Ανακοίνωση

Μετά από συνεννόηση με τον Δήμο Βριλησσίων, ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 όλα τα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων θα παραμείνουν κλειστά λόγω του παγετού.

2019 ευχές για τη νέα χρονιά

Η Διευθύντρια, Κατσαμπούρη Φωτεινή, οι Υποδιευθύντριες, Σταυρουλάκη Σοφία και Παράσχου Μαρίνα, και ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων εύχονται σε όλους σας Χρόνια Πολλά, Καλά και Δημιουργικά!

 

Χριστούγεννα με Encardia!

Την Παρασκευή 21.12. 2018 και στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του σχολείου μας, μας περίμενε μια υπέροχη έκπληξη! Ήρθαν και μας τραγούδησαν οι Encardia, το γνωστό μουσικό συγκρότημα που έφερε κοντά μας αγαπημένα τραγούδια από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και υπέροχες μουσικές από διάφορες περιοχές της Μεσογείου. Στην αυλή του σχολείου μας στήθηκε λοιπόν μια πρόχειρη σκηνή και οι Encardia, έχοντας σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, μας ταξίδεψαν στη Μεσόγειο με παραδοσιακά τραγούδια ερμηνευμένα εξαιρετικά με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Έτσι οι μαθητές μας, χάρη στην τέχνη, συνειδητοποίησαν πόσο πολλά αλλά και δυνατά είναι τα πράγματα που μας ενώνουν και πόσο «λίγα» και ανερμάτιστα είναι τα κηρύγματα του μίσους, που προσπαθούν να βάζουν παντού διαχωριστικές γραμμές. Δεν μπορούσαμε να ονειρευτούμε πιο όμορφο κλείσιμο χρονιάς! Αδιάψευστοι μάρτυρες γι΄ αυτό, οι φωτογραφίες που ακολουθούν.

 

 

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει!

Πιστεύοντας ότι σωστή παιδεία είναι αυτή που εκτός από τις γνωστικές καλλιεργεί και τις άλλες πλευρές της ανθρώπινης προσωπικότητας και ιδιαίτερα την ικανότητα της ενσυναίσθησης, πολυμελής αντιπροσωπία μαθητών του σχολείου μας επισκέφθηκε και φέτος το ΚΑΠΗ του Δήμου Βριλησσίων. Εκεί, στον φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, οι μαθητές μας τραγούδησαν τα κάλαντα και άλλα παραδοσιακά τραγούδια και χόρεψαν σε παραδοσιακούς αλλά και πιο σύγχρονους ρυθμούς, προσφέροντας στιγμές ζεστασιάς και αγάπης στους μεγαλύτερους φίλους τους. Και του χρόνου (αυτό δεν είναι ευχή αλλά υπόσχεση)!

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση