Νέο ωρολόγιο πρόγραμμα από 18-1-2021

Ισχύει νέο πρόγραμμα διδασκαλίας από 18/1/2021

 

ΕΩΠ_απο_18_01_2021_ΕΠΑΛκαιΕΚ_ΤΕΛΙΚΟ

Νέο ωρολόγιο πρόγραμμα από 11-1-2021

Ισχύει νέο πρόγραμμα διδασκαλίας από 11/1/2021

ΕΩΠ_απο_11_01_2021_ΕΠΑΛκαιΕΚ

 

 

Νέα μειωμένη ύλη για τις πανελλήνιες 2020-2021

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο παιδείας η νέα μειωμένη ύλη για τις πανελλήνιες 2020-2021

 

Καθορισμός διδ.- εξετ. ύλης των Πανελλ. εξεταζ. μαθημάτων της Γ΄ ΕΠΑΛ_8 1 2021

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων αποφοίτων των τμημάτων μαθητείας και εκπαιδευτικών για συμμετοχή στο Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης Αποφοίτων των Φάσεων A ́, Β ́, Γ’ και Δ ́ του “Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας” των ΕΠΑ.Λ

Βγήκε η εγκύκλιος για την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων αποφοίτων των τμημάτων μαθητείας και εκπαιδευτικών για συμμετοχή στο Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης Αποφοίτων των Φάσεων A ́, Β ́, Γ’ και Δ ́ του “Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας” των ΕΠΑ.Λ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΔΕ_-ΠΠΠ-Δ-ΦΑΣΗ-6Φ6Ζ46ΜΤΛΗ-ΔΣ8

 

 

Προσωρινοί πίνακες Μαθητείας

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης  υποψηφίων μαθητείας

προσωρινος πινακας E ΜΑΘΗΤΕΙΑ_21 12 2020 epal aliveriou

Υλοποίηση Ε’ φασης Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας

Σας ενημερώνουμε ότι :

Ξεκινούν νέα τμήματα στο «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. Ε φάση 2020-21. Καλούνται οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι 20/12/2020 και να αναρτήσουν τα δικαιολογητικά τους ηλεκτρονικά. Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων υποψηφίων μαθητευόμενων (συμπεριλαμβανομένων εκείνων με δεσμευμένη θέση μαθητείας) θα γίνει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης «Τάξης Μαθητείας» στη διεύθυνση:
Από το ΕΠΑΛ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ τμήματα μαθητείας προκηρύσσονται για τις παρακάτω ειδικότητες:
• Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών
• Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
• Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

 

Εγκύκλιος Αίτησης Δήλωσης Συμμετοχής στις Πανελλαδικές των ΕΠΑΛ

Ξεκινούν από αύριο (25/11/2020) οι αιτήσεις για συμμετοχής στις Πανελλαδικές των ΕΠΑΛ της φετεινής χρονιάς (2020-21).

Η προθεσμία υποβολής από τους μαθητές με mail προς το Λύκειο είναι 25-30 Νοεμβρίου και αφορά σε αυτήν την φάση μόνο εν’ενεργεία μαθητές μας.
Ακολουθούν οι οδηγίες και οτο υπόδειγμα της αίτησης

Ακύρωση μαθημάτων Αγγλικών για τις 12 και 13 Νοεμβρίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα των Αγγλικών σε όλα τα τμήματα δεν θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2020 .

Οδηγίες για την εξ’αποστάσεως εκπαίδευση

Εξ’αποστάσεως εκπαίδευση

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας στα πλαίσια του κλεισίματος των σχολείων λόγω COVID θα παρέχει σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση.

Με τον όρο σύγχρονη αναφερόμαστε στα μαθήματα που θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας WEBEX και θα είναι κανονική παράδοση μαθημάτων από τους καθηγητές μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή . Οι μαθητές θα μπορούν να συνδεθούν με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους είτε με κάποια άλλη συσκευή όπως κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ.

Η ασύγχρονη εκπαίδευση αναφέρεται στην ανάρτηση υλικού π.χ. κείμενο , σημειώσεις ασκήσεις κλπ τα οποία θα αναρτώνται στην πλατφόρμα eclass.sch.gr και οι μαθητές θα μπορούν να συνδέονται μέσω του ηλεκτρονικό υπολογιστή τους είτε με κάποια άλλη συσκευή όπως κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ , να βλέπουν το υλικό που αναρτάται από τους καθηγητές και να κάνουν τις ασκήσεις ή τις εργασίες που τους ανατίθενται.

Βασική προϋπόθεση για την είσοδο στις παραπάνω πλατφόρμες θα είναι η κατοχή λογαριασμού του πανελλήνιου σχολικού δικτύου (ΠΣΔ) για την οποία οι μαθητές έχουν ενημερωθεί από το 1ο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

Τρόπους σύνδεσης και λειτουργίας του WEBEX και του E-class θα βρείτε στους συνδέσμους στο τέλος του μηνύματος. Επίσης καλείστε να επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα του σχολείου για να βλέπετε τις ανακοινώσεις: https://blogs.sch.gr/1epal-aliver/

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι λόγω της εγγραφής των ενημερωτικών βίντεο κατά την 1η περίοδο κλεισίματος των σχολείων κάποιες μικρές λεπτομέρειες έχουν τροποποιηθεί.

Π.χ. στην είσοδο στο WEBEX σε κάποια αίθουσα καθηγητή ενώ δεν είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε πραγματικό όνομα και email, στην πράξη , και λόγω της ύπαρξης απουσιών για την μη προσέλευση, θα πρέπει να βάλουμε το πραγματικό μας όνομα και το email που έχουμε στο ΠΣΔ, έτσι ώστε ο αρμόδιος καθηγητής να είναι σε θέση να πιστοποιήσει την παρουσία μας.

Έστω ότι έχουμε πάρει τα παρακάτω στοιχεία για τον λογαριασμό στο ΠΣΔ

Επώνυμο: Πετρίδης

Όνομα : Κωνσταντίνος

Email : aNNNN@sch.gr

password: aabbccdd

Τότε

Α) για ΣΥΓΧΡΟΝΗ online παρακολούθηση ανοίγουμε την εφαρμογή WEBEX, εισάγουμε το πραγματικό ονοματεπώνυμο μας και ως email το aNNNNNN@sch.gr

Β) για ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ με έναν φυλλομετρτή (πχ google chrome) επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα eclass.sch.gr και βάζουμε:

username: aNNNN

password: aabbccdd

Στα email των κηδεμόνων έχουν ήδη σταλλεί οι σύνδεσμοι(links) των εικονικών αιθουσών διδασκαλίας, όλων των διδασκόντων καθηγητών του σχολείου μας για την πλατφόρμα webex.

Ακολουθούν χρήσιμοι ενδεικτικοί σύνδεσμοι για την χρήση του WEBEX και του E-class

WEBEX για μαθητές

https://www.youtube.com/watch?v=DSSoczB4-NE

Webex Meetings tutorial | Για μαθητές – Οδηγίες για εξ αποστάσεως εκπαίδευση (pc και κινητό)

https://www.youtube.com/watch?v=ioJxGejNZVA

Σύνδεση μαθητών στο eclass και εγγραφή σε μάθημα

https://www.youtube.com/watch?v=ejRzKIqV6NI

eclass – εγγραφή μαθητών σε μαθήματα

https://www.youtube.com/watch?v=Q7hQZVZWKso

Ωρολόγιο πρόγραμμα από 19/10/2020

Νέο πρόγραμμα από 19/10/2020

ΕΩΠ_από_19_10_2020_ ΕΠΑΛ-ΕΚ

Ωρολόγιο Πρόγραμμα από 12/10/2020

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, που είναι σε ισχύ από 12/10/2020 καθώς και το νεο ωράριο των μαθημάτων όπως αυτό έχει τροποποιηθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΕΩΠ_από_12_10_2020

νεο ωράριο λόγω πανδημίας

Έκτακτη ανακοίνωση για την λειτουργία του σχολείου στις 18/9/2020

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Λόγω των ανακοινώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας και της Πολιτικής προστασίας

για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Κύμης Αλιβερίου (Αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020) για προληπτικούς λόγους.

Έναρξη Μαθημάτων

Ημέρα έναρξης των μαθημάτων για τους μαθητές ορίστηκε η Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου κατά την οποία  εκτός από τον αγιασμό, προβλέπεται κανονικό διδακτικό ωράριο, και παραλαβή βιβλίων .

 

Δ’ φάση υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής

Λόγω έναρξης των μαθημάτων τη 14η Σεπτεμβρίου 2020 διεξάγεται και Δ΄ φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής για το σχολικό έτος 2020-2021 από το Σάββατο 05 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 09.00 έως και την Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 23.59.
Επισημαίνεται ότι:
η εφαρμογή λειτουργεί κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου. κατά το χρονικό αυτό διάστημα είναι δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων, η τροποποίηση ή/και η διαγραφή τους, καθώς επίσης και η αποθήκευση ή/και εκτύπωσή τους. Τα αποτελέσματα της κατανομής, όπως και της ανανέωσης εγγραφής, θα είναι ορατά από την Παρασκευή 11-09-2020 και ώρα 19.00 από την επιλογή «υποβληθείσες αιτήσεις» (κουμπί επάνω δεξιά) μετά την είσοδο μέσω Taxisnet.

 

Κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής για το σχολικό έτος 2020-2021

Σας ενημερώνουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία από την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 και ώρα 09.00 έως την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 23.59, προκειμένου να υποβληθούν κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής για ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή τους/τις ίδιους/ίδιες εφόσον είναι ενήλικοι/ες, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 79942/ΓΔ4/21-05-2019 Υ.Α. (Β΄ 2005). Βάσει της υποπαρ. 1 της παρ. Β του άρθρου 9 της εν λόγω ΥΑ: «[…..] Κατ’ εξαίρεση πραγματοποιούνται εγγραφές τον Σεπτέμβριο και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων σε λειτουργούντα τμήματα: α) για τους/τις μαθητές/τριες που παραπέμφθηκαν στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, όπου αυτή προβλέπεται, β) για τους/τις απόφοιτους Γενικού Λυκείου ή Επαγγελματικού Λυκείου οι οποίοι/ες επιθυμούν την εγγραφή τους σε Επαγγελματικό Λύκειο για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας και οι οποίοι/ες συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του προηγούμενου σχολικού έτους και γ) για τους/τις μαθητές/τριες που αδυνατούσαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. για λόγους υγείας, σοβαρούς οικογενειακούς λόγους κ.λπ.)». Για τα Επαγγελματικά Λύκεια οι παραπάνω αιτήσεις θα κατανεμηθούν την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 από τις 09.00 έως τις 18.00. Οι μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες δεν ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους εμπρόθεσμα για λόγους ανωτέρας βίας, έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται στη σχολική μονάδα στην οποία έχουν κατανεμηθεί με βάση την ηλεκτρονική τους αίτηση, προκειμένου ο/η Διευθυντής/ντρια να οριστικοποιήσει την αίτησή του/της, αφού ελέγξει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 οι Διευθυντές/ντριες ΕΠΑ.Λ. μπορούν να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα των κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Copyright © 1ο Επαγγελματικό Λύκειο(ΕΠΑ.Λ) Αλιβερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top