Οδηγίες σύνδεσης μαθητή στις ηλεκτρονικές τάξεις με Webex

Οδηγίες για να συνδεθείτε στην ηλεκτρονική τάξη του εκπαιδευτικού για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέσω της εφαρμογής Cisco Webex θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους

Οδηγίες σύνδεσης μαθητή από υπολογιστή

Οδηγίες σύνδεσης μαθητή από κινητό ή tablet

Οδηγίες σύνδεσης μαθητή με τηλεφωνική κλήση

Όταν σας ζητηθεί το όνομα κατά τη διάρκεια της σύνδεσης, πληκτρολογήστε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο για να μπορεί ο εκπαιδευτικός να σας αναγνωρίσει.

Webex Meetings tutorial | Για μαθητές - Οδηγίες για εξ αποστάσεως εκπαίδευση (pc και κινητό) - YouTube

 

 

 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Τηλεκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς

Στην ηλεκτρονική αλληλογραφία των μαθητών μας  Webmail στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (έχουν όλοι οι μαθητές μας λογαριασμό στο ΠΣΔ- πατώντας στο παρακάτω σύνδεσμο βάζετε τον κωδικό)

https://webmail.sch.gr/login.php

έχουν αποσταλεί από το σχολείο:

Α) Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Τηλεκπαίδευσης κάθε τάξης, από 18/11/2020  και το ωράριο μαθημάτων από  14:10-17:20

Β) Τα links (Webex Personal Rooms) όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, τα οποία θα χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Γ) Βασικές οδηγίες για μαθητές και γονείς.    

Για οποιαδήποτε αλλαγή προκύπτει στο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων θα ενημερώνεστε έγκαιρα. Το σχολείο θα παραμένει ανοικτό καθημερινά για  οποιαδήποτε πληροφορία, ενημέρωση και υποστήριξη χρειαστείτε.

                         Από τη Διεύθυνση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου

 

 

Αναστολή της διά ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς,

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία των δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα σύμφωνα με απόφαση της Κυβέρνησης.

Η εκπαιδευτική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης). μέσω της Webex που έχει επιλέξει το Υπουργείο Παιδείας.

Η τηλεκπαίδευση που θα είναι υποχρεωτική, θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου. Η διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και τα τηλεμαθήματα θα πραγματοποιούνται από τις 2:10 έως τις 5:20 μμ, με δεκάλεπτα διαλείμματα ενδιάμεσα.

Οι μαθητές θα μπαίνουν στην ψηφιακή τάξη κάθε εκπαιδευτικού ακολουθώντας τη διεύθυνση που θα αποσταλεί στα email των μαθητών και των γονέων.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε σχετικά με την πλατφόρμα webex

Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας για την

σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές

Κλειστά Δημοτικά Νηπιαγωγεία: Πώς θα γίνει η τηλεκπαίδευση | Alfavita

Η ενημέρωση του αναλυτικού προγράμματος μαθημάτων και άλλων οδηγιών στους μαθητές, θα γίνεται μέσω μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους λογαριασμούς τους και στα email των γονέων.

Αναμένουμε σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και ώρα 9:00 π.μ. θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 (εκπαιδευτική τηλεόραση) τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές Δημοτικού Σχολείου.

                     Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

 Από τη Διεύθυνση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου

 

Διαφορετικά εορτάστηκε φέτος η επέτειος του «ΟΧΙ»

Διαφορετικός ήταν φέτος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου λόγω της πανδημίας, αφού δεν πραγματοποιήθηκε η σχολική παρέλαση.

Στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου παρέστη η σημαιοφόρος του σχολείου μας συνοδευόμενη από τον Διευθυντή. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου από τη μαθήτρια του σχολείου μας στην πλατεία Ηρώον. Αντιπροσωπείες των σχολείων προχώρησαν σε κατάθεση στεφάνων τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και χωρίς να προκαλέσουν συνωστισμό, ακολουθώντας το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και στη συνέχεια αποχώρησαν.

 

                                  

 

 

Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου

Εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου , σας ενημερώνουμε τα εξής:

 • Η γιορτή για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών μέσα στις τάξεις τους, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας
 • Οι μαθητές όλων των τάξεων θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά και θα αποχωρήσουν στις 10:15 -10:30 
 • Οι μεταφερόμενοι μαθητές μπορούν να έρθουν και να αποχωρήσουν με τα λεωφορεία.
 • Το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει την ημέρα αυτή.

Πρόσκληση και Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού 28ης Οκτωβρίου | Δήμος Γαλατσίου

 

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες της  Α΄ τάξης
η εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο (ΠΣΔ) μπορεί να γίνει μέσω ηλεκτρονικής αίτησης  στο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΣΔ

Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

 • Οι γονείς/κηδεμόνες  θα πρέπει  να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.
 • Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας. Είναι αυτός που αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των προηγούμενων ετών.
 • Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης email του  και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
 • Στο πεδίο «Τμήμα» αν υπάρχει μόνο ένα τμήμα, πρέπει να οριστεί ο αριθμός 1.
 • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας αποστέλλεται  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής.

***   Ο αριθμός μητρώου μαθητή (ΑΜ) που θα σας ζητηθεί, για τους μαθητές της Α΄ τάξης και για όσους δεν έχουν αποκτήσει σύνδεση μέχρι σήμερα στο ΠΣΔ θα σας δοθεί κατόπιν επικοινωνίας με το σχολείο.

 

 

 

Δράση «Αρχή – ΖΩ» της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος – «Παροχή σχολικών ειδών»

Αντικείμενο της δράσης «αρχή…ΖΩ!» αποτελεί η παροχή σχολικών ειδών αξίας ογδόντα ευρώ (80€) εφάπαξ σε κάθε μαθητή – μέλος οικογένειας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας που έχει εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά το σχολικό έτος 2020-2021.

Για τους γονείς κηδεμόνες που επιθυμούν να δηλώσουν και πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να δηλώσουν μέχρι τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

 

 

 

Εγγραφές μαθητών στο ολοήμερο πρόγραμμα

Aγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η εγγραφή μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα χωρίς προϋποθέσεις μπορεί να γίνει μέχρι και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Αν κάποιος γονέας επιθυμεί την εγγραφή του παιδιού του στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη διεύθυνση του σχολείου.

Σας ενημερώνουμε ότι η χρήση της μάσκας για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια του ολοήμερου εκτός της διάρκειας του γεύματος είναι υποχρεωτική. Οι μαθητές μπορούν να αποχωρούν με τη λήξη του προγράμματος στις 15:00. 

 

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο λόγω καιρού την Παρασκευή 18/09/2020

Με δελτίο τύπου ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου ανακοίνωσε τα εξής:

Λόγω των ανακοινώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Κύμης Αλιβερίου (Αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020) για προληπτικούς λόγους.

 

 

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί γονείς

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό χτύπησε και πάλι το κουδούνι  του σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής  σας καλωσορίζουν στην νέα σχολική χρονιά.

Καλωσορίζουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και ιδιαίτερα της Α΄ τάξης καθώς και αυτούς που ήρθαν με μετεγγραφή, μαζί με τους γονείς τους.

Στόχος μας είναι η ασφάλεια των μαθητών/τριών, για την οποία θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με σκοπό να  προσαρμοσθούν στις νέες συνθήκες

Η επιστροφή όλων στη σχολική κοινότητα, γίνεται με οδηγό τα νέα αναγκαία μέτρα προστασίας, που έχει προβλέψει ο Ε.Ο.Δ.Υ. και  ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας. Θα γίνεται ενημέρωση και μέσα από την ιστοσελίδα μας για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου. Οι επισκέψεις των γονέων στο σχολείο, όταν είναι απαραίτητο, θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Τέλος οι τάξεις στους εκπαιδευτικούς για τη φετινή χρονιά κατανέμονται ως εξής:

Α τάξη : Καράπα Μαρία

Β τάξη : Κουκουβάος Γεώργιος

Γ τάξη : Τόλια Σοφία

Δ τάξη : Κάργα Αλεξία

Ε τάξη : Αθανασίου Αλεξάνδρα

ΣΤ τάξη : Κουτρότσιου Ευαγγελή

Ολοήμερο τμήμα ; Συμπλήρωση από εκπαιδευτικούς πρωινών τμημάτων

Δευτέρα: Κάργα Αλεξία

Τρίτη: Αθανασίου Αλεξάνδρα

Τετάρτη: Κουτρότσιου Ευαγγελή

Πέμπτη: Τόλια Σοφία

Παρασκευή: Κουκουβάος Γεώργιος

Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων του σχολείου μας

Φυσική αγωγή : Κότσαρη Σοφία

Αγγλικά : Αποστόλου Βασιλική

ΤΠΕ : Μελάνη Αναστασία

Μουσική : Γκικοπούλου Αλεξάνδρα

Γαλλικά : Κούκουζα Αικατερίνη

Καλλιτεχνικά : Ντόνεφ Μάρτιν

 

Ειδικό προσωπικό του σχολείου μας

Παράλληλη στήριξη :   –

 

Διευθυντής : Δεμερούτης Δημήτριος

 

Ευχόμαστε σε μαθητές και γονείς

καλή χρονιά, με υγεία, αισιοδοξία και δημιουργία !!!

 

Αγιασμός διδακτικού έτους 2020-2021

O καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του διδακτικού έτους 2020-2021 θα τελεστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:30 το πρωί.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν μόνοι τους στο προαύλιο του σχολείου φορώντας μάσκα όπου θα τους περιμένουν οι εκπαιδευτικοί. Θα μεταβούν στις αίθουσες διδασκαλίας με τον/την δάσκαλο/α τους όπου θα γίνει ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο Αγιασμός, ο ιερέας θα επισκεφτεί όλες τις αίθουσες όπου θα καθαγιάσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Οι γονείς μπορούν να τους περιμένουν έξω από το προαύλιο του σχολείου μέχρι τη λήξη του αγιασμού, με την παράκληση να τηρήσουν τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού. Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει στις 12:00 κατά τάξεις και ξεκινώντας πρώτα από τις μεγαλύτερες.

Ενημερώνουμε ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όσους εισέρχονται στο χώρο του σχολείου.  

Τα δρομολόγια με τα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Τα σχολικά βιβλία θα μοιραστούν στους μαθητές την Τρίτη 15/09/2020 όπου θα εφαρμοστεί κανονικά το ωράριο (8:15 π.μ.  – 13:15 μ.μ.) για όλες τις τάξεις και η λειτουργία του ολοήμερου τμήματος μέχρι τις 15:00 μ.μ.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

 

 

 

Αγιασμός διδακτικού έτους 2020-2021

Ο αγιασμός μαθητών και εκπαιδευτικών, κατόπιν συνεννόησης με τον ιερέα του Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου στον Κάραβο, θα τελεστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:30 π.μ.  στον αύλειο χώρο του σχολείου καθώς και στις αίθουσες διδασκαλίας . 

Διευκρινήσεις για την ώρα προσέλευσης των μαθητών θα δοθούν σε νεώτερη ανάρτηση.

Διευκρινίζουμε ότι ο αγιασμός των μαθητών του νηπιαγωγείου θα τελεστεί για τη φετινή χρονιά στο χώρο του νηπιαγωγείου και όχι στο δημοτικό σχολείο.

 

 

 

Οδηγίες του ΕΟΔΥ για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού SARS-Cov-2 (COVID)

Οδηγίες του ΕΟΔΥ  για  δημοτικά σχολεία σχετικά με τα μέτρα πρόληψης για τη διασπορά του ιού και την αντιμετώπιση περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη COVID-19.

Πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

 

 

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2020-21 – Τοποθετήσεις δασκάλων και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων

Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Το σχολείο έως την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου θα είναι ανοικτό από τις  08:00 – 13!00.

Καλωσορίζουμε στο σχολείο μας, μετά από απόφαση της Δ/νσης Π. Ε. Εύβοιας, τους παρακάτω εκπαιδευτικούς :

ΔΑΣΚΑΛΟΙ 

 • Καράπα Μαρία
 • Κουκουβάο Γεώργιο

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

 • Γκικοπούλου Αλεξάνδρα (μουσικής)
 • Κούκουζα Αικατερίνη (γαλλικών)
 • Λάμπρου Κορνηλία (θεατρικής αγωγής)
 • Μελάνη Αναστασία (πληροφορικής)
 • Ντόνεφ Μάρτιν (καλλιτεχνικών)

Ευχόμαστε καλή τοποθέτηση σε όλους (και σε αυτούς που έχουμε συνεργαστεί τις προηγούμενες χρονιές αλλά και σε αυτούς που τοποθετούνται για πρώτη χρονιά), καλή και εποικοδομητική συνεργασία.

 

 

Λήξη μαθημάτων σχολικού έτους 2019 – 2020

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου και την Παρασκευή 26 Ιουνίου επιδόθηκαν στους μαθητές των τάξεων Α΄ έως Ε΄του σχολείου μας οι Τίτλοι Προόδου και της  ΣΤ΄ τάξης  οι Τίτλοι Σπουδών

Επίσης την Παρασκευή 26 Ιουνίου σε μια λιτή γιορτή λήξης στο προαύλιο, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και αποφεύγοντας το συνωστισμό, αποχαιρετήσαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ τάξης, με την παρουσία αυστηρά και μόνο των γονέων τους. Τέλος οι μαθητές πήραν τα σχολικά ενθύμια από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και έτσι ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά.

 

Ευχόμαστε ένα  ΚΑΛΟ, ΑΣΦΑΛΕΣ, ΥΓΕΙΕΣ & ΞΕΝΟΙΑΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ανανεώνοντας το ραντεβού με τους μαθητές μας καθώς και τα πρωτάκια τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020.