ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ -ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ & ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ –
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ & ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Υποθεματική :Ψηφιακές Δεξιότητες

ΤΙΤΛΟΣ “STEAM ….και  η Γη γυρίζει “

Στα πλαίσια του 2ου Θεματικού άξονα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ασχοληθήκαμε με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «STEAM και η ΓΗ γυρίζει…» που με βάση τις αρχές του εποικοδομητισμού έχει ως βασικό στόχο οι μαθητές να σκεφτούν και να βρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις για το διάστημα και για το γεγονός ότι οι πλανήτες δεν είναι απομονωμένοι ο ένας από τον άλλον, αλλά αλληλοεξαρτώμενοι καθώς η Σελήνη περιστρέφεται γύρω από τη Γη, η Γη, μαζί με επτά άλλους πλανήτες, περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο και ο Ήλιος, με τη σειρά του, περιστρέφεται γύρω από το κέντρο του γαλαξία μας.

Η Σελήνη, η Γη και ο Ήλιος αποτελούν τα τρία ουράνια σώματα τα οποία σχηματίζουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα, με την εναλλαγή ημέρας/νύχτας, τις εκλείψεις και τις εποχές που προκύπτουν από τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των σωμάτων αυτών. Όλα αυτά οι μαθητές και οι μαθήτριες  μας ,τα ανακαλύψαν   με μεθόδους διερευνητικής μάθησης ,με πειραματισμούς ,με βιωματικές δράσεις ,με παιχνίδια ,με  δραματοποιήσεις,μέσα από την παρακολούθηση βίντεο  παραμύθια ,κατασκευές και  διάφορα φύλλα εργασίας .

Στο πιο κάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την εξέλιξη τω εργαστηρίων του προγράμματός μας .

Στα πλαίσια του προγράμματός μας είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο νηπιαγωγείο μας την κ. Γιαννοπούλου Αποστολία ,εθελόντρια Αστρονόμο της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου ,η οποία με βιωματικό τρόπο ενίσχυσε τις γνώσεις των παιδιών μας για το Σύμπαν και τους πλανήτες .

Η κ. Γιαννοπούλου  χάρισε και στα δύο τμήματα  2 τεύχη του περιοδικού  “Αστρονόμος” για τη βιβλιοθήκη μας  και σελιδοδείκτες

20230317 112342  20230317 11260020230317 112440 320230317 112440 2