ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ

Γράφει η Λιάτσου Ευαγγελία

320547915 1352281488867021 7167302295706093408 nΗ Τετάρτη τάξη του σχολείου μας συμμετέχει φέτος στο Δίκτυο Συνεργατικών σχολείων Ελλάδας και Κύπρου-Ταξιδεύοντας στο χθες , στο σήμερα , στο αύριο…

Το Δίκτυο Σχολείων προσπαθεί να φέρει κοντά τους μαθητές και τις μαθήτριες κάθε σχολείου με ένα διαφορετικό τρόπο όχι παραδοσιακό αλλά με  ευχάριστες διαδικασίες . Τα παιδιά, αφού γνωρίσουν καλά τον τόπο τους, στη συνέχεια γίνονται  τα ίδια πρεσβευτές και γνωρίζουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους στους άλλους.

Η παρουσίαση του τόπου γίνεται πολυμεσικά. Αξιοποιούνται τα εργαλεία της ψηφιακής εποχής όπως βίντεο, power point, ηχογραφήσεις, διαδικτυακές συναντήσεις, διασχολική αλληλογραφία,ηχογραφήσεις, δημιουργία  μικρών βιβλίων Freinet, ζωγραφιές, έκδοση κοινής εφημερίδας, θεατρικές παραστάσεις κ.α.

Η Τετάρτη τάξη συνεργάζεται με άλλα πέντε σχολεία, το Δημ. Σχ. Άρνισσας Πέλλας, το Δημ.Σχ. Πλατάνου Πρασινάδας Ημαθίας, το Δημ. Σχ. Ερμιόνης Αργολίδας και το 12ο Δημ. Σχ. Αχαρνών Αττικής με θέμα  « ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ».

Εμείς θα παρουσιάσουμε και θα γνωρίσουμε στους μαθητές  και στις μαθήτριες των άλλων σχολείων τον μύθο της ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ  ,που είναι και το σύμβολο της πόλης του Αγρινίου. Τα υπόλοιπα σχολεία θα μας γνωρίσουν τους δικούς τους τοπικούς μύθους.

Τα παιδιά μας με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και χαρά δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο Δίκτυο. Ήδη έγινε η πρώτη μας γνωριμία με μια διαδικτυακή συνάντηση.  Επίσης τα πέντε σχολεία αντάλλαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙΑ!

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *