οικαδε

Το Σχολείο μας με το τμήμα Στ2 θα πάρει μέρος κατά το σχολικό έτος που διανύουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε της τράπεζας Κύπρου. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει κοντά τα Ελληνόπουλα όλου του κόσμου προσφέροντας γνώσεις και ψυχαγωγία και καλλιεργώντας δεξιότητες που τα βοηθούν να ανταποκρίνονται στο σύγχρονο κοινωνικό περιβάλλον.

Το σχολείο μας αποτελεί την 47η τριάδα σχολείων που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα και θα εκπονήσει κοινή εργασία με το Δημοτικό σχολείο Αλίντων Λέρου και με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κόνιτσας.

Τα οφέλη από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα είναι πολλαπλά. Οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με μαθητές των άλλων δυο σχολείων, θα ανταλλάξουν απόψεις, θα συνεργαστούν, θα κάνουν κοινή εργασία.

Φέτος  το Οίκαδε, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τράπεζας Κύπρου, σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης διοργανώνουν Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα:

“Η γειτονιά που θα ήθελα..”

1η συνάντηση των μαθητών

Ήδη οι μαθητές και των τριών σχολείων “συναντήθηκαν” μέσω ειδικού προγράμματος που διαθέτει η Τράπεζα Κύπρου, παρουσιάστηκαν και συστήθηκαν. Στην επόμενη συνάντηση θα παρουσιάσει το κάθε σχολείο στα άλλα δυο τον τόπο του και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εργασίες και δραστηριότητες γύρω από το παραπάνω θέμα.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και περιμένουν να συνεχίσουν γεμάτοι όρεξη για πολλή δράση.

2η συνάντηση των μαθητών

Αυτή έχει προγραμματιστεί για τις 2 Δεκεμβρίου. Τότε οι μαθητές του σχολείου μας και οι μαθητές από το σχολείο Αλίντων Λέρου θα παρουσιάσουν τον τόπο τους.

Δείτε το στο slideshare.net

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η προγραμματισμένη παρουσίαση στις 2 Δεκεμβρίου. Οι μαθητές της Στ2 τάξης έκαναν την παρουσίαση, την οποία εμπλούτιζε όπου χρειαζόταν και η δασκάλα τους Κική Πανουργιά. Την επόμενη Παρασκευή, 9 Δεκ. αναμένουμε με μεγάλη χαρά να απολαύσουμε την παρουσίαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων Λέρου που θα αφορά τον δικό τους τόπο.

Οι μαθητές της Στ2 τάξης στα πλαίσια του θέματος “Η γειτονιά …” έφτιαξαν την παρακάτω παρουσίαση

Δείτε το στο slideshare.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *