Κάρτες με ευχές και Κάλαντα στο Δημοτικό Σχολείο

Την τελευταία μέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Σχολείο ,τραγουδήσαμε τα κάλαντα στα παιδιά και τους/τις εκπαιδευτικούς τους και τους χαρίσαμε μια Χριστουγεννιάτικη κάρτα με ευχές  .Η κ. Διαμαντούλα , η δασκάλα της Β’ Δημοτικού,  μας δώρισε μεγάλη  χαρά με τα στολίδια από πηλό που μας χάρισε, τα οποία είχε φτιάξει με τους μαθητές της .

11 12 13 14

 

E-Twinning Project”STEAM and 4 Seasons”-Δραστηριότητες Δεκεμβρίου

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου e-Twinning  “Steam and 4 seasons”, η ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών του Χειμώνα, πρότεινε δραστηριότητες για τον κάθε μήνα για να  υλοποιήσαμε όλα τα συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία. Στην ομάδα αυτή ανήκει  το δικό μας Nηπιαγωγείο ,το 1ο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού, το Pembroke Primary Schoola στη Μάλτα, το AECV-EB/JIALagoas στην Πορτογαλία

Κατά τη Διάρκεια του Δεκεμβρίου οι δραστηριότητές που προτάθηκαν   αφορούν τα Χριστούγεννα ,την αγαπημένη γιορτή όλων των παιδιών .

Αρχικά μαθητές και εκπαιδευτικοί  συναντηθήκαμε  διαδικτυακά και   τραγουδήσαμε τα κάλαντα ο καθένας στη γλώσσα του.

2nd Students Meeting

Δημιουργήσαμε το βιβλίο των Ευχών με τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες που έφτιαξαν τα παιδιά όλων των νηπιαγωγείων -εταίρων, που μπορείτε να δείτε ανοίγοντας  τον πιο κάτω σύνδεσμο

https://online.anyflip.com/sgrkz/pmxj/mobile/index.html

The Wishes Book

Creating our Card Our Card for The Wishes Book

Ανταλλάξαμε ευχές στη μητρική μας γλώσσα και με ένα βίντεο !!!

Δημιουργήσαμε μία συνεργατική ευχετήρια κάρτα-Χριστουγεννιάτικο Δέντρο  ,με τις κάρτες όλων των συνεργαζόμενων Νηπιαγωγείων

Συνεργατική Χριστουγεννιάτικη Κάρτα

 

Δώρα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων !!!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας επισκέφτηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα και  χάρισε δώρα στα παιδάκια μας  που τα χάρηκαν πάρα πολύ και σε εμάς τις κυρίες τα πολύ όμορφα ημερολόγια που έφτιαξαν .Τους ευχαριστούμε πολύ για την τόσο όμορφη έκπληξη που μας έκαναν!!!

 



Λήψη αρχείου

Αγγλικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια παρέα με την Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου!!!

Η Α΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου μας επισκέφτηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024 με την κ. Βάσω ,τη δασκάλα των Αγγλικών τους και μας είπαν Αγγλικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια .Στη συνέχεια κι εμείς τραγουδήσαμε με την κ. Αναστασία ,τη δική μας δασκάλα των Αγγλικών τα Αγγλικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που έχουμε μάθει .Στο τέλος τραγουδήσαμε όλοι μαζί το «Merry Christmas» που οι δύο κυρίες είχαν αποφασίσει να το μάθουν από κοινού στις τάξεις μας .Ήταν μια πολύ όμορφη συνάντηση ,λίγο πριν τα Χριστούγεννα .

2 Αγγλικά 110 αγγλικά7 αγγλικά5 αγγλικά   3 αγγλικά Τραγούδια Αγγλικά6 αγγλικά

Δραστηριότητες και κατασκευές για τα Χριστούγεννα!!!

Με τον ερχομό του Δεκέμβρη ,ξεκινήσαμε τις δραστηριότητες για τα Χριστούγεννα. Αρχικά στολίσαμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μας παρέα με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου ,κάναμε κάρτες με τους γονείς μας για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες και χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά πάλι με τους γονείς ,όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα.

Στο άρθρο αυτό θα δείτε φωτογραφίες από διάφορες δραστηριότητες και κατασκευές που κάναμε στην τάξη μας  .1 1 2 1 3 1 4 2 5 2 6 2 7 1 8 1 9 10

Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων καρτών!!!

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα η κ. Γεωργία του Δημοτικού σχολείου βρήκε ένα μεγάλο φάκελο για το νηπιαγωγείο μας .Μας το είχαν στείλει οι φίλοι και οι φίλες μας από το 3ο Νηπιαγωγείο Αισωνίας –Σέσκλου με τους οποίους  συνεργαζόμαστε και σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Με μεγάλη χαρά και  ανυπομονησία ανοίξαμε να δούμε τι περιείχε ο φάκελος αυτός αφού προηγουμένως κάναμε πολλές υποθέσεις για το περιεχόμενό του. Οι φίλοι μας,  μας έστειλαν  χριστουγεννιάτικες κάρτες που είχαν φτιάξει με όμορφες ευχές .Ήταν τόσο όμορφες που ήταν δύσκολο να διαλέξει το κάθε παιδί  ποια κάρτα ήθελε να πάρει μαζί του στο σπίτι του .

Κι εμείς όμως είχαμε δημιουργήσει με μεγάλη χαρά κάρτες και τους είχαμε ήδη στείλει για να τους ευχηθούμε για τα Χριστούγεννα και τη Νέα Χρονιά

ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ 1ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ 2

Οι δικές μας κάρτες για τους φίλους και τις φίλες μας

ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ 3

 

Ένας Ιππότης στο νηπιαγωγείο μας!!!

Στις 12 Δεκεμβρίου ένας Ιππότης από τη μακρινή Μελοχώρα επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας .Είναι “Ο Ιππότης που ανακάλυψε τα μελομακάρονα”!!! Ναι σωστά διαβάσατε!!!Τι νομίζετε ότι τα έφτιαξε κάποιος άνθρωπος από το μυαλό του ή πως πέσανε από τον ουρανό; Την απάντηση θα τη βρείτε εδώ… Ένας ιππότης θαρραλέος και δυνατός κατάφερε να βρει τη μυστική συνταγή τους και να γίνει ο πιο γλυκός ήρωας της ιστορίας.(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Βγήκε από το γλυκό και γεμάτο μελωμένα αρώματα βιβλίο της κ. Εύας Καραφάνταλου και μαζί επισκέφτηκαν το νηπιαγωγείο μας για να μας αποκαλύψουν τη μυστική και ξεχωριστή συνταγή που ανακάλυψε ο γλυκός της Ιππότης!!!

Το παραμύθι ” Ο Ιππότης που ανακάλυψε τα μελομακάρονα” έλαβε τον Β΄ έπαινο στον 3ο Χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό του ΕΠΟΚ 2023.

Ο Καλόκαρδος Ιππότης της Μελοχώρας μας αποκάλυψε τη συνταγή του και εμείς φωνάξαμε 2 γιαγιάδες να μας βοηθήσουν να την υλοποιήσουμε .Ο Ιππότης μας έπρεπε να ταξιδέψει και αλλού για να κάνει γνωστή την υπέροχη και πολύτιμη αυτή συνταγή!!!

μελομακάρανα 5 μελομακάρονα 1 μελομακάρονα 2 μελομακάρονα 4 μελομακάρονα3

Επιμόρφωση γονέων και εκπαιδευτικών για την ομαλή μετάβαση από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ60 Ν. Μαγνησίας κ. Αντωνίου Ελισάβετ!!!

Στις 11 Δεκεμβρίου 2024 το απόγευμα υλοποιήθηκε επιμόρφωση Γονέων και εκπαιδευτικών του Νηπιαγωγείου με  θέμα “Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο” και εισηγήτρια την κ. Αντωνίου Ελισάβετ, Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ60 Ν. Μαγνησίας
Η κ. Αντωνίου μας ανέλυσε τη μετάβαση ως έννοια, εξήγησε πως αντιμετωπίζεται ολιστικά καθώς επηρεάζεται και επηρεάζει όχι μόνο το στενό περιβάλλον του νηπιαγωγείου και της οικογένειας αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον. Αλλαγές πολλές καλείται να αντιμετωπίσει ένα παιδί πηγαίνοντας στο Δημοτικό Σχολείο κι εδώ, νηπιαγωγείο και οικογένεια οφείλουμε να συνεργαστούμε για να το στηρίξουμε με πρακτικές που θα τονώνουν την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση του!!Η κ. Αντωνίου ανέφερε πολλά παραδείγματα και προτάσεις για συνέχιση του έργου του νηπιαγωγείου στο σπίτι αλλά και τρόπους επικοινωνίας και συνεργασίας του σπιτιού με το Δημοτικό Σχολείο Ευχαριστούμε πολύ τη Σύμβουλο μας για την τόσο σημαντική επιμόρφωση και τους γονείς μας αλλά και γονείς του Δημοτικού Σχολείου που παρευρέθηκαν και είναι πάντα κοντά μας για το καλό των παιδιών τους/μας .
Επιμόρφωση γονέων και εκπαιδευτικών για την ομαλή μετάβαση από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ60 Ν. Μαγνησίας κ. Αντωνίου Ελισάβετ 1
 2 συμβουλος 3 συμβουλος45678

Η σκάλα της Αγάπης από φοιτήτριες του Π.Τ.Π.Ε του Π.Θ !!!

Στις 10 Δεκεμβρίου οι φοιτήτριες του Π.Τ.Π.Ε. του Π.Θ κ. Βάιου Μαρία και κ. Φανάκη Φωτεινή ,στα πλαίσια του μαθήματος του 5ου εξαμήνου «Διδακτικές Πρακτικές Γλώσσας & Γραμματισμού στην Προσχολική Εκπαίδευση» που διδάσκεται από τους Φ. Τεντολούρη και Φ. Γκαραγκούνη-Αραίου, υλοποίησαν μια οργανωμένη δραστηριότητα Γλώσσας με τους μαθητές και τις μαθήτριες του νηπιαγωγείου μας, βασισμένη στο παραμύθι “Η Σκάλα της Αγάπης” της Γιολάντας Τσορώνη- Γεωργιάδη

Κουκλοθέατρο “Ο Παπουτσής και οι Καλικάντζαροι”

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2024 παρακολουθήσαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, μαζί με τα παιδιά και τους/τις εκπαιδευτικούς της Α & Β Τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας την παράσταση κουκλοθεάτρου “Ο Παπουτσής και οι Καλικάντζαροι” από την artista Xanthie (Ξανθή Ταβουλαρέα)  . Όλοι ,μικροί και μεγάλοι παρακολουθήσαμε τη διαδραστική παράσταση με μεγάλη χαρά, ενθουσιασμό , και αλληλεπίδραση   με τις εντυπωσιακές κούκλες

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια συναρπαστική περιπέτεια, να ανακαλύψουν σημαντικά μηνύματα και να διασκεδάσουν μέσα από την τέχνη του κουκλοθεάτρου.

1 2 3 4 1 5 1 6 1