2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

Ένα σχολείο με ιστορία. Ένα σχολείο από το 1870.

Πρόγραμμα σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης του σχολείου μας

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | ΤΑΜΠΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Σάββατο, 23 Μάιος 2020 12:54 πμ |

Το πρόγραμμα της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex Meetings για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού είναι το εξής:

Εκπαιδευτικός Τάξη Ημέρα Ώρα
Μπουρλάκη Χριστίνα Β΄ Τρίτη 16:00 – 17:00
Πέμπτη 16:00 – 17:00
Ταμπάκη Ευγενία Γ΄ Δευτέρα 14:00 – 15:00
Πέμπτη 14:00 – 15:00
Ζώη Παρασκευή Δ΄ Τρίτη 14:15 – 15:15
Παρασκευή 14:15 – 15:15

Αφίσα – κολλάζ των μαθητών της Γ΄ τάξης για τον κορονοϊό και το Πάσχα.

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Κυριακή, 19 Απρίλιος 2020 11:23 μμ |

Ευχετήριο Μήνυμα Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Σάββατο, 11 Απρίλιος 2020 11:45 μμ |

Προσοχή: Είσοδος στην πλατφόρμα e-me με λογαριασμό ΠΣΔ.

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2020 9:57 πμ |

Μετά τη δημιουργία λογαριασμού και απόκτησης e-mail στο ΠΣΔ (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο) των μαθητές πρέπει, οπωσδήποτε, μετά να εισέλθουν στην πλατφόρμα e-me, στη διεύθυνση https://e-me.edu.gr ,  με στοιχεία το όνομα χρήστη και τον κωδικό που μόλις απέκτησαν. Εκεί θα τους ζητηθεί, στη συνέχεια, να γίνουν μέλη σε κάποια κυψέλη που θα αποτελέσει την ψηφιακή τους τάξη. Άρα, από εδώ και στο εξής πρέπει να μπαίνουν τακτικά στην e-me και να παρακολουθούν αν έχουν αιτήματα συμμετοχής σε κυψέλες και έπειτα στην ψηφιακή τους τάξη για εργασίες που θα τους ανατεθούν.

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές/τριες από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.)

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2020 10:02 πμ |

Παρακαλούνται οι Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας να μεριμνήσουν άμεσα για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ ) μέσω του οποίου θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης. Για την απόκτηση λογαριασμού επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/  . Τα στοιχεία που ζητούνται βρίσκονται πάνω στον έλεγχο προόδου του 1ου τριμήνου. Σε κάθε πρόβλημα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 2422021855 και στο email: mail@2dim-almyr.mag.sch.gr . Διαβάστε τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας πατώντας εδώ.

Στη συνέχεια πρέπει να αποσταλεί στο mail του σχολείου ( mail@2dim-almyr.mag.sch.gr ) η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημιουργήθηκε και να γίνει εισαγωγή του μαθητή με την βοήθεια των γονέων του στην πλατφόρμα εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης https://auth.e-me.edu.gr/?eme=https://e-me.edu.gr/&cause=no-token&eat=88c4efbc9aa240f23e209ad3a14da40c  με το όνομα χρήστη και τον κωδικό που έχει οριστεί. Με αυτόν τον τρόπο το σχολείο θα μπορέσει να τοποθετήσει τους μαθητές στις αντίστοιχες ψηφιακές τάξεις.

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2020 12:28 πμ |Λήψη αρχείου

Προσωρινή Διακοπή Μαθημάτων

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2020 12:24 πμ |

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό έως 10 Απριλίου λόγω επιδημίας κορωνοϊού (covid 19).

Για οποιοδήποτε θέμα επικοινωνήστε μαζί μας: Τηλ: 24220-21855 / email: mail@2dim-almyr.mag.sch.gr

Πρόγραμμα: «Κάπνισμα και υγεία»

 

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ τάξης σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από επισκέπτριες υγείας του Κέντρου Υγείας Αλμυρού περιλάμβανε διαδραστικά παιχνίδια και συζήτηση με τα παιδιά, ώστε να προσεγγίσουν το θέμα μέσω βιωματικής μάθησης.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Διαδραστικού κινηματογράφου

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 το σχολείο μας συμμετείχε σε Εκπαιδευτικό Βιωματικό Πρόγραμμα Διαδραστικού Κινηματογράφου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού. Οι τρεις πρώτες τάξεις (Α,Β,Γ) παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Διατροφή και Υγεία» ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες των μεγαλύτερων τάξεων (Δ,Ε,ΣΤ) παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Νικάμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό».Οι μικρότεροι μαθητές του σχολείου μέσω της συνεργατικότητας και της διασκέδασης ανακάλυψαν την αξία της Μεσογειακής Διατροφής και τη σοφία της διατροφικής πυραμίδας. Τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων ευαισθητοποιήθηκαν απέναντι στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και κατανόησαν την αναγκαιότητα εξάλειψης του φαινομένου.

Χριστούγεννα 2019


Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10:00 π. μ. οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων τη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Τα παιδιά της Β’ τάξης διασκέδασαν και έβαλαν στο κλίμα των Χριστουγέννων μικρούς και μεγάλους που παρακολουθούσαν με αμείωτο κέφι τη θεατρική παράσταση που είχαν ετοιμάσει. Επίσης, στη διάρκεια της γιορτής μαθητές μεγαλύτερων τάξεων έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της χώρας. Τέλος, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας φρόντισε για τα γλυκά κεράσματα της μέρας.

Επόμενη Σελίδα: »