Μαΐ 19

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

α. Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, 13:15 έως 16:00,  κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Οι Διευθυντές/τριες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των Γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

Αίτηση – δήλωση: ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ

 Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00 – 8:00)πμ.

Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών/τριών είναι οι 7 μαθητές/τριες για το σχολείο μας.

Μαΐ 06

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID – 19

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας του Σχολείου μας, από τη Δευτέρα 10.05.2021, παρακαλούμε να ανοίξετε τα παρακάτω έγγραφα και να ενημερωθείτε αναλυτικά.

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self-test)

Δ1α_ΓΔ οικ_27707_4_5_21_KYA ΦΕΚ Β 1825_ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ

Απρ 23

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

Μαρ 09

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306

Ενημέρωση Σχολείων και Γονέων-Γραμμή 10306

Ενημέρωση Σχολείων και Γονέων-Γραμμή 10306 (1)

Μαρ 01

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ 2021-2022

Εγγραφές στην Α΄ τάξη για το Σχολικό Έτος 2021-2022

 Λαμβάνοντας υπόψη την περ. α της παρ.4 του άρθρου 7 του Π.Δ.79/2017(Α 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου44 του ν. 4777/2021 (Α 25) οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών του φοιτούν για πρώτη φορά στην Α ́ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

Α. Αίτηση – Δήλωση εγγραφής (δίδεται από το Σχολείο)  ή την κατεβάζετε πατώντας δίπλα   ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Β. Πιστοποιητικό γέννησης επίσημα μεταφρασμένο, για τους Αλλοδαπούς μαθητές, για τα Ελληνόπουλα. (θα αναζητηθεί υπηρεσιακά)

Γ. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου (π.χ. βεβαίωση παιδιάτρου ή Κέντρου Υγείας ή Νοσοκομείου), στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

Δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). (το έντυπο θα δίνεται από το σχολείο ή το κατεβάζετε πατώντας δίπλα   Α.Δ.Υ.Μ kai_ΦΥΛΛΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ  για να συμπληρωθεί από τον παιδίατρο)

Ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

Στ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. (π.χ. λογαριασμοί τηλεφώνου, ΔΕΗ ή άλλου).

 Ζ.  ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

Η. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 50025/26-9-2018 (ΦΕΚ 4217, τ.Β ́, 2018) ΚΥΑ, δικαίωμα δωρεάν Μεταφοράς έχουν οι μαθητές δημόσιων σχολείων Α/θμιας (α ́ και β ́προσχολικής ηλικίας Νηπιαγωγείου και Δημοτικού) και Β/θμιας Εκπ/σης. Η ελάχιστη απόσταση της κατοικίας των μαθητών/τριων της Α/θμιας Εκπ/σης από τη σχολική μονάδα, πάνω από την οποία οιμαθητές/τριες δικαιούνται δωρεάν μεταφορά, προσδιορίζεται στα 1200 μέτρα. 

Αίτηση – Μεταφοράς (δίδεται από το Σχολείο)  ή την κατεβάζετε πατώντας δίπλα  ΑΙΤΗΣΗ-ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΗ-ΑΛΜΥΡΟΣ- 2020-2021

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/τριεςκαι οι Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.  Αίτηση – Δήλωση εγγραφής (δίδεται από το Σχολείο) ή την κατεβάζετε πατώντας δίπλα   ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ       

                   

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2021-2022 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από

1 – 1 – 2015  έως 31 – 12 – 2015.

 

Νοέ 30

Αγωγή Υγείας

Ο Κορωνοϊός μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις που έχουν αλλάξει την καθημερινότητα μας, το βασικό μας <όπλο>  για να προστατέψουμε από τον ιό τον εαυτό μας και τους γύρω μας είναι η σωματική μας υγιεινή, η οποία θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στη ζωή μας.

Έτσι δημιουργήθηκε η Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη όπου μέσα από τη θεματική ενότητα Αγωγή υγειάς στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν ποικίλα προγράμματα με σκοπό την προάσπιση, βελτίωση και προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας και της κοινωνικής ευεξίας των μαθητών. 

Κάνε κλικ στο σύνδεσμο πάνω στην εικόνα 

Νοέ 17

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑΞΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

 • Εμφανιζόμαστε στην προγραμματισμένη ώρα συνάντησης (συνδεόμαστε δέκα λεπτά νωρίτερα για να ελέγξουμε την κάμερα και το μικρόφωνό μας)

 • Έχουμε δίπλα μας τα απαραίτητα υλικά για το μάθημα (βιβλίο, τετράδιο κ.λπ.)

 • Φροντίζουμε να είμαστε σε ήσυχο περιβάλλον για να μην αποσπάται η προσοχή μας.

 • Έχουμε κλειστό το μικρόφωνό μας (mute) εκτός αν μας ζητήσει ο εκπαιδευτικός να το ανοίξουμε

 • Αν θέλουμε να ρωτήσουμε κάτι, σηκώνουμε το χέρι (raise hand) ή ανοίγουμε το μικρόφωνο, όταν μας το ζητήσει ο εκπαιδευτικός ή γράφουμε την ερώτηση στο chat.

 • Σεβόμαστε τους συμμαθητές μας και δεν σχολιάζουμε τις απαντήσεις των άλλων.

 • Δεν τρώμε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 14:10 ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 17:20

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑΞΕΩΝ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α’ ΤΑΞΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β’ ΤΑΞΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Γ’ ΤΑΞΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δ’ ΤΑΞΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε’ ΤΑΞΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Στ΄2′ ΤΑΞΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤ1′ ΤΑΞΗ

Τ.Υ. ΖΕΠ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Νοέ 10

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID-19

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Με λύπη μου σας ενημερώνω ότι σήμερα μετά από ενημέρωση γονέων, είχαμε το αναμενόμενο πρώτο κρούσμα, λόγω εποχής, του κορωνοϊού Covid-19 σε μαθητή/τρια του σχολείου μας.

Έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι μαθητές/τριες της τάξης/τμήμα, συνεπώς και τα αδέρφια τους, μπήκαν σε καραντίνα καθώς και οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί συχνών επαφών για 14 ημέρες, έως και τις 18/11/2020.

Για τους παραπάνω λόγους, σήμερα και ώρα 4:00μμ, έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Σε περίπτωση διαπιστωμένου κρούσματος Covid-19 σε μέλος της οικογένειας, παρακαλείσθε όπως ενημερώνετε το σχολείο καθώς και όλες τις επαφές του τελευταίου 48/ωρου, και κρατάτε τα παιδιά στο σπίτι για 14 ημέρες.

Παρακαλείσθε, να θερμόμετρά τε τους μαθητές πριν τους φέρετε στο σχολείο, οι εμπύρετοι και οι βήχοντες παραμένουν σπίτι μέχρι να εξαλειφθούν τα συμπτώματα. Σε περίπτωση αδερφών, εάν ένας ασθενήσει, κρατάμε και τους υπόλοιπους σπίτι προληπτικά, μέχρι να περάσουν τα συμπτώματα.

Σε κάθε περίπτωση, ενημερώνουμε το σχολείο. Το σχολείο παραμένει ανοιχτό, για τη διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση των παιδιών σας. Στο χέρι σας είναι, εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να παραμείνει ανοιχτό.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ001
Με εκτίμηση

Νοέ 02

Συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19

Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι:

 • πυρετός

 • βήχας

Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:

 • δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια

 • μυαλγίες

 • ρίγος

 • πονοκέφαλος

 • καταβολή δυνάμεων

 • δυσκαταποσία

 • απώλεια γεύσης ή/και οσμής

 • ναυτία / έμετος

 • κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις

Κλινικά κριτήρια χαρακτηρισμού παιδιού ως ύποπτου κρούσματος COVID-19

 • Ένα τουλάχιστον από τα παρακάτω συμπτώματα:

  • πυρετός (Θ > 37,5o C) με ή χωρίς συνοδά συμπτώματα

  • βήχας

  • δύσπνοια

  • ανοσμία/αγευσία με αιφνίδια έναρξη

  • γαστρεντερικά συμπτώματα (διάρροια, έμετος, κοιλιακός πόνος)

ΚΑΙ απουσία εναλλακτικής διάγνωσης

Περίοδος μεταδοτικότητας

 • Ένα άτομο θεωρείται μεταδοτικό 48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του έως και τη λήξη της περιόδου απομόνωσής του, δηλ. 10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ τουλάχιστον 24 ώρες από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων (σε περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το διάστημα των 10 ημερών να είναι μεγαλύτερο, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού).

 • Ασυμπτωματικό άτομο με θετικό μοριακό τεστ θεωρείται μεταδοτικό, 48 ώρες πριν έως και 10 ημέρες μετά την ημερομηνία διενέργειας του τεστ.

Οκτ 09

Οι μαθητές του Σχολείου μας, αλληλέγγυοι σε συμμαθητές τους που επλήγησαν από τον κυκλώνα «Ιανό»

Στα πλαίσια του ρόλου του, το Σχολείο μας, υποστηρίζει συλλογικές κοινωνικές δράσεις με βιωματική και συνεργατική προσέγγιση διαφόρων κοινωνικών θεμάτων, με σκοπό να καλλιεργήσει στους μαθητές του, τις αξίες της ανθρωπιστικής συνεισφοράς, της αλτρουιστικής ιδεολογίας και της αλληλεγγύης. Μια τέτοια συμπεριφορά, άλλωστε, είναι δείγμα προόδου και αδελφοσύνης, ενώ συμβάλλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού και τη σφυρηλάτηση των ανθρωπίνων σχέσεων. Μέσω της ανθρωπιστικής δράσης, λοιπόν, εδραιώνεται η συνεργασία και η αρμονική συνύπαρξη μεταξύ των ατόμων. Η κοινωνική ζωή ομαλοποιείται και έτσι αναπτύσσονται ευγενή συναισθήματα και προωθούνται οι ανθρώπινες σχέσεις.

Με αφορμή τις πληγές που άφησε πίσω του ο κυκλώνας «Ιανός» σε μαθητές του που ζούσαν στις όχθες του ποταμού Ξηριά, όπου τα νερά πήραν την καλύβα που ζούσαν καθώς και όλα τα υπάρχοντά τους, αφήνοντάς τα δίχως ρούχα και παπούτσια. Μόλις ο διευθυντής ενημερώθηκε από τη μητέρα των παιδιών για την κατάσταση, ενημέρωσε τους δασκάλους και τους μαθητές του σχολείου, ζητώντας να μαζευτούν ρούχα και παπούτσια.

Πράγματι οι μαθητές/τριες μετά από τις προτροπές του διευθυντή και των δασκάλων τους, αντέδρασαν άμεσα, φέρνοντας αρκετά είδη ένδυσης και υπόδησης και τα οποία παραδόθηκαν στη μητέρα των παιδιών, επουλώνοντας τις πληγές και φέρνοντας ξανά το χαμόγελο στα χείλη τους.

Ο διευθυντής, κ. Τσέλιος Ηρακλής, ευχαρίστησε και απένειμε τα εύσημα στους μαθητές και τους γονείς τους για την άμεση ανταπόκριση.

Με τέτοιου είδους δράσεις, οι μαθητές/τριες αισθάνονται ότι ανήκουν σε μια κοινωνική ομάδα και δεν είναι αποκομμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα ή απομονωμένοι από την ευρύτερη κοινωνία. Επιπλέον, αναπτύσσονται οι ηθικές αξίες των παιδιών, όπως η αγάπη, η φιλία, αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα, ενώ ολόκληρη η κοινωνία απολαμβάνει τα οφέλη της αγαθοεργίας και της δικαιοσύνης.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά και το βιβλιοπωλείο “Symbol” για τη δωρεά δύο σχολικών τσαντών που δόθηκαν στους πληγέντες μαθητές.

Older posts «

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων