Βιβλία στο σχολείο

Η δράση «τσάντα στο σχολείο» άλλαξε περιεχόμενο, σύμφωνα με νέα Υπουργική Απόφαση, και πια προσδιορίζεται ως «βιβλία στο σχολείο» κατά την οποία καθορίζονται τουλάχιστον δύο (2) σαββατοκύριακα για κάθε μήνα του διδακτικού έτους, που τα βιβλία των μαθητών θα παραμένουν στο σχολείο. Ο Σύλλογος Διδασκόντων όρισε τα ακόλουθα Σαββατοκύριακα ως ημέρες εφαρμογής της δράσης: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Έγκαιρη προσέλευση μαθητών

Με λύπη μας διαπιστώνουμε πως συνεχίζεται η καθυστερημένη πρωινή προσέλευση ορισμένων μαθητών. Επισημαίνουμε πως το κλείδωμα της πόρτας είναι υποχρεωτικό για την ασφάλεια μαθητών, προσωπικού και εγκαταστάσεων. Το σχολείο δεν ευθύνεται για την ασφάλεια των μαθητών που περιμένουν έξω από την πόρτα της αυλής για το διάστημα που απαιτείται έως ότου βρεθεί ελεύθερος εκπαιδευτικός για να τους ανοίξει την πόρτα.

Ετικέτες:

Υποδοχή μαθητών τις ημέρες με κακοκαιρία

Τις ημέρες με άσχημο καιρό (κρύο/βροχή) η παραλαβή των μαθητών από τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς θα γίνεται στην πόρτα του ισογείου και όχι στην πόρτα της αυλής. Για το λόγο αυτό δεν θα υπάρχουν και μαθητές στο χώρο της αυλής κατά το χρονικό διάστημα της υποδοχής τους (8.00-8.15)

Ετικέτες:

Συμμετοχή στον Πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές των σχολείων στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Το σχολείο μας συμμετείχε με βίντεο της ΣΤ τάξης στο οποίο επισημαίνονται οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο και οι ενέργειες αποτροπής τους. Στο βίντεο συμμετείχαν μαθητές της τάξης κατόπιν έγγραφης συναίνεσης των γονέων τους και  γυρίστηκε στους χώρους του σχολείου, υπό την επιμέλεια της εκπ/κού πληροφορικής κ. Μελάνη Αναστασίας και της εκπ/κού θεατρικής αγωγής κ. Λάμπρου Κορνηλίας.

Το βίντεο είναι δημοσιευμένο στο κανάλι του σχολείου στο Youtube.

Οι συμμετοχές όλων των σχολείων είναι στην ακόλουθη διεύθυνση:

Συμμετοχές SID 2019 Δημοτικά

Ετικέτες:

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης

Η αναβληθείσα εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών των Ε/ΣΤ τάξεων για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Το αγόρι με τη βαλίτσα«, προγραμματίζεται για την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019. Στους μαθητές δόθηκε το ενημερωτικό σημείωμα με την υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων, το οποίο πρέπει να επιστραφεί έως και την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

Παρασκευή 11-01-2019: Τα μαθήματα ξεκινούν

Ετικέτες:

Το σχολείο παραμένει κλειστό

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό και αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, κατόπιν σχετικής απόφασης του δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου.

Ετικέτες:

Παράταση αναστολής λειτουργίας σχολείων

Κατόπιν ενημέρωσής μας από τον αντιδήμαρχο για θέματα παιδείας του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, κατόπιν απόφασης του δημάρχου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

Ετικέτες:

Αναστολή λειτουργίας σχολείων

Κατόπιν επικοινωνίας μας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα παιδείας του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ενημερωθήκαμε πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Η σχετική απόφαση του Δημάρχου είναι δημοσιευμένη στη Διαύγεια.

Ετικέτες:

Έναρξη μαθημάτων

Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 τα μαθήματα αρχίζουν μετά την ολοκλήρωση των διακοπών των Χριστουγέννων.

Η επόμενη προγραμματισμένη αλλαγή στο καθημερινό πρόγραμμα λειτουργίας του σχολείου είναι την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, όπου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Π.Δ. 79/2017, άρθρο 3, παρ. 1) τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν λειτουργούν. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων