Σας ενημερώνουμε ότι στις 17/3/2010 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:30 θα πραγματοποιηθεί η επίδοση των ελέγχων προόδου στους γονείς των μαθητών για τη βαθμολογική περίοδο του β΄ τριμήνου.
Μήνας: Μάρτιος 2010
Έκθεση βιβλίου
Στο 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων και στην αίθουσα τελετών θα πραγματοποιηθεί “ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ” με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τις υπεύθυνες καθηγήτριες βιβλιοθήκης κ. Μαθέ Μαριάνθη ΠΕ02 και κ. Αρχοντάκη Αφροδίτη ΠΕ07 από Δευτέρα 15/3 έως και Παρασκευή 19/3/2010. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από τη συγγραφέα κ. Βαρελά Αγγελική και την εικονογράφο κ. Ψαράκη Βασιλική.
Εκπαιδευτική επίσκεψη
Την Τρίτη 9/3/2010 το Σχολείο μας πραγματοποίησε την προγραμματισμένη εκπαιδευτική εκδήλωση-επίσκεψη στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΤΕ στην ΚΗΦΙΣΙΑ για τους μαθητές της Γ΄τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολιαμού.
Δραστηριότητα στο μάθημα της Έκθεσης
Με αφορμή την επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, οι μαθητές της Α΄ τάξης έγραψαν έκθεση με θέμα:
” Γράψε μια υποθετική ιστορία σύμφωνα με την οποία βρήκες αναπάντεχα ένα αρχαίο έργο τέχνης. Αφηγήσου πώς έτυχε να το βρεις και τι ενέργειες έκανες στη συνέχεια.”
Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες εκθέσεις των μαθητών σε μορφή pdf
- ‘Ενα αναπάντεχο γεγονός Μανιμανάκη Σοφία τμήμα Α2
composition1.pdf
- Μια τυχαία ανακάλυψη Κουφοπούλου Ελισάβετ τμήμα Α2
composition2.pdf
- Εκδρομή με απρόοπτα Γαβαλά Έλενα τμήμα Α1
composition3.pdf
Θεατρική παράσταση
Με στόχο την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας στο χώρο του σχολείου και την πεποίθηση οτι η μελέτη της δραματικής ποίησης ολοκληρώνεται με την αμεσότητα ή εποπτικότητα του θεάτρου, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου παράσταση της τραγωδίας “Ελένη” του Ευριπίδη στον πολιτιστικό πολυχώρο ” Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης”. Η εμπειρία της παράστασης στάθηκε αφορμή για γόνιμες συζητήσεις και προβληματισμό πάνω σε διαχρονικές αξίες και οδήγησε στην πληρέστερη κατανόηση και αισθητική απόλαυση του έργου.
Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά
Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010 οι μαθητές της Β΄τάξης γυμνασίου επισκέφτηκαν το χώρο της Αρχαίας Αγοράς. Ξεναγήθηκαν και άκουσαν λεπτομέρειες που αφορούσαν στο Ναό του Ήφαιστου(Θησείο), στη Στοά του Αττάλου, στο Παλαιό και στο Νέο Βουλευτήριο , στη Βασίλειο, στη Μέση και στη Νότια Στοά, στην Παναθηναϊκή Οδό, στο Βωμό των Δώδεκα Θεών, στο άγαλμα του Αδριανού, στο Ναό του Άρη , τις ιδιωτικές οικίες και πολλά άλλα αρχαία κτίρια.
Η αγορά ήταν η καρδιά της Αρχαίας Αθήνας ,το επίκεντρο της πολιτικής, εμπορικής, διοικητικής και κοινωνικής δραστηριότητας, το θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο και η έδρα των δικαστηρίων. Η τοποθεσία αποτελούσε ανέκαθεν μέρος της Αθήνας σε όλες τις περιόδους της ιστορίας της. Χρησιμοποιούνταν σαν τόπος κατοικίας και σαν χώρος ταφής ήδη από την ύστερη Νεολιθική εποχή(3000 π.Χ.). Στις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ. , την εποχή του Σόλωνα , η αγορά έγινε δημόσιος χώρος. Μετά από σειρά παρεμβάσεων πήρε το τελικό ορθογώνιο σχήμα της το 2ο αιώνα π.Χ. Εκτεταμένη οικιστική δραστηριότητα παρατηρήθηκε μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι Πέρσες το 480/79 π.Χ. , οι Ρωμαίοι το 89 π.Χ. , και οι Ερούλοι το 267 π.Χ. , ενώ μετά τη Σλαβική επιδρομή το 580 μ. Χ. οι προσπάθειες ανακατασκευής σταμάτησαν. Από τη βυζαντινή περίοδο μέχρι και μετά το 1834, όταν η Αθήνα έγινε η πρωτεύουσα του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, η αγορά αναπτύχθηκε πάλι σε οικιστική περιοχή.