Εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης θα παρουσιάσουν τη γιορτή – αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και σας προσκαλούν

 

 

Πρόγραμμα επικοινωνίας με τους γονείς του σχολείου

Αγαπητοί γονείς

Σας ανακοινώνουμε ότι οι ώρες επικοινωνίας με τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για  ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των παιδιών σας, έχουν οριστεί την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα ως εξής:

Α/Α

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΑΞΗ ΗΜΕΡΑ

ΩΡΑ

1 Μαυρίκη Στυλιανή Α ΤΕΤΑΡΤΗ 11:45 – 12:25
2 Αθανασίου Αλεξάνδρα Β ΔΕΥΤΕΡΑ 11:45 – 12:25
3 Κάργα Αλεξία Γ ΤΕΤΑΡΤΗ 09:00 – 09:40
4 Καράπα Μαρία Δ ΔΕΥΤΕΡΑ 10:45 – 11:30
5 Κουτρότσιου Ευαγγελή Ε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11:45 – 12:25
6 Τόλια Σοφία ΣΤ ΤΕΤΑΡΤΗ 10:00 – 10:45
7 Αποστόλου Βασιλική ΑΓΓΛΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 09:00 – 09:40
8 Κότσαρη Σοφία Φ. ΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:45 – 11:30
9 Μελάνη Αναστασία ΤΠΕ ΤΡΙΤΗ 11:30 – 11:45
10 Τακέλα Δήμητρα ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10:45 – 11:30
11 Λάμπρου Κορνηλία Θ. ΑΓΩΓΗ ΠΕΜΠΤΗ 10:00 – 10:45
12 Λαμπουσάκη Ελευθερία ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 11:30 – 11:45
13 Μακρίδου Χριστίνα ΓΑΛΛΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 09:40 – 10:00
14 Δεμερούτης Δημήτριος ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

(ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ)

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00 – 13:30

Τι πιο καλό από ένα υγιεινό κολατσιό στο σχολείο

Αγαπητοί γονείς

Όπως γνωρίζετε το σχολείο μας δε διαθέτει κυλικείο. Το γεγονός αυτό είναι μια καλή ευκαιρία για να προετοιμάσετε ένα υγιεινό κολατσιό για το παιδί σας.

Ένα σπιτικό κολατσιό με φρέσκα και αγνά υλικά, κατά προτίμηση αποτελεί ένα πλούσιο γεύμα σε βιταμίνες, μέταλλα και υδατάνθρακες για την υγεία των παιδιών, δίνοντας τους θετική ενέργεια και φυσικά βοηθώντας στην  καλύτερη απόδοση σε σωματικές και πνευματικές δραστηριότητες.

Προτείνουμε λοιπόν κάποια: σπιτικό κέικ και μπισκότα, μπάρες δημητριακών, σταφιδόψωμο, σπιτικά σάντουιτς και πίτες, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα ακόμα και φρέσκους χυμούς.

Θερμή παράκληση

  • στο κάτω μέρος του μπολ αναγράψτε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το ονοματεπώνυμο του παιδιού σας, για να μη χάνεται όταν το ξεχνά στο σχολείο
  • τα μπολ των μαθητών που παρακολουθούν στο ολοήμερο τμήμα να είναι κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων

                                                        Από τη Διεύθυνση του 3ου Δ. Σ. Αλιβερίου

Μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες των Δ΄- Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας, για την άψογη παρουσία και συμπεριφορά τους, στην παρέλαση προς τιμή των Ηρώων και Ηρωίδων του έπους του 1940.

 

 

 

Εορτασμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, γιορτάσαμε στο  σχολείο μας. την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και του ΟΧΙ. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, παρουσίασαν στη σχολική γιορτή – εκδήλωση, το χρονικό του πολέμου, τραγούδια και δύο μικρά δρώμενα που θύμισαν στιγμές του αγώνα των Ελλήνων ενάντια στον κατακτητή, και κατάφεραν να μας συγκινήσουν.

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τη δασκάλα τους κα Κάργα Αλεξία για την ιδιαίτερα όμορφη αναδρομή καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες που  τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή.

Πρόσκληση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Γ΄ τάξης του σχολείου μας, θα παρουσιάσουν την εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου 1940 και σας προσκαλούν

Επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 έγινε η διαδικασία επιλογής μεταξύ των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης για τους σημαιοφόρους, παραστάτες και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφασή, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή και παρουσία της δασκάλας της ΣΤ΄ τάξης, της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής και άλλων εκπαιδευτικών του σχολείου.

παρελαση

Για την Α΄ περίοδο (Οκτώβριος)  σύμφωνα με τη διαδικασία επιλογής – κλήρωσης είναι οι μαθητές :

Σημαιοφόρος

Γ. Αικατερίνη

Παραστάτες

Α. Κωνσταντίνα

Ο. Ελεάνα

Α. Άννα

Λ. Αντριάνα

Μ. Φλάβιο

Για την κατάθεση στεφάνου κληρώθηκε ο μαθητής  Ν. Βαχίντ

Για την Β΄ περίοδο (Μάρτιος)  σύμφωνα με τη διαδικασία επιλογής – κλήρωσης είναι οι μαθητές :

Σημαιοφόρος

Β. Ιωάννης

Παραστάτες

Α. Ναταλία

Ν. Αντρέας

Β. Μαρία

Μ. Βασίλειος

Μ. Δημήτριος

Για την κατάθεση στεφάνου κληρώθηκε ο μαθητής  Ν. Ερμής

 

Επίσκεψη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αλιβερίου (ΑΗΣ)

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 μαθητές όλων των τάξεων, εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του σχολείου, επισκεφθήκαμε το ΑΗΣ στον Κάραβο Αλιβερίου. Η υπεύθυνη ξεναγός μας υποδέχτηκε ιδιαίτερα εγκάρδια  και μας ξενάγησε στα ρωμαϊκά λουτρά που βρίσκονται στον υπαίθριο χώρο του εργοστασίου και ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών της κατασκευής του. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την αίθουσα συνεδριάσεων, όπου οι υπεύθυνοι λειτουργίας της μονάδας  πρόσφεραν σε όλους τους μαθητές κέρασμα (σάντουιτς και χυμό)

Κατόπιν οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν στην παιδική χαρά, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του οικισμού.

Η εκπαιδευτική ψυχαγωγική εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην παραλία Καράβου και συγκεκριμένα στο κατάστημα WAWA όπου ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μετά από πρόταση του στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και συνεργασία με το σχολείο, πρόσφερε σε μαθητές και δασκάλους παγωτό. 

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες ευχαρίστησαν θερμά την υπεύθυνη ξενάγησης,  την Διεύθυνση της μονάδας ΑΗΣ και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος WAWA για τα κεράσματα και τη φιλοξενία και χαρούμενοι επέστρεψαν στο σχολείο τους.

 

 

Τοποθέτηση εκπαιδευτικού γαλλικής

Με απόφαση της περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τοποθετήθηκε στο σχολείο μας για τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας στην Ε΄ τάξη η κα Μακρίδου Χριστίνα.

Καλωσορίζουμε τη συνάδελφο στο σχολείο και της ευχόμαστε μια καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαθημα γαλλικων για παιδια

 

 

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 στα πλαίσια του εορτασμού για την «6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» που φέτος έχει ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ – ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ» , οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας περπάτησαν με γρήγορο βάδιν μέχρι την Παναγίτσα, με τη συνοδεία των δασκάλων τους. Αφού ξεκουράστηκαν ακολούθησε πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής με τη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Στην Παραλία του Καράβου  στη συνέχεια αναρτήσαμε πανό, εικαστική δημιουργία των μαθητών των Γ΄, Δ΄ και ΣΤ΄ τάξεων.

Οι αθλητικές δραστηριότητες συνεχίστηκαν στο προαύλιο του σχολείου, με παιχνίδια για τους μαθητές όλων των τάξεων. Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό οι μαθητές ολοκλήρωσαν τα παιχνίδια, παρακολούθησαν τους συμμαθητές τους και καταχειροκροτήθηκαν από τους υπόλοιπους μαθητές μετά το τελευταίο σφύριγμα κάθε παιχνιδιού.

«Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ»

 

Λειτουργιά σχολείου και ολοήμερου προγράμματος

Κατανομή ωρών στο πρωινό ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΣΤΟ 6/ΘΕΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το ολοήμερο πρόγραμμα λειτουργεί με ένα τμήμα :

Ζώνη 1 (Λήξη μαθημάτων 3:00 μ.μ.)

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Επισημαίνουμε πως η αποχώρηση των μαθητών γίνεται μόνο κατά τις ώρες των διαλειμμάτων. Αν υπάρχει λόγος για έκτακτη αποχώρηση μαθητή θα πρέπει να έχει ενημερωθεί είτε ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός είτε ο Διευθυντής του σχολείου.

Το γεύμα οι μαθητές συνίσταται να το έχουν μαζί τους κατά την πρωινή προσέλευση στο σχολείο και να το τοποθετούν στο ψυγείο αν χρειαστεί. Πρέπει να τοποθετείται σε κατάλληλο σκεύος για φούρνο μικροκυμάτων. 

Κατά την ώρα της μελέτης – προετοιμασίας οι μαθητές βοηθούνται από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό για να ολοκληρώσουν τις κατ΄ οίκον εργασίες που τους έχουν ανατεθεί στο σχολείο.

Φοίτηση: Η φοίτηση στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές/τριες και διακόπτεται όταν ο μαθητής/τρια συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση, όταν ο γονέας ή κηδεμόνας ζητήσει τη διακοπή της φοίτησης με γραπτή αίτησή του ή όταν ο γονέας ή κηδεμόνας δεν επικαιροποιήσει την εγγραφή του μαθητή/τριας κατά το 2ο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και το 1ο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου

 

Ολοκληρώθηκε ο χρωματισμός των αιθουσών του σχολείου μας !!!

Το πρώτο κουδούνι βρήκε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε αίθουσες ανακαινισμένες. Οι έξι αίθουσες διδασκαλίας και τα γραφεία εκπαιδευτικών και Διευθυντή χρωματίστηκαν και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν κανάλια και ηλεκτρολογικό υλικό για τη βελτίωσή του ηλεκτρολογικού δικτύου, με χρήματα της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου. 

Έτσι λοιπόν με ανακαινισμένες αίθουσες το σχολείο μας υποδέχτηκε τους μαθητές, οι οποίοι φάνηκε να ήταν ιδιαιτέρα χαρούμενοι αφού το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό!!!

 

Δράση «βιβλία στο σχολείο»

Και το σχολικό έτος 2019-2020, με σχετική υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα υλοποιηθεί η δράση «βιβλία στο σχολείο» δύο Σαββατοκύριακα το μήνα. Οι εκπαιδευτικοί δε θα αναθέτουν εργασίες για τη Δευτέρα που ακολουθεί, με σκοπό οι μαθητές να μην ασχολούνται με την προετοιμασία των μαθημάτων. Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων η δράση θα υλοποιηθεί τα παρακάτω Σαββατοκύριακα:

 

ΜΗΝΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 28-29/09/2019
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 12-13/10/2019  19-20/10/2019
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 09-10/11/2019  23-24/11/2019
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 14-15/12/2019
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 11-12/01/2020 25-26/01/2020
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 08-09/02/2020  22-23/02/2020
ΜΑΡΤΙΟΣ 07-08/03/2020 21-22/03/2020
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 03-04/04/2020
ΜΑΙΟΣ 09-10/05/2020  23-24/05/2020
ΙΟΥΝΙΟΣ 06-07/06/2020

 

Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στο σχολείο

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, μετά από απόφαση του Δ/ντή Π.Ε. Εύβοιας, τοποθετήθηκε η κα Μαυρίκη Στυλιανή ως δασκάλα της Α τάξης μετά την αμοιβαία απόσπαση με την κα Ντόιμα Γεωργία.

Την καλωσορίζουμε στο σχολείο μας όπως και τις κ. Καράπα Μαρία (δασκάλα Δ τάξης), Λάμπρου Κορνηλία (θεατρική αγωγή), Λαμπουσάκη Ελευθερία (γερμανικά), Μελάνη Αναστασία (ΤΠΕ), Τακέλα Δήμητρα (μουσική)  και τις ευχόμαστε μια καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά.