O νέος Μαθηματικός Περιηγητής είναι ΕΔΩ

O νέος Μαθηματικός περιηγητής είναι ΕΔΩ

 

https://gallery.mailchimp.com/5a3756a6111ab541182220969/images/0f3eab76-2fb5-4bcc-a96b-17780fde51bf.png

www.mathp.gr

Η τελευταία ολοκληρωμένη επανάληψη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Μαθηματικά Προσανατολισμού-προτάσεις για όλα τα θέματα

προτάσεις για 1ο θέμα
Δείτε  την Θεωρία σε 60 ερωτήσεις+απαντήσεις,  όλους τους ορισμούς και  τις αποδείξεις – ερωτήσεις Σωστού-Λάθους που έχουν ζητηθεί από το 2000 μέχρι σήμερα μαζί με τις απαντήσεις τους.
                                       προτάσεις για 2ο και 3ο Θέμα
Δείτε τις λύσεις-απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις του Ψηφιακού Σχολείου του Υπουργείου  κατανεμημένες κατά κεφάλαιο για την συστηματική επανάληψη 
                                   προτάσεις για 3ο και 4ο θέμα
Δείτε 38  επαναληπτικά θέματα-προτάσεις από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Όλα τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων (Ημερησίων, Εσπερινών, Κανονικών και Επαναληπτικών Εξετάσεων) των ετών 2000-2015 με βάση την φετινή εξεταστέα ύλη (2016). Αφαιρέθηκαν δηλαδή τα θέματα που ΔΕΝ ανήκουν στην φετινή εξεταστέα ύλη.

Βιβλίο με έρευνα για τα τουριστικά επαγγέλματα από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Στιγμιότυπο από 2016-04-27 21:37:11

Το 4ο προτεινόμενο διαγώνισμα προσομοίωσης στα Μαθηματικά Προσανατολισμού

Δείτε το 4ο προσομοιωμένο διαγώνισμα στα Μαθηματικά Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής της Γ΄Λυκείου.Οι λύσεις θα αναρτηθούν την Τετάρτη 27/04/2016.Κάντε κλικ στον επόμενο σύνδεσμο.

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ 4-2016 (Βελτιωμένο)

38 επαναληπτικά θέματα-προτάσεις για τα Μαθηματικά Προσανατολισμού της Γ΄Λυκείου από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Δείτε 38  επαναληπτικά θέματα-προτάσεις για τα Μαθηματικά Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής της Γ΄Λυκείου από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Τα θέματα αυτά είναι εντός της εξεταστέας ύλης του τρέχοντος σχολικού έτους και αποτελούν θέματα με υψηλό βαθμό δυσκολίας (δηλαδή προτάσεις για 3ο και 4ο θέμα).
Θέματα 1-19  ΕΔΩ
Θέματα 20-38  ΕΔΩ

Δύο Βιβλία για την άρτια προετοιμασία για τις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄Λυκείου

Άλγεβρα Α' Λυκείου β' τεύχος - Καραγιάννης, Ιωάννης Β. - ISBN 9789604933181Άλγεβρα Α΄ Λυκείου (α' τεύχος) - Καραγιάννης, Ιωάννης Β. - ISBN 9789604933082

Βιβλία για την άρτια και ολοκληρωμένη επανάληψη για τις εξετάσεις της Α΄Λυκείου.

Αγοράστε σε προσφορά  και τα  δύο  βιβλία της Άλγεβρας Α΄ Λυκείου-Τράπεζα Θεμάτων (το Α΄και Β΄τεύχος) του Καραγιάννη Ιωάννη από τις εκδόσεις Σαββάλας.

Στα βιβλία αυτά (σε ένα σύνολο 700 σελίδων) υπάρχουν:

 • Για πρώτη φορά, μία πλήρης  και οργανωμένη καταγραφή των ασκήσεων της Τράπεζας μαζί με τις υποδειγματικές αναλυτικές λύσεις τους.
 • 95 συνολικά προτεινόμενα θέματα πρωτότυπα-συνδυαστικά  με λύσεις ή υποδείξεις.
 • Θεωρία-Όλες οι αποδείξεις του σχολικού βιβλίου που είναι στη διδακτέα ύλη ταξινομημένες σε κάθε κεφάλαιο.
 •  228 ερωτήσεις αντικειμενικού τύπου  με τις απαντήσεις τους.
 • Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις κατανόησης του σχολικού βιβλίου.
 • 16 Διαγωνίσματα ανά κεφάλαιο, συνδυαστικά κεφαλαίων και 4  γενικά επαναληπτικά σε όλη την ύλη.
 • Πρόταση  μελέτης του σχολικού βιβλίου σε σχέση με τα προτεινόμενα θέματα και
 • Όλες οι οδηγίες διδασκαλίας από το Ι.Ε.Π..

Αναζητήστε το σε όλα τα βιβλιοπωλεία καθώς και για αποστολή στην διευθυνσή σας:

Από την cosmoteΒooks.gr  (για το Β΄τεύχος εδώ  και για το Α΄τεύχος εδώ)

 • Αγοράστε με 22,72 ευρώ (αντί 28,40) και τα δύο τεύχη :
 • Κάντε την παραγγελία σας εδώ ηλεκτρονικά ή τηλεφωνίστε στο 8018018000 από σταθερό ή στο 2018018000 από κινητό.
 • Παραλάβετε την παραγγελία σας με ΔΩΡΕΑΝ έξοδα από τα καταστήματα Cosmote, OTE, Γερμανός ή στο σπίτι σας με έξοδα αποστολής 2,30 για την Αθήνα και 3 ευρώ για την υπόλοιπη Ελλάδα σε 1-2 εργάσιμες ημέρες.

Για αγορές άνω των 39,99€  και παράδοση στη διεύθυνση της επιλογής σας, το κόστος των μεταφορικών και αντικαταβολής είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η εργασία μας στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΣΣ σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δείτε την εργασία με θέμα: «Επίδραση των εισαγωγικών εξετάσεων σε θέματα που σχετίζονται με το δημοκρατικό σχολείο«που παρουσιάστηκε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (26-28 Φεβρουαρίου) από τους Στέλιο Ορφανό, Γιάννη Καραγιάννη, Αγάθη Βαρσαμίδου και Τριανταφυλλιά Τσομαρέλη .

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν θέμα συζήτησης και προβληματισμού που χρειάζεται περαιτέρω ερευνητική προσέγγιση.

ΕΔΩ Η ΕΡΓΑΣΙΑ 

ΠΟΣΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

ΠΟΣΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΗΜΑ;

 

triangle

 

Στοιχεία για τη μαθητική διαρροή από το Γυμνάσιο στην Α΄Λυκείου κατά Νομό

Επιμέλεια: Γιάννης Καραγιάννης , Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Ν.  Δωδεκανήσου και Κυκλάδων

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (από την υπηρεσία του ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ) δόθηκαν τα στοιχεία του προηγούμενου σχολικού έτους σε ό,τι αφορά στη μαθητική διαρροή από την Γ΄ Γυμνασίου στην Α΄ Λυκείου (είτε Γενικού είτε Επαγγελματικού Λυκείου). Να σημειώσουμε ότι , σύμφωνα με το Νόμο, η φοίτηση δεν είναι υποχρεωτική στο Λύκειο αλλά είναι υποχρεωτική μέχρι την Γ΄ Γυμνασίου. Ο Νομός Δωδεκανήσου βρίσκεται στην πρώτη θέση (ποσοστιαία)  συγκριτικά με άλλους Νομούς της Χώρας  αφού από τους 2126 δεν συνέχισαν  στην Α΄Λυκείου οι 178, δηλαδή ποσοστό 8,37%. Δηλαδή το ποσοστό μαθητικής διαρροής στα Δωδεκάνησα είναι υπερδιπλάσιο του εθνικού ποσοστού.

Συνολικά σε Πανελλαδικό επίπεδο από τους 98.110 μαθητές που αποφοίτησαν από την Γ” Γυμνασίου  3.840 μαθητές δεν συνέχισαν από το Γυμνάσιο στη Α΄ Λυκείου, δηλαδή ποσοστό 3,91%.

Αναλυτικά στοιχεία κατά Νομό
Ειδικότερα:
Το περσινό σχολικό έτος συνολικά φοίτησαν στη Γ” Γυμνασίου 98.110 μαθητές, εκ των οποίων 3.840 (σ.σ.77 είναι από εκκλησιαστικά Γυμνάσια), προτίμησαν να μην εγγραφούν στην Α. Λυκείου.
Τη μεγαλύτερη διαρροή έχουν:
Η Αττική με (1552 μαθητές)
Η Θεσσαλονίκη (438)
Τα Δωδεκάνησα (178)
Το Ηράκλειο (106)
Ο Νομός Αχαίας (100)
Τη χαμηλότερη διαρροή έχουν:
Η Σάμος  (με 4 μαθητές)Συνολικά 3.840 μαθητές  της Γ Γυμνασίου, του περσινού  σχολικού έτους 2014-15 δε συνέχισαν τη φοίτηση στη Γ Λυκείου.
Τα Γρεβανά (5)
Η Φλώρινα (6)
Η Φωκίδα (7)
Η Καστοριά (8)
Αναλυτικότερα ο αριθμός μαθητών που δε γράφτηκε στην Α Λυκείου ανά Νομό, έχει ως εξής (σ.σ. στον δεύτερο διπλανό πίνακα ο συνολικός αριθμός μαθητών που φοιτούσαν στη Γ Γυμνασίου , ανά Νομό):
Καραγιάννης Ιωάννης Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Ν. Δωδεκανήσου Γ.Μαύρου 2, 6ος όροφος 85100 Ρόδος τηλ: 2241364848 fax: 22413 64868

Τα θέματα και οι λύσεις του μαθηματικού διαγωνισμού Ευκλείδης

Δείτε τα σημερινά θέματα του μαθηματικού διαγωνισμού «Ευκλείδης» καθώς και τις λύσεις τους όπως προτάθηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Επίσης δείτε το προτεινόμενο από την Ε.Μ.Ε. σχέδιο βαθμολόγησης.

2016 ΘΕΜΑΤΑ

(1)-ΛΥΣΕΙΣ_EYKLEIDH_final_16_01_2016

Ευχές από το Μαθηματικό Περιηγητή

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Τα θέματα του 76ου μαθηματικού διαγωνισμού «Θαλής» και τα θέματα “Εύδημου» από το παράρτημα της ΕΜΕ Δωδεκανήσου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 ο 76ος Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής 2015″ που διοργανώνει  η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.  Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και ο 6ος τοπικός  Μαθηματικός Διαγωνισμός «Ο Εύδημος 2015″  για την Α” Γυμνασίου που διοργανώνει  το παράρτημα Δωδεκανήσου της ΕΜΕ.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για τα θέματα του «ΘΑΛΗ».

Οι Λύσεις του Θαλή

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για τα θέματα του «ΕΥΔΗΜΟΥ» (Παράρτημα Ε.Μ.Ε. Δωδεκανήσου)

Διδακτέα ύλη και οδηγίες διδασκαλίας για την Α΄και Β΄Ημερησίου και Α Β και Γ΄Εσπερινού Γενικού Λυκείου

Οδηγίες και Διδακτέα ύλη για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Α΄και  Β΄ Ημερησίου Γενικού Λυκείου καθώς και Α΄,Β΄και Γ΄Εσπερινού Γενικού Λυκείου, εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Για να ανοίξετε τις οδηγίες κάμτε κλικ στους επόμενους συνδέσμους:

Α. Οδηγίες και Διδακτέα ύλη για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Β΄ τάξης του Ημερησίου Γενικού Λυκείου και της Γ΄ τάξης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2015-2016

Β. Οδηγίες και Διδακτέα ύλη για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Α΄ τάξης του Ημερησίου Γενικού Λυκείου και των Α΄ και Β΄ τάξεων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2015-2016

Αναμένονται οι σχετικές οδηγίες για  τα μαθηματικά της  Γ΄Λυκείου και για όλες τις τάξεις των ΕΠΑ.Λ.

Εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων Γ΄ΕΠΑ.Λ. και Δ΄Εσπερινού και η εξεταστέα ύλη για τους απόφοιτους 2015

Δείτε την εξεταστέα ύλη στα Πανελλαδικά Εξεταζόμενα μαθήματα της Γ΄ΕΠΑ.Λ. Στα μαθηματικά συμπεριλαμβάνονται το Κεφάλαιο 1ο (Ανάλυση) και το Κεφάλαιο 2ο (Στατιστική) όπως είχαμε γράψει από καιρό.

Εξεταστέα Ύλη Πανελλαδικά Εξεταζόμενων μαθημάτων 2015-2016 (Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ.)

Εξεταστέα Ύλη Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων 2015-2016 (Εσπερινό ΕΠΑ.Λ)

Επίσης ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η εξεταστέα ύλη των μαθημάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων που θα διενεργηθούν το 2016 με το καταργούμενο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους αποφοίτους Ημερήσιου ή Εσπερινού ΕΠΑ.Λ σχολικού έτους 2014-2015 και προηγούμενων ετών. 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ  

Προκήρυξη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Ακαδημαϊκου έτους 2015 – 2016

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου, και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος οργανώνει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στο ακόλουθο γνωστικό αντικείμενο. Εφαρμοσμένα Μαθηματικά Applied Mathematics Στο Πρόγραμμα θα ενταχθούν μέχρι τριάντα (30) Μεταπτυχιακοί Φοιτητές οι οποίοι θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά Διπλωματούχοι Μηχανικοί Πολυτεχνικών Σχολών και Τμημάτων ή Πτυχιούχοι συναφών Τμημάτων θετικής ή οικονομικής κατεύθυνσης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολουθούν οχτώ εντατικά μαθήματα ομογενοποίησης. Η ελάχιστη χρονική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται σε δεκαοκτώ (18) μήνες (τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα σπουδών). Η παρακολούθηση των μαθημάτων και των εργαστηρίων είναι υποχρεωτική και οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, ύστερα από επιτυχή εξέταση στα μαθήματα και την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διατριβής. Μετά την απόκτηση του ΜΔΕ υπάρχει η δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικής σε ένα από τα συνεργαζόμενα τμήματα σύμφωνα με τα οριζόμενα στη κείμενη νομοθεσία. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν: 1. Αίτηση σε ειδικό έντυπο (από την ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ http://utopia.duth.gr/~vpapado3/index.html) στη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (ΔΠΘ, Πολυτεχνική Σχολή, Βασ. Σοφίας 12, Ξάνθη Τ.Κ. 671 00) από την 16η Σεπτεμβρίου 2015 έως την 16η Νοεμβρίου 2015. 2. Επικυρωμένο αντίγραφο Διπλώματος-Πτυχίου και βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΙΚΑΤΣΑ για όσους προέρχονται από Πανεπιστήμια της αλλοδαπής. 3. Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (προπτυχιακών μαθημάτων και διπλώματος-πτυχίου). 4. Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο θα περιέχονται απαραιτήτως στοιχεία της επαγγελματικής και ερευνητικής δραστηριότητάς τους, οι συναφείς μεταπτυχιακές σπουδές τους, οι ερευνητικές εργασίες κλπ. 5. Επικυρωμένο πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, κυρίως της Αγγλικής. 6. Σύντομο σημείωμα, στο οποίο να εκθέτουν τους λόγους συμμετοχής τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών και τον επιστημονικό κλάδο στον οποίο θα επιθυμούσαν να εκπονήσουν τη μεταπτυχιακή τους διατριβή. 7. Δύο συστατικές επιστολές σε ειδικό έντυπο. 8. Επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στη Πολυτεχνική Σχολή του Δ.Π.Θ. για προσωπική συνέντευξη την 23η Νοεμβρίου 2015 από το πρωί. Τα μαθήματα θα αρχίσουν την 30η Νοεμβρίου 2015 και θα διεξάγονται σε εντατικές εβδομαδιαίες ενότητες με ενδιάμεσα διαστήματα για την ολοκλήρωση υποχρεωτικών θεμάτων, ασκήσεων και άλλων εργασιών που θα αναθέτουν οι διδάσκοντες. Προβλέπεται τέλος εγγραφής το οποίο οι μεταπτυχιακοί φοιτητές (ΜΦ) καταβάλλουν για την εγγραφή τους στα τρία πρώτα εξάμηνα σπουδών.
Πληροφορίες και ενημερωτικό φυλλάδιο από τη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Tηλ. 25410-79025, Email: info@civil.duth.gr , Ιστοσελίδα: http://utopia.duth.gr/~vpapado3/index.html .
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Χ. Καραγιάννης

Η σύνθεση του Υπουργείου Παιδείας που μετονομάζεται σε Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Μετονομάζεται (ξανά!) το Υπουργείο Παιδείας σε Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η νέα πολιτική ηγεσία είναι:

 • Υπουργός Παιδείας: Νίκος Φίλης (Βουλευτής, Δημοσιογράφος).
 • Αναπληρώτρια Υπουργός: Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου).
 • Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας: Κώστας Φωτάκης (Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής,
  Πανεπιστήμιο Κρήτης).
 • Υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης (πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών)

 Μαθηματικά Θετικής Κατεύθυνσης για τους ομογενείς και οι λύσεις τους

Ο τρόπος που μπορούν οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το 2016

 

Οι απόφοιτοι Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. παλαιοτέρων ετών μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικήσουν την εισαγωγή  τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ειδικότερα η σχετική νομοθεσία προβλέπει τα παρακάτω:

Η παράγραφος 9 του άρθρου 58 του ν.4310/2014 αντικαθίσταται ως εξής: «9. Απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ ή άλλου τύπου Λυκείου, οι οποίοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση με το σύστημα που ίσχυσε το σχ. έτος 2014-2015, μπορούν, αν το επιθυμούν, να διαγωνισθούν με το ανωτέρω σύστημα εισαγωγής κατά το επόμενο σχολικό έτος 2015-2016, προκειμένου να διεκδικήσουν ποσοστό των θέσεων των Τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, το οποίο θα ορισθεί με Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων.

Εναλλακτικά, οι ανωτέρω υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση σύμφωνα με το σύστημα εισαγωγής που θεσπίσθηκε με το ν.4327/2015 (Α΄ 50). Στην περίπτωση αυτή:

α) οι υποψήφιοι δεν έχουν δικαίωμα εισαγωγής με κάποιο ειδικό ποσοστό θέσεων των Τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης και

β) οφείλουν να καταθέσουν εντός της προθεσμίας που θα ισχύσει για τους μαθητές που θα φοιτούν στη Γ Λυκείου το συγκεκριμένο σχολικό έτος ενυπόγραφη αίτηση στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν, όπου θα δηλώνουν την Ομάδα Προσανατολισμού που επιθυμούν να καταταχθούν καθώς και σε ποια μαθήματα θα διαγωνισθούν πανελλαδικά.»

2. Η παράγραφος 4 του άρθρου 45 του ν.4186/2013 (Α’ 193) καθώς και η παράγραφος 7 του άρθρου 43 του ν.4186/2013 που προστέθηκε με την παράγραφο 12 του άρθρου 58 του ν.4310/2014 καταργούνται.

3. Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του ν.4186/2013 (Α’ 193) καταργείται.

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Α.

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 26-8-2015  στις 10:00 δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Τετάρτης. Β. Επίσης την Τετάρτη 26-8-2015 στις 10:00 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου. Αποστολή ονομαστικών καταστάσεων επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Την Τετάρτη 26-08-15 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των Διευθύνσεων Δ.Ε. θα αποσταλούν οι επιτυχόντες κατά Λύκειο (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) αρμοδιότητάς σας και παρακαλούμε να μεριμνήσετε έτσι ώστε: α) είτε να προωθήσετε το αντίστοιχο ανά Λύκειο ηλεκτρονικό αρχείο επιτυχόντων σε όλα τα Λύκεια αρμοδιότητάς σας, αφού πρώτα έχετε ενημερώσει σχετικά τους Διευθυντές Λυκείων σας, (επισημαίνεται ότι σε κάθε Λύκειο θα αποσταλεί μόνο το αρχείο του αντίστοιχου Λυκείου), β) είτε να καλέσετε τους Διευθυντές των Λυκείων αρμοδιότητάς σας ή τους εκπροσώπους τους για να παραλάβουν ο καθένας τους το αρχείο επιτυχόντων (ηλεκτρονικό ή εκτυπωμένο) της σχολικής του μονάδας. Σε κάθε περίπτωση, οι καταστάσεις των επιτυχόντων κάθε Λυκείου θα πρέπει να αναρτηθούν εντός της ίδιας ημέρας σε εμφανές και προσιτό για τους ενδιαφερόμενους σημείο του Λυκείου.

 

Copyright © Μαθηματικός Περιηγητής-Καθημερινή μαθηματική ενημέρωση και υποστήριξη         Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top