Plastic Clever Schools 2025

Το νηπιαγωγείο μας για 2η συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο πρόγραμμα  Plastic Clever School(Έξυπνα Σχολεία Χωρίς Πλαστικά) που έχει ως στόχο να βοηθήσει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο να κατανοήσουν τις βλαβερές επιπτώσεις που έχουν τα πλαστικά, και κυρίως τα πλαστικά μιας χρήσης στο περιβάλλον και να συμβάλλουν στη μείωση των πλαστικών .Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων που υλοποιούνται σε τρία διαφορετικά στάδια, τα Plastic Clever Schools δεν περιορίζονται μόνο στη μείωση των πλαστικών αποβλήτων. Παράλληλα, καλλιεργούν στα παιδιά πολύτιμες δεξιότητες του 21ου αιώνα, βοηθώντας τα να εξελιχθούν σε ενεργούς και συνειδητοποιημένους παγκόσμιους πολίτες, μέσα και πέρα από το σχολικό περιβάλλον.
Το πρόγραμμα δίνει στα παιδιά ευκαιρίες για πραγματικές, βιωματικές εμπειρίες, μέσα από τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν νέες γνώσεις και ικανότητες, να συνεργαστούν, να δοκιμάσουν ιδέες και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους. Έτσι, προετοιμάζονται ουσιαστικά για να συμβάλουν στη δημιουργία ενός μέλλοντος απαλλαγμένου από πλαστικά απορρίμματα και περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.

Μέσα από βίντεο ,δραματοποιήσεις ,καθαρισμό της γειτονιάς του νηπιαγωγείου μας και συλλογή απορριμμάτων, καταμέτρηση πλαστικών στο νηπιαγωγείο μας  ,δημιουργία ,παρουσίαση στη σχολική κοινότητα και εφαρμογή του Σχεδίου δράσης μας για τη μείωση πλαστικών ,μέσα από κατασκευές από επαναχρησιμοποιούμενα πλαστικά αντικείμενα , αφίσες και ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε από τα παιδιά μας καταφέραμε  να πετύχουμε το στόχο των Plastic Clever Schools όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο και στις παρουσιάσεις που ακολουθούν

PLASTIC CLEVER SCHOOLS 2025 2



Λήψη αρχείου

 

 

 

Climate Action Project 2025

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει φέτος στο Climate Action Project, ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους μαθητές/τριες σε όλο τον κόσμο στα περιβαλλοντικά προβλήματα και ζητήματα και κυρίως στην κλιματική αλλαγή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν σε βάθος τις αιτίες και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, να εξετάσουν τον αντίκτυπό της στο φυσικό περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία τους, καθώς και να προτείνουν δικές τους ιδέες και λύσεις για την προστασία του πλανήτη.

Το έργο προάγει τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να αναλάβουν ενεργό ρόλο και να αντιληφθούν ότι ακόμη και οι μικρές ενέργειες μπορούν να συμβάλουν σε σημαντικές αλλαγές.

Τα παιδιά μας ,αφού παρακολουθήσαμε βίντεο για την κλιματική αλλαγή ,κατέγραψαν τις αιτίες που την προκαλούν και δραματοποίησαν τις επιπτώσεις της

videos for the causes of climate change videos about the causes of climate changeClimate Change

Πρότειναν λύσεις απλές μα σημαντικές για έναν πιο πράσινο και όμορφο κόσμο!!!

Στα πλαίσια του προγράμματος φυτέψαμε μια ελιά και λαχανικά εποχής με τη βοήθεια των γονέων μαθητών μας

Climate Change 2

On Line Meeting

Το πρωί της Παρασκευής, 24-10-25, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια ιδιαίτερα δημιουργική και εμψυχωτική διαδικτυακή συνάντηση με κεντρικό θέμα τη Δράση για το Κλίμα. Κατά τη διάρκεια της σύνδεσης, ήρθαν σε επαφή με συμμαθητές από διάφορα σχολεία και ανέπτυξαν έναν γόνιμο διάλογο γύρω από τις αιτίες και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Μέσα από συζήτηση και συνεργατικές δραστηριότητες, τα παιδιά αντάλλαξαν σκέψεις και προτάσεις σχετικά με τρόπους προστασίας του πλανήτη, αναδεικνύοντας τη σημασία των ατομικών και συλλογικών δράσεων για ένα βιώσιμο μέλλον. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μοιράστηκαν εμπειρίες και αποτελεσματικές πρακτικές που μπορούν να ενισχύσουν την περιβαλλοντική αγωγή στα σχολεία.

Η εμπειρία αυτή αποδείχθηκε όχι μόνο ενημερωτική αλλά και ουσιαστική, καθώς προώθησε την αλληλεπίδραση, την ευαισθητοποίηση και την αίσθηση κοινής ευθύνης. Συνολικά, αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τους μαθητές να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση ενός πιο πράσινου και υγιούς μέλλοντος για όλους.

IMG 20251024 111056 IMG 20251024 111822 IMG 20251024 111827 IMG 20251024 111833

“Ημέρα Υπαίθριας Τάξης-Outdoor Classroom Day” 6 Νοέμβριου 2025

OUTDOOR CLASSROOM DAY RGB FULL 1

Η Outdoor Classroom Day είναι ένα  παγκόσμιο κίνημα , μια παγκόσμια  ημέρα αφιερωμένη στη μάθηση και το παιχνίδι στη φύση.Γιορτάζεται 2 φορές το χρόνο ,στις 6 Νοεμβρίου και στις 2 Μαΐου.Την ημέρα αυτή, σχολεία σε όλο τον κόσμο βγαίνουν έξω από την τάξη για να γιορτάσουν τη χαρά της υπαίθριας εκπαίδευσης και να θυμηθούν πόσο σημαντική είναι η επαφή των παιδιών με το φυσικό περιβάλλον.

Στο νηπιαγωγείο, η διδασκαλία στη φύση προσφέρει ανεκτίμητα οφέλη. Μέσα από το παιχνίδι και την εξερεύνηση στον υπαίθριο χώρο, τα παιδιά αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη δεξιότητα της συνεργασίας. Μαθαίνουν να παρατηρούν, να πειραματίζονται, να λύνουν προβλήματα και να ανακαλύπτουν τον κόσμο με όλες τους τις αισθήσεις.

Η επαφή με τη φύση ενισχύει επίσης τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Τα βοηθά να κινηθούν ελεύθερα, να χαλαρώσουν, να μειώσουν το άγχος και να χαρούν τη μάθηση μέσα από βιωματικές εμπειρίες. Παράλληλα, καλλιεργεί τον σεβασμό προς το περιβάλλον και ενισχύει την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Η Outdoor Classroom Day μας υπενθυμίζει ότι η φύση είναι το πιο όμορφο και πλούσιο «μαθησιακό περιβάλλον». Έξω από τους τοίχους της τάξης, τα παιδιά μαθαίνουν με χαρά, εμπνέονται και αναπτύσσονται ολόπλευρα — σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά.

Τη φετινή χρονιά στο νηπιαγωγείο μας συνδυάσαμε αυτή την ημέρα με τη συμμετοχή μας στα Plastic Clever Schools .Γι αυτό βγήκαμε έξω από το κτήριο μας και καθαρίσαμε τους δρόμους γύρω από αυτό μαζεύοντας  τα σκουπίδια που υπήρχαν και ευτυχώς δεν ήταν πολλά .Στη συνέχεια ,ξεχωρίσαμε τα ανακυκλώσιμα υλικά ,τα πλύναμε και τα τοποθετήσαμε στον κάδο ανακύκλωσης του νηπιαγωγείου μας .Στη συνέχεια στην αυλή μας, περάσαμε όμορφες στιγμές με παιχνίδια ρόλων , με αθλητικές δραστηριότητες, εξερευνώντας το χώμα ,τα δέντρα και τα φυτά που υπάρχουν εκεί .

  collage

Το νηπιαγωγείο μας στο χάρτη των συμμετεχόντων σχολικών μονάδων

IMG 20251112 163351

Outdoor Classroom Day November 62025

“Φτερά στον Ουρανό”Διαγωνισμός Ζωγραφικής της 111 Π.Μ 2025

Στις 8 Νοεμβρίου γιορτάζεται η γιορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων.Την ημέρα αυτή   γιορτάζει με μεγαλοπρέπεια και η Πολεμική Αεροπορία  σε Ελλάδα και Κύπρο και τιμά τον Προστάτη της Αρχάγγελος Μιχαήλ. Κατά την παράδοση ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ήταν Ταξίαρχος και Αρχιστράτηγος γι’ αυτό από τις 11 Ιουνίου του 1954 καθιερώθηκε ως ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ για το έτος 2025,η 111 Πτέρυγα Μάχης σε συνεργασία με την  ΔΠΕ Μαγνησίας και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει διαγωνισμό- έκθεση ζωγραφικής για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της περιοχής Μαγνησίας με θέμα «Φτερά στον Ουρανό».

Το νηπιαγωγείο μας έλαβε μέρος στο διαγωνισμό με ατομικά έργα όλων των μαθητών/τριών μας, τα οποία μπορείτε να θαυμάσετε στο πιο κάτω pdf



Λήψη αρχείου