Εκπαιδευτικές επισκέψεις Οκτωβρίου

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων του μηνός Οκτωβρίου

Οι μαθητές της Α΄ τάξης επισκέφθηκαν την αρχαία αγορά της Αθήνας, το μουσείο της στοάς του Αττάλου και τον ναό του Ηφαίστου (Θησείο). Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι ξεναγήσεις στον χώρο έγιναν από ομάδες μαθητών.

θησειο_02 (251x167) (2)

Η Β΄ τάξη είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά την Ιερά Μονή Δαφνίου, ένα από τα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία της Αθήνας, κτίσμα του 11ου αι. μ.Χ. Αφού ξεναγήθηκαν από τους καθηγητές τους στο εσωτερικό της μονής, στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον «Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Διομήδους».

μονή_δαφνιου (380x207) (2)

διομήδειος κήπος (380x285)

Ο κήπος καταλαμβάνει έκταση 1.860 στρεμμάτων και φιλοξενεί περισσότερα από 2.500 είδη φυτών. Οι μαθητές, ακολουθώντας τους ξεναγούς γεωπόνους, βάδισαν στα πιο ενδιαφέροντα σημεία του κήπου και είδαν μερικά από τα ωραιότερα και σπανιότερα φυτά του.

Η Γ΄ τάξη επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο του Διονύσου, στη νότια κλιτύ της Ακρόπολης.Ήταν μια επίσκεψη προσκύνημα στο αρχαιότερο θεατρο_διον_02 (380x289)θέατρο του κόσμου, τον ιερό χώρο όπου διδάχθηκαν οι τραγωδίες των μεγάλων τραγικών Αισχύλου, Σοφοκλή και Ευριπίδη. Με την ευκαιρία αυτή οι μαθητές μπόρεσαν να κατανοήσουν καλύτερα το αρχαίο δράμα και τη σημασία του για τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Προσφορές για μετακινήσεις μαθητών

Καλούμε τα ενδιαφερόμενα Τουριστικά Γραφεία να αποστείλουν προσφορές για τις εξής μετακινήσεις των μαθητών μας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων του σχολείου:

Α΄ Γυμνασίου:  Άτομα  102 (μαζί με τους συνοδούς καθηγητές) Προορισμός:  Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44) και επιστροφή στο σχολείο

Β΄ Γυμνασίου: Άτομα  104 (μαζί με τους συνοδούς καθηγητές)  Προορισμός:  Πεντέλη και επιστροφή στο σχολείο

Γ΄ Γυμνασίου: Άτομα  115 (μαζί με τους συνοδούς καθηγητές) • Προορισμός:  Βουλή των Ελλήνων (Πλατεία Συντάγματος) και επιστροφή στο σχολείο

Οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου. Ώρα αναχώρησης: 08:45, Ώρα επιστροφής: 13:00, με αφετηρία το 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων (Ταϋγέτου και Λευκών Ορέων) και επιστροφή στο ίδιο σημείο.

Οι προσφορές μπορούν να αποσταλούν στο fax: 210 8042788

ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mail@2gym-vriliss.att.sch.gr

Επιλογή Τουριστικού Γραφείου

Ανακοινώνεται ότι για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις της 18ης Οκτωβρίου 2016 έστειλαν τις προσφορές τους στο Σχολείο μας τα εξής Τουριστικά Γραφεία: α) «Σαρρής Δ. & Α. Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε», β) «Αφοί Βαλήλη Α.Ε. Τουριστικές Επιχειρήσεις» (Valili Tours), γ) «Spalas Travel» και δ) «Γ. Στεφανάκης Α.Τ.Τ.Κ.Ε.». Τελικά το Σχολείο μας επέλεξε το Τουριστικό Γραφείο «Σαρρής Δ. & Α. Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.», που έδωσε τις ακόλουθες τιμές:

Προορισμός                                Λεωφορείο               Τιμή

Θησείο (αρχαία αγορά)                50 θέσεων                  100 €

Θησείο (αρχαία αγορά)               56 θέσεων                    110 €

Μονή Δαφνίου / Βοτ. Κήπος        50 θέσεων                    100 €

Μονή Δαφνίου / Βοτ. Κήπος        56 θέσεων                    110 €

Θέατρο Διονύσου (ακρόπολη)     50 θέσεων                    100 €

Θέατρο Διονύσου (ακρόπολη)     62 θέσεων                    120 €

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση