Παρουσίαση μιας διδακτικής καινοτομίας One To One Devices And Learning από τα Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 υλοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία παρουσίαση-ενημέρωση των γονέων των μαθητών/μαθητριών της Α΄τάξης του Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2022-2023 όπου, ανάμεσα σε άλλα, παρουσιάστηκε μια διδακτική καινοτομία με το λογισμικό “One To One Devices And Learning”. Την παρουσίαση υλοποίησε ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Χατζημιχάλης Μάριος-Τσαμπίκος με τρόπο αναλυτικό παρουσία του Γενικού Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων κ. Κυριακούλη Κυριάκου. Είχα την χαρά να την παρακολουθήσω και με εντυπωσίασε το γεγονός ότι με την συγκεκριμένη εφαρμογή επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή αλληλεπίδραση Καθηγητή-μαθητών/μαθητριών σε ελάχιστο χρόνο, καθοδήγηση και ενθάρρυνση των μαθητών/μαθητριών εξοικονομώντας πολύτιμο διδακτικό χρόνο.

 Στο μοντέλο διδασκαλίας, «One To One Devices and Learning”  κάθε συμμετέχων χρησιμοποιεί τη δική του συσκευή.

Τα εκπαιδευτικά εργαλεία της Microsoft που αξιοποιεί ο εκπαιδευτικός, σε συνδυασμό με το λογισμικό NetSupport, με το οποίο ελέγχει πλήρως την τάξη του συνθέτουν ένα ελκυστικό περιβάλλον μάθησης για τα παιδιά.

Εκφράζω από την θέση του ΣΕΕ παιδαγωγικά υπεύθυνου της σχολικής μονάδας, τα συγχαρητήρια μου  στους υπεύθυνους των εκπαιδευτηρίων και την συστήνω ανεπιφύλακτα ως καλή διδακτική πρακτική.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δρ.MΔΕ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου. Συγγραφέας βιβλίων μαθηματικών -Ιστορίας και Διδακτικής.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ →