2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

Ένα σχολείο με ιστορία. Ένα σχολείο από το 1870.

Αγιασμός

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2023 11:51 πμ |

στο σχολείο μας

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 8:30.

Πρόσκληση στη γιορτή λήξης

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 9:59 μμ |

GL

 

Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Τετάρτη, 3 Μαΐου 2023 9:05 πμ |

z9

Σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής μετατράπηκε σήμερα η αίθουσα της Γ τάξης του σχολείου μας. Οι μικροί μας μαθητές σήκωσαν τα μανίκια τους και έβαλαν όλη τους τέχνη στην παρασκευή πασχαλινών κουλουριών. Η μυρωδιά της βανίλιας ξεχύθηκε στους διαδρόμους του σχολείου μας και ξύπνησε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πασχαλινές αναμνήσεις. Στο τέλος τα κουλουράκια μπήκαν στα κουτάκια τους μαζί με πολλή χαρά και αγάπη. Ευχόμαστε καλό Πάσχα σε όλους και το Άγιο φως της Ανάστασης να μας οδηγήσει στον δρόμο της αγάπης και της αλληλεγγύης

z2 z3
z5 z7

Επίσκεψη στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Κάτω από: Γ΄τάξη,Δ΄τάξη,Τα νέα μας | Αργυρώ Κωστούλα
Κυριακή, 2 Απριλίου 2023 8:33 μμ |

Η επίσκεψη σε ένα μουσείο αποτελεί εμπειρία γνώσης και ψυχαγωγίας. Οι μαθήτριες και οι μαθητές των Γ’ και Δ’ τάξεων του σχολείου μας ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του μουσείου ερχόμενοι σε επαφή με  εκθέματα από το ανασκαφικό έργο των αρχαιολόγων σε αρχαίες πόλεις της Μαγνησίας. Η πλούσια συλλογή του μουσείου σχετίζεται άμεσα με το περιεχόμενο των βιβλίων της ιστορίας τόσο της Γ’ όσο και της Δ’ τάξης. Στη συνέχεια, οι δύο τάξεις με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν το γειτονικό παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας, όπου η αγιογράφηση του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου Γιώργου Γουναρόπουλου από το 1951 αποτελεί έργο μοναδικό στο είδος του που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη παραδοσιακή (βυζαντινή) ή μη αγιογράφηση.   

2153.jpgIμουσείο 7

Γιορτή κρέπας

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 11:59 πμ |

Krep5 1

Η γιορτή της κρέπας στη Γαλλία γιορτάζεται κάθε χρόνο και οι κρέπες που φτιάχνονται αυτήν την ημέρα φέρνουν ευτυχία! Η παράδοση λέει ότι ,εάν δεν τηρηθεί το έθιμο της παρασκευής της κρέπας, η σοδειά του σιταριού όλης της χρονιάς θα καταστραφεί! Σε κάθε σπίτι της Γαλλίας λοιπόν αναβιώνει το συγκεκριμένο έθιμο με μεγάλο ενθουσιασμό. Η γιορτή της κρέπας στο σχολείο μας αναβίωσε από τις τάξεις των γαλλικών οι οποίες ετοίμασαν κρέπες με τη βοήθεια των γονιών των μαθητών και καταναλώθηκαν με μεγάλη όρεξη από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς!!! Να ευχηθούμε και του χρόνου με υγεία!

Krep1 1 Krep6 1
Krep7 1 Krep9 1
Krep11 1 Krep13 1

Εργαστήρια Δεξιοτήτων-Σχολικός εκφοβισμός

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 11:11 πμ |

Ekfovismos

Μέσα στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού ενημερώθηκαν για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού καθώς επίσης και για τις διάφορες μορφές και εκφάνσεις της σχολικής βίας. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των μαθητών, η καλλιέργεια ενσυναίσθησης και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων σχολικού εκφοβισμού.

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Αργυρώ Κωστούλα
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 7:14 μμ |

1 1

Τη γιορτή για την επέτειο της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821 πραγματοποίησε το 2ο Δ.Σ.Αλμυρού. Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξεων τίμησαν τους ήρωες του 1821 με θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς. Οι μαθήτριες και οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και συγκίνησαν τους συμμαθητές τους, τους γονείς και κηδεμόνες που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

8 1 4 1
2 1 3 1
5 1 6 1

 

 

 

 

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαδραστικού κινηματογράφου

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Αργυρώ Κωστούλα
Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023 7:27 μμ |

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαδραστικού κινηματογράφου από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Φωτόγραμμα στο Πολιτιστικό κέντρο Αλμυρού. Οι Α’, Β’, Γ’ τάξεις παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Μαθαίνω να αγαπώ τον άνθρωπο” και οι Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεις το πρόγραμμα “Νικάμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό” με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της βίας στο σχολείο που εορτάζεται την 6η Μαρτίου με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σε θέματα σχολικής βίας και εκφοβισμού.

τη βία 1τη βία

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023 5:00 μμ |

Αύριο Παρασκευή 10/2/23 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας. Τα μαθήματα θα γίνουν μέσω της πλατφόρμας webex με βάση το κανονικό Ωρολόγιο Πρόγραμμα που έχουν οι μαθητές, με διδακτικές, όμως, ώρες μικρότερης διάρκειας, ως ακολούθως:

1η ώρα   08:15- 08:45
2η ώρα   08:55- 09:25
3η ώρα   09:35-10:05
4η ώρα   10:15-10:45
5η ώρα   10:55-11:25
6η ώρα   11:35-12:05

Οι διευθύνσεις Webex των εκπαιδευτικών του σχολείου μας βρίσκονται εδώ.

Επίσκεψη στο ειδικό σχολείο

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022 8:53 πμ |

4A 1

Στις 18 Νοεμβρίου 2022 η Στ’ τάξη του σχολείου μας, επισκέφτηκε το ειδικό σχολείο Αλμυρού. Η επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ έγινε στο πλαίσιο διερεύνησης των σχέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών –μαθητών ως άξονα της Εσωτερικής Αξιολόγησης.

Προηγήθηκε η ενημέρωση στο χώρο μας από την κοινωνική λειτουργό και την ψυχολόγο του ειδικού. Σε αυτήν, οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με την έννοια της συμπερίληψης και τις παραμέτρους διαφοροποίησης του σχολικού κλίματος όταν εισαχθεί σε αυτό παιδί με ειδικές δεξιότητες.

Έθεσαν σε αναστοχασμό τις δικές τους σχέσεις τόσο μεταξύ τους όσο και με τους εκπαιδευτικούς.

Σε συνέχεια αυτής της δημιουργικής συνάντησης, τέθηκε ο στόχος της μελέτης των σχέσεων ανάμεσα στους μαθητές και τους καθηγητές τους σε ένα άλλου τύπου σχολείο, αυτό του ειδικού.

Οι μαθητές μας ενεπλάκησαν στα μαθήματα του ειδικού μαζί με τους εκεί μαθητές, σε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα .

6A 1

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τα εργαστήρια της φυσικής Αγωγής, της κεραμικής  και της χειροτεχνίας:

2A 1

1A 1

3A 1

Στο τέλος, όλοι οι μαθητές και από τα δύο σχολεία έτρεξαν μαζί στην πίστα τύπου survivor που κατασκεύασαν οι καθηγήτριες.  Το σύγχρονο παιχνίδι γέμισε τα παιδιά με ενθουσιασμό που ήταν ζωντανός στα πρόσωπά τους αλλά και στην ενθάρρυνση που έδιναν σε κάθε παίκτη που συμμετείχε αφήνοντας σε όλους την αίσθηση του συν-ανήκειν.

Οι εντυπώσεις  μας αποτυπώθηκαν στην επιθυμία της επανάληψης της επίσκεψης. Η ανατροφοδότηση είχε πολύ θετικά συμπεράσματα.  Οι μαθητές ήταν σε θέση να εντοπίσουν τη φύση των σχέσεων μαθητών-εκπαιδευτικών στο ειδικό σχολείο. Ακόμα μπόρεσαν να διαπιστώσουν τις διαφορές ανάμεσα στις σχέσεις  των μαθητών-εκπαιδευτικών του δικού μας σχολείου με αυτές των μαθητών-εκπαιδευτικών του ειδικού.

5A 1

Επόμενη Σελίδα: »