Εκπαιδευτικές επισκέψεις Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου ’23

.jpg

Στις 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διδακτικές επισκέψεις:

  • Στο Μουσείο Λαλαούνη με την Α’ τάξη
  • Στο Βυζαντινό Μουσείο με τη Β΄τάξη και
  • Στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με τη Γ΄τάξη.

Στις 16 Φεβρουαρίου και οι τρεις τάξεις παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με τα ολυμπιακά αθλήματα στο ΟΑΚΑ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “BOYS and GIRLS”

 

boys 1

Στο πλαίσιο του μαθήματος “Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή της Γ΄ Γυμνασίου” στην ενότητα Κοινωνικά προβλήματα ενσωματώθηκαν 4 βιωματικά μαθήματα ,σε όλα τα τμήματα, του εγκεκριμένου προγράμματος  από το ΙΕΠ με τη ονομασία BOYS AND GIRLS. Φορέας του προγράμματος είναι η ΠΡΟΝΟΗ και η εφαρμογή έγινε από την κ Τουλιαρή.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψη των εξαρτησιογόνων ουσιών και των επιπτώσεων στους εφήβους καθώς και η υιοθέτηση συμπεριφορών που οδηγούν σε έναν υγιή τρόπο ζωής. Οι μαθητές αναπτύσσουν ικανότητες ώστε να αντιμετωπίζουν την πίεση των συνομηλίκων και να υιοθετούν ανεξάρτητη στάση στη λήψη των αποφάσεών τους για να πετύχουν ένα υγιή τρόπο ζωής και την επίτευξη των στόχων τους.

Αλληλεγγύη στους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία

seimsos tourkia ap
Συγκλονισμένοι από τις ανατριχιαστικές εικόνες και το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν οι φονικοί σεισμοί στην Τουρκία και τη Συρία, το σχολείο μας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον ΟΚΠΑ  συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που πλήττονται.
Από τη Δευτέρα 13/2 έως και την Πέμπτη 16/2 δεχόμαστε στο σχολείο μας τα παρακάτω είδη:
  • Φάρμακα όλων των ειδών (γάζες, κρέμες αντιβιοτικές και εγκαυμάτων, κολλύρια, αντιβιοτικά, χανζαπλάστ, ενέσεις, betadine,  pulvo, αντιπυρετικά -ponstan, depon, panadol, apotel-  αντισηπτικά, xozal για αλλεργίες, αντιβηχικα σιρόπια, πάνες κ.λ.π.)
  • Τρόφιμα τυποποιημένα, κονσέρβες, κρέμες για μωρά, γάλα μακράς διάρκειας, μπάρες δημητριακών, μπισκότα κλπ.
  • Υπνόσακους
  • Χειμωνιάτικα ρούχα

Έκθεση έργων μαθητών/τριών της Β΄τάξης στη Βιολογία με θέμα ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ

 

.jpg
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας (2022-23) με διδάσκουσα καθηγήτρια την κα Μαρία Γιαλλούση, εργάστηκαν σε ομάδες και σχεδίασαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν δημιουργίες με θέμα το ΕΜΒΡΥΟ. Τα έργα τα εξέθεσαν την Τρίτη 31-1-2023 στο εργαστήριο των ΦΕ. Οι μαθητές/-τριες των Α΄ και Γ΄ τάξεων του σχολείου καθώς και οι εκπαιδευτικοί αξιολόγησαν τα έργα με μυστική αξιολόγηση. Η εφορευτική επιτροπή παρουσία της υπεύθυνης εκπαιδευτικού ολοκλήρωσε τη διαδικασία της καταμέτρησης των αξιολογήσεων, η οποία ανέδειξε τα παρακάτω έργα ως τα πρώτα στην προτίμηση μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών:
1ο το έργο με α/α 1 των Αγρόγιαννου, Καλκαβούρα, Λέτσα, Μητούση (Β3)
2ο το έργο με α/α 10 των Αλβενιώτη, Καψή, Μαύρου, Σέϊφερ Μ (Β2)
3ο το έργο με α/α 15 των Γαλατερού, Γκανάτσου, Κόκκινου, Κονδύλη (Β1)
Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τις εργασίες των μαθητών ΕΔΩ
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς