Αρχική » 2018

Αρχείο έτους 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2018

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την υπέροχη χριστουγεννιάτικη γιορτούλα που ετοίμασαν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης είχαν οι μαθητές του σχολείου μας. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και μάλιστα δύο φορές, για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν καλύτερα πρώτα οι μικρές τάξεις και στη συνέχεια οι μεγαλύτερες, απολαμβάνοντας το θερμότατο χειροκρότημα όλων.

Στο τέλος τραγούδησαν τα κάλαντα από διάφορες περιοχές και ευχήθηκαν σ’ όλους

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!!!

‘’Ο Γκριντς’’

ΤΟ 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΕΙ ΣΙΝΕΜΑ – ΄΄Ο ΓΚΡΙΝΤΣ΄΄

Μία εξαιρετική χριστουγεννιάτικη ιστορία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του σχολείου μας την Τετάρτη 19-12-2018 στον κινηματογράφο «Βικτώρια». Μια ταινία που ενθουσίασε τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας μαθητές!

Λίγα λόγια για την ταινία…

«Ένας κυνικός γκρινιάρης, ο Γκριντς, αποφασίζει να εκδικηθεί το πνεύμα των ημερών, να κλέψει τα Χριστούγεννα και να τα εξαφανίσει μια για πάντα. Δε φαντάζεται όμως ότι η καρδιά του θα γλυκάνει και τα σχέδια του θα ανατραπούν εξαιτίας του γενναιόδωρου πνεύματος ενός μικρού κοριτσιού.

Ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες των Χριστουγέννων, μαζί με εκείνον του Εμπενίζερ Σκρουτζ, είναι αυτός του Γκριντς. Κυρίως γιατί, όπως εξάλλου και ο Σκρουτζ, μισεί τα Χριστούγεννα και τη γιορτινή ατμόσφαιρα και θα προτιμούσε να βρει επιτέλους τον τρόπο να τα εξαφανίσει μια για πάντα.»

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αγαπητοί γονείς

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας καλεί όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου σε Γενική Συνέλευση  την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

 

Θέματα:

  • Απολογισμός δράσεων σχολικής χρονιά 2017-
  • Καθορισμός ετήσιας συνδρομής μελών .
  • Προκήρυξη εκλογών για νέο Δ.Σ. και υποψηφιότητες.
  • Συζήτηση για θέματα που τυχόν απασχολούν τους γονείς.

 

Παρακαλούμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή σας στη Γενική Συνέλευση , ώστε ο Σύλλογος να συνεχίσει να υπάρχει. Η δύναμη του Συλλόγου βασίζεται στην ενότητα των μελών του.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

” ΠΙΝΟΚΙΟ “

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Την Τετάρτη 28/11/2018, τα παιδιά της Γ΄ & Δ΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Πινόκιο» σε μία νέα εκδοχή. Οι ηθοποιοί φορούσαν μάσκες και με τα καταπληκτικά σκηνικά κατάφεραν να ζωντανέψουν τη μαριονέτα «Πινόκιο» και να ταξιδέψουν τους μικρούς μας μαθητές σε ένα ονειρικό ταξίδι με τη γνωστή σε όλους μας ιστορία ότι πρέπει να λέμε πάντα την αλήθεια.

Λίγα λόγια για το έργο…

Ένα κούτσουρο αποκτά ζωή από την μπλε νεράιδα. Ο Τζεπέτο φτιάχνει μια μαριονέτα και της δίνει το όνομα Πινόκιο. Μπαμπάς και γιος δοκιμάζονται μέρα με τη μέρα να τελειοποιήσουν την ευχή τους και ο Πινόκιο να γίνει ένα κανονικό παιδάκι. Το κλασικό παραμύθι του πασίγνωστου συγγραφέα Carlo Collodi!!

Η πασίγνωστη ιστορία του Πινόκιο. Σε μια θεατρική μεταφορά από το Μικρό Θέατρο Λάρισας. Ο Πινόκιο είναι ο ήρωας που αντιπροσωπεύει όλους τους ανθρώπους. Από την ελεύθερη βούληση και την ανεξαρτησία που του χαρίζεται, καλείται να αποδείξει πως τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς κόπο. Μέσα από τις διάφορες “προκλήσεις” που συναντά στον δρόμο του, ο μικρός μας φίλος, πρέπει να καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα της ζωής. Οι αστείες καταστάσεις και οι περιπέτειες στην καθημερινότητά του τον οδηγούν στην απόδειξη πως μόνο με απόλυτη εσωτερική δύναμη γίνονται όλα πραγματικότητα.

 

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ & ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

Για να γίνεις καλός οδηγός,

πρέπει πρώτα να γίνεις σωστός πεζός!!

 

Οι μαθητές της Γ΄ & Δ΄ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στα πλαίσια προγράμματος «Κυκλοφοριακής Αγωγής», κάλεσαν στο σχολείο για σχετική ενημέρωση κλιμάκιο της Τροχαίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Ο υπαστυνόμος κ. Μπότας, που ανέλαβε την παρουσίαση του σχετικού προγράμματος, εξήγησε στους μαθητές την αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ., έδειξε σχετικά βιντεάκια, άκουσε και απάντησε στις απορίες των παιδιών, οι οποίοι έδειξαν υπέρμετρο ζήλο να ενημερωθούν σε διάφορα ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής. Ακολούθησε συζήτηση και όλοι μαζί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, για να είμαστε υπεύθυνοι πεζοί και οδηγοί, πρέπει να το διδαχθούμε από τη μικρή μας ηλικία

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Στις 21 Οκτωβρίου στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση από την υπεύθυνο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Χριστίνα Γιώτσα.

Οι μαθητές της Α’  & Β΄ τάξης ενημερώθηκαν σε θέματα «Ατομικής υγιεινής» ενώ οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων, Ε΄ & ΣΤ΄, παρακολούθησαν το 2ωρο πρόγραμμα «Πρώτες Βοήθειες».

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, η Ε’ & ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της πόλης Καλαμπάκας.

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου. Η άριστη ποιότητα των εκθεμάτων, το κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον και η αναλυτική ξενάγηση εξασφάλισαν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και κατέστησαν τη Μουσειακή εμπειρία στους  μαθητές/τριες, όχι μόνο ευχάριστη, αλλά και παραγωγική, οι οποίοι αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

”ΠΕΤΩΝΤΑΣ” ΜΕ ΤΗ Β΄ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ 110 Π.Μ.

Για τον φετινό εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, άνοιξαν οι πύλες της 110 Πτέρυγας Μάχης και η  Β΄ τάξη του σχολείου μας την Παρασκευή 9  Νοεμβρίου 2018 είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το  Αεροδρόμιό της.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης  οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους  με τη στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων είδαν και θαύμασαν διάφορα εκθέματα όπως: εκπαιδευτικά αεροπλάνα διαφόρων τύπων, πυροσβεστικό όχημα και στολή πυρόσβεσης ειδικά για αεροπλάνα, μέσα διάσωσης, κινητήρες  πολλά εξαρτήματα, αλεξίπτωτα και  αντιαεροπορικά όπλα. Ενημερώθηκαν από το εξειδικευμένο προσωπικό της για την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και  παρακολούθησαν πτήσεις αεροσκαφών.

Οι εντυπώσεις μας εξαιρετικές και ο θαυμασμός μας μεγάλος για την οργάνωση της Αεροπορίας μας και τη μαχητικότητα των πιλότων μας!!

Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από την επίσκεψη.

Ξενάγηση της Ε΄ τάξης στα βυζαντινά μνημεία της Λάρισας

Στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος με θέμα «Βυζαντινά μνημεία του τόπου μας» οι μαθητές της Ε΄ τάξης επισκέφθηκαν την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου τις βυζαντινές αρχαιότητες της Λάρισας.

Με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών της Τάξης και την ξενάγηση της αρχαιολόγου κ. Δεσκάτα Αλεξάνδρας οι μαθητές επισκέφθηκαν  την πλατεία Αγαμ. Μπλάνα, όπου σώζονται τείχη του 6ου μ.Χ.  αι. από την οχύρωση της πόλης και παλαιοχριστιανικό λουτρό του 5ου αι. μ.Χ.  Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο στην οδό Μανωλάκη, όπου στο υπόγειο κτιρίου σώζεται τρίχωρη υδατοδεξαμενή του 3ου αι. μ.Χ.   Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο λόφο του Φρουρίου, όπου  σώζονται απομεινάρια της βασιλικής του Αγίου Αχιλλίου του 6ου αι. με τον τάφο του αγίου. Αριστερά βρέθηκαν τα ερείπια βυζαντινού κοιμητηριακού ναού με πολλούς τάφους που χρονολογείται στον 11ο με 12ο αι.  Η περιήγηση ολοκληρώθηκε στο Μπεζεστένι, την κλειστή αγορά του 15ου -16ου αι. επί οθωμανικής κατάκτησης.

Μετά την ξενάγηση οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες και συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας παρατηρώντας και καταγράφοντας τα τέσσερα μνημεία του Φρουρίου. Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση που έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που έχουν να κάνουν με την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Λαμπερές Ιστορίες Φωτιάς στο Διαχρονικό Μουσείο

Μελέτη μεσοβυζαντινού κλιβάνου

 

Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων με στόχο την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Λαμπερές Ιστορίες Φωτιάς στο Διαχρονικό Μουσείο». Ένα πρόγραμμα που είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας.

Η φωτιά, η πρώτη πηγή ενέργειας που υπέταξε και χρησιμοποίησε ο άνθρωπος, για να καλυτερεύσει τη ζωή του, τον βοήθησε να κατακτήσει την τεχνολογία, η οποία τον ξεχώρισε από τα άλλα ζώα. Μέσα από εικόνες που παρουσιάστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη προβολή παρουσίασης (Powerpoint), οι μαθητές παρακολούθησαν και έμαθαν για τον ρόλο της φωτιάς στην ελληνική μυθολογία και την ιστορική πραγματικότητα ως τις χρήσεις της στην απλή καθημερινή ζωή, τη διατροφή, την επικοινωνία, την άμυνα, τη χριστιανική θρησκεία κ.ά.

Στη θεματική περιήγηση που ακολούθησε στο μουσείο, εντοπίστηκαν με τη μορφή παιχνιδιού και γρίφων διάφορα εκθέματα που σχετίζονται με τη φωτιά (κλίβανος, λυχνάρια, αγαλμάτια με πυρσούς, καντήλες κ.ά.).

Φεύγοντας οι μαθητές πήραν μαζί τους σελιδοδείκτες και έντυπο με πληροφοριακό υλικό για τη φωτιά και τα σχετικά εκθέματα του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, αφού συμπλήρωσαν το έντυπο αξιολόγησης του προγράμματος.

Σαν σήμερα

6/10/1910: Ορκίζεται η πρώτη κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Σκακιστική άσκηση

Ιστορικό

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση