1η Μαθητική Διασχολική Ποδηλατοβόλτα

Σας ενημερώνουμε πως την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 από τις 10.00 το πρωί έως και τις 12.00 στο παραλιακό δρόμου του Κάμπου Αλιβερίου, θα διεξαχθεί η 1η Διασχολική Μαθητική Ποδηλατοβόλτα που διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των 1ου, 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Αλιβερίου.

2

Εκ μέρους των διοργανωτών έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες για την έκδοση άδειας από τη δημοτική αρχή και την τροχαία. Για την ασφαλή διεξαγωγή της ποδηλατοβόλτας, στην οποία θα συμμετέχουν ενήλικοι και μαθητές, έχει προβλεφθεί ο αποκλεισμός της οδικής πρόσβασης στον παραλιακό δρόμο από το γεφυράκι στο “Ρίφι” (στο ύψος της εκβολής του βιολογικού καθαρισμού) έως και τη διασταύρωση με την εθνική οδό στην περιοχή “Ποντικού”. Επίσης, θα υπάρχουν εμπόδια στους κάθετους δρόμους  στα σημεία Α&Β.

Ζητάμε συγγνώμη για την ενδεχόμενη ταλαιπωρία σας κατά τις ώρες διεξαγωγής της εκδήλωσης και παρακαλούμε, αν είναι δυνατόν, να περιορίσετε τη μετακίνησή σας με οχήματα ή να τα αφήσετε προσωρινά στον πλησιέστερο κάθετο δρόμο. Στην αρχή της παραλίας “Ρίφι”, όπου είναι η αφετηρία και ο τερματισμός της ποδηλατοδρομίας, θα υπάρχει και ο χώρος των διοργανωτών, ενώ ο δρόμος θα οριοθετείται με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου εθελοντών του Δήμου, των Συλλόγων, του Ποδηλατικού Ομίλου Καρυστίας «Άνεμος» και της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας S.A.R. 312.

Αναγνωρίζοντας πως η ενδεχόμενη ταλαιπωρία είναι περιορισμένη, ζητάμε και από εσάς να σταθείτε με τη στάση σας αρωγοί σε αυτήν την προσπάθειά μας για να αναδείξουμε τη χρήση του ποδηλάτου ως ασφαλούς, οικονομικού και οικολογικού μέσου μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των σχολικών μας κοινοτήτων.

Εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης

Αλιβέρι, 18-05-2022

.png

Επιλογή 2ης ξένης γλώσσας για την Ε΄ τάξη

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης (φετινή Δ΄) για το σχολικό έτος 2022 – 2023, μετά τη συγκέντρωση των υπεύθυνων δηλώσεων, θα διδαχθούν τα γαλλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα.

Την ίδια γλώσσα (γαλλικά) για το έτος 2022 – 2023 θα συνεχίσει να διδάσκεται και η ΣΤ΄ τάξη  (φετινή Ε΄)

 

Formação em Língua Francesa – Módulo I - SME Portal Institucional - SME Portal Institucional

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Χαλκίδα και στην Ερέτρια

Τη Δευτέρα 9 Μάιου 2022 τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, τις ΥΑ, τίς εγκυκλίους και τα νέο πρωτόκολλο για τον covid 19 ξεκινήσαμε όλες οι τάξεις του σχολείου μας για την προγραμματισμένη εκπαιδευτική εκδρομή με δύο προορισμούς.  

 • Την επίσκεψη στη Χαλκίδα και στο θέατρο Παπαδημητρίου για την παρακολούθηση προγραμμάτων διαδραστικού κινηματογράφου («Μαθαίνω να αγαπώ τον άνθρωπο» , τάξεις Α΄ – Γ΄ και «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο» , τάξεις Δ΄ – ΣΤ΄ )
 • Το οδοιπορικό στην Ερέτρια στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Σπίτι με τα μωσαϊκά με ξεναγούς τις δασκάλες του σχολείου μας.

1     21

2    3

4     5   6

7     8

9     10

11      13

14      12

16      20

15      17

18      19

Όλα ήταν όμορφα και οι μικροί μας μαθητές πέρασαν ευχάριστα σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.. Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Ήταν ένας πολύ όμορφος εκθεσιακός χώρος τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά με πολύ σημαντικά εκθέματα !!

 

Συμμετοχή μαθητών μας στη 2η φάση του 10ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής

Ιδιαίτερα χαρούμενες ήταν οι μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν στη 2η φάση του 10ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής που πραγματοποιήθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, για τους μαθητές του Ν. Ευβοίας, αυτό το Σαββατοκύριακο (Σάββατο 7/5/2022 και ώρα 9:00-10:30 και για την ΣΤ΄ τάξη την Κυριακή 8/5/2022 και ώρα 9:00-10:30). Το διαγωνισμό διοργάνωσε για 10η φορά με επιτυχία η ΈΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ (ΕΕΦ). Το σχολείο μας έχει συμμετάσχει αρκετές φορές στη 2η φάση του διαγωνισμού και μάλιστα κατά την περσινή σχολική χρονιά μαθήτρια της Ε΄ τάξης  διακρίθηκε αποσπώντας 1ο βραβείο.

Ευχόμαστε στις τέσσερις μαθήτριες που πήραν μέρος στο διαγωνισμό 

ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ !!!

.png

 

 

Η γιορτή της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας είναι αφιερωμένη στο πιο σημαντικό και σπουδαίο πρόσωπο της ζωής μας. Την ημέρα αυτή, που γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μάη, δείχνουμε την αγάπη, το σεβασμό, την εκτίμησή μας και την ευγνωμοσύνη προς τη μητέρα. !!!

Για το λόγο αυτό στο σχολείο μας φτιάξαμε μικρές κατασκευές και όμορφες ευχητήριες καρτούλες μαζί με τους μικρούς μας μαθητές .

ΜΗΤΕΡΑΣ 4

ΜΗΤΕΡΑΣ 3

ΜΗΤΕΡΑΣ 1ΜΗΤΕΡΑΣ 2

ΜΗΤΕΡΑΣ 5ΜΗΤΕΡΑΣ 6

Ας πούμε λοιπόν χρόνια πολλά σ’ όλες τις μανούλες του κόσμου και ένα μεγάλο ευχαριστώ που υπάρχουν για να μας θυμίζουν την δύναμη της ανιδιοτελούς αγάπης.

ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ

Την πιο μεγάλη αρετή έχεις εσύ στον κόσμο
κι’ όταν περνάς μοσχοβολάς βασιλικό και δυόσμο.
Φτάνει να ξέρεις τι θα πει μάνα σαν σε φωνάζουν,
μάτια και χέρια τρυφερά σαν σε σφιχταγκαλιάζουν.
Χρόνια πολλά σου εύχομαι σήμερα στη γιορτή σου,
με μια αγκαλιά δύο φιλιά και αγάπη…..το παιδί σου.

Χρόνια πολλά σου εύχομαι μανούλα απ’ την καρδιά μου
που είσαι σώμα και ψυχή παντοτινά κοντά μου.
Όλα τα άνθη του αγρού σε εσένα τα χαρίζω,
και πως πολύ σε αγαπώ γλυκά σου ψιθυρίζω.

 

Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολικό έτος 2022-2023

Οι εγγραφές των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2022-2023 ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν έως και τη Δευτέρα 16-05-2022.

2022 23

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Για την εγγραφή στο πρόγραμμα γίνονται δεκτές όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις των  γονέων/κηδεμόνων χωρίς προϋποθέσεις. Για τη λειτουργία τμήματος στο Ολοήμερο Πρόγραμμα απαιτείται η εγγραφή 10 τουλάχιστον μαθητών. 

Επίσης θα μπορεί να λειτουργήσει τμήμα Πρωινής Ζώνης (7.00– 8.00 π.μ), εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον  7 εγγεγραμμένοι μαθητές.

Την αίτηση μπορείτε να τη ζητήσετε από το σχολείο ή να την εκτυπώσετε 

  ΕΝΤΥΠΗ ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ     εδώ 

 

 

Πρωτόκολλο covid 19 από 02/05/2022

Τι θα ισχύει στα σχολεία 

Στα σχολεία, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί δεν θα χρειάζεται πλέον να υποβάλλονται σε τακτικά self test για την προσέλευση.  

Επιπλέον, παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Επίσης, τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ είναι η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου προβλέπονται τα εξής: 

Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές, εκπαιδευτικοί και μέλη του προσωπικού διενεργούν 2 self test (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
 Νέο πρωτόκολλο Covid-19 στα σχολεία | 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου:

– Οι εμβολιασμένοι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν self test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

– Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν self test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

– Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη του προσωπικού επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν rapid test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

– Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη του προσωπικού τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν rapid test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
 
Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς:

 • Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.
 • Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.
 • Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Πλέον, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη του προσωπικού κάνουν δήλωση στο Edupass μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη του προσωπικού συνεχίζουν να κάνουν δήλωση σε εβδομαδιαία βάση για τον τακτικό εργαστηριακό τους έλεγχο μία φορά την εβδομάδα και, παράλληλα, υποχρεούνται να κάνουν δήλωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούν ως στενές επαφές κρούσματος εντός και εκτός σχολικού πλαισίου. 

Πασχαλινές δημιουργίες – Τα κάλαντα του Λαζάρου

Πολλές ήταν οι πασχαλινές δημιουργίες που ολοκλήρωσαν οι μαθητές μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας!

«Τα κάλαντα του Λαζάρου» τραγούδησαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης στους μαθητές των άλλων τάξεων με την ολοκλήρωση των μαθημάτων.

Αντάλλαξαν μεταξύ τους πασχαλινές ευχές και όλοι μαζί, μαθητές και δάσκαλοι αποχαιρετήσαμε το σχολείο για τις διακοπές του ΠΑΣΧΑ, ευχηθήκαμε καλή Ανάσταση και καλή επιστροφή την Τρίτη 2 Μάϊου 2022. 

34

2

 

Μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς

Μετατίθεται τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022  η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου, επειδή συμπίπτει με Κυριακή, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Επομένως, οι σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης αρχίζουν τα μαθήματα την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Η Πρωτομαγιά των αγώνων – Δεν είναι αργία, είναι απεργία - Ιστορία της Πρωτομαγιάς - Έμβολος

Πρωτομαγιά: Η αργία μετατίθεται τη Δευτέρα 2 Μαΐου - Stagonnews

 

 

Ώρα για δράση – αφορμή η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία νέας δανειστικής βιβλιοθήκης στο σχολείου μας. Σε συνεργασία με τα μέλη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αγοράστηκαν τα νέα βιβλία, μετά από τα προτεινόμενα που έδωσαν οι δασκάλες των τάξεων. Η χαρά των μαθητών μας ιδιαίτερα μεγάλη. Τα ράφια της  βιβλιοθήκης μας περιμένουν τώρα ανυπόμονα να γεμίσουν με νέα βιβλία (σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που θα θέλουν να στηρίξουν αυτή τη δράση μας) για να μπορούν οι μικροί μας μαθητές να συνεχίσουν αυτό το ταξίδι!

Σύντομα κοντά σας με περισσότερες πληροφορίες

3

2

1

Ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στη νέα δράση.

 

Επιμορφωτικό σεμινάριο από την Πυροσβεστική στο σχολείο μας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, παρακολούθησαν το ιδιαίτερα χρήσιμο και επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Ενημέρωση για προστασία και αποφυγή δασικών πυρκαγιών και αποφυγή πυρκαγιάς στο σπίτι» που οργάνωσε το σχολείο μας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Αλιβερίου.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Εκπρόσωπος του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλιβερίου παρουσίασε στους μαθητές κάθε τάξης, ξεχωριστά στην αίθουσα των ΤΠΕ, τα μέσα πυρόσβεσης που διαθέτει και πότε επεμβαίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον εξοπλισμό των πυροσβεστών, τι πρέπει να προσέξουμε για να αποφύγουμε την εκδήλωση πυρκαγιάς στο σπίτι ή στο δάσος, όπως επίσης και για τον σωστό τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση που εκδηλωθεί φωτιά στο σπίτι και έλυσε όλες τις απορίες των μαθητών.

1

2

4

17

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσίασε η επίδειξη και η χρήση του πυροσβεστικού οχήματος που έγινε στο προαύλιο στο σχολείου από τους έμπειρους άντρες της πυροσβεστικής. Η χρήση ειδικού ψαλιδιού, τα ειδικά εργαλεία για τον απεγκλωβισμό προσώπων που κινδυνεύουν, τα ειδικά κράνη αλλά και η μάνικα που ρίχνει το νερό εντυπωσίασαν τους μαθητές μας. Μάλιστα στο τέλος οι μαθητές και οι μαθήτριες κάθε τάξης ξεχωριστά πέταξαν νερό με τη μάνικα σε διάφορους σχηματισμούς !

8

11

7

6

5

9

18

14

16

24

25

10

19

21

20

23

22

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 3ου Δ. Σ.  Αλιβερίου ευχαριστούν τον Προϊστάμενο και τους άνδρες του κλιμακίου της Πυροσβεστικού Αλιβερίου για την ιδιαίτερα οργανωμένη παρουσίαση και επίδειξη, αλλά κυρίως για την άψογη συνεργασία με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας !

3

 

 

Σεμινάριο με θέμα «Προστασία από πυρκαγιά» από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλιβερίου

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 και ώρα 09:30 π.μ. το σχολείο μας σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αλιβερίου διοργανώνει σεμινάριο για τους μαθητές μας.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

 • ενημέρωση για προστασία και αποφυγή δασικών πυρκαγιών
 • ενημέρωση για προστασία και αποφυγή πυρκαγιάς στο σπίτι

 

Ενημέρωση σχετικά με την αλλαγή του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου των μαθητών

Αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα προσέρχονται στην σχολική τάξη από Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Πιο συγκεκριμένα :

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται μία (1) φορά πριν από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη μετά από διακοπές εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας, ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα.

Ερωτηματολόγιο - Οδηγίες για την Πλατφόρμα EDUPASS - ΕΠΑΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Η δήλωση του αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου δηλώνεται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr

 

 

Το ρομπότ της φιλίας

3 ΡΟΜΠΟΤ

Στα πλαίσια του μαθήματος Τ.Π.Ε. με αφορμή την εισαγωγή των μαθητών στον προγραμματισμό, την εκμάθηση χρήσης απλών εντολών προγραμματισμού και τον ορισμό του «robot», δημιουργήθηκε το «Robot της Φιλίας» από τους μαθητές Γ΄ και Δ΄ τάξεων και των τριών σχολείων του Αλιβερίου ( 1ο Δημ. Σχ. Αλιβεριου, 2ο Δημ. Σχ. Αλιβερίου, 3ο Δημ. Σχ. Αλιβερίου). Οι μαθητές των σχολείων, σχεδίαζαν το robot κάθε φορά που επισκεπτόταν το σχολείο τους, ώστε να επιτευχθεί και το τελικό αποτέλεσμα.

1 ΡΟΜΠΟΤ

Για να «λειτουργήσει» όμως το Robot της Φιλίας, χρειάζεται εντολές!! Για τον λόγο αυτό οι μαθητές έγραψαν τις δικές τους εντολές φιλίας και τις ¨εισήγαγαν¨ στο robot ώστε να δουλέψει ως «ΦΙΛΟΣ».

Σκοπός της όλης δράσης ήταν να ενισχυθεί το αίσθημα της φιλίας, τόσο μεταξύ των μαθητών της τάξης, όσο και μεταξύ διαφορετικών τάξεων και σχολείων. Να αναλογιστούν οι μαθητές πώς συμπεριφέρεται ο καλός φίλος, πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι ίδιοι ως φίλοι αλλά και πώς θα πρέπει να αναμένουν να τους συμπεριφέρονται οι άλλοι.

2 ΡΟΜΠΟΤ

Οι επισκέψεις του «Robot της Φιλίας»!!!

 • Ξεκινώντας τις επισκέψεις του από το 3ο Δημ. Σχ. Αλιβερίου οι μαθητές άρχισαν να του τοποθετούν τα «εξαρτήματά» του αλλά και τις εντολές φιλίας που έγραψαν.
 • Επόμενη επίσκεψη, το 2ο Δημ. Σχ. Αλιβερίου. Και σε αυτό το σχολείο, οι μαθητές συνέχισαν την συναρμολόγηση του robot καθώς και την εισαγωγή των εντολών τους.
 • Συνεχίζοντας τις επισκέψεις, το Robot, συνάντησε τους μαθητές του 1ου Δημ. Σχ. Αλιβερίου. Οι μαθητές εμπλούτισαν τα εξαρτήματα του robot και σύνταξαν τις εντολές φιλίας.
 • Τέλος, το «Robot της Φιλίας», επέστρεψε στο 3ο Δημ. Σχ. Αλιβερίου για τις τελευταίες τοποθετήσεις εξαρτημάτων του robot και την ολοκλήρωσή του!!!

Πλέον ¨προγραμματίστηκε¨ και είναι έτοιμο να λειτουργήσει ως «καλός φίλος», σύμφωνα με τις εντολές φιλίας που συνέταξαν οι μαθητές των σχολείων!

4 Γ ΤΑΞΗ

Οι μαθητές δούλεψαν με μεγάλη χαρά και διάθεση για να ολοκληρώσουν το «Robot της Φιλίας»!!! Τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ από καρδιάς!!!

6 ΡΟΜΠΟΤ

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και ξεφυλλίστε τις εντολές που έγραψαν οι μαθητές:

https://online.fliphtml5.com/fkrou/lcog/