Δημοτικό Σχολείο Αχιλλείου Αλμυρού.

Τα δελφινάκια του Αχιλλείου

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δεκ 20236

3η Δεκεμβρίου

“Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία οι μαθητές του σχολείου επεξεργαστήκαμε σχετικό υλικό με σκοπό να γνωρίσουμε τι σημαίνει αναπηρία και να ευαισθητοποιηθούμε πάνω σε σχετικά θέματα.

Οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξεως με αφορμή μια ταινία μικρού μήκους μιλήσαμε για διάφορες μορφές αναπηρίας και πραγματοποιήσαμε διάφορες σχετικές δράσεις. Γνωρίσαμε τη νοηματική γλώσσα, όπως και τη γραφή Braille και παρουσιάσαμε το όνομά μας και σε αυτές τις γλώσσες. Μέσα από μια σειρά δράσεων, ζωγραφική με το στόμα, άνοιγμα συσκευασιών με το ένα χέρι, πεζοπορία με κλειστά μάτια, μιμηθήκαμε τον τρόπο ζωής ατόμων με αναπηρίες και επισημάναμε τις πολλές δυνατότητες αυτών των ανθρώπων.

image2 5 image1 7 image0 7 image6 1image4 3image3 3image5 1

 

 

 

 

Οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξεως μπήκαμε στη θέση ατόμων με αναπηρίες και μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. Νιώσαμε έστω και για λίγο όλα εκείνα τα συναισθήματα που μπορεί να βιώνουν και κατανοήσαμε πόσο σημαντική είναι η συμβολή των συνανθρώπων και της κοινωνίας για μια ομαλή καθημερινότητα.

image3 4 image2 6

 

image1 8 image0 8

Οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξεως παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο και ενημερωθήκαμε τόσο για το τι σημαίνει αναπηρία όσο και τα κατορθώματα και το αξιοσημείωτο έργο ανθρώπων με αναπηρίες. Τελικά, καταλήξαμε πως κάθε μορφής αναπηρία μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη αν υπάρχει θέληση, επιμονή και στήριξη από το κοινωνικό σύνολο.

image2 7 image1 9

“Τα Δελφινάκια” – 2ο τεύχος

Δεκ 20236

Νοέμβριος 2023

Το δεύτερο τεύχος του μηνιαίου περιοδικού είναι και πάλι σε κυκλοφορία. Καλή ανάγνωση!Λήψη αρχείου

Επαγγέλματα που χάθηκαν

Νοέ 202330

Αυτό το άρθρο έχει γεύση από παλιά, έχει χρώμα ασπρόμαυρο και μυρωδιά από ξεχασμένο σεντούκι. Ας το ανοίξουμε για να γνωρίσουμε ανθρώπους που ζούσαν κάποτε και η ζωή ήταν πολύ διαφορετική από τη δική μας σήμερα.

Οι παρακάτω εργασίες εκπονήθηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας.Λήψη αρχείου

 

Η ελιά στην αρχαιότητα

Νοέ 202328

Οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης γνωρίσαμε μέσα από το μάθημα της Ιστορίας τα ολυμπιακά αθλήματα και μιλήσαμε για τις τιμές που απένειμαν στους Ολυμπιονίκες, καθώς και για το στεφάνι αγριελιάς με το οποίο τους στεφάνωναν.

Εμπνευστήκαμε, λοιπόν, και μιας και έχουμε τον μήνα της ελιάς, φτιάξαμε τον δικό μας κότινο με τον οποίο στεφανώσαμε τους νικητές των δικών μας Ολυμπιακών Αγώνων!

image3 4image2 5

ελιαελια1

image4 8 image2 10 image3 8

 

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

Νοέ 202324

21 Νοεμβρίου 

“Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης η Ε’ και Στ’ τάξη μελέτησε απόσπασμα από το βιβλίο του Τζάννι Ροντάρι “Χαμένος στην Τηλεόραση” και συζήτησε για τις θετικές, όπως και τις αρνητικές επιδράσεις της τηλεόρασης. Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν η καταγραφή των ιδεών στον πίνακα.

image2 3

Έπειτα οι μαθητές των τάξεων κάναμε τις δικές μας αφίσες με τις θετικές και αρνητικές επιδράσεις της τηλεόρασης, ενώ ετοιμάσαμε και τις δικές μας διαφημίσεις.

image1 7 image2 7

image3 5

Ανάδειξη πενταμελούς

Νοέ 202323

Μετά από πολύ πολύ καιρό οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης καταφέραμε να έχουμε και πάλι ολομέλεια στην τάξη. Αρπάξαμε, λοιπόν, την ευκαιρία και διεξήγαμε εκλογές για την ανάδειξη του πενταμελούς.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής είχαμε μιλήσει για τις εκλογές, ξεκινώντας από την αναφορά στον προεκλογικό αγώνα μέχρι και την τελική ψηφοφορία.

Έτσι, ακολουθώντας τα προβλεπόμενα οι υποψήφιοι προετοιμάσαμε τον προεκλογικό μας λόγο και όλοι μαζί αναδείξαμε τα άτομα που θεωρήσαμε ικανά να μας εκπροσωπήσουν. 
IMG 2482

IMG 2480 1image1 6

 

Καλή θητεία στα μέλη του πενταμελούς!

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανάδειξη πενταμελούς    

Εκπαιδευτικός περίπατος

Νοέ 202323

Έφτασε επιτέλους η μέρα που όλοι περιμέναμε… Η μέρα της εκδρομής!

Την Τρίτη 21/11 πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτικό περίπατο με σκοπό να διευρύνουμε τις γνώσεις μας γύρω από τη συγκομιδή της ελιάς. Ο κ. Παναγιώτης Μπλάνης μας δέχτηκε στο περιβόλι του και μας εξήγησε βήμα βήμα τα στάδια της συγκομιδής.

image0 4

image2 1 1

image4 1 1

image3 1 1

 

 

Τον ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή του, αλλά και τα πεντανόστιμα ροδάκια που μας κέρασε.

image1 4

 

 

 

 

 

 

 

Και μιας και εκδρομή χωρίς διασκέδαση δε γίνεται, έπειτα αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε το αποτύπωμα της ελιάς για να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα το δέντρο της. Κατά την επιστροφή μας, μάλιστα, στο σχολείο φιλοτεχνήσαμε το δικό μας δέντρο της ελιάς.

 

image0 5

image1 5 1

 

image3 2 image2 2 1

 

image4 2

 

 

 

 

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτικός περίπατος    

Αφιέρωμα στην ελιά

Νοέ 202320

Μήνας Νοέμβριος! Ο μήνας της ελιάς!

Με αφορμή την 26η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς, το σχολείο μας υποδέχθηκε την κα Ράνια Θεοδωρογιάννη, αρχαιολόγο του τόπου μας, και ενημερώθηκε για την ιστορία της ελιάς από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Θεοδωρογιάννη για τον χρόνο που αφιέρωσε προς ενημέρωσή μας.

image0 6

image1 5   image4 3

από κάτω από: Δράσεις με αφορμή Παγκόσμιες Ημέρες | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αφιέρωμα στην ελιά    

Επέτειος Πολυτεχνείου

Νοέ 202320

Με αφορμή την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου , οι μαθητές του σχολείου μας θέλησαν να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της Δημοκρατίας. Οι μαθητές την 17η Νοεμβρίου πραγματοποίησαν γιορτή- αφιέρωμα στην επέτειο του Πολυτεχνείου με στόχο να παρουσιαστούν τα γεγονότα της σημαντικής αυτής ημέρας και να περάσουν κι αυτοί το δικό τους μήνυμα μέσα από ποιήματα, τραγούδια και εικαστικές δημιουργίες.

image7image5 3image4 1

image2 2
image0 3

image1 3           image0 1 2   

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επέτειος Πολυτεχνείου    

Γινόμαστε ένα με την κοινότητα…

Νοέ 202314

Έφτασε η στιγμή η τοπική, αλλά και η ευρύτερη κοινότητα να μας γνωρίσουν “από την καλή και την ανάποδη”! Έτσι, τα Δελφινάκια του Αχιλλείου κυκλοφορήσαμε σε τοπικά μαγαζιά, στο μανάβικο, στον φούρνο, στο φαρμακείο, το κρεοπωλείο και το παντοπωλείο του χωριού.

image5

 

image2 1

image4image1 1 1image0 1 1

image3 1

 

Βγήκαμε, όμως, και εκτός των τοπικών συνόρων και ταξιδέψαμε μέχρι το Δημοτικό Σχολείο Πτελεού, ώστε να μας γνωρίσουν και οι μαθητές εκείνου του σχολείου. Τα ταξίδι μας έχει και άλλους προορισμούς. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι…

image6

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γινόμαστε ένα με την κοινότητα…    
« Παλιότερα άρθρα
Δεκέμβριος 2023
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Σαν σήμερα

7/12: Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας
Η 7η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας το 1996 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να εξάρει την πρόοδο και τα επιτεύγματα της Πολιτικής Αεροπορίας. Ο εορτασμός συμπίπτει με την ίδρυση το 1944 του ICAO, του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ που εποπτεύει την ασφάλεια των διεθνών αερομεταφορών

European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων