6 Μαρτίου -Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού!!!

Η 6η Μαρτίου καθιερώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Είναι μια σημαντική ημέρα για την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στο φαινόμενο αυτό που δυστυχώς δείχνει να εξαπλώνεται και να αυξάνεται μέσα στις σχολικές μονάδες σε όλο τον κόσμο.

Οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε όλοι απέναντι σε αυτή τη μορφή βίας  που ασκείται από παιδιά σε παιδιά, καθώς δεν πρόκειται για απλή ενόχληση ή παιχνίδι αλλά επιφέρει αρνητικότατες συνέπειες στην ψυχολογική και κοινωνική ζωή των παιδιών αλλά και στη σχολική τους επίδοση και επηρεάζει αρνητικά την μαθησιακή διαδικασία .

Για να μεταδώσουμε τα  μηνύματα μας ενάντια στην κάθε είδους μορφής  σχολικής βίας, δημιουργήσαμε μετά από  παιχνίδια και συζήτηση  με τα παιδιά ,μερικές αφίσες για να μεταδώσουμε τα μηνύματά ενάντια στη Σχολική Βία και τον  εκφοβισμό !!!

20240312 093050 20240312 093056 20240312 093112