Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 οι μαθητές της Α΄τάξης επισκέφτηκαν το μουσείο Βορρέ,

Δείτε το στο slideshare.net

οι μαθητές της Β΄τάξης το  μουσείο Λαϊκής τέχνης και οι μαθητές της Γ΄τάξης τη Βουλή των Ελλήνων

Διαγωνισμός school lab

Το School Lab είναι μία πρωτοβουλία του British Council, και διενεργείται σε συνεργασία με την i-create της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς – Ινστιτούτο Νεολαίας, μέσω του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Eίναι μια πρωτότυπη διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργίας κι ανταλλαγής ιδεών για την επιστήμη. Ο στόχος του είναι να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τις συναρπαστικές προκλήσεις της επιστήμης και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες στην παρουσίαση των ιδεών τους.

Στο διαγωνισμό αυτό το σχολείο μας είχε 2 συμμετοχές.

Συμμετείχε η ομάδα   “The little Νewtons” με τις μαθήτριες Δεσποτοπούλου Δέσποινα, Μέρη Φωτεινή και Μουστακούνη  Μαρίνα της Β’ τάξης που δημιούργησαν βίντεο με θέμα “Εξαγωγή DNA από ακτινίδιο” και η ομάδα  “Λεύκιππος” με τις μαθήτριες  Κατσαρδή Στέλλα, Γκόγκου Λίλιαν και Καλουμέρη Δήμητρα της Γ ΄ τάξης που δημιούργησαν βίντεο με θέμα “Η σοκολάτα στη ζωή μας”

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους  στο διαγωνισμό.

Επίδοση ελέγχων Α΄ τριμήνου

Τη  Δευτέρα  19/12/2011 και ώρα 12:30-2:30 μ.μ. θα δοθούν στους γονείς οι έλεγχοι προόδου των μαθητών για τη βαθμολογική περίοδο του  Α’  τριμήνου του σχολικού έτους 2011-2012.

Επίσκεψη στo MTV

Οι μαθητές του τμήματος  Α2 του σχολείου μας παρακολούθησαν στο κανάλι MTV πώς γίνεται μια τηλεοπτική παραγωγή και στη συνέχεια μίλησαν με εκπροσώπους από τα τμήματα οργάνωσης και διοίκησης του τηλεοπτικού καναλιού.

Δείτε το στο slideshare.net

Χριστουγεννιάτικο bazaar

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου μετά τις 2.00μ.μ., καθώς και το  Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, από τις 10.00 π.μ. θα λειτουργήσει στο σχολείο   “bazaar” στο οποίο μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε στολίδια φτιαγμένα από τα παιδιά μας, γλυκίσματα, λιχουδιές και αντικείμενα που έχουν προσφέρει οι γονείς. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με μουσική και πάνω από όλα με τη συμμετοχή των παιδιών.

Η παρουσία σας και η συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις αυτές θα δώσει νόημα  σε ό,τι με κόπο έχουν ετοιμάσει τα παιδιά, και στην προσπάθεια όλων μας το σχολείο να γίνει κύτταρο δημιουργίας, να συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών και  να συνδεθεί δημιουργικά με την κοινωνία και τη ζωή.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς