Μήνυμα από το 2ο ΚΕΣΥ Β΄Αθήνας

Αγαπητοί γονείς,

Κάτω από τις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες που βιώνει ο τόπος μας στην παρούσα φάση, δημιουργείται η αδήριτη ανάγκη να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε καλύτερα τα επακόλουθα συναισθήματα (σύγχυσης, άγχους, φόβου, πανικού)  που  προκαλούνται λόγω της κρίσης  στους γονείς  των μαθητών της περιοχής ευθύνης μας.

Το 2ο ΚΕΣΥ Β’ Αθήνας προκειμένου να συμβάλλει στην υποστήριξη των σχολικών μονάδων και των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και να επιδείξει έμπρακτα την  κοινωνική του ευθύνη, και σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ΦΕΚ 55, τ. Α/11-03-2020 και την εγκύκλιο 38510/ΓΔ4/17-03-2020 της Υφυπουργού Παιδείας Κας Ζαχαράκη, σας ενημερώνουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί σχετικά, επικοινωνώντας μαζί μας στη γραμμή υποστήριξης 2106512513.

Η υποστήριξη των γονέων για θέματα που αφορούν τους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές  ανάγκες μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά  στην γραμμή υποστήριξης  2106512513 καθημερινά, ενώ η υποβολή αιτήματος  μέχρι την λήξη των μέτρων, μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά μέσω της τηλεφωνικής γραμμής  του 2ου ΚΕΣΥ Β Αθήνας  2106082983: Δευτέρα   και   Τετάρτη, 9.00-12.00 π.μ.

2ο ΚΕΣΥ Β΄Αθήνας

Εκδρομές Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου

Αγαπητοί γονείς,

Οι εξελίξεις στη διασπορά του κορονοϊού έχουν επίπτωση -μεταξύ άλλων- και στις προγραμματισμένες εκδρομές των μαθητών μας της Β΄ και Γ΄ τάξης. Μετά από επικοινωνία με το τουριστικό πρακτορείο που τις έχει αναλάβει, σας επισυνάπτουμε το ενημερωτικό σημείωμα που μας έστειλε.

Με εκτίμηση,

Μαρία Φουσέκα



Λήψη αρχείου

Χρήση email γονέων

Αγαπητοί γονείς,

Για τις ανάγκες της εξ αποστάσεως συνεργασίας μας με τους μαθητές χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές σας διευθύνσεις.

Σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο, μπορείτε να ενημερωθείτε από την ανακοίνωση του ΥΠΑΙθ που επισυνάπτεται.

Με εκτίμηση,

Μαρία Φουσέκα



Λήψη αρχείου

Εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία

Αγαπητοί γονείς,
Εκ μέρους της Διεύθυνσης και του Συλλόγου καθηγητών/τριών του Σχολείου μας ευχόμαστε σε σας και τις οικογένειές σας υγεία και δύναμη γαι την αντιμετώπιση αυτής της   κρίσιμης κατάστασης που βιώνουμε.
Με την παράταση αναστολής της λειτουργίας των σχολείων καθίσταται, πλέον, αναγκαία η υιοθέτηση της εξ αποστάσεως εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία, αν και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις δια ζώσης διδακτικές πρακτικές,  θα ενισχύσει ψυχολογικά τους μαθητές, θα διατηρήσει την επαφή τους με τα διδακτικά αντικείμενα και θα στηρίξει το πνεύμα της σχολικής κοινότητας.
Ξεκινώντας από αύριο, και στο πλαίσιο της επονομαζόμενης ασύγχρονης διδασκαλίας, οι συνάδελφοι θα στείλουμε στις προσωπικές σας ηλεκτρονικές διευθύνσεις εκπαιδευτικό υλικό για τους/τις  μαθητές/τριες, το οποίο θα μπορούν να επεξεργαστούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Στις περιπτώσεις που χρειάζεται, θα σας αποστέλλονται από τους/τις διδάσκοντες/ουσες οι ενδεικτικές απαντήσεις στο τέλος της εβδομάδας. Έτσι, τα παιδιά θα αναλάβουν την ευθύνη να οργανώσουν τον χρόνο τους, να ανταποκριθούν στις προτεινόμενες δραστηριότητες και να αυτοαξιολογηθούν.
Κρίνουμε ότι αυτό το είδος παρέμβασης είναι πιο αποτελεσματικό και εφικτό προς το παρόν. Παράλληλα, επεξεργαζόμαστε και άλλα μέσα συνεργασίας που θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να τεθούν σε εφαρμογή. Πρόθεση του Υπουργείου, άλλωστε, είναι η λειτουργία της πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης που αξιοποιείται ήδη για την Γ΄Λυκείου να επεκταθεί και σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Βρισκόμαστε, λοιπόν, σε αναμονή και εγρήγορση.
Θα είμαστε σε επικοινωνία και θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο.
Με εκτίμηση,
Μαρία Φουσέκα
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς