Το δέντρο των ευχών!

to dendro

Στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών μας δράσεων, στολίσαμε φέτος το “δέντρο των ευχών” για το Make a Wish Ελλάδας. Με την αγορά ευχετήριων αστεριών στείλαμε την αγάπη μας σε ένα παιδί με απειλητική για τη ζωή του ασθένεια και    χρηματοδοτήσαμε την εκπλήρωση της ευχής του.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης Γονέων

.jpg

Αγαπητοί γονείς,

Στην προσπάθεια μας να διευκολύνουμε και να επιταχύνουμε τη σύσταση Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων, συγκαλούμε Γενική Συνέλευση Γονέων την Τετάρτη 22/12 στις 18:30 για την εκλογή  Τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου.

Διευκρινιστικές πληροφορίες για τη διαδικασία μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα της Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος: εδώ

Κατά την προσέλευσή σας στο σχολείο παρακαλείσθε να έχετε τα απαραίτητα πιστοποιητικά που προβλέπονται για την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού.

Από τη Διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων

“Ο κύκλος των χαμένων πλαστικών”

.jpg

Το σχολείο μας συμμετείχε στη δράση του Δήμου Βριλησσίων “ZERO HERO” με στόχο την πρόληψη δημιουργίας απορριμμάτων  και την ενίσχυση ενός eco-συστήματος χωρίς ρύπανση και πλαστικά. Μαθητές μας παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/12 στο πάρκο ΤΥΠΕΤ  συγκεντρώνοντας πλαστικά μπουκάλια ως μια συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης στην αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης.

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 

1821 2021

Ο Δήμος Βριλησσίων οργανώνει την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, από τις 18:00 έως τις 19:30, διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και εργασίες μαθητών μας για την εθνική επέτειο. Σας καλούμε να την παρακολουθήσετε  μέσω του συνδέσμου: https://meet.google.com/ogt-ysta-qis

Μπορείτε να συνδεθείτε κάνοντας αίτηση συμμετοχής στο εικονίδιο  “Τηλεδιάσκεψη με Συμβούλιο”, join now και γράφοντας μόνο το όνομά σας.

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς,

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλά δυσφημιστικά σχόλια για το σχολείο μας με αφορμή ένα μεμονωμένο περιστατικό ενδοσχολικής βίας μεταξύ δύο μαθητών. Μέχρι τώρα αποφύγαμε να πάρουμε θέση σε αυτή τη διαδικτυακή επίθεση.  Επειδή, όμως, η επίθεση συνεχίζεται, αισθανόμαστε  πλέον  την ανάγκη να δώσουμε κάποιες διευκρινίσεις και να μοιραστούμε μαζί σας τις σκέψεις μας.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι έχουμε δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την προσπάθειά μας για την αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου σε κάθε επίπεδο όλα τα χρόνια που το υπηρετούμε. Συγκεκριμένα,  η πρόληψη και η καταπολέμηση της βίας, λεκτικής και σωματικής, είναι το σημαντικότερο μέλημά μας και αυτό αποδεικνύεται από τις συνεχείς παρεμβάσεις μας σε κάθε περίπτωση διαπληκτισμού μεταξύ μαθητών. Ο σεβασμός, η ενίσχυση των αρμονικών σχέσεων και η δημιουργία θετικού κλίματος είναι το πρώτιστο που επισημαίνουμε στους μαθητές μας  σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το ίδιο τονίζουμε, επίσης, και στον σχολικό μας κανονισμό.

Στην επίμαχη περίπτωση που παρουσιάζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τόσο προσβλητικό για εμάς τρόπο,  το σχολείο επενέβη αμέσως,  εξέτασε με προσοχή το περιστατικό, έλαβε τα ανάλογα πειθαρχικά μέτρα και έδωσε έμφαση, ως όφειλε,  στην ανάγκη για ειρηνική επίλυση των διαφορών και  την αποτροπή κάθε μορφής βίας. Ένα μεμονωμένο γεγονός, που είναι πράγματι λυπηρό και όλοι καταδικάζουμε,  δε θα πρέπει να αμαυρώνει την εικόνα του σχολείου,  να απαξιώνει τον παιδαγωγικό – εκπαιδευτικό μας ρόλο και να αναιρεί το συνολικό μας έργο. Επιβάλλεται, επομένως, να  διαφυλάξουμε  με κάθε τρόπο τους εμπλεκόμενους ανήλικους μαθητές αλλά και ολόκληρη τη σχολική μας κοινότητα από την υπερέκθεση στην αδηφαγία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δυστυχώς,  διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η βία των νέων στις γειτονιές και τα σχολεία όλων των βαθμίδων έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, ιδιαίτερα μετά την καραντίνα και την τηλεκπαίδευση, που κράτησε τα παιδιά μας μακριά από τον χώρο του σχολείου και τους στέρησε τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση.  Παρόλα αυτά, στο σχολείο μας δεν έχει ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό και θεωρούμε ότι αυτό οφείλεται τόσο στη δική μας μεσολάβηση όσο και στη δική σας συμβολή.

Κλείνοντας, σας καλούμε για άλλη μια φορά  να μεριμνήσετε το συντομότερο για τη σύσταση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,  προκειμένου να έχουμε μια πιο άμεση και εποικοδομητική συνεργασία   με στόχο την κοινή αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που αναπόφευκτα  αναδύονται μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων

3 Δεκεμβρίου: Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

eikona mplogk
Το σχολείο μας συμμετείχε στη δράση του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Μαθητές μας συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες (τένις, πινγκ πονγκ, μπότσε) με παιδιά από τον Σύλλογο ΑμεΑ Κρίκος στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο.
•  Σεβόμαστε τη διαφορετικότητα
•  Συμβάλλουμε στην κοινωνική ενσωμάτωση των ΑμεΑ
•  Γκρεμίζουμε τις προκαταλήψεις
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση