2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

Ένα σχολείο με ιστορία. Ένα σχολείο από το 1870.

Τελετή Αγιασμού στο σχολείο μας

Κάτω από: Τα νέα μας | Αργυρώ Κωστούλα
Πέμπτη, 8 Σεπτέμβριος 2022 7:40 μμ |

στο σχολείο μας

Η νέα σχολική χρονιά 2022-2023 ξεκινά τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 με τον Αγιασμό που θα τελεστεί στην αυλή του σχολείου μας. 

Ώρα έναρξης τελετής Αγιασμού: 9:30 π.μ.

Η προσέλευση και η αποχώρηση μετά την ολοκλήρωση του Αγιασμού θα γίνει από την είσοδο της οδού Κοραή.

                       Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!!!

Η Τέχνη συναντά το Παιδικό Βιβλίο

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2022 8:42 μμ |

D1

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή βιβλίου. Η εκδήλωση αποτέλεσε  την επισφράγιση του διαγωνισμού «Το βιβλίο συναντά την τέχνη».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης: Σχολείο και κοινότητα, ως άξονας της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων. Στόχος της δράσης ήταν η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ σχολείου και φορέων της κοινότητας.

D2

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης προσκάλεσαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας τους συμμετέχοντες, την κριτική επιτροπή, γονείς και μαθητές από το σχολείο μας αλλά και όλη την κοινότητα.

D3

Οι μαθητές της Β’ τάξης του 2ου Δ.Σ. έκαναν την εισαγωγική ενημέρωση στο κοινό, αποδίδοντας νοήματα και σκέψεις για το βιβλίο και την τέχνη, την ιστορικότητα και την παγκόσμιο πολιτιστικό υπόβαθρο στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα και κατ’ επέκταση το σχολείο μας.

D4

Κατόπιν τα μέλη της κριτικής επιτροπής έδωσαν τα δώρα στους βραβευμένους, συνοδεύοντάς τα με την καταλυτική παρουσία αλλά και τον εκπαιδευτικό τους λόγο. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό! Τους Κώστα Μάγο, Στέφανο Πίο και Νίκη Καμόσου.

D5
D6
D7

 

Μια τόσο όμορφη γιορτή για την εκπαίδευση δε θα μπορούσε να κλείσει έτσι απλά! Ακολούθησε ένα οργανωμένο από την κα Νίκη Καμόσου workshop, στο οποίο συμμετείχαν οι παρευρισκόμενοι μαθητές. Υπό την καθοδήγηση της εικαστικού οι μαθητές με αφορμή έντυπο υλικό για τον πόλεμο στην Ουκρανία εκφράστηκαν εικαστικά πάνω στο ίδιο χαρτί που συγκέντρωσε ομαδικά τους μικρούς καλλιτέχνες με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα!

Χριστίνα Μπουρλάκη

Συντονίστρια δράσης

D8
D9

 

Γιορτή βιβλίου στο σχολείο μας

Κάτω από: Τα νέα μας | Αργυρώ Κωστούλα
Δευτέρα, 6 Ιούνιος 2022 1:08 μμ |

D2

Με πολλή χαρά σας προσκαλούμε στη γιορτή βιβλίου που θα γίνει στο σχολείο μας, στο 2ο Δ.Σ. Αλμυρού, στο πλαίσιο του  διαγωνισμού: «Το βιβλίο συναντά την τέχνη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου την Τετάρτη  8/6/2022 στις 7μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • παρουσίαση από μαθητές Β΄ τάξης
 • παρουσίαση ομαδικής εργασίας από μαθητές Δ’ τάξης
 • απονομή βραβείων
 • διαδραστικό εργαστήρι για όλους τους παρευρισκόμενους

Επίσημοι προσκεκλημένοι:

 • Κώστας Μάγος, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συγγραφέας
 • Στέφανος Πίος, διευθυντής 2ου Δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας, συγγραφέας
 • Νίκη Καμόσου, καθηγήτρια εικαστικών

Στον χώρο θα υπάρχει έκθεση βιβλίου.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

 

Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2022 9:15 πμ |

 

Francophonie1Κάθε 20 Μαρτίου άνθρωποι από όλο τον κόσμο  γιορτάζουν τους δεσμούς τους με τη Γαλλία. Η παγκόσμια ημέρα Γαλλοφωνίας καθιερώθηκε από τον ομώνυμο διεθνή οργανισμό. Το σύνθημά  του είναι  égalité, complémentarité, solidarité (Ισότητα, Αλληλοσυμπλήρωση, Αλληλεγγύη).  Τα κοινά στοιχεία που συναντώνται δεν είναι μόνο η γαλλική γλώσσα, αλλά και οι αξίες που αντιπροσωπεύει, όπως η ελευθερία, η πολυγλωσσία, η πολιτιστική πολυμορφία και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Francophonie2

Οι εν δυνάμει γαλλόφωνοι μαθητές μας αναζητώντας συνδέσμους και πολιτιστικά κοινά με τον γαλλικό πολιτισμό, πάτησαν στο μυθολογικό ιστορικό συνεχές που έπλεξε ο γάλλος  FONTAINE από τους μύθους του δικού μας αγαπημένου Αισώπου. Στο βίντεο θα παρακολουθήσετε μια εργασία των μαθητών της Στ΄ δημοτικού του 2ου και του 5ου δημοτικών σχολείων. Οι απαγγελίες στα γαλλικά αφορούν την έμμετρη απόδοση από τον FONTAINE δύο κλασσικών μύθων του Αισώπου.

Η εργασία είναι μια από αυτές που γίνονται στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης του σχολείου μας «σχολείο και κοινότητα». Η συνεργασία του σχολείου μας με ένα όμορο σχολείου μέσα από κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις μόνο όφελος αποφέρει στους πρωταγωνιστές και απόλαυση σε όσους χαίρονται την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας ΕΔΩ.

Εγγραφές στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Τρίτη, 1 Μάρτιος 2022 9:49 πμ |

eggrafes19 20

Οι εγγραφές για την Α΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου θα ολοκληρωθούν έως 20 Μαρτίου 2022. Οι  γονείς και κηδεμόνες μπορούν να κάνουν αίτηση εγγραφής προσκομίζοντας:

 1. Βεβαίωση Φοίτησης (εκδίδεται από το Νηπιαγωγείο).
 2. Επίδειξη Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 3. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) το οποίο δίνεται από το σχολείο και συμπληρώνεται από παιδίατρο.
 4. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας μαθητή.

Ώρες υποδοχής κοινού:

Δευτέρα & Παρασκευή 8:00 – 10:00

Τρίτη & Πέμπτη 12:00 – 13:30

 

Τηλ σχολείου: 24220 21855

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Μαγνησίας https://dipe.mag.sch.gr/

Ενημέρωση για τηλεκπαίδευση και self-test

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Δευτέρα, 24 Ιανουάριος 2022 10:18 μμ |

Κατόπιν ενημέρωσης του ΥΠΑΙΘ αύριο Τρίτη 25/01 δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε τα self test και θα δοθεί προσεχώς νέο πρόγραμμα για τη διενέργειάς τους.

Κλείσιμο σχολείων λόγω κακοκαιρίας και τηλεκπαίδευση

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2022 7:00 μμ |

pagetos

Με απόφαση του Δήμου Αλμυρού τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, μέσω  webex, τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με το παρακάτω ωράριο. Σας υπενθυμίζουμε ότι ακολουθείται το υπάρχον πρόγραμμα.

 

1η ώρα 8:30-9:00
2η ώρα 9:10-9:40
3η ώρα 9:50-10:20
4η ώρα 10:30-11:00
5η ώρα 11:10-11:40
6η ώρα 11:50-12:20

Διάθεση self test και έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Πέμπτη, 6 Ιανουάριος 2022 7:55 μμ |

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστΣύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.Για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).
Από τη δεύτερη εβδομάδα το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης  και της Παρασκευής.
Συμπερασματικά αυτό που αλλάζει είναι ένα (1) επιπλέον τεστ την Κυριακή το βράδυ (9-1-2022) για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 10-1-2022. Επιπλέον, ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη.

Έρχονται Χριστούγεννα!!!

Κάτω από: Τα νέα μας | Αργυρώ Κωστούλα
Πέμπτη, 16 Δεκέμβριος 2021 3:04 πμ |

Ο σύλλογος  διδασκόντων του σχολείου μας, επιδιώκοντας να είναι αυτά τα Χριστούγεννα διαφορετικά για όλους, με πολύ μεράκι και αγάπη, μεταμόρφωσε μαζί με τα παιδιά την αίθουσα εκδηλώσεων  σε ένα μοναδικό πάρκο Χριστουγέννων.  Και επειδή η χαρά πρέπει να μοιράζεται, η αγάπη να ενώνει και η εκπαίδευση όλους να τους αγκαλιάζει, το πάρκο άνοιξε προς την κοινότητα.

Με πρόσκληση προς όλα τα σχολεία της περιοχής μας  και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, οι εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με πολιτιστικό χαρακτήρα έγιναν κοινός τρόπος διασκέδασης παιδιών από διαφορετικά σχολεία.

.jpg

Χριστούγεννα στο σχολείο μας

Το περιεχόμενο πλούσιο: θεατρικό δρώμενο, παρουσιάσεις, σοκολατένιες επιδείξεις, γράμμα στον Αϊ-Βασίλη, χειροτεχνίες με ποικιλία υλικών, εργασίες μαθητών, χορός, παιχνίδια πλαισιώνουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο τη διασκέδαση συνυφασμένη με τη μάθηση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων την αλληλεπίδραση των μαθητών σε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον.

Οι δράσεις συνεχίζονται καθώς οι προγραμματισμένες επισκέψεις αναμένεται να ολοκληρωθούν τις προσεχείς ημέρες. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους των σχολείων που ανταποκρίθηκαν άμεσα διαβλέποντας την ανάγκη των παιδιών για τέτοιες ευκαιρίες. Λυπούμαστε που λόγω των συνθηκών δεν καταφέραμε να φιλοξενήσουμε περισσότερες τάξεις και έτσι αποκλείστηκαν περισσότερες επισκέψεις. Επιφυλασσόμαστε για  του χρόνου!!!   

όλοι μαζί

Γιορτάζουμε όλοι μαζί

                                                                                                      

Το Παρτέρι μας

Κάτω από: Τα νέα μας | Αργυρώ Κωστούλα
Πέμπτη, 16 Δεκέμβριος 2021 2:18 πμ |

Με το βλέμμα στο πράσινο οι μαθήτριες και οι μαθητές συμμετείχαν στη δράση της Δ’ τάξης στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και της ενότητας Φροντίζω το Περιβάλλον να φροντίσουν το μεγάλο παρτέρι στο προαύλιο του σχολείου μας. Τα παιδιά επέλεξαν ανθοφόρα φυτά και θάμνους, τα φύτεψαν, τα πότισαν και ανέλαβαν την καθημερινή τους φροντίδα. Τη δράση οργάνωσε η μουσικός του σχολείου μας και τη βοήθειά τους πρόσφεραν ο δάσκαλος της Ε’ τάξης, η υπεύθυνη για την καθαριότητα του σχολείου και ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων . Στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά στην προστασία, στον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, να συνεργαστούν και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση.

.jpg

Μετά τη φύτευση

Επόμενη Σελίδα: »