Διδακτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο στο πλαίσιο του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

20231113 095338Τη  Δευτέρα  13/11/2023 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη μαθητών της Β΄ και Γ΄ τάξης του σχολείου ΓΕΛ Χορτιάτης στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με σκοπό την παρακολούθηση ημερίδας Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα: «Τα Ένστολα Επαγγέλματα στο Μηχανογραφικό Δελτίο για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Μουσείου.

20231113 12454520231113 131512

 

 

 

Αρκετοί μαθητές και μαθήτριες από τη Β και τη Γ Λυκείου  έδειξαν ενδιαφέρον για τα επαγγέλματα αυτά, αλλά λόγω του περιορισμού συμμετοχών επιλέχτηκαν ορισμένοι από αυτούς, οι οποίοι θα γίνουν και πολλαπλασιαστές για τους συμμαθητές τους.

Έγινε παρουσίαση για τις σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων, Ικάρων, Εμποροπλοιάρχων, Λιμενικό, Αστυνομία και Πυροσβεστική.

20231113 132522IMG 2611

 

 

 

 

Οι εκπρόσωποι των σχολών αυτών έκαναν αναλυτική παρουσίαση των προϋποθέσεων εισαγωγής στις σχολές, των συνθηκών εκπαίδευσης και διαβίωσης, τις οικονομικές απολαβές και των επαγγελματικών ευκαιριών που δίνονται από τις σχολές  αλλά και των δυσκολιών που έχουν αυτές. Απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που δέχτηκαν από τους μαθητές ώστε τα παιδιά να είναι πλήρως ενημερωμένα για το τι να περιμένουν κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους και μετά την αποφοίτησή τους.

Η μαθήτρια Κετεκίδου Βασιλική και ο μαθητής Γκόγκος Γιώργος  ανέλαβαν το ρεπορτάζ της επίσκεψης για την εφημερίδα του σχολείου

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί
Ελισάβετ Μηλιάδου, Μαθηματικός
Παρούση Χρυσούλα, Αγγλικής Φιλολογίας   

Αφήστε μια απάντηση