Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες ομιλίες από ομάδα εκπαιδευτικών της Ρόδου στο συνέδριο για το Εκπαιδευτικό Υλικό στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες

Δείτε δύο πολύ ενδιαφέρουσες και επίκαιρες εργασίες που παρουσιάστηκαν στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή για το Εκπαιδευτικό Υλικό στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο την Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 με θέμα:

1. ΣΥΛΛΟΓΗ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

από τους εκπαιδευτικούς:
Άννα Μυρωνάκη,  MSc, Βιολόγος Δ/θμιας Εκ/σης, Επιμορφώτρια β-επιπέδου,
amironaki@gmail.com
Χριστίνα Μαστή,  Φυσικός, Επιμορφώτρια στο β-επίπεδο, ΓΕΛ. Σορωνής,
xr.masti@yahoo.gr
Δρ. Ευστράτιος Καρβέλας, Φυσικός Δ/θμιας Εκ/σης,
dr.stratoskarvelas@gmail.com
Δρ. Στέλιος Ορφανός, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04 Δωδεκανήσου,
steliosorfanos@sch.gr

Κάντε κλικ στον επόμενο σύνδεσμο για να ανοίξετε και να διαβάσετε την εργασία:

omilia-18-10-2014-Rhodes

2. .ΠΑΙΓΝΙΩΔΕΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
από τους εκπαιδευτικούς
Αγάθη Βαρσαμίδου, Εκπ.Φυσικής Αγωγής,
Αγγελική Νικολάου, Αρχιτέκτων – Εκπαιδευτικός,
Ευαγγελία Μουλά,  Φιλόλογος,
Μιχάλης Φιλίππου, Φιλόλογος,
Νίκος Ταψής, Φυσικός,
Στέλιος Ορφανός, Φυσικός,
Στράτος Καρβέλας, Φυσικός
Κάντε κλικ στον επόμενο σύνδεσμο για να ανοίξετε και να δείτε την εργασία:

Περιοδική έκδοση για τα μαθηματικά του Γυμνασίου

Για να δείτε την περιοδική έκδοση για τα μαθηματικά του Γυμνασίου κάντε κλικ  εδώ. 

Η Περιοδική Έκδοση για τα Μαθηματικά Γυμνασίου αποτελεί μία προσπάθεια δόμησης κατάλληλου διδακτικού υλικού, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο στο πλαίσιο της σχολικής τάξης, όσο και στο σπίτι από τον ίδιο τον μαθητή και την μαθήτρια.

Το υλικό έχει αναπτυχθεί σε φύλλα εργασίας τα οποία είναι δομημένα σε μορφή δίστηλου. Τα φύλλα εργασίας περιλαμβάνουν στην αριστερή στήλη και μέσα σε κατάλληλα πλαίσια θεωρία, χρήσιμες πληροφορίες, ιστορικά σημειώματα κ.α., τα οποία χαρακτηρίζονται από συγκεκριμένα εικονίδια για να μπορεί ο μαθητής και η μαθήτρια να διακρίνει το στόχο τους. Στο κύριο μέρος του φύλλου εργασίας ο μαθητής καλείται να εργαστεί ατομικά ή συνεργατικά για να οικοδομήσει τις γνώσεις τους, μέσα σε ένα πλαίσιο σκαλωσιάς μάθησης, βάσει του ισχύοντος προγράμματος σπουδών, των οδηγιών διδασκαλίας, του υλικού του σχολικού βιβλίου και του υλικού του βιβλίου εκπαιδευτικού. Το υλικό συνοδεύεται από επιλεγμένα μικροπειράματα που προέρχονται από το ψηφιακό σχολείο, από άλλες πηγές ή έχουν αναπτυχθεί από τους συγγραφείς. Κάθε κεφάλαιο ολοκληρώνεται με ασκήσεις, που καλείται να λύσει ο μαθητής. Οι ασκήσεις έχουν αναπτυχθεί με γνώμονα τις ανάγκες της σχολικής τάξης και την εμβάθυνση των μαθητών στις μαθηματικές έννοιες.

Τα φύλλα εργασίας και οι ασκήσεις αποτελούν μία οργανωμένη συγκέντρωση των υπαρχουσών πηγών υλικού και στοχεύουν στην υποστήριξη της μάθησης των μαθητών και στην ενίσχυση της μαθηματικής εκπαίδευσης, μέσα από ένα πλούσιο σε πηγές πλαίσιο. Για το λόγο αυτό το υλικό προσφέρεται με άδεια creative commons, ώστε να είναι διαθέσιμο και «ανοικτό» σε όλη την εκπαιδευτική μαθηματική κοινότητα.

Το υλικό έχει δουλευτεί στις τάξεις, έχει αξιοποιηθεί από δεκάδες μαθητές και μαθήτριες και από αρκετούς εκπαιδευτικούς. Ευχαριστούμε για τη βοήθεια όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια και κυρίως τους συναδέλφους μαθηματικούς του PIERCE-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί.

Καλή μελέτη!

Σπυρίδων Δουκάκης & Ιωάννης Σαράφης

“Καθορισμός διδακτέας-εξεταστέας ύλης των μαθημάτων της Α ́ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και των Α ́και Β ́ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2014-2015 ”

Για να ανοίξετε την υπουργική απόφαση “Καθορισμός διδακτέας-εξεταστέας ύλης των μαθημάτων της Α ́ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και των Α ́και Β ́ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2014-2015 ” πατήστε εδώ

Σχόλιο: Η διδακτέα-εξεταστέα ύλη για την Άλγεβρα και τη Γεωμετρία της Α΄τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και των Α΄και Β΄τάξεων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου είναι αυτή που είχαμε δημοσιεύσει πρίν από 2 εβδμάδες. Η ΥΑ απλά επικυρώνει με ΦΕΚ την ύλη αυτή.Θα ξαναπούμε, ότι η ύλη είναι μεγάλη , ειδικά στη Γεωμετρία, με αποτέλεσμα οι διδάσκοντες να «τρέχουν¨για να την καλύψουν. Το ζητούμενο όμως είναι η ποιότητα της διδασκαλίας, όταν πρέπει να βγάλεις ύλη μεγάλη δεν εμβαθύνεις όσο θα έπρεπε σε σημαντικά σημεία της ύλης.

Η γνώμη μας είναι ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ για ουσιαστικούς διδακτικούς λόγους πρέπει να επανακαθορίσει την εξεταστέα ύλη σε ρεαλιστικό επίπεδο.

Οδηγοί Σπουδών για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ.

Δύο εξαιρετικούς οδηγούς σπουδών για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑ.Λ. δημιούργησαν οι υπεύθυνοι του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού των ΚΕ.ΣΥ.Π των Νομών Πιερίας, Ημαθίας και Νεάπολης Δ. Θεσσαλονίκης Νικόλαος Φωτίου, Κωνσταντίνος και Σάββας Καζαντίδης αντίστοιχα.

Κάντε κλικ στους επόμενους συνδέσμους για να ανοίξετε τους οδηγούς σπουδών.

Για να ανοίξετε τον Οδηγό Σπουδών Γενικού Λυκείου πατήστε εδώ

Για να ανοίξετε τον Οδηγό Σπουδών Επαγγελματικού Λυκείου πατήστε εδώ

Πηγή: essos.gr

Οδηγίες διδασκαλίας μαθημάτων Γενικής Παιδείας όλων των τάξεων των ΕΠΑ.Λ.

Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Επιλογής για την Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη Ημερησίου και Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξη Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2014-2015, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, μ ετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Πράξη 52/25-08-2014 του Δ.Σ.).

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: essos.gr

Προσφορά βιβλίων στους μαθητές της Γ΄Λυκείου στην Κάσο

Οι εκδόσεις μαθηματικών βιβλίων Διαμαντή Τσεκούρα προσφέρουν σε κάθε μαθητή της Γ΄Λυκείου Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης της Κάσου ,καθώς και στους καθηγητές μαθηματικών, από ένα βιβλίο με συγγραφέα τον κ. Τσεκούρα. Η προσφορά του αυτή είναι η αρχή μίας σημαντικής προσπάθειας για την υποστήριξη των μαθητών στα ακριτικά και απομακρυμασμένα μέρη σε όλη την Ελλάδα.

Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και ευχόμαστε η κίνηση αυτή να βρει μιμητές.

Οι λύσεις των ασκήσεων και οι απαντήσεις των ερωτήσεων στα μαθηματικά του Γυμνασίου

Δείτε τις λύσεις των ασκήσεων και τις απαντήσεις των ερωτήσεων στα Μαθηματικά όλων των τάξεων του Γυμνασίου. Πρόκειται για το on line βιβλία της Μ. Παππά. Η προσφορά είναι από το site www.taexeiola.gr , το οποίο και ευχαριστούμε. Πιστεύουμε ότι αποτελεί μια πολύτιμη βοήθεια για τους μαθητές του Γυμνασίου.

Κάντε κλικ στους επόμενους συνδέσμους για να ανοίξετε τις λύσεις και τις απαντήσεις.

Λύσεις-Απαντήσεις Α΄ Γυμνασίου

Λύσεις -Απαντήσεις Β΄ Γυμνασίου

Λύσεις-Απαντήσεις Γ΄ Γυμνασίου

Διαγωνίσματα 4 τύπων στα μαθηματικά για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου της Κατεύθυνσης

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ lisari.blogspot.gr

Εγκαινιάζουμε μια νέα μέθοδο διαγωνισμάτων της Γ΄ Λυκείου.

Δείτε αναλυτικά τους 4 νέους τύπους διαγωνισμάτων που θα ακολουθήσουμε σε όλα τα κεφάλαια της σχολικής ύλης.

Χαρακτηριστικά των νέων τύπων διαγωνισμάτων

  • Σε όλα υπάρχει εξώφυλλο, για να διαφυλάξουμε το περιεχόμενο και τα αδιάκριτα βλέμματα των μαθητών, πριν ξεκινήσει η εξέταση.
  • Η μορφή και η δομή τους είναι ανάλογες εκείνων των θεμάτων, στα οποία υποβάλλονται οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. 
  • Ακολουθούν την νέα εξεταστέα ύλη που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας, για το σχολικό έτος 2014 -15.
Επιμέλεια: Μάκης Χατζόπουλος
Προτείνουμε ανεπιφύλακτα στους μαθητές να προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις από τα διαγωνίσμστα που κατά καιρούς θα δίνονται επισκεπτόμενοι την σελίδα του Μάκη Χατζόπουλου.

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή για το Εκπαιδευτικό Υλικό στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή για το Εκπαιδευτικό Υλικό στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες

Ρόδος,  Παρασκευή 17 Οκτωβρίου και Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

Πληροφορίες: εδώ

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του νέου βιβλίου Άλγεβρας Α΄Λυκείου με τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων

Μεγέθυνση

 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΛΑΣ

KA: 21638 ISBN: 978-960-493-308-2

Τιμή Βιβλίου: 13,70 Ευρώ

Αριθμός Σελίδων: 288

Τύπος Εξωφύλλου: Μαλακό

Διαστάσεις: 17Χ24

Επιπρόσθετα στοιχεία:

Περιέχει:

• Όλα τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων

• Τράπεζα Θεμάτων για το 1ο και το 3ο θέμα

• Προσομοιωμένα διαγωνίσματα

• Αναλυτικές-υποδειγματικές λύσεις

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου (1ο Κεφάλαιο: Πιθανότητες): Πατήστε εδώ

Από σήμερα Παρασκευή 10 Οκτωβρίου  βρίσκεται στα ράφια του Βιβλιοπωλείου Σαββάλας στην Αθήνα (Ζ. Πηγής 18 από Σόλωνος) και αύριο Σάββατο στην Θεσσαλονίκη (Βασιλέως Ηρακλείου 47, Κέντρο). Από την Δευτέρα 13/10 θα βρίσκεται σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία της χώρας.

Οι λύσεις των θεμάτων της Τράπεζας στο 1ο κεφάλαιο (Πιθανότητες-Ενδεχόμενα) στην Άλγεβρα της Α΄Λυκείου

Δείτε τις αναλυτικές λύσεις των ασκήσεων των θεμάτων Β και Δ της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας για το Κεφάλαιο 1ο (Πιθανότητες -Ενδεχόμενα) στην Άλγεβρα της Α΄Λυκείου. Είναι ευκαιρία για μία επανάληψη του κεφαλαίου από τους μαθητές, τώρα που τελειώνει η διδασκαλία του στα σχολεία.

Αύριο θα δοθεί το 1ο προσομοιωμένο ανακεφαλαιωτικό διαγώνισμα στο κεφάλαιο 1ο (Πιθανότητες-Ενδεχόμενα) , κατασκευασμένο με τον τρόπο που προτείνεται από το Υπουργείο Παιδείας για τις προαγωγικές εξετάσεις (τα διαγωνίσματα δεν είναι υποχρεωτικό να συντάσσονται με τον τρόπο αυτό. Εμείς το κάνουμε περισσότερο για εξοικοίωση των μαθητών).

ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ

ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο-Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ)

Οδηγίες διδασκαλίας και διαχείρισης της ύλης στα μαθηματικά όλων των τάξεων του Γυμνασίου (κατά τάξη)

Δείτε τη διδακτέα ύλη καθώς και τις οδηγίες διδασκαλίας και διαχείρισης της ύλης για κάθε τάξη του Γυμνασίου, που δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2014-2015, σε μία καλαίσθητη έκδοση.

Κάντε κλικ στους επόμενους συνδέσμους για να ανοίξετε τα θέματα

ΟΔΗΓΙΕΣ Α ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ Γ΄ ΓΥΜΑΝΣΙΟΥ

Το νέο βιβλίο της Άλγεβρας Α΄ Λυκείου με το νέο σύστημα αξιολόγησης και την τράπεζα θεμάτων

 

Από Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 θα είναι στα ράφια των βιβλιοπωλείων Σαββάλας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από τη Δευτέρα  13/10 θα  κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία το Α΄τεύχος (κεφάλαιο 1ο, 2ο και 3ο) του νέου βιβλίου  «ΑΛΓΕΒΡΑ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ» -ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ »  με το νέο σύστημα αξιολόγησης, από τις Εκδόσεις Σαββάλας, με συγγραφέα τον Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών Γιάννη Καραγιάννη (Η σχετική καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός της αναμονής καθορισμού της εξεταστέας ύλης και των οδηγιών διδασκαλίας από την πλευρά του Υ.ΠΑΙ.Θ. πριν από λίγες ημέρες, ώστε να αποτελέσει το πιο επικαιροποιημένο σύγγραμμα).

Το νέο βιβλίο έχει καινοτόμα δομή αφού είναι χωρισμένο σε  Κεφάλαια-Θέματα (Μέρος Α΄), που κάθε ένα περιέχει όλα τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων κατηγοροποιημένα σε  θέμα Β και θέμα Δ και με μία σειρά διαβαθμισμένης δυσκολίας, προτάσεις για το θέμα Γ και το για το θέμα Α (περιλαμβάνει όλες τις αποδείξεις των προτάσεων και των ιδιοτήτων που είναι εντός της εξεταστέας ύλης , καθώς και πλήθος ερωτήσεων αντικειμενικού τύπου).Τέλος σε κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνονται , προσομοιωμένα ανακεφαλαιωτικά διαγωνίσματα , καθώς και συνδυαστικά .

Στο Mέρος B΄ υπάρχουν αναλυτικά και υποδειγματικά όλες οι λύσεις των ασκήσεων, οι απαντήσεις των ερωτήσεων αντικειμενικού τύπου, των διαγωνισμάτων, καθώς και των ερωτήσεων κατανόησης του σχολικού βιβλίου.

Μπορείτε να δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου κάνοντας κλικ στον επόμενο σύνδεσμο

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΑΛΓΕΒΡΑ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ-ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Το νέο βιβλίο είνα προσαρμοσμένο στην εξεταστέα ύλη και περιλαμβάνει τις νέες οδηγίες διδασκαλίας και διαχείρισης της ύλης, που δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας πρόσφατα, καθώς και οδηγίες για τη σύνταξη θεμάτων από το Ι.Ε.Π. Τέλος, υπάρχει μία πρόταση μελέτης του σχολικού βιβλίου σε συνδυασμό με το βιβλίο αυτό για τη διευκόλυνση και διδακτική  υποστήριξη των μαθητών μας καθώς και  της υποστήριξης της διδασκαλίας από τους καθηγητές.

Το βιβλίο θα το βρείτε σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία. Ζητήστε το από τα βιβλιοπωλεία Σαββάλα (Αθήνα Ζωοδόχου Πηγής 18 και Θεσσαλονίκη Βασιλέως Ηρακλείου 47)  ή παραγγείλετε το ηλεκτρονικά από τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.

Θέματα της Τράπεζας Θεμάτων του Ι.Ε.Π για την Α΄ Λυκείου στο κεφάλαιο των Πιθανοτήτων

Δείτε τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (Τ.Θ.Δ.Δ.) του Ι.Ε.Π. για την Άλγεβρα της Α” Λυκείου  στο 1ο Κεφάλαιο των Πιθανοτήτων  (2ο και 4ο Θέμα), ταξινομημένα κατά βαθμό δυσκολίας (όχι με τη σειρά που εμφανίζονται με βάση τους κωδικούς τους). Η συλλογή αυτή αποτελεί ένα μικρό δείγμα από το νέο βιβλίο των εκδόσεων Σαββάλας που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες,  με συγγραφέα τον  Σχολικό Σύμβουλο Γιάννη Καραγιάννη.

Θα ακολουθήσουν οι αναλυτικές και υποδειγματικές λύσεις των ασκήσεων.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ

Οι λύσεις των προτεινόμενων διαγωνισμάτων στα μαθηματικά της Γ΄ Λυκείου

Δείτε τις λύσεις στα προτεινόμενα Διαγωνίσματα των Μαθηματικών Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης καθώς και των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαγώνισμα 1-Μιγαδικοί +Eνδεικτικές λύσεις  (Βενετόκλειο Λύκειο)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Διαγώνισμα Νο 1 (1ο Κεφάλαιο)+

Λύσεις διαγωνίσματος Νο  1

Υπήρξε πρόβλημα της σύνδεσής μας με ευθύνη του Π.Σ.Δ

Από χθές έως και σήμερα το πρωϊ υπήρξε πρόβλημα της σύνδεσης του ιστολογίου μας με ευθύνη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Ζητάμε συγνώμη και συνεχίζουμε κανονικά.

Διαγωνίσματα στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και Μαθηματικά Γενικής Παιδείας της Γ΄ Λυκείου (1ο Κεφάλαιο)

Δείτε Διαγωνίσματα του Α΄ Τετραμήνου (Σχ. έτους 2013-2014 στο 1ο Κεφάλαιο) στα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, καθώς και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας της Γ΄Λυκείου, στο δρόμο της προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Κάντε κλικ στους επόμενους αντίστοιχους συνδέσμους.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαγώνισμα 1-Μιγαδικοί +Eνδεικτικές λύσεις (Βενετόκλειο Λύκειο)

Διαγώνισμα 2-Μιγαδικοί (Βενετόκλειο Λύκειο)-μόνο τα θέματα 1ο, 2ο, και 3ο

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Διαγώνισμα Νο 1 (1ο Κεφάλαιο)

Την Δευτέρα 6/10/2014 θα αναρτηθούν οι λύσεις των διαγωνισμάτων.

Προτρέψτε τους μαθητές σας να επισκέπτονται τον Μαθηματικό Περιηγητή, αφού πολύ συχνά θα αναρτάται υλικό για το Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο,  ΕΠΑ.Λ. και για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις των μαθητών της Γ΄Λυκείου, το οποίο θα καταχωρείται αμέσως και στις σελίδες:  ΓΥΜΝΑΣΙΟ,  ΛΥΚΕΙΟ  και  ΕΠΑ.Λ., αντίστοιχα, που βρίσκονται στο επάνω μέρος του ιστολογίου μας  για εύκολη αναζήτηση.

2η ανακοίνωση του Μαθηματικού Περιηγητή-Νέο περιεχόμενο και δομή

Ανανεώθηκε και ταξινομήθηκε το περιεχόμενο  των αρχείων που υπήρχαν στο Μαθηματικό Περιηγητή. Η νέα μας δομή-ταξινόμηση είναι αυτή που φαίνεται επάνω (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑ.Λ. κλπ).Το περιεχόμενο του Μαθηματικού Περιηγητή είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό πρωτογενές. Στη νέα ταξινόμηση υπάρχει η καινοτομία ότι κάθε σύνδεσμος ενεργοποιείται αμέσως μόλις υπάρξει ανακοίνωση ή αλλαγή της είδησης ή κάποια νέα ανάρτηση, ταυτόχρονα με την κύρια ανάρτηση στον «κορμό» του ιστολογίου. Επίσης συμπληρώνεται οτιδήποτε νέο ανακοινώνεται. Η επικαιροποίηση των στοιχείων σε όλες τις κατηγορίες γίνεται καθημερινά. Οποιαδήποτε λοιπόν στιγμή επισκεφθείτε μια κατηγορία μας, θα διαβάσετε την επικαιροποιημένη είδηση. Για το λόγο αυτό απαιτείται η καθημερινή επίσκεψη του αναγνώστη μας σε όλες τις σελίδες-κατηγορίες.

Βασικός στόχος μας ήταν και παραμένει η διδακτική υποστήριξη των μαθητών και η ενημέρωση-υποστήριξη των καθηγητών μαθηματικών, όπως άλλωστε και άλλων ειδικοτήτων, κυρίως από την κατηγορία «Νομοθεσία». Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε η νέα δομή του Μαθηματικού Περιηγητή να αποδειχθεί ακόμα πιο εύχρηστη, λειτουργική και ολοκληρωμένη, καθώς και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κάθε αναγνώστη, ο οποίος επιθυμεί να ενημερωθεί ή αναζητά βοήθεια, λύσεις και προτάσεις μέσα από τις σελίδες του.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση

Σημίιωση: Η σελίδα MATHPRESS θα λειτουργήσει από την 1η Νοεμβρίου και μετέπειτα.

Copyright © Μαθηματικός Περιηγητής- Καθημερινή Μαθηματική Ενημέρωση     Σχεδιάστηκε από WPDesigner    Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr