Θέματα και λύσεις στην Άλγεβρα Α΄Λυκείου από την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας

Δείτε το βιβλίο με  θέματα της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας του Ι.Ε.Π. στην Άλγεβρα Α΄τάξης Γενικού Λυκείου με τις υποδειγματικές-αναλυτικές  λύσεις τους καθώς και Διαγωνίσματα ανά κεφάλαιο και επαναληπτικά εξετάσεων σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί. Ακόμη θα βρείτε απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου.

ΘΕΜΑΤΑ-ΛΥΣΕΙΣ Τ.Θ.Δ.Δ. (Κεφ: 4,5,6,7)

Σημείωση: Είναι τμήμα βιβλίου του 2016 (εκδόσεις Σαββάλας) με θέματα της Τ.Θ.Δ.Δ. τότε που όμως σε μεγάλο βαθμό είναι τα ίδια.

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δρ.MΔΕ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου. Συγγραφέας βιβλίων μαθηματικών -Ιστορίας και Διδακτικής.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ →

2 σχόλια σχετικά με το “Θέματα και λύσεις στην Άλγεβρα Α΄Λυκείου από την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας”

  1. Το θέμα με κωδικό 13822 Γεωμετρίας Α΄Λυκείου της τράπεζας θεμάτων έχει λανθασμένους συμβολισμούς ευθειών, ημιευθειών και γωνιών.
    Συγκεκριμένα, ο συμβολισμός ” ψ ” για ευθεία είναι αφενός αδόκιμος, αφετέρου ξένος προς το σχολικό βιβλίο, διότι έχει αποκατασταθεί να χρησιμοποιούμε τα (μονά) γράμματα ε, ζ, η και θ, ή τα (διπλά) χ΄χ, ψ΄ψ, κ.ο.κ για τις ευθείες. Επίσης, στο ερώτημα α)i. όταν με ” ε ” συμβολίζουμε (ορθώς) μια ευθεία, τότε δεν μπορούμε να συμβολίσουμε με ” ΒΑε ” τη γωνία. Μπορεί να διορθωθεί ως εξής: 1. Οι δεδομένες ευθείες “ε” και “ψ” να γίνουν ” χ΄χ “, και ” ψ΄ψ “, αντίστοιχα. 2. Η γωνία ” ΒΑε ” θα γίνει ” ΒΑχ ” και η ” ΒΑψ ” θα παραμείνει ως έχει. Ευχαριστώ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.