Σχολιασμός της συμμετοχής μαθητριών και μαθητών του σχολείου μας από την επιτροπή των Special Olympics

Η συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών του σχολείου μας στο πρόγραμμα “Play Unified: Learn Unified” των Special Olympics αποτελεί μια αξιέπαινη και μοναδική εμπειρία που ενισχύει την κοινωνική ευαισθησία, την αλληλεγγύη και την αποδοχή της διαφορετικότητας.  Οι μαθήτριές μας Σταυρούλα Κέκη και Λυδία Πίσσα που συμμετείχαν στο Τουρνουά του Montenegro όχι μόνο αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν στο Boccee (άθλημα των Special Olympics) μαζί με τις δύο συναθλήτριές τους από τον “Κρίκο” Βριλησσίων, την Έλλη και την Αναστασία μας, αλλά έδωσαν και πήραν μαθήματα ζωής! Επικεφαλής της ομάδας ήταν η κα Ειρήνη Τρομπέτα.

Η συμμετοχή αυτή ενίσχυσε το αίσθημα του “ανήκειν” , προωθώντας αξίες όπως ο σεβασμός, η αλληλοϋποστήριξη, η συνεργασία, η επιμονή. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και η τοπική κοινωνία υποστήριξαν ενεργά την προσπάθεια, κάνοντας την εμπειρία αξέχαστη για όλους τους εμπλεκόμενους!

Η επιτροπή των Special Olympics έστειλε πρόσκληση κλεισίματος αυτής της τόσο σημαντικής προσπάθειας σε εκπρόσωπους και εκπαιδευτικούς όλων των Προγραμμάτων των Special Olympics ανά τον κόσμο που συμμετέχουν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και το σχολείο μας είναι ένα από αυτά.

Μεγάλη μας τιμή!

Συγχαρητήρια στα κορίτσια του σχολείου μας και του Κρίκου!!

Αναφορά των σχολείων της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Στιγμιότυπα από τη διαδικτυακή συνάντηση των σχολείων ανά τον κόσμο που συμμετείχαν στο πρόγραμμα των Special Olympics “Play Unified:Learn Unified”

special olympics 1

 

Διακρίθηκαν στο SNF Unified Sports Competition for Unified Schools οι μαθήτριες μας.

Επέστρεψε νωρίς το πρωί της Κυριακής 19 Μαΐου 2024 από το Μαυροβούνιο η Μεικτή/ Unified ομάδα Bocce των Special Olympics Hellas. Στην ομάδα συμμετείχαν δύο μαθήτριες από το 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων και δύο ωφελούμενες από το ΚΔΑΠ -ΑμεΑ Κρίκος.

Οι τέσσερις αθλήτριες της Μεικτής Ομάδας Bocce προπονήθηκαν μαζί στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος των Special Olympics Hellas ”Παίζουμε μαζί. Μαθαίνουμε μαζί” και διακρίθηκαν στο SNF Unified Sports Competition for Unified Schools, το οποίο διοργανώθηκε από τα Special Olympics Montenegro ως εορταστικό κλείσιμο του Προγράμματος των Σχολείων Ενταξιακού Αθλητισμού (Unified Schools) για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Στους συγκεκριμένους αγώνες συμμετείχαν τα Special Olympics Hellas, τα Special Olympics Bosnia and Herzegovina, τα Special Olympics Serbia και τα Special Olympics Montenegro σε 2 αθλήματα, Bocce και Επιτραπέζια Αντισφαίριση.

Αρχηγός της αποστολής ήταν η κα Ειρήνη Τρομπέτα, Προπονήτρια των Special Olympics Hellas στο άθλημα του Bocce και Γυμνάστρια του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Κρίκος. Από το 2ο Γυμνάσιο συνόδευσε τις μαθήτριες η καθηγήτρια κα Αναδιώτου.
Οι μικρές μας αθλήτριες Αναστασία και Λυδία έλαβαν τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο Βocce, ενώ η Έλλη και η Σταυρούλα μας έλαβαν τιμητική διάκριση στο ίδιο άθλημα!

Τους ευχόμαστε ολόψυχα “Πάντα επιτυχίες” και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τους επόμενους αγώνες Ενταξιακού Αθλητισμού!

bocce

Ολοκλήρωσε τη λειτουργία του για τη σχολική χρονιά 2023-24 ο Όμιλος Γερμανικός Πολιτισμός.

Ολοκλήρωσε τη λειτουργία του για τη σχολική χρονιά 2023-24 ο Όμιλος Γερμανικός Πολιτισμός που συντόνισε η κυρία Αναδιώτου και ο κύριος Δημητρίου. Στο πλαίσιο του Ομίλου οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με πτυχές του Γερμανικού πολιτισμού, ενημερώθηκαν για ήθη, έθιμα και συνήθειες του γερμανικού λαού, για το πολιτικό και το εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας, για τα γερμανικά κρατίδια, τις πρωτεύουσες και τις σημαίες τους, για μεγάλους γερμανούς λογοτέχνες, συγγραφείς, ποιητές, συνθέτες κλασσικής μουσικής, για το Oktoberfest και η λειτουργία του Ομίλου έκλεισε με μια μεγάλη γιορτή όπου τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές γερμανικές λιχουδιές όπως διάφορα είδη λουκάνικου και brezel. Στο πλαίσιο του Ομίλου και κατόπιν πρόσκλησης από γερμανικούς φορείς πολιτισμού τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο Μόναχο και το Σαλτσμπουργκ σε μια 5ημερη εκπαιδευτική επίσκεψη όπου είδαμε από κοντά το κέντρο του Μονάχου με το Marienplatz και τον καθεδρικό ναό της Παναγίας (Frauenkirche), την παλιά και τη νέα Πινακοθήκη, το μουσείο της BMW, το Allianz Arena, το Μουσείο Τεχνολογίας του Μονάχου ( Deutsches Museum) τον Πύργο Neuschwanstein , το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Wolfgang Amadeus Mozart και το μουσείο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη και στο έργο του. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που δίδαξε πολλά σε μικρούς και μεγάλους και θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας!!!

εικόνα Viber 2024 05 23 22 59 07 184

Πρόγραμμα εξετάσεων

 

Πρόγραμμα εξετάσεων 2023-24

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ 2

 

Πρόγραμμα εξετάσεων κατ΄ ιδίαν μαθητριών και μαθητών 2023-24

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 2

Η ομάδα ρομποτικής του 2ου γυμνασίου Βριλησσίων.

Η ομάδα ρομποτικής του 2ου γυμνασίου Βριλησσίων στα πλαίσια του 6ου πανελλήνιου διαγωνισμού ανοιχτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση κατασκεύασε ένα όχημα το όποιο ελέγχεται με τις κινήσεις του χεριού μας.

Συγκεκριμένα με την βοήθεια του accelometer mpu6050 που καταγράφει την περιστροφή του χεριού μας την μεταδίδει και λαμβάνει στο όχημα με την βοήθεια του nrf24L01 transmiter. Το όχημα μας λειτουργεί με ένα arduino uno για τον έλεγχο και ένα dual 298n motor driver για τη μετάδοση και έλεγχο τις κίνησης στους τροχούς.

vlcsnap 2024 05 28 11h25m10s996 vlcsnap 2024 05 28 11h24m48s424

Η κατασκευή μας. ΒΙΝΤΕΟ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς