Ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου ΕΠΑΛ (Μ.Δ) 2024

Από την Τρίτη 9-7-2024 μέχρι και την Πέμπτη 18-7-2024, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη και επιλέγοντας «ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ (Μ.Δ.) ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ».
Επίσης οι υποψήφιοι και οι τελειόφοιτοι (μαθητές) μπορούν να υποβάλουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για τις Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ., στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και επιλέγοντας «ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ (Π.Μ.Δ) ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ σε Σ.Α.Ε.Κ.».
Για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ., το ΕΠΑΛ Αλιβερίου θα λειτουργήσει την Πέμπτη 11-7-2024, την Παρασκευή 12-7-2024 και την Πέμπτη 18-7- 2024. 
Αυτές τις ημέρες, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη υποβληθέν/οριστικοποιημένο Μ.Δ., για να υποβάλουν αμέσως εκ νέου  ένα άλλο Μ.Δ. ζητώντας οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή από το σχολείο.
Τις ίδιες μέρες μπορεί να γίνει η παραλαβή των Βεβαιώσεων Συμμετοχής για όσους συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Η Βεβαίωση Συμμετοχής περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά-Μουσικά Μαθήματα).

Εγγραφές για το σχολικό έτος 2024-2025

Από τις 27 Ιουνίου 2024 έως και τις 05 Ιουλίου 2024, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη, θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2024-2025.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr η μπορείτε να προσέλθετε στο σχολείο.

Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis).

Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια.

Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή, θα σας χρειαστούν εκτός των κωδικών ΓΓΠΣ (taxis):

 

α) Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας, η οποία είναι αυτή που έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool.

 

Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, καλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα που θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες.

 

β) Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας, ο οποίος αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο, όπως η βαθμολογία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΊ Η ΕΓΓΡΑΦΉ ΠΡΈΠΕΙ ΟΙ ΚΗΔΕΜΌΝΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΈΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ…….

2024_06_26_ΕΞΕ_71425_ΓΔ4_ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ_2024_25_9ΔΙΝ46ΝΚΠΔ-Β2Ρ

Τομείς και ειδικότητες για το σχολικό έτος 2024-2025

στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τους τομείς και τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο σχολείο μας για το σχολικό έτος 2024-2025

ΕΠΑΛ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Τομεις- Ειδικότητες 2024-25

Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχαν. Δελτίου (Μ.Δ.) ΕΠΑ.Λ. για εισαγωγή στην Τριτοβ. Εκπ. και Παράλλ. Μηχαν. Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημ. Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.) έτους 2024

Oι υποψήφιοι (ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ( Π.Μ.Δ ) θα μπορούν να απευθύνονται στο σχολείο μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο σχολείο και οι φετινοί τελειόφοιτοι, ακόμα και αν δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) αν επιθυμούν την υποβολή Π.Μ.Δ.

ΕΞΕ – 68391 – 2024 – Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την η…πο…βανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΕΠΑ.Λ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαί

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΦΑΑ Γ ΑΘΗΝΑΣ 2024 (ΑΙΓΑΛΕΩ)

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε οδηγίες και το πρόγραμμα των εξετάσεων για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΕΦΑΑ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2024 ΤΕΦΑΑ ΑΙΓΑΛΕΩ

Διάκριση μαθήτριας στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες TAEKBONTO

Η αριστούχος μαθήτρια του σχολείου μας Γερμανάκη Δήμητρα της Γ τάξης του τμήματος Νοσηλευτικής, κατέκτησε την 3η θέση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες TAEKBONTO που διεξήχθησαν στις Σέρρες στις 15-16/5/2024.

 

Με τη διάκριση αυτή, εκτός από ηθική αναγνώριση, εξασφάλισε και τη μοριοδότηση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που τη συνοδεύει.

 

Τη συγχαίρουμε και της ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!

