Αρχείο για "Δεκέμβριος, 2019"

Μια «δική μας» ιστορία ετοιμάζεται να ανοίξει τα κινηματογραφικά φτερά της

Μια ιστορία εξαφάνισης και αποχωρισμού. Η Βίκυ, μια οχτάχρονη ταχυδακτυλουργός – που εξαφανίζει κι εμφανίζει νομίσματα κι ανθρώπους λέγοντας ξανά και ξανά το ξόρκι του ΜΠΡΙΝΙΑ (ναι, του «δικού μας» Μπρινιά). Ο Γιώργος, ο αδελφός της, που τη μέρα αυτή θα πει αντίο σε όσους και όσα αγαπάει, τους φίλους του, την κοπέλα του και την όμορφη θάλασσα της Εύβοιας, στην βιομηχανική περιοχή του Καράβου/Αλιβερίου όπου ζουν, πριν αυτός φύγει μετανάστης στο Βανκούβερ. Ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι στο εγκαταλειμμένο λιγνιτωρυχείο του ΜΠΡΙΝΙΑ και ένας μύθος για τη ΛΑΜΙΑ που τρώει κι  εξαφανίζει όποιον μπαίνει μέσα στο δάσος. Μια ιστορία για τη μετανάστευση που στρέφει το βλέμμα της σε αυτόν που μένει πίσω, στην πατρική  γη. Μια σύνδεση του μυθολογικού στοιχείου της Λάμιας και του λιγνίτη που τρώει τα παιδιά του, με τη σύγχρονη εξαφάνιση των νέων από την περιοχή λόγω της ανεργίας και της μετανάστευσης. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Γιορτινές ευχές

Παραχώρηση εξοπλισμού

Κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματοςεκ μέρους μας, πιστωτικό ίδρυμα που δραστηριοποιείται και στην πόλη μας μάς απέστειλε επτά (7) επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε καλή λειτουργική κατάσταση. Ο εξοπλισμός θα διαμορφωθεί κατάλληλα από το προσωπικό του σχολείου, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί άμεσα. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Επίδοση βαθμολογίας Α΄ τριμήνου

Η βαθμολογία του Α’ τριμήνου θα δοθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 από τις 12.35 (μετά το διάλειμμα και σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών των τμημάτων) έως τις 14.00. Κατά τις ίδιες ώρες μπορούν να προσέρχονται και οι γονείς/κηδεμόνες των τάξεων Α΄ & Β΄, για τις οποίες δεν προβλέπεται βαθμολογική αξιολόγηση των μαθητών, προκειμένου να ενημερωθούν περιγραφικά για την επίδοση των παιδιών/κηδεμονευομένων τους. Την ημέρα αυτή το Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολείου θα λειτουργήσει κανονικά για τους εγγεγραμμένους μαθητές.

Ετικέτες:

Η γωνιά της ανακύκλωσης

Οι μαθητές/μαθήτριες και η δασκάλα του ΣΤ2 τμήματος επιμελήθηκαν τη γωνιά ανακύκλωσης του σχολείου μας. Υπενθυμίζουμε πως συγκεντρώνουμε για ανακύκλωση τηγανέλαια, καπάκια από μπουκάλια νερού (όχι από άλλες συσκευασίες, π.χ. απορρυπαντικά) καθώς και μπουκάλια νερού. Το τηγανέλαιο το δίνουμε προς ανακύκλωση λαμβάνοντας ανταποδοτικό όφελος. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Λειτουργία του σχολείου την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Υπενθυμίζουμε πως την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό καθώς θα φιλοξενήσει επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώνει το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) σε συνεργασία με τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το σχολείο και στο οποίο θα συμμετάσχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Ψυχολόγος στο σχολείο

Ενημερώνουμε πως από τις 27-11-2019 δεν υπάρχει τοποθετημένος ψυχολόγος στο σχολείο, λόγω της παραίτησης της ψυχολόγου που είχε τοποθετηθεί για τη λειτουργία της ΕΔΕΑΥ.

Καθώς αναμένεται η θέση να προκηρυχθεί ξανά, θα σας ενημερώσουμε όταν υπάρχει εκ νέου τοποθέτηση στο σχολείο. Έως τότε η λειτουργία της ΕΔΕΑΥ συνεχίζεται με μόνη την παρουσία της κοινωνικής λειτουργού.

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ  ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με ειδικές ανάγκες (3 Δεκεμβρίου), με τους μαθητές της Β τάξης (τμήματα Β1 & Β2) συζητήσαμε την παρουσία των μαθητών αυτών στο σχολείο. Αφόρμηση για τη συζήτηση δόθηκε από την ταινία μικρού μήκους “Cuerdas”,  ένα animation του Ισπανού Pedro Solis, το οποίο απέσπασε τον τίτλο του καλύτερου φιλμ μικρού μήκους για το 2014 στο διαγωνισμό Goya® 2014! Διαβάστε όλο το άρθρο »

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης

Οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ τάξης προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 στην Αθήνα (περιοχή Καισαριανής) για τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο «Μουσείο πειραμάτων» με θέμα: «Ηλεκτρίζω, μαγνητίζω τα πειράματα αρχίζω». Διαβάστε όλο το άρθρο »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων