Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας από την Στ’ τάξη: «Σπάω τα στερεότυπα κάθε είδους-σέβομαι τη διαφορετικότητα»

341919198 910935743326929 5267466882919950573 nΣτο  πλαίσιο της Α’ και Β’ θεματικής των εργαστηρίων δεξιοτήτων, τα δύο τμήματα της Στ’ τάξης  του σχολείου μας,  σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους Χρήστο Κυριαζή, Λένα Σαββίδου και Στέβη Καρασούλα , ασχολήθηκαν με την υλοποίηση του προγράμματος Αγωγής Υγείας:  «Σπάω τα στερεότυπα κάθε είδους-σέβομαι τη διαφορετικότητα», εντάσσοντας τις δράσεις των εργαστηρίων δεξιοτήτων σε ένα διαθεματικό πλαίσιο που διέτρεξε  όλο τον μαθησιακό κορμό, όπως και το μάθημα των Αγγλικών.

Η ενασχόληση με το πρόγραμμα στόχευε μεταξύ άλλων σε εστίαση  σε δράσεις που διαμορφώνουν στάσεις σχετικές με τη συμπεριφορά των παιδιών αναφορικά με τα έμφυλα στερεότυπα, αλλά και τα στερεότυπα εν γένει που περιθωριοποιούν, απορρίπτουν και διακρίνουν τα άτομα σε ομάδες, στην εγκαθίδρυση θετικού σχολικού κλίματος, της αυτοεκτίμησης και γενικότερα της ανθεκτικότητας και της καλής ψυχικής τους υγείας . Επίσης  μέσω του προγράμματος τα παιδιά προβληματίστηκαν γύρω από συμπεριφορές που προάγουν  στερεοτυπικές ανισότητες σχετιζόμενες με το φύλο.

Με δράσεις που προωθούσαν επικοινωνιακούς μηχανισμούς, επεξεργαστήκαμε έμπρακτα τα παραπάνω θέματα. Τα αποτελέσματα υπήρξαν απτά, καθώς τα παιδιά εκφράστηκαν συναισθηματικά, καλλιέργησαν την κριτική τους σκέψη κι όλα αυτά μέσω της ενίσχυσης της δυναμικής της ομάδας.

Ως τελική δράση του προγράμματος, τα δύο τμήματα συμμετείχαν από κοινού, θέτοντας σε λειτουργία τις γνώσεις που αποκόμισαν στη συγκεκριμένη θεματική, στη δημιουργία ενός σχετικού εικαστικού έργου που αναρτήθηκε στο χώρο του σχολείου.

Συνεχίσαμε και συνεχίζουμε την προσπάθεια να εμβαθύνουμε στις ανθρώπινες σχέσεις προκειμένου να ζούμε ευτυχισμένα και με αλληλοσεβασμό.

Μπράβο για άλλη μια φορά στις μαθήτριες και στους μαθητές του Στ1 και του Στ2!

Οι εκπαιδευτικοί σας

Στ1: Χρήστος Κυριαζής

Στ2: Λένα Σαββίδου

Αγγλικά: Στέβη Καρασούλα

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *