ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Α΄  Γυμνασίου   Μουσείο  Ηρακλειδών            21/10/2014

Δείτε το στο slideshare.net

Με την επίσκεψη στο Μουσείο Ηρακλειδών και την παρακολούθηση του προγράμματος «Τέχνη και Μαθηματικά» δόθηκε στους μαθητές η ευκαιρία να αναζητήσουν τα σημεία συνάντησης και αλληλεπίδρασης της τέχνης και των Μαθηματικών. Μέσα από δραστηριότητες σε μορφή παιχνιδιού προσπάθησαν να προσεγγίσουν σημαντικές μαθηματικές έννοιες και να αντιμετωπίσουν τα Μαθηματικά με λιγότερο φόβο. Συνειδητοποίησαν επίσης τις διαστάσεις και τη χρησιμότητα των Μαθηματικών ακόμα και στην καθημερινή τους ζωή.

Συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2014

Θεωρώντας πως η αλγοριθμική και ο προγραμματισμός είναι μέρος της πραγματικότητάς μας και πως μας οδηγεί στο να μαθαίνουμε πώς να σκεφτόμαστε και εν τέλει πώς να ενεργούμε φτάνοντας με το βέλτιστο τρόπο στο επιθυμητό αποτέλεσμα και έχοντας την πεποίθηση πως οι μαθητές μας μπορούν αν τους κινητοποιήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση να γίνουν πέρα από καταναλωτές και δημιουργοί, συμμετέχουμε κι εμείς στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2014 με δράσεις όπως:

 

  • Ανάρτηση  ενημερωτικών αφισών
  • Ανάγνωση στην πρωϊνή συγκέντρωση του σχολείου, κειμένου, που αφορά  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα.
  • Ενημέρωση των μαθητών για τη σημασία του προγραμματισμού και ανάλυση βασικών εννοιών.
  • Προβολή σχετικού βίντεο και δραστηριότητες που διενεργούνται στο εργαστήριο της Πληροφορικής και προωθούν τον προγραμματισμό με παιγνιώδη τρόπο.

Οι μαθητές  προγραμματίζουν το ρομπότ (lightbot), http://lightbot.com/hocflash.html  ,  μαθαίνουν
τις βασικές αρχές προγραμματισμού μέσα από τα μαθήματα και την Ώρα του Κώδικα του Code Studio, http://learn.code.org/ και πειραματίζονται  σε προγραμματιστικό περιβάλλον scratch και microwords pro.

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2014

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2014

 11-17 Οκτωβρίου 2014 #codeEU

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

Μπες κι εσύ στο …πρόγραμμα με το #coding

Κάντε τις ιδέες σας πράξη με το #coding

code-week14-a3-v2-11

Οι  Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής με την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ 148023/Γ2 /17-09-2014 στο πλαίσιο δράσεων με τίτλο «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα»υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών πληροφορικής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Κάθε αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ανθρώπους και υπολογιστές διέπεται από έναν κώδικα. Αυτό συμβαίνει όταν δημιουργείτε μια διαδικτυακή εφαρμογή, όταν χρησιμοποιείτε το GPS κατά την οδήγηση ή όταν επιθυμείτε να αλλάξετε ριζικά τις κοινωνικές επαφές. Ο προγραμματισμός είναι παντού και είναι καθοριστικός για την κατανόηση ενός υπερσυνδεδεμένου κόσμου και την ανάπτυξη και παροχή μιας σειρά υπηρεσιών και εργαλειων που διευκολύνουν τη ζωή μας.

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

CAM01326Το διαδίκτυο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο μάθησης, δια βίου εκπαίδευσης, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, επικοινωνίας, Όμως, όπως κάθε εργαλείο, έτσι και το διαδίκτυο διέπεται από κανόνες χρήσης που οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε για να το χρησιμοποιούμε σωστά και με ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο επιδιώκει να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να χρησιμοποιούν τις διαδραστικές τεχνολογίες με ασφάλεια, γνωρίζοντας παράλληλα τους κινδύνους που προκύπτουν από την αλόγιστη και δίχως κανόνες χρήση τους.

Το σχολείο για την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών μας, συμμετείχε  στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη από την ελληνική αστυνομία με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 με επιτυχία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, τονίστηκε η αναγκαιότητα γνώσης και υιοθέτησης όλων εκείνων των μέσων, που θα μας προστατεύσουν από τους κινδύνους που επιφυλάσσει η μη ασφαλής πλοήγηση.

Την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν οι μαθητές με ενδιαφέρον και στη συνέχεια υπέβαλαν σχετικές ερωτήσεις.

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 με αφορμή την ημέρα του σχολικού αθλητισμού και θέμα: ρατσισμός- διαφορετικότητα, οι υπεύθυνες καθηγήτριες  σε θέματα σχολικής βίας και  εκφοβισμού, κ Φ. Κατσαμπούρη Διευθύντρια του Γυμνασίου και κ Τ. Τουλιαρή Νομικός , οι γυμνάστριες Ν. Χήναρη και E. Ζηργάνου, η καθηγήτρια της μουσικής κ. Παράσχου, της τεχνολογίας κ Α. Μάρη, με τη βοήθεια του συλλόγου των διδασκόντων οργάνωσαν τις παρακάτω δραστηριότητες:

  • Κατασκευή από τους μαθητές κολάζ που αποτελούνταν από κείμενα ποιήματα, κόμικς και ζωγραφιές με αντιρατσιστικό περιεχόμενο, τα οποία αναρτήθηκαν στους χώρους του σχολείου.
  • Ενημέρωση, συζήτηση και προβολή Βίντεο πάνω σε θέματα βίας, ρατσισμού και διαφορετικότητας.
  • Ακολούθησαν βιωματικές δράσεις όπου τα παιδιά με πολύ απλά αντικείμενα βίωσαν τη θέση του <<άλλου-διαφορετικού >> καθώς επίσης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτές οι ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες, όπως άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Τέλος το πρόγραμμα έκλεισε με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων ποδοσφαίρου στην αυλή του σχολείου με βασικά  μηνύματα << ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ>>,<< ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ>>.
Δείτε το στο slideshare.net

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

anakoinosi1Ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου προσκαλεί  τους γονείς των μαθητών της Α΄τάξης την  Τετάρτη 8  Οκτωβρίου 2014  στις 6.30 μ.μ. στο σχολείο, για να αποφασίσουμε από κοινού το βέλτιστο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ διδασκόντων – γονέων προς όφελος των παιδιών μας. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τους γονείς των μαθητών της Β΄ και Γ΄τάξης την ίδια μέρα στις 7.30 μ.μ.

 

Η Διευθύντρια
Κατσαμπούρη Φωτεινή

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς