.Α.Α. μας δέχτηκαν με χαρά. Αφού παρατηρήσαμε το μέρος γύρω μας, αρχίσαμε να κάνουμε ερωτήσεις.

Οι υπεύθυνοι για να μας λύσουν απορίες μας έδειξαν τις δεξαμενές, τις αντλίες και το αυτοκίνητο – γεννήτρια. Μας είπαν ότι το Υδραγωγείο έγινε την περίοδο 1920-30 και ότι πριν απ’ αυτό οι κάτοικοι έπαιρναν νερό από γεωτρήσεις.

Στη συνέχεια μας είπαν ότι σήμερα το νερό έρχεται από την τεχνητή λίμνη του Καστρακίου με δίκτυο σωληνώσεων. Φτάνει στο χωριό Σπολάιτα όπου και γίνεται η επεξεργασία του. Έτσι καθαρό φτάνει στο υδραγωγείο.

Αφού λύθηκαν πολλές απορίες μας, ευχαριστήσαμε τους υπεύθυνους και πήγαμε δίπλα στην παιδική χαρά όπου παίξαμε με την καρδιά μας!

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

Επίσκεψη στις τεχνητές λίμνες του Στράτου, του Καστρακίου και στο Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο  του Καστρακίου

Συνεχίζοντας την γνωριμία μας με την «Υδρούσα» Αιτωλοακαρνανία, σήμερα στις 2-12-2011, επισκεφτήκαμε τις τεχνητές λίμνες του Αχελώου (Στράτου – Καστρακίου) καθώς και το Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Καστρακίου. Η διαδρομή ήταν απίθανη. Το φθινοπωρινό τοπίο μας μάγεψε!

Θαυμάζαμε τα πεντακάθαρα νερά του Αχελώου, αλλά και του υδροβιότοπούς του.

Στο Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Καστρακίου οι υπεύθυνοι μας δέχτηκαν με χαρά. Η ξενάγηση μας άφησε άφωνους!

Μάθαμε πολλά καινούρια πράγματα σχετικά με το νερό, που είναι σπουδαία ανανεώσιμη πηγή ενέργειας!

Θαυμάσαμε τη δύναμη του ανθρώπου να δαμάσει τα στοιχεία της φύσης προς όφελος του αλλά με τον απαραίτητο σεβασμό!

Δείτε το στο slideshare.net

Επίσκεψη της Δ΄ τάξης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της πόλης μας

Την προηγούμενη εβδομάδα ζήσαμε μια καταπληκτική εμπειρία!

Από καιρό περιμέναμε να μας καλέσουν οι υπεύθυνοι στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ήδη είχαμε πει πολλά μέσα στην τάξη μας σχετικά με την κυκλοφοριακή Αγωγή.

Στο Πάρκο όμως, που για μας ήταν ένα αλλιώτικο σχολείο, έγινε το καλύτερο μάθημα! Μάθαμε στην πράξη πώς να κυκλοφορούμε ως πεζοί, αλλά και αργότερα ως οδηγοί στους δρόμους της πόλης μας. Ενημερωθήκαμε σε θέματα οδικής συμπεριφοράς κι οδικής ασφάλειας με τον καλύτερο τρόπο: Παίζοντας με τα σήματα και κάνοντας βόλτες με τα ποδήματα, μέσα στο Πάρκο, που μοιάζει σαν μια μικρή πόλη.

Μακάρι να κάναμε πιο πολλά τέτοια μαθήματα!

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Δ΄τάξης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *