Με τρία χρυσά μετάλλια επέστρεψαν από τους πανευβοϊκούς σχολικούς αγώνες στίβου οι μαθητές /τριες του 3ου Δημοτικού Αλιβερίου

Την Τετάρτη 22 Μάϊου 2024 διεξήχθησαν οι προγραμματισμένοι πανευβοικοί αγώνες στίβου με ατομικά αγωνίσματα (άλματα, ρίψεις, δρόμος 50 μέτρων) και το αγώνισμα της σκυταλοδρομίας μικτής αγοριών – κοριτσιών 6Χ50, στο στάδιο της Χαλκίδας, μετά την προκήρυξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας.

Το σχολείο μας έλαβε μέρος και σε αυτούς τους αγώνες με μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ τους οποίους παρακολούθησαν και οι συμμαθητές τους (τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄) από το στάδιο, αφού το σχολείο είχε προγραμματίσει εκδρομή με λεωφορείο.

Οι οκτώ μαθητές/τριες που έλαβαν μέρος ήταν

 • Γκίκα Παναγιώτα – Ε τάξη ( μήκος, σκυταλοδρομία 6Χ50)
 • Δήμου Νικόλαος – ΣΤ τάξη ( δρόμος 50 μέτρα, σκυταλοδρομία 6Χ50)
 • Καδδίτης Χρήστος -ΣΤ τάξη (μήκος, σκυταλοδρομία 6Χ50)
 • Λούκας Γεώργιος -Ε τάξη ( ρίψεις)
 • Ράπτης Κωνσταντίνος – ΣΤ τάξη (σκυταλοδρομία 6Χ50)
 • Φωτιάς Ηλίας -ΣΤ τάξη (ρίψεις)
 • Χαλδούπης Βασίλειος – ΣΤ τάξη (μήκος, σκυταλοδρομία 6Χ50)
 • Χαρμαντά Όλγα – Ε τάξη (δρόμος 50 μέτρα, σκυταλοδρομία 6Χ50)

Η καλή προετοιμασία, η θέληση και η αγωνιστικότητά τους έκαναν χαρούμενους τους ίδιους, τους συμμαθητές τους αλλά και το σχολείο τους μετά τη λήξη των αγώνων. Όλοι μαζί μια αγκαλιά, μαθητές, γονείς, δάσκαλοι και Διευθυντής χαρήκαμε για το αποτέλεσμα αλλά κυρίως για την προσπάθειά τους αλλά και το όμορφο κλίμα που επικρατούσε σε όλη τη διάρκεια των αγώνων από τα 25 περίπου σχολεία που συμμετείχαν από το νομό της Εύβοιας.

Πιο συγκεκριμένα στις απονομές των μεταλλίων η κατάταξη για το σχολείο μας ήταν:

 • Χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία μικτή αγόρια – κορίτσια ( συμμετείχαν 16 σχολεία)
 • Χρυσό μετάλλιο στο μήκος αγοριών από τον μαθητή Καδδίτη Χρήστο
 • Χρυσό μετάλλιο στο δρόμο 50 μέτρων από τη μαθήτρια Χαρμαντά Όλγα
 • Τελική κατάταξη για τους υπόλοιπους μαθητές/τριες μέσα στη δεκάδα

ΣΤΙΒΟΣ 16

ΣΤΙΒΟΣ 15

ΣΤΙΒΟΣ 14

ΣΤΙΒΟΣ 2

ΣΤΙΒΟΣ 6

ΣΤΙΒΟΣ 9

ΣΤΙΒΟΣ 8

ΣΤΙΒΟΣ 11

ΣΤΙΒΟΣ 12

ΣΤΙΒΟΣ 13

ΣΤΙΒΟΣ 17

ΣΤΙΒΟΣ 7

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που αγωνίστηκαν, στους γονείς τους, στη γυμνάστρια του σχολείου αλλά κυρίως στον γυμναστή κ. Καδδίτη Παναγιώτη για τη διάθεσή του αλλά και το χρόνο που αφιέρωσε για να συμβάλει στη σωστή προετοιμασία των μαθητών μας.!!

Εμείς οι δάσκαλοί τους αλλά και ο Διευθυντής του Σχολείου θα είμαστε πάντα δίπλα τους για να τους δίνουμε τις ευκαιρίες και να χαιρόμαστε για τις προσπάθειές τους αλλά και τα αποτελέσματα !!

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!

ΤΑ ΑΞΙΖΕΤΕ !!!

 

 

 

Εκκλησιασμός των μαθητών ανήμερα της εορτής του πολιούχου της ενορίας μας στον Κάραβο

Την Τρίτη 21 Μάϊου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Ελένης στον Κάραβο, συνοδευόμενοι από τον κ. Διευθυντή και τις εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας. Ο δεσπότης μίλησε παραστατικά για τη ζωή των δύο Αγίων και ακολούθησε η Θεία Μετάληψη για όσους/ες είχαν προετοιμαστεί, από τον ιερέα του Ναού. Πριν επιστρέψουν στο σχολείο τους, τους προσφέρθηκε άρτος από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και γλυκό κέρασμα από τους ιερείς της εκκλησίας.

ΕΝΟΡΙΑ ΚΑΡΑΒΟΣ 1

ΕΝΟΡΙΑ ΚΑΡΑΒΟΣ 3 1

ΕΝΟΡΙΑ ΚΑΡΑΒΟΣ 2

ΕΝΟΡΙΑ ΚΑΡΑΒΟΣ 6

ΕΝΟΡΙΑ ΚΑΡΑΒΟΣ 5

ΕΝΟΡΙΑ ΚΑΡΑΒΟΣ 4

 

“Απλώνω Ευτυχία ” στον πεζόδρομο Αλιβερίου από τα σχολεία του Δήμου μας

Το Σάββατο 18 Μαίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η δράση “Απλώνω Ευτυχία” στον πεζόδρομο Αλιβερίου με τη συμμετοχή 15 σχολείων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου, υπό την Αιγίδα του Δήμου. Η δράση αποσκοπεί να δώσει ελπίδα στα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες στην Ελλάδα (Σύλλογος Γονέων παιδιών “ΦΛΟΓΑ”) αλλά και να εμπνεύσει και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία. 

Το σχολείο μας “3ο Δημοτικό Αλιβερίου” θα συμμετέχει όπως έχουμε ανακοινώσει με όλες τις τάξεις. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας έχουν αποτυπώσει με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο την ευτυχία που θα απλώσουν το Σάββατο στον πεζόδρομο, δίνοντας το δικό τους χρώμα στα εξήντα λευκά μπλουζάκια! 

 • Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με την ομιλία τους γιατρός που θα ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για τις νεοπλασματικές ασθένειες καθώς και η ψυχολόγος Ασπασία Πίσγα που θα αναλύσει το συναίσθημα της ευτυχίας μέσω βιωματικής προσέγγισης.
 • θα υπάρχει ηχητική κάλυψη, προσφορά του Δήμου
 • θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς οι «Γιώργος και Εύα BAND» με το τραγούδι τους «Μια προσευχή για τα παιδιά» που ακούγεται στο ραδιόφωνο της Φλόγας. Το τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε με τα παιδιά  σας στη διεύθυνση: https://youtu.be/ULs16DUCQHM?si=fYyokm7J9FWgaUEy  με σκοπό να το τραγουδήσουμε μικροί και μεγάλοι την ήμερα της εκδήλωσης.
 • Στην εκδήλωση θα υπάρχει ένα κεντρικό κουτί για την συλλογή των προσφορών.

ΑΠΛΩΝΩ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΦΙΣΑ

Α΄ ΤΑΞΗ 

ΑΠΛΩΝΩ 15

ΑΠΛΩΝΩ 14 1

Β΄ ΤΑΞΗ

ΑΠΛΩΝΩ 13

ΑΠΛΩΝΩ 9

ΑΠΛΩΝΩ 11

Γ΄ ΤΑΞΗ

ΑΠΛΩΝΩ 16

ΑΠΛΩΝΩ 17

Δ΄ ΤΑΞΗ

ΑΠΛΩΝΩ 5

ΑΠΛΩΝΩ 4

Ε΄ ΤΑΞΗ

ΑΠΛΩΝΩ 6

ΑΠΛΩΝΩ 8

ΣΤ΄ ΤΑΞΗ

ΑΠΛΩΝΩ 2

ΑΠΛΩΝΩ 1

 

 

Εκπαιδευτική – ψυχαγωγική εκδρομή στο Πολεμικό Μουσείο της Χαλκίδας και στον τοίχο αναρρίχησης στο κλειστό της Κανήθου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας επέστρεψαν από την προγραμματισμένη εκδρομή στη Χαλκίδα, σήμερα Τετάρτη 15 Μάϊου 2024, με υπέροχες εικόνες από το Πολεμικό Μουσείο αλλά και με συναρπαστικές εμπειρίες από τον τοίχο αναρρίχησης στο κλειστό της Κανήθου.

Στην επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο με την εποπτεία και τις γνώσεις των ξεναγών, γνώρισαν την ελληνική ιστορία στα χρόνια των πολέμων μέσα από τα εκπληκτικά εκθέματα που αφορούσαν τον πολεμικό οπλισμό, τα χιτώνια (στολές) αλλά και τις σημαίες από την επανάσταση του 1821, τον Μακεδονικό Αγώνα και το Έπος του 40, καθώς και άλλα αντικείμενα που είναι συνδεδεμένα με τις θυσίες και τους αγώνες των προγόνων μας. Επίσης πολύ εντυπωσιακές ήταν οι αναπαραστάσεις από πτώσεις με αλεξίπτωτο και από τον πόλεμο της Κορέας.

ΠΜ 3

ΠΜ 4

ΠΜ 15

ΠΜ 8

ΠΜ 7

ΠΜ 16

ΠΜ 17

ΠΜ 18

ΠΜ 19

ΠΜ 20

ΠΜ 21

ΠΜ 9

ΠΜ 10

ΠΜ 12

ΠΜ 13

ΠΜ 14

ΠΜ 1

ΠΜ 5

Στη συνέχεια μαθητές, εκπαιδευτικοί και Διευθυντής του σχολείου επισκέφτηκαν το κλειστό γήπεδο στην Κάνηθο. Εκεί τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του ΕΟΣ Χαλκίδας (ορειβατικού συλλόγου) μαζί με τους συνεργάτες του και τους υπευθύνους του γηπέδου. Στον τοίχο αναρρίχησης οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το ολυμπιακό άθλημα και μάλιστα τα κατάφεραν τέλεια στην πρώτη τους προσπάθεια. Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι η πρώτη γνωριμία με το άθλημα είχε γίνει στο προγραμματισμένο σεμινάριο που είχαν παρακολουθήσει στο σχολείο το μήνα Απρίλιο από τον πρόεδρο του ΕΟΣ κ. Μπαλτά Αναστάσιο με θέμα ” Τα οφέλη από την επαφή με τη φύση” και “Γνωριμία με τα βουνά της Εύβοιας” Επίσκεψη του ΕΟΣ Χαλκίδας στο σχολείο μας 

ΠΜ 22

ΠΜ 23

ΠΜ 24

ΠΜ 25

ΠΜ 27

ΠΜ 28

ΠΜ 29

ΠΜ 30

ΠΜ 31

ΠΜ 32

ΠΜ 33

ΠΜ 34

ΠΜ 35

ΠΜ 36

ΠΜ 37

ΠΜ 38

ΠΜ 39

ΠΜ 40

ΠΜ 41

ΠΜ 42

ΠΜ 43

ΠΜ 44

ΠΜ 45

ΠΜ 46

ΠΜ 47

ΠΜ 48

ΠΜ 49

ΠΜ 50

ΠΜ 52

ΠΜ 53

ΠΜ 54

ΠΜ 55

ΠΜ 56

ΠΜ 57

ΠΜ 58

ΠΜ 59

ΠΜ 60

ΠΜ 61

ΠΜ 62

ΠΜ 63

 

ΠΜ 69

ΠΜ 72

ΠΜ 73

ΠΜ 74

 

 

Πασχαλινές κατασκευές – δημιουργίες 2024

Την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα όλες οι τάξεις του σχολείου μας ολοκλήρωσαν τις πασχαλινές τους κατασκευές !! 

Α΄ ΤΑΞΗ (ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ)

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 2

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 1

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 3

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 4

 Β΄ ΤΑΞΗ ( ΛΑΜΠΑΔΕΣ – ΚΑΡΤΕΣ – ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ)

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 5

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 6

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 8

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 7

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 9

Γ΄ ΤΑΞΗ (ΛΑΜΠΑΔΕΣ)

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 11

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 12

Δ΄ ΤΑΞΗ ( ΛΑΜΠΑΔΕΣ)

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 13

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 14

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 15

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 17

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 19

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 16

Ε΄ ΤΑΞΗ (ΛΑΜΠΑΔΕΣ – ΚΕΡΑΚΙΑ)

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 10

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 20

ΣΤ ΄ ΤΑΞΗ (ΛΑΜΠΑΔΕΣ)

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 21

HAPPY EASTER

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ 22

Ευχές για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ από τους μαθητές μας !!!

 

“Απλώνω ευτυχία”

Το σχολείο μας έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει τη δράση «Απλώνω Ευτυχία» που αποτελεί κρίκο της “αλυσίδας ευτυχίας” του συλλόγου “ΦΛΟΓΑ”

Σε μια λευκή μπλούζα που έχουν φέρει οι μαθητές από το σπίτι, θα αποτυπώσουμε με λόγια και με σχέδια τι σημαίνει για το κάθε παιδί ευτυχία. Το Σάββατο 18 Μαίου 2024 θα απλωθεί “Η μπουγάδα της ευτυχίας” στον πεζόδρομο Αλιβερίου, όλων των σχολείων που θα συμμετέχουν.

Η βραβευμένη αυτή δράση έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία σε σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου και όπως είναι γνωστό ο Σύλλογος Γονέων Παίδων με Νεοπλασματική Ασθένεια ” Η ΦΛΟΓΑ” που ιδρύθηκε το 1982, έχει αγκαλιάσει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

ΑΠΛΩΝΩ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΦΙΣΑ

Καλό Πάσχα = Frohe Ostem

Στο σχολείο μας σήμερα ο Osterhase (πασχαλινούς λαγός) έκρυψε τα Ostereier (πασχαλινά αυγουλάκια) και η Ε΄ τάξη έτρεξε να μαζέψει όσο πιο πολλά μπορούσε!!  Έπειτα στολίσαμε τα κλαδιά στα δέντρα της αυλής με πολύχρωμα αυγουλάκια που έφτιαξαν οι μαθητές.

ΛΑΓΟΣ 1

ΛΑΓΟΣ 2

ΠΑΣΧΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ 1

Και πως λέμε Καλό Πάσχα; . . .  Μα frohe Ostern. 
Περισσότερα και στο blog των γερμανικών: https://blogs.sch.gr/eleflamp/category/ataxinomita/?repeat=w3tc 
ΠΑΣΧΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΦΙΣΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Ιερό Ναό της ενορίας μας

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών οι μαθητές/τριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ τάξεων επισκέφτηκαν με την εποπτεία των δασκάλων τους και του Διευθυντή του Σχολείου τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, την εκκλησία της ενορίας τους, στον Κάραβο. Στην προγραμματισμένη επίσκεψη όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους δύο ιερείς, τον πατήρ Ιωάννη και τον πατήρ Γεώργιο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον Ιερό Ναό, να μάθουν για την αγιογράφηση του και τη σημασία των εικόνων, τα μυστήρια και να δουν τα ιερά σκεύη της Αγίας Τράπεζας.

Μέσα από την επίσκεψη λύθηκαν πολλές απορίες των μαθητών από τους δύο ιερείς, οι οποίοι ήταν πολύ φιλόξενοι και τους ευχήθηκαν το Άγιο Φως της Αναστάσεως του Κυρίου να φωτίζει τη ζωή τους.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ 1

ΕΚΚΛΗΣΙΑ 2

ΕΚΚΛΗΣΙΑ 3

ΕΚΚΛΗΣΙΑ 4

ΕΚΚΛΗΣΙΑ 7

ΕΚΚΛΗΣΙΑ 8

Οι μαθητές πριν αποχωρήσουν από την εκκλησία δώρισαν τις εικαστικές δημιουργίες που είχαν προετοιμάσει από το σχολείο, με θέματα όπως “ο χριστιανικός ναός”, “Άγιοι της εκκλησίας μας” και “ιερά σκεύη”, ενώ ο Διευθυντής του Σχολείου δώρισε ένα βιβλίο του με τίτλο “Η Αγιογραφία μέσα από την παράδοση στη λατρεία ως εικαστική τέχνη – Βασικές έννοιες και τρόποι διδασκαλίας στην εκπαίδευση”.

Τέλος πήραν κέρασμα από τους ιερείς οι οποίοι είχαν μεριμνήσει και για τους μαθητές των μικρότερων τάξεων και φεύγοντας οι μαθητές/τριες τους ευχαρίστησαν για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που τους πρόσφεραν.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ 9

 

 

Επιλογή διδασκαλίας 2ης ξένης γλώσσας για το σχολικό έτος 2024 – 2025

Οι μαθητές  που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2024-2025 στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου προβλέπεται από το ωρολόγιο πρόγραμμα η διδασκαλία για δύο (2) ώρες την εβδομάδα δεύτερης ξένης γλώσσας ( γαλλική ή η γερμανική).  Οι μαθητές διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά-Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος.

Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών/τριών διδάσκεται ως 2η ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα πρέπει να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) μέχρι και την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 και να την καταθέσουν στο σχολείο.

Επίσης οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης που επιθυμούν τα παιδιά τους να διδαχθούν διαφορετική ξένη γλώσσα στο Γυμνάσιο (στο σχολείο μας διδάσκεται η γαλλική γλώσσα) μπορούν να υποβάλλουν σχετική αιτιολογημένη αίτηση στον διευθυντή του δημοτικού σχολείου έως την Τετάρτη 17 Μαΐου 2024 στην οποία θα αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους, κατά την κρίση τους, επιβάλλεται η αλλαγή της διδασκόμενης ξένης γλώσσας.   

ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ

Συμμετοχή στη Δράση παράκτιου καθαρισμού στον Κάραβο

Παράκτιος προγραμματισμένος καθαρισμός υλοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 από τις 09:00 έως τις 11:00 π.μ. στην παραλία του Καράβου. Το σχολείο μας συμμετείχε με τους μαθητές όλων των τάξεων και τις εκπαιδευτικούς. Οι εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων isea συντόνισαν τη δράση και ενημέρωσαν τους μαθητές – εθελοντές για τους στόχους του προγράμματος. Έτσι οι μαθητές μας πριν πάρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (γάντια, σακούλες) άκουσαν γιατί πρέπει να απομακρύνουμε τα απορρίμματα από το περιβάλλον, γιατί είναι σημαντικός ο εθελοντισμός και έμαθαν για τη θαλάσσια ρύπανση.

Στη δράση εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας, παραβρέθηκαν και μαθητές τμημάτων του 2ου Δημοτικού Αλιβερίου, η ομάδα sar 312, η αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου, ο πρόεδρος της κοινότητας Αλιβερίου, εκπρόσωποι του Λιμενικού σώματος και δύο δύτες που ανέλαβαν δράση μετά το πέρας του καθαρισμού της ακτής.

ΠΡΟΣΦΕΡΩ 1

ΠΡΟΣΦΕΡΩ 2

ΠΡΟΣΦΕΡΩ 3

ΠΡΟΣΦΕΡΩ 5

ΠΡΟΣΦΕΡΩ 6

ΠΡΟΣΦΕΡΩ 4

ΠΡΟΣΦΕΡΩ 7

ΠΡΟΣΦΕΡΩ 8

ΠΡΟΣΦΕΡΩ 9

ΠΡΟΣΦΕΡΩ 10ΠΡΟΣΦΕΡΩ 15

Ήταν ακόμα μία επιταχυμένη προγραμματισμένη δράση του σχολείου μας που χαροποίησε ιδιαίτερα τους μαθητές μας. Επέστρεψαν στο σχολείο τους γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι να “προσφέρω” (ονομασία του προγράμματος της δράσης) αλλά και με ένα αναμνηστικό μπλουζάκι δώρο, με σύνθημα “καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές”

ΠΡΟΣΦΕΡΩ 13

ΠΡΟΣΦΕΡΩ 12

ΠΡΟΣΦΕΡΩ 14

 

Νέος εξοπλισμός με Η/Υ στο εργαστήριο πληροφορικής

Η προσπάθεια αρτιότερης οργάνωσης, ανανέωσης του εξοπλισμού και αποτελεσματικότερης ταχύτητας στο εργαστήριο πληροφορικής της σχολικής μας μονάδας, παραμένει συνεχής και αδιάκοπος στόχος.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Διευθυντή του Σχολείου με τον Διευθυντή του καταστήματος της ALPHA BANK Αλιβερίου (γονέας μαθητή μας), το μήνα Μάρτιο, εξασφαλίσαμε έξι ολοκληρωμένες μονάδες υπολογιστών και ένα εκτυπωτή. Η εγκατάστασή τους στο εργαστήριο πληροφορικής ολοκληρώθηκε δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές μας να συμμετέχουν στο μάθημα του ΤΠΕ πιο δημιουργικά και πιο ευχάριστα.

ΘΕΜΑ:  «Ευχαριστήρια επιστολή»                                                 

Αξιότιμοι κύριοι

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου επιθυμούν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες, που με αίσθημα αλληλεγγύης προσφέρατε έξι ηλεκτρονικούς υπολογιστές DELL και ένα εκτυπωτή LEXMARK για εξοπλισμό του εργαστηρίου πληροφορικής του σχολείου.

Η στήριξή σας μας δίνει περισσότερες δυνατότητες να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του μαθήματος της πληροφορικής αλλά και σε άλλες δραστηριότητες που οργανώνει η σχολική μας μονάδα.

Με την πεποίθηση ότι θα σας έχουμε συμπαραστάτες και στο μέλλον, σας ευχαριστούμε θερμά ακόμα μια φορά που δείξατε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας και την αγάπη σας στο αίτημά μας και σας ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο έργο σας.

                                                               Ο Δ/ντής του Σχολείου

                                                                Δεμερούτης Δημήτριος

ΗΥ 1 1

ΗΥ 3

ΗΥ 6

ΗΥ 5

 

 

Επίσκεψη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας (ΕΟΣ) στο σχολείο μας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία άλλο ένα προγραμματισμένο σεμινάριο για τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας. Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 ο πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας (ΕΟΣ) Κ. Μπαλτάς Αναστάσιος μαζί με τον συνεργάτη του κ. Κώστα  πρόβαλαν σε δύο αίθουσες διδασκαλίας θέματα  όπως ¨Τα οφέλη από την επαφή με τη φύση” και “Γνωριμία με τα βουνά της Εύβοιας”. Στη συνέχεια στο προαύλιο του σχολείου ακολούθησε βιωματική δραστηριότητα με θέμα την ορειβασία αλλά και την αναρρίχηση προετοιμάζοντας τους μαθητές για τις μελλοντικές δράσεις που θα ακολουθήσουν στη διάρκεια του μήνα Απρίλιου.

Η γνωριμία με τον απαραίτητο εξοπλισμό που πρέπει να διαθέτει ένας ορειβάτης αλλά και η επαφή με τα συγκεκριμένα είδη, χαροποίησε τους μαθητές, προσέλκυσε το ενδιαφέρον τους και σίγουρα λύθηκαν πολλές απορίες τους, από τον πρόεδρο κ. Αν. Μπαλτά που με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκε την πρόσκλησή μας !!

ΕΟΣ 1

ΕΟΣ 7

ΕΟΣ 9

ΕΟΣ 10

ΕΟΣ 21

ΕΟΣ 22

ΕΟΣ 23

ΕΟΣ 21

ΕΟΣ 24

ΕΟΣ 6

ΕΟΣ 4

ΕΟΣ 5

ΕΟΣ 8

 

ΕΟΣ 3

ΕΟΣ 11

ΕΟΣ 12

ΕΟΣ 13

ΕΟΣ 14

ΕΟΣ 15

ΕΟΣ 16

ΕΟΣ 17

ΕΟΣ 18

ΕΟΣ 27

ΕΟΣ 25

ΕΟΣ 19

ΕΟΣ 20

Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους του ΕΟΣ Χαλκίδας για την επίσκεψή τους αλλά και για τις πολύτιμες γνώσεις τους που μετέδωσαν στους μαθητές μας, τονίζοντας βέβαια πόσο απαραίτητος είναι ο εξοπλισμός και πόση χαρά νιώθουν οι ορειβάτες μέσα από την αναρρίχηση και την ορειβασία!!

 

Παγκόσμια ημέρα ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2024

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η 2 Απριλίου (ημέρα γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν) εορτάζεται ως παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη νεότητα (ΙΒΒΥ).

Με αφορμή την ημέρα αυτή ας θυμηθούμε τη φράση του Άλμπερτ Αινστάιν : ” Αν θέλετε το παιδί σας να γίνει έξυπνο, διαβάστε του παραμύθια. Αν θέλετε να γίνει πιο έξυπνο, διαβάστε του περισσότερα παραμύθια”


ΒΙΒΛΙΟ 1

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξης, με την επιμέλεια της δασκάλας τους δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες

ΒΙΒΛΙΟ 2

 

 

Εκδρομή στο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο του ΑΗΣ και στο 1ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 στην προγραμματισμένη εκδρομή του σχολείου οι μαθητές των τάξεων Α-Δ επισκέφτηκαν το εργοστάσιο του ΑΗΣ στον Κάραβο ενώ οι μαθητές των τάξεων Ε-ΣΤ επισκέφτηκαν το 1ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου.

Στο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον ανακαινισμένο Ενετικό πύργο και στα Ρωμαίικά λουτρά από τον κ. Κρόκο Κυριάκο, έπαιξαν στην παιδική χαρά και τους προσφέρθηκε κέρασμα στην καντίνα.

Στο 1ο Γενικό Λύκειο στο Αλιβέρι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσίαση για την ιστορία του 1ου Γενικού Λυκείου, να περιηγηθούν στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και να ενημερωθούν από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κα Κάργα Μαρία, να παρακολουθήσουν πειράματα φυσικής στο εργαστήριο από τον εκπαιδευτικό κ. Αποστόλου Αντώνιο και πριν την επιστροφή να επισκεφτούν το εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 1

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 2

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 3

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 4

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 6

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 7

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 9

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 10

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 11

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 14

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 15

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 16

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 17

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 12

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 13

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 19

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 21

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 22

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 23

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 24

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 25

ΕΚΛΛΗΣΑΚΙ 1

Συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους επέστρεψαν στο σχολείο χαρούμενοι αφού είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν σημαντικές πληροφορίες τόσο για την ιστορία των Ρωμαίικών λουτρών και του Ενετικού πύργου που βρίσκονται στο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ ΑΗΣ στον Κάραβο αλλά και για τα εκθέματα του μουσείου που συλλέχτηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τον κ. Λυκειάρχη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αλιβερίου.