Η ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
(11-16/12/2022).
Όλοι όσοι περάσαμε απ’ τα μαθητικά θρανία της γ΄ λυκείου, έχουμε βαθιά χαραγμένα στη μνήμη μας δύο ορόσημα: την πολυπόθητη πολυήμερη εκδρομή, την «πενταήμερη» και τις εξετάσεις για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, τις «πανελλήνιες»! Η δική μας γ΄ λυκείου βίωσε πριν από λίγες ημέρες το πρώτο από τα δύο, πραγματοποιώντας την πολυήμερη εκδρομή της στο Βελιγράδι και τη Βουδαπέστη.
Από την αρχή σχεδόν της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές μας σχεδίαζαν και ονειρεύονταν αυτό το ταξίδι με τους συμμαθητές τους. Αφού αποφασίστηκε ο προορισμός, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της εκδρομής. Όταν έφτασε η ημέρα της αναχώρησης όλοι ήμασταν ενθουσιασμένοι και ανυπόμονοι να βιώσουμε την εμπειρία. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο. Αν και η διαδρομή διήρκεσε πολλές ώρες, εντούτοις ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε πως όταν ο σκοπός μας είναι να περάσουμε καλά, μπορούμε να αντέξουμε και μερικές ώρες περισσότερες, ταξίδι με λεωφορείο!
Στη διάρκεια αυτών των έξι ημερών, γνωρίσαμε μέρη που οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε ξαναεπισκεφτεί, δεθήκαμε περισσότερο με τους μαθητές μας, αλλά και οι συνάδελφοι μεταξύ μας και αποκομίσαμε εμπειρίες που θα μας συνοδεύουν στη ζωή μας. Και το βασικότερο…….επιστρέψαμε όλοι ασφαλείς!!!!
Οι καθηγητές που συνοδεύσαμε τους μαθητές μας σ’ αυτό το – κυριολεκτικό και μεταφορικό- ταξίδι (Σ. Τσακίρης, Ι. Καρατάσιου, Γ. Αρβανίτης, Π. Σαλταμάρα), αλλά και ο σύλλογος διδασκόντων του Λυκείου Χορτιάτη, τους ευχόμαστε ειλικρινά να γεμίζουν πάντοτε τις αποσκευές τους με όμορφες αναμνήσεις και όταν με το καλό βιώσουν και την επιτυχία του δεύτερου ορόσημου, να ανατρέχουν στις αναμνήσεις που δημιούργησαν στα μαθητικά τους χρόνια και να τις αναπολούν με αγάπη!!!!
Ιωάννα Καρατάσιου
Φιλόλογος