ΣΗ.ΜΑ. – Α.Ε.Π. Σημερινός Μαθητής – Αυριανός Ενεργός Πολίτης

.jpg

Συμμετέχουμε στο διασχολικό πρόγραμμα συνεργασίας ΣΗ.ΜΑ-Α.Ε.Π. (Σημερινοί Μαθητές- Αυριανοί Ενεργοί Πολίτες) με δράσεις για την άρση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Παράσχου, κ. Τουλιαρή και κ. Φουσέκα

 

Πρόγραμμα ρομποτικής

arduino

Στο σχολείο μας θα υλοποιηθεί πρόγραμμα ρομποτικής με arduino, παράλληλα με το μάθημα τις πληροφορικής, το οποίο θα έχει ως εκπαιδευτικό στόχο την γνωριμία με τις βασικές έννοιες της ρομποτικής, την ανάπτυξη αλγοριθμικής σκέψης, την απόκτηση γνώσεων προγραμματισμού, μαθηματικών και σχεδίασης. Αρχικά θα εφαρμοσθεί με λογισμικό και στη συνέχεια  σε υλικό επίπεδο.
Υπεύθυνος  καθηγητής: Ν. Μαργαριτιδης  ΠΕ86

FOLLOWGREEN

follow

 

To σχολείο μας για συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο πρόγραμμα “Πάμε ανακύκλωση” σε συνεργασία με τον δήμο και τον οργανισμό FOLLOWGREEN.

Παιδιά και  γονείς, μπείτε στην ιστοσελίδα  https://www.followgreen.gr/vrilissia/, κάντε εγγραφή, απαντήστε σε κουΐζ σχετικά με την ανακύκλωση και το περιβάλλον, παίξτε παιχνίδια και κερδίστε πόντους για να τους χαρίσετε στο σχολείο μας!

“Εγώ ειμί η άμπελος”

.jpg

Από την Παρασκευή 2/12 ξεκινάει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “εγώ ειμί η άμπελος”, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τον Απρίλιο.  Στο πλαίσιο του προγράμματος,  οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών να εξετάσουν θέματα και να κάνουν ερευνητικές εργασίες  σχετικά με:

  • την τέχνη της αμπελουργίας
  • την οινοποιία
  • τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις που συνδέονται  με το κρασί και το αμπέλι
  • τη Διονυσιακή λατρεία και τη μυθολογία
  • το κρασί και την  άμπελο στη Χριστιανική θρησκεία
  • την οικονομική σημασία του εμπορίου της σταφίδας και του κρασιού για τη χώρα μας
  • τους  κινδύνους από την  κατάχρηση του αλκοόλ και την ευαισθητοποίηση των νέων στο πρόβλημα του αλκοολισμού  κ.α.

Το πρόγραμμα προβλέπεται να ολοκληρωθεί με εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αλσατία την άνοιξη.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Δ. Γκαγκτζής, Μ. Παράσχου, Θ. Σπηλιώτης και Μ. Φουσέκα

 

Έκθεση ιστορικών κειμηλίων από τη Μικρά Ασία

.jpg

Την Παρασκευή 25/11 οι μαθητές του ομίλου  “100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή” επισκέφθηκαν  την “Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων από τη Μικρά Ασία” που έχουν οργανώσει η Ένωση Μικρασιατών “Ρίζες”, ο Δήμος Χαλανδρίου και το 2ο ΓΕΛ Χαλανδρίου στον χώρο του σχολείου και είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μια βιωματική επαφή με τον προσφυγικό πολιτισμό.

Τους συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Βιδάλη Κ. και Γιαννοπούλου Μ.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση