ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΦΕ

anakoinosi1Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 5:00μ.μ. σας περιμένουμε σε ένα ταξίδι πολιτισμού και επιστήμης για μικρούς και μεγάλους στο θαυμαστό κόσμο των πειραμάτων και κατασκευών. Συνταξιδιώτες μας θα είναι μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα που με πολύ μεράκι ,κέφι και φαντασία θα μας παρουσιάσουν τις πρωτοποριακές εργασίες τους σε ένα Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας.

Σημείο συνάντησης: Είσοδος σχολικού συγκροτήματος 6ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω, Μίνωος και Προόδου 1, Αιγάλεω, Αθήνα (Είσοδος στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω: από Θηβών 250,  παραπλεύρως ΤΕΙ Πειραιά)

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Πετροπούλου Χριστίνα ( Φυσικός).

 

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

   Αν είστε περήφανοι για το νέο smart phone σας, μήπως είναι καιρός να αναρωτηθείτε για το αν «Οι τηλεπικοινωνίες μέσα σε 3000 χρόνια άλλαξαν απλά μήκος κύματος»;

Θα θέλατε να κατασκευάσετε το δικό σας «θάλαμο νεφώσεων» για να μελετήσετε την κοσμική ακτινοβολία ή προτιμάτε ένα «υποβρύχιο όχημα» για «μια βουτιά στα θολά νερά»;

«Θερμικές μηχανές», «η Αιολόσφαιρα του Ήρωνα»,  «ηλιακοί φούρνοι», «ψυγεία», «εκκρεμή Blackburn», «αμαξίδια και μοτοποδήλατα Go-Kart», «αεροδυναμικές σήραγγες», «το ξυπνητήρι του Πλάτωνα», αλλά και «χρωμοσώματα που συστήνονται». Οι λάτρεις της Τέχνης θα αναρωτηθούν μαζί μας αν «Τελικά ο Velazquez ήξερε φυσική;» και τι συνέβη «Όταν το  φάντασμα της όπερας   πέρασε  την πύλη της άμμου για μια  ξενάγηση στον θαυμαστό κόσμο των κοκκωδών υλικών». Οι φίλαλθοι θα παρακολουθήσουν τον αγώνα «Ελαιόλαδο εναντίον Σπορελαίου» και θα χαλαρώσουν με «Φυσική Θεωρία της Μουσικής». Θα διασκεδάσετε  στην «Χημικούπολη», στο «Το «παζλ» της Ενέργειας», στο «υπαίθριο σκάκι», στα «Πορτοκαλί και  Άσπρα μπαλάκια πιγκ πογκ» που μεταμορφώνονται σε χημικά μόρια, θα «γίνετε … φακίρης» και θα ανακαλύψετε «αν είστε ερωτευμένοι».

320 μαθητές και 85 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα σας περιμένουν πίσω από τους πάγκους τους, με 180 διαφορετικά πειράματα και κατασκευές, για να σας ξεναγήσουν σε ένα Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας, που στήσαμε για σας με πολύ μεράκι. Ελάτε να τους ακούσετε και να μοιραστείτε την χαρά της δημιουργίας μαζί τους, στους:

 

8ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

με θέμα: «Διαφωτίζοντας την εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών» και

9η Έκθεση Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας,

 

Η εκδήλωση οργανώνεται από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω και την Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» (Science on Stage – Europe). Οι συμμετέχοντες προέρχονται από τις πόλεις: Αθήνα, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Βαλτινός Τρικάλων, Γαργαλιάνοι, Ηγουμενίτσα,  Ηράκλειο Κρήτης, Θερμή Λέσβου, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ιωλκός Μαγνησίας, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Κως, Λαμία, Λάρισα, Νέα Αλικαρνασσός Ηρακλείου Κρήτης, Πάτρα, Σαλαμίνα, Σέρρες, Τσικαλαριά Χανίων και Χανιά.

 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση με εργασίες μαθητών και εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την χώρα (κατασκευές, πειράματα, προσομοιώσεις, video, cd-rom, λογισμικά και θεατρικές παραστάσεις)

 

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940

Τη Δευτέρα, 27  Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του σχολείου μας για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθήτριες και οι μαθητές που συμμετείχαν, πλαισιωμένοι από τη χορωδία και την ορχήστρα του σχολείου υπό την καθοδήγηση της κ. Παράσχου, απέδωσαν το ηρωικό πνεύμα της εποχής κάνοντας αναδρομή σε δύσκολες αλλά και δοξασμένες στιγμές του κοντινού παρελθόντος. Μέσα από την εναλλαγή αφηγήσεων, απαγγελιών, προβολών και επίκαιρων ακουσμάτων επιτεύχθηκε η βίωση της θυσίας των Ελλήνων του ΄40 η οποία υπαγορεύει την απόδοση τιμής και ευχαριστίας από τις σημερινές γενιές.

DSC00240DSC00248DSC00246DSC00245

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση