Μαρ 09

My Carnival, Your Carnival

Η Δ’τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού συμμετείχε στο διεθνές εκπαιδευτικό project ‘My Carnival, Your Carnival, στο οποίο πήραν μέρος επίσης σχολεία από την Κύπρο, την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Βραζιλία.

Το Σχολείο με το οποίο επικοινώνησαν οι μαθητές μας στα πλαίσια του προγράμματος είναι το Sagrado Corazón de Salamanca της Ισπανίας!

My Carnival, Your Carnival – 5th Primary School of Almyros – 4th Class

4o Jesuitinas Salamanca

Διαδραστικός Χάρτης με όλες τις συμμετοχές

Δελτίο Τύπου

Certificate

Badge

Award of Participation 1  Map

 

 

 

 

Μαρ 01

Εγγραφές μαθητών Α’ τάξης

Αγαπητοί γονείς, αναφορικά με τις εγγραφές στην Α΄ τάξη σας επισημαίνουμε τα εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 (α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109Α) ,

όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44  του ν. 4777/2021 (Α’ 25),

οι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος

2022-2023  θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2022.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

 

α. Αίτηση – Δήλωση εγγραφής (δίδεται από το Σχολείο)

β. Πιστοποιητικό γέννησης, για τους Αλλοδαπούς μαθητές, για τα Ελληνόπουλα θα αναζητηθεί υπηρεσιακά.

γ. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου (π.χ. βεβαίωση παιδιάτρου ή Κέντρου Υγείας ή Νοσοκομείου), στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). (το έντυπο θα δίνεται από το σχολείο για να συμπληρωθεί από τον παιδίατρο)

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου.

Στ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. (π.χ. λογαριασμοί τηλεφώνου, ΔΕΗ ή άλλου).

                                               

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2022-2023 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου

θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1 – 1 – 2016  έως 31 – 12 – 2016

 

Φεβ 24

Ανακοίνωση συμμετοχής στην διεθνή εκπαιδευτική καμπάνια – My Carnival, Your Carnival

https://blogs.sch.gr/5dimalmyr/files/2022/02/Ανακοίνωση-συμμετοχής-στην-διεθνή-εκπαιδευτική-καμπάνια-My-Carnival-Your-Carnival-1.pdfοθόνης 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.twinkl.gr/blog/my-carnival-your-carnival-diethnes-ekpaideftiko-programma-gia-tis-apokries2022

 

Νοέ 09

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτους 2020-21)Λήψη αρχείου

Νοέ 01

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ EDUPASS – ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ SELF TEST

 

 

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τα δημόσια σχολεία η πλατφόρμα edupass.gov.gr, μέσω της οποίας θα εκδίδεται η Σχολική Κάρτα για COVID-19. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, μέσω της πλατφόρμας «o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία». Από τα παραπάνω προκύπτει ότι μαθητής/τρια που δε θα έχει δηλώσει το τεστ στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δε θα μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα, αφού η σχολική μονάδα έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει τη δήλωση του self-test στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Συνεπώς, κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο μόνο αν έχει δηλωθεί, μέχρι την ώρα προσέλευσης στο σχολείο, το αποτέλεσμα του τεστ στην πλατφόρμα edupass.gov.gr. Οι γονείς μπαίνουν στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής» και ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση self test Μαθητών/τριών-Εκδοση Σχολικής Κάρτας για covid-19», αυθεντικοποιούνται με τη χρήση κωδικών taxisnet. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκδίδουν και εκτυπώνουν τη σχολική κάρτα, την οποία ο μαθητής επιδεικνύει στο σχολείο. Τα στοιχεία που ζητούνται μετά τους κωδικούς taxisnet είναι: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΠΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ: ΑΛΜΥΡΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ, 5ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ Στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr θα πρέπει να δηλωθούν και τα πιστοποιητικά προηγούμενης νόσησης για τους μαθητές/ μαθήτριες που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο στη 2η κατηγορία «Δήλωση μαθητών/τριών που έχουν νοσήσει».

 

Με εκτίμηση,

Ο Δ/ντης

Μαΐ 19

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

α. Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, 13:15 έως 16:00,  κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Οι Διευθυντές/τριες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των Γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

Αίτηση – δήλωση: ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ

 Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00 – 8:00)πμ.

Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών/τριών είναι οι 7 μαθητές/τριες για το σχολείο μας.

Μαΐ 06

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID – 19

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας του Σχολείου μας, από τη Δευτέρα 10.05.2021, παρακαλούμε να ανοίξετε τα παρακάτω έγγραφα και να ενημερωθείτε αναλυτικά.

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self-test)

Δ1α_ΓΔ οικ_27707_4_5_21_KYA ΦΕΚ Β 1825_ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ

Απρ 23

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

Μαρ 09

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306

Ενημέρωση Σχολείων και Γονέων-Γραμμή 10306

Ενημέρωση Σχολείων και Γονέων-Γραμμή 10306 (1)

Μαρ 01

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ 2021-2022

Εγγραφές στην Α΄ τάξη για το Σχολικό Έτος 2021-2022

 Λαμβάνοντας υπόψη την περ. α της παρ.4 του άρθρου 7 του Π.Δ.79/2017(Α 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου44 του ν. 4777/2021 (Α 25) οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών του φοιτούν για πρώτη φορά στην Α ́ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

Α. Αίτηση – Δήλωση εγγραφής (δίδεται από το Σχολείο)  ή την κατεβάζετε πατώντας δίπλα   ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Β. Πιστοποιητικό γέννησης επίσημα μεταφρασμένο, για τους Αλλοδαπούς μαθητές, για τα Ελληνόπουλα. (θα αναζητηθεί υπηρεσιακά)

Γ. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου (π.χ. βεβαίωση παιδιάτρου ή Κέντρου Υγείας ή Νοσοκομείου), στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

Δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). (το έντυπο θα δίνεται από το σχολείο ή το κατεβάζετε πατώντας δίπλα   Α.Δ.Υ.Μ kai_ΦΥΛΛΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ  για να συμπληρωθεί από τον παιδίατρο)

Ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

Στ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. (π.χ. λογαριασμοί τηλεφώνου, ΔΕΗ ή άλλου).

 Ζ.  ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

Η. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 50025/26-9-2018 (ΦΕΚ 4217, τ.Β ́, 2018) ΚΥΑ, δικαίωμα δωρεάν Μεταφοράς έχουν οι μαθητές δημόσιων σχολείων Α/θμιας (α ́ και β ́προσχολικής ηλικίας Νηπιαγωγείου και Δημοτικού) και Β/θμιας Εκπ/σης. Η ελάχιστη απόσταση της κατοικίας των μαθητών/τριων της Α/θμιας Εκπ/σης από τη σχολική μονάδα, πάνω από την οποία οιμαθητές/τριες δικαιούνται δωρεάν μεταφορά, προσδιορίζεται στα 1200 μέτρα. 

Αίτηση – Μεταφοράς (δίδεται από το Σχολείο)  ή την κατεβάζετε πατώντας δίπλα  ΑΙΤΗΣΗ-ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΗ-ΑΛΜΥΡΟΣ- 2020-2021

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/τριεςκαι οι Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.  Αίτηση – Δήλωση εγγραφής (δίδεται από το Σχολείο) ή την κατεβάζετε πατώντας δίπλα   ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ       

                   

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2021-2022 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από

1 – 1 – 2015  έως 31 – 12 – 2015.

 

Older posts «

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων