29/01/2015 ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΠΕ (Α’ ΕΠΙΠΕΔΟ)

news pistopoihsi

Σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της 15/01/2015, γίνεται γνωστό στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς ότι από σήμερα 29/01/2015, μπορούν με χρήση των κωδικών τους να βλέπουν τα διαθέσιμα προγράμματα πιστοποίησης και να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά στο Πληροφορικό Σύστημα της Πράξης στη διεύθυνση:

http://b-epipedo2.cti.gr/mis

(Επιλογή: «Διαχείριση Αιτήσεων Πιστοποίησης» -> «Νέα Αίτηση»)

Τα προγράμματα πιστοποίησης θα ανακοινώνονται σταδιακά σύμφωνα με τη ζήτηση εκ μέρους των εκπαιδευτικών αλλά και τη διαθεσιμότητα ανά περιοχή των Κέντρων Πιστοποίησης.

Δείτε εδώ περισσότερα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015: Θέματα Μαθηματικών Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου

Δείτε τα θέματα προσομοίωσης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2015 που επιμελήθηκε η συγγραφική ομάδα των μαθηματικών εκδόσεων Διαμαντής Τσεκούρας. Οι εκδόσεις Τσεκούρα που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στο χώρο των μαθηματικών βιβλίων θα παρουσιάζουν κάθε 20 του μήνα θέματα προσομοίωσης για την Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2015, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Μετονομάζεται το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με την παρακάτω σύνθεση:

Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία:

Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων τοποθετείται ο Καθηγητής του ΕΜΠ Αριστείδης Μπαλτάς.

Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας ο Τάσος Κουράκης

Αναπληρωτής υπουργός Ερευνας ο Κ. Φωτάκης

Στο υπουργείο Παιδείας τοποθετείται επίσης ως Αναπληρωτής υπουργός Πολιτσιμού ο Ν. Ξυδάκης  και Υφυπουργός Αθλητισμού ο Σπ. Κοντονής

Υποβολή αίτησης για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου που επιθυμούν να αποκτήσουν ενδοσχολικό απολυτήριο

Οσοι μαθητές της Γ΄ τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ επιθυμούν να μην συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις, στο διάστημα 10- 25 Φεβρουαρίου, υποβάλλουν στο Γενικό Λύκειο φοίτησης σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Με την υποβολή αυτής της αίτησης αποδέχονται ότι οριστικά και αμετάκλητα δεν θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2015 και ως εκ τούτου δεν θα αποκτήσουν φέτος βεβαίωση πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ωστόσο, οποιοδήποτε επόμενο έτος μετά την αποφοίτησή τους, αν το επιθυμήσουν, μπορούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις εκείνου του έτους.

Πηγή: esos.gr

Τα περιεχόμενα των νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών για τα Μαθηματικά του Λυκείου σε ενιαίο αρχείο

Δείτε τα Aναλυτικά Προγράμματα Σπουδών για τα Μαθηματικά του Λυκείου σε ένα ενιαίο αρχείο-οδηγό για όλες τις τάξεις και για όλα τα μαθήματα καθώς και  για κάθε τάξη ξεχωριστά.

Κάντε κλικ στους επόμενους συνδέσμους

ΦΕΚ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ.pdf

ΕΝΙΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ  ΟΔΗΓΟΣ-ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ. 1pdf.

ΤΑΞΗ Α.pdf

ΤΑΞΗ Β.pdf

ΤΑΞΗ Γ.pdf

Σημείωση του Μ.Π. : Τα Α.Π.Σ. δεν αποτελούν πάντα την διδακτέα ύλη (πολύ περισσότερο την εξεταστέα ύλη) . Στα Α.Π.Σ. αυτά αναφέρονται, εκτός από τα περιεχόμενα, οι στόχοι, η διδακτική μεθοδολογία , η σκοπιμότητα κλπ. Η εξεταστέα ύλη καθορίζεται με Υ.Α μετά από εισήγηση του Ι.Ε.Π.

Η εξεταστέα ύλη γενικά θα πρέπει να επανακαθοριστεί (με άμεση μείωση της κατά 30%) σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο της διδασκαλίας και των διδακτικών ωρών για κάθε μάθημα . Η ανατροπή ολοένα και πιο πολύ των Α.Π.Σ. , των σχολικών βιβλίων και της διδακτέας- εξεταστέας ύλης δεν εξυπηρετεί την αποδοτική διδασκαλία , αφού συνεχώς η εκπαιδευτική κοινότητα είναι σε μία ανασφάλεα και δεν γνωρίζει αν αυτά που ισχύουν σήμερα θα ισχύουν και αύριο. Χρειάζεται μία ημεμία στους εκπαιδευτικούς και μαθητές για μία ομαλή διδακτική πορεία.

 

 

Το ΦΕΚ με τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Μαθηματικών του Λυκείου

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Μαθηματικών του Λυκείου. Κάντε κλικ στον επόμενο σύνδεσμο για να ανοίξετε το ΦΕΚ

Νέα Αναλυτικά Προγράμματα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ: Μαθηματικά Γενικής Παιδείας και Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης

panelladikes-thumb-large

Δείτε βοηθητικό διδακτικό υλικό για  τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής καθώς και για τα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης της Γ΄Λυκείου με:

  • την Θεωρία ταξινομημένη ,
  • Θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων ταξινομημένα και
  • Διαγωνίσμστα στα Κεφάλαια της Στατιστικής και  των Παραγώγων αντίστοιχα.

ekswfyllo

1. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ -ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

837_mathimat

2. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΜΕ – 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΜΕ – 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε. ομόφωνα αποφάσισε τις παρακάτω ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των Γενικών Συνελεύσεων και των Εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε.:

α) Μέχρι και 15-01-2015 ημέρα Πέμπτη υποβολή υποψηφιοτήτων σύμφωνα με το άρθρο 34 του Καταστατικού.

β) Η Τακτική Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το άρθρο 29 του Καταστατικού, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 στην αίθουσα ΑΔ του 1ου ορόφου στο Κτίριο του Νέου Χημείου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ναυαρίνου 13α, Αθήνα).
Σε περίπτωση μη απαρτίας, σύμφωνα με το άρθρο 29 του Καταστατικού, η Γενική Συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στις 10.00 στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα.

γ) Στις 15 Μαρτίου 2015 ημέρα Κυριακή οι Εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. και της Ε.Ε  σύμφωνα με το άρθρο 32 του Καταστατικού.

Oι υποψηφιότητες των υποψηφίων μελών για το Δ.Σ. και την Ε.Ε. θα πρέπει να πληρούν τους όρους του Καταστατικού και ειδικότερα του άρθρου 34 του Καταστατικού.

Αίτηση υποψηφιότητας για Διοικητικό Συμβούλιο (κλικ εδώ )

Αίτηση υποψηφιότητας για Εξελεγκτική Επιτροπή (κλικ εδώ )

9ος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» : Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής

Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά»ΕΔΩ 

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

Προτρέψτε τα παιδιά σας και τους μαθητές σας να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό αυτό που προάγει τα μαθηματικά μέσα από το παιχνίδι.

Σημαντική απώλεια για τη Μαθηματική Κοινότητα

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο του αγαπητού συναδέλφου, Καθηγητή,  πρώην Προέδρου της ΕΜΕ (1975-1977)  Σπύρου Π. Ζερβού.
Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε. εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά  του.


Η  εξόδιος ακολουθία θα γίνει τη Δευτέρα 26/1/2015 και ώρα 15.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ισιδώρου στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Εκφράζουμε με τη σειρά μας τα εικρινή συλλυπητήριά μας-Μαθηματικός Περιηγητής

 

Οι απαντήσεις στην εργασία για την επίτευξη αυτοδυναμίας στις ερχόμενες Βουλευτικές εκλογές

 Η επικαιρότητα των Εθνικών εκλογών και η μαθηματική διάσταση του εκλογικού νόμου, βάσει του οποίου κατανέμονται οι βουλευτικές έδρες στα κόμματα, μας βάζουν στον πειρασμό να μελετήσουμε με μαθηματικά την δυνατότητα της αυτοδυναμίας (απόλυτης πλειοψηφίας ενός κόμματος).

Στο επισυναπτόμενο αρχείο περιγράφονται αναλυτικά τα κυριότερα σημεία του εκλογικού νόμου, βάσει του οποίου θα κατανεμηθούν οι έδρες στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ζητούνται ορισμένα βασικά θέματα από τους μαθητές του Γυμνασίου (Β΄ και Γ΄ τάξης) αλλά και περισσότερα από τους μαθητές της Β΄και Γ΄τάξης του Λυκείου.

Κάντε κλικ στον επόμενο σύνδεσμο για να ανοίξετε την εργασία.

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (Επιμέλεια: Καραγιάννης Ιωάννης)

Δείτε τις απαντήσεις στη εργασία που θέσαμε σχετικά με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και αφορά στην δυνατότητα καθώς και στις προϋποθέσεις επίτευξης αυτοδυναμίας του 1ου κόμματος, από καθαρά μαθηματική άποψη.

Κάντε κλικ στον επόμενο σύνδεσμο για να ανοίξετε τις απαντήσεις της εργασίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -ΑΝΑΛΥΣΗ

 

Προστέθηκαν και νέα θέματα (!) στην Τράπεζα Θεμάτων του Ι.Ε.Π. για τα μαθηματικά της Β΄Λυκείου

Προστέθηκαν νέα θέματα στην Τράπεζα θεμάτων στην Άλγεβρα , στη Γεωμετρία και στα Μαθηματικά Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών της Β΄τάξης, παραβιάζοντας  έτσι , σε κάποιες περιπτώσεις, το όριο του αριθμού των θεμάτων που καθορίστηκε με Υπουργική απόφαση (χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στη Γεωμετρία δίνεται περίπου διπλάσιος αριθμός θεμάτων από τον προβλεπόμενο).

Να παρατηρήσουμε εδώ ότι υπάρχει μπαράζ αντικαταστάσεων θεμάτων, εισαγωγή νέων θεμάτων, λάθη και παραλείψεις σε μεγάλο βαθμό που δυσκολεύει την προσπάθεια να διδαχθούν αξιόπιστα τα θέματα.

Κάντε κλικ για να δείτε τα θέματα στην Άλγεβρα (71 θέματα)   

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα θέματα στη Γεωμετρία (86 θέματα)

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα θέματα στα Μαθηματικά Προσανατολισμού (107 θέματα)

Σημείωση:

Για την Άλγεβρα προβλέπεται μέχρι 100 θέματα

Για τη Γεωμετρία προβλέπεται μέχρι 50 θέματα

Για τα Μαθηματικά Προσανατολισμού προβλέπεται μέχρι 80 θέματα

και ακόμα δεν έχουν εξανληθεί όλα τα κεφάλαια που είναι εντός της εξεταστέας ύλης!

 

Παρουσίαση του Β΄τεύχους του Βιβλίου «Άλγεβρα Α΄ Λυκείου» από τις Εκδόσεις Σαββάλα

Algebra_Karag_A2_[21639].cdr

Κυκλοφόρησε το Β΄τεύχος του νέου βιβλίου Άλγεβρας Α΄ Λυκείου του Καραγιάννη  Ιωάννη από τις εκδόσεις Σαββάλα. Περιλαμβάνει τα κεφάλαια 4ο, 5ο, 6ο και 7ο .

Το βιβλίο αυτό, ως συνέχεια του Α΄ τεύχους,  φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο οδηγό, βοηθό και «συνοδοιπόρο» μελέτης για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου, αλλά και να διευκολύνει το έργο των καθηγητών που διδάσκουν το μάθημα « Άλγεβρα και Στοιχεία Πιθανοτήτων» της Α΄ Λυκείου.

Λόγω της άρτιας δομής του και της σφαιρικής προσέγγισής του, προσφέρεται για επαρκή προετοιμασία στην αρχή της σχολικής χρονιάς, για συστηματική μελέτη καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους και βέβαια για ολοκληρωμένη επανάληψη ενόψει των προαγωγικών εξετάσεων, με βάση το νέο σύστημα.

Στο παρόν βιβλίο περιέχονται:

• 160 θέματα της Τράπεζας Θεμάτων: Τα  70 από αυτά για το Θέμα Β΄ και τα 90 για το Θέμα Δ΄.

•  58 προτεινόμενα θέματα για το Θέμα Γ΄.

• 110 ερωτήσεις αντικειμενικού τύπου (Σωστού-Λάθους, Πολλαπλής Επιλογής και Αντιστοίχισης) για το 1ο μέρος του Θέματος Α΄, καθώς και όλες οι αποδείξεις των προτάσεων, θεωρημάτων και ιδιοτήτων που αποτελούν το 2ο μέρος του Θέματος Α΄.

• 8 προσομοιωμένα διαγωνίσματα των προαγωγικών εξετάσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

• 4 επαναληπτικά διαγωνίσματα σε όλη την εξεταστέα ύλη, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Λοιπές Πληροφορίες:

KA: 21639 ISBN: 978-960-493-318-1 Τιμή Βιβλίου: 14,70 Ευρώ Αριθμός Σελίδων: 416 Τύπος Εξωφύλλου: Μαλακό Διαστάσεις: 17Χ24 Επιπρόσθετα στοιχεία: Περιέχει: • Όλα τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων • Τράπεζα θεμάτων για το 1ο και το 3ο θέμα • Προσομοιωμένα διαγωνίσματα • Γενικά επαναληπτικά διαγωνίσματα σε όλη την ύλη • Αναλυτικές – υποδειγματικές λύσεις Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου:

Δείτε  50 σελίδες ως δείγμα-ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4ο : ΑΝΙΣΩΣΕΙΣ Πατήστε εδώ

Μία ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εργασία για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σχετικά με τις προσεχείς εθνικές εκλογές

Ας εφαρμόσουμε μαθηματικά στην καθημερινή μας ζωή!

Η επικαιρότητα των Εθνικών εκλογών και η μαθηματική διάσταση του εκλογικού νόμου, βάσει του οποίου κατανέμονται οι βουλευτικές έδρες στα κόμματα, μας βάζουν στον πειρασμό να μελετήσουμε με μαθηματικά την δυνατότητα της αυτοδυναμίας (απόλυτης πλειοψηφίας ενός κόμματος).

Στο επισυναπτόμενο αρχείο περιγράφονται αναλυτικά τα κυριότερα σημεία του εκλογικού νόμου, βάσει του οποίου θα κατανεμηθούν οι έδρες στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ζητούνται ορισμένα βασικά θέματα από τους μαθητές του Γυμνασίου (Β΄ και Γ΄ τάξης) αλλά και περισσότερα από τους μαθητές της Β΄και Γ΄τάξης του Λυκείου.

Κάντε κλικ στον επόμενο σύνδεσμο για να ανοίξετε την εργασία.

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (Επιμέλεια: Καραγιάννης Ιωάννης)

Την Παρασκευή 23/01/2015  θα δοθούν οι απαντήσεις της εργασίας.

Διημερίδα Γεωμετρίας από τα παραρτήματα της Ε.Μ.Ε Κρήτης και το mathematica

Το mathematica.gr είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την «1η Διημερίδα Γεωμετρίας: Μηδείς Αγεωμέτρητος Εισίτω» που συνδιοργανώνει με τα παραρτήματα Κρήτης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Λασιθίου, Χανίων και Ηρακλείου) στα Ανώγεια του Νομού Ρεθύμνης την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 (είναι τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα) στα Ανώγεια του Νομού Ρεθύμνης. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Περισσότερες πληροφορίες (ομιλητές, πρόγραμμα, διαμονή κτλ) μπορείτε να βρείτε στη σελίδα εδώ.

Αφίσα Διημερίδας

Τα θέματα και οι λύσεις του μαθηματικού διαγωνισμού «Ευκλείδης». Θέματα και λύσεις τοπικών μαθηματικών διαγωνισμών από παραρτήματα της Ε.Μ.Ε.

Δείτε τα σημερινά θέματα του μαθηματικού διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», μαζί με τις λύσεις τους,  που διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Κάντε κλικ στους επόμενους συνδέσμους.

θέματα                         Λύσεις

Δείτε επίσης τα θέματα και τις λύσεις του τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού με την επωνυμία «Κ. Καραθεοδωρή» που διοργανώνεται από το παράρτημα της Ε.Μ.Ε. του Νομού Ημαθίας.

Θέματα & λύσεις

Πηγή: Παράρτημα Ε.Μ.Ε. Ν. Ημαθίας

Δείτε επίσης τα θέματα και τις λύσεις του τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού που διοργανώνεται από το παράρτημα της Ε.Μ.Ε. του Νομού Χανίων.

Θέματα ΣΤ” Α΄ Γυμνασίου   και  Λύσεις ΣΤ” Α΄ Γυμνασίου

Πηγή: Παράρτημα Ε.Μ.Ε. Ν. Χανίων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 η δεύτερη φάση του Τοπικού  Μαθηματικού διαγωνισμού  τον Νομό Δωδεκανήσου για την περίοδο 2014-2015 με την Επωνυμία «Ίππαρχος». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού «Εύδημος 2014-2015″.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τα θέματα του διαγωνισμού ΙΠΠΑΡΧΟΣ 2014-2015 .

Πηγή: Αρνικίου Δημήτρης

Πλούσιο διδακτικό υλικό για τα μαθηματικά προσανατολισμού της Β΄ Λυκείου (Κεφάλαιο 2ο-Η ευθεία στο επίπεδο)

Δείτε διδακτικό υλικό σε μορφή ppt (παρουσιάσεις), Θεωρία, ασκήσεις, θέματα και εργασίες για τα Μαθηματικά Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών της Β΄Λυκείου (κεφάλαιο 2ο: Η ευθεία στο επίπεδο). Τα παρακάτω αρχεία αποτελούν αναδημοσίευση και προσφορά από το εξαιρετικό ιστολόγιο του μαθηματικού Κώστα Κουτσοβασίλη : Μαθηματικές Παρουσιάσεις-Περίκεντρο το οποίο ευχαριστούμε και  το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε κάνοντας κλικ εδώ, όπου θα βρείτε πολύτιμο και ποικίλο διδακτικό υλικό για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Μαθηματικά Προσανατολισμού

Β΄Λυκείου

Παρουσιάσεις pps

 


Φυλλάδια/Ασκήσεις
Εργασίες

Αύριο ο μαθηματικός διαγωνισμός «Ευκλείδης»

Αύριο Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 θα διεξαχθεί ο μαθηματικός διαγωνισμός «Ευκλείδης» για όσους μαθητές της  Β΄και Γ΄ Γυμνασίου καθώς και όλων των τάξεων του Λυκείου,οι οποίοι προκρίθηκαν στο διαγωνισμό «Θαλής» (Τα αποτελέσματα τα έχουμε αναρτήσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας). Υλικό για τον διαγωνισμό αυτό οι μαθητές μπορούν να βρούν στη σελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (η οποία πάντως προς το παρόν δεν είναι ενεργή!) www.hms.gr

Εξεταστέα ύλη για τον διαγωνισμό «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» για κάθε τάξη από Β’ Γυμνασίου ως και Γ΄ Λυκείου είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων καθώς και η διδακτέα ύλη του Α” τριμήνου αυτών των τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης για τα Μαθηματικά.

Τονίζουμε επίσης ότι σε πολλά παρατήματα της ΕΜΕ διεξάγονται τοπικοί διαγωνισμοί για μαθητές της Α΄τάξης του Γυμνασίου με μεγάλη επιτυχία.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» –  «ΙΠΠΑΡΧΟΣ» 2014
Δ.Ε.  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Α/Α ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ EMAIL ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞ. ΚΕΝΤΡΟΥ
1 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ mail@1gym-rodou.dod.sch.gr 2241029653 ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
2 2ο ΓΕΛ ΚΩ mail@2lyk-ko.dod.sch.gr 2242027410 ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ mail@2gym-kalymn.dod.sch.gr 2243029078 ΦΑΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
4 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΟΥ mail@gym-kasou.dod.sch.gr 2245041870 ΔΕΓΑΪΤΑ ΑΝΤΩΝΙΑ
5 1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΡΟΥ mail@gym-lerou.dod.sch.gr 2247022555 ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ

Δικαίωμα συμμετοχής στους παραπάνω διαγωνισμούς έχουν οι μαθητές όλων των τάξεων που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς «Θαλής 2014-2015″ και «Ευδημος 2014-2015″ οι οποίοι  πραγματοποιήθηκαν στις 1 Νοεμβρίου 2014.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ  για να δείτε τα ονόματα των επιτυχόντων στα Δωδεκάνησα στον διαγωνισμό Θαλής 2014-2015.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τα ονόματα των επιτυχόντων στον διαγωνισμό «Εύδημος 2014-2015.

Πηγή : Αρνικίου Δημήτρης

Copyright © Μαθηματικός Περιηγητής- Καθημερινή Μαθηματική Ενημέρωση και Υποστήριξη     Σχεδιάστηκε από WPDesigner    Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top