Πρόσκληση σε εκδήλωση

1ο ΕΠΑΛ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15-5-2024    ΩΡΑ:10 π.μ.
ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ του σχολείου
Το διαπιστευμένο Erasmus+  (Τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΙΚΥ) 1ο ΕΠΑΛ Αλιβερίου σας προσκαλεί στην εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων του προγράμματος κινητικότητας Εrasmus + με τίτλο:
“Εγκατάσταση και συντήρηση φωτοβολταϊκών πάρκων” – κωδ.: 2022-1-EL01-KA122-VET-000069297>> ,
44677b73
90b9b02b

Πρόγραμμα ενδοσχολικών εξετάσεων Μαΐου -Ιουνίου 2024

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα ενδοσχολικών εξετάσεων Μαΐου -Ιουνίου 2024

ΕΠΑΛ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ_προγραμμα εξετάσεων_ΜΑΙΟΥ_ΙΟΥΝΙΟΥ_2024

Διάλεξη Κυβερνοασφάλειας

Την Δευτέρα 22/4/2024 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική διάλεξη στους μαθητές και στις μαθήτριες και των δυο τάξεων του τομέα Πληροφορικής από την Πηνελόπη Κυρανούδη, Υποψήφια Διδάκτορα του Παν/μίου Πειραιώς και Ερευνήτρια Κυβερνοασφάλειας του Πολυτεχνείου Κρήτης, με θέμα “Κυβερνοασφάλεια – Ενισχύοντας τις δεξιότητες μας”.

Η διάλεξη έγινε στο πλαίσιο παρουσίασης δύο Ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων, ονόματι REWIRE (https://rewireproject.eu/) και CyberSecPro (https://www.cybersecpro-project.eu/), τα οποία έχουν ως πρωταρχικό στόχο να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων στο χώρο της Κυβερνοασφάλειας, καθώς και σχετικών εργαλείων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA), όπως είναι το CyberHEAD (https://www.enisa.europa.eu/topics/education/cyberhead#/) και το ECSF Framework (https://www.enisa.europa.eu/topics/education/european-cybersecurity-skills-framework).

Cybersecurity -2

Υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σας υπενθυμίζουμε ότι η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.

Στο επισυναπτόμενο εγγραφο αναφέρονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τα οποία θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στις Επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας.

Από το Γραφείο Διεκπεραίωσης του Τμήματος Πρωτοκόλλου του ΥΠΑΙΘΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΦΑΑ 2024

 

Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2024-2025

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά τον ΙΟΥΝΙΟ μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ).

Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς ΓΓΠΣΨΔ (TaxisNet). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣΨΔ (TaxisNet) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια.

Για να γίνει αυτό, και, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει:

α. ο γονέας/κηδεμόνας που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση, δηλαδή ο «Κηδεμόνας E-eggrafes», να συμπληρώσει τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση και

β. ο έτερος κηδεμόνας να συμπληρώσει την Υπεύθυνη Δήλωση που τον αφορά και να τις αποστείλουν/καταθέσουν στο σχολείο. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση των στοιχείων της Υπεύθυνης Δήλωσης από τον γονέα/κηδεμόνα που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής, καθώς θα πρέπει να συμπληρώσει ακριβώς τα στοιχεία του όπως εμφανίζονται στο taxisnet.

Η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο/η μαθητής/τρια, είναι αυτή η οποία θα συμπληρώσετε στις υπεύθυνες δηλώσεις (θα πρέπει να ταυτίζεται και στις δύο Υ.Δ.). Αν η διεύθυνση είναι διαφορετική από αυτή που έχετε ήδη δηλώσει στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool, δηλαδή δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ έως
τις 22-04-2024, είτε με γνήσιο της υπογραφής είτε μέσω Gov.gr.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ 2024-25

20230426 ΥΔ_e-εγγραφές_Β

20230426 ΥΔ_e-εγγραφές_Α

 

 

Προκήρυξη διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2024-2025

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού
έτους 2024-2025. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και
τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από 26-03-2024. Όλοι οι υποψήφιοι από την 26-03-2024 πρέπει να
υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Παραρτήματος Ε΄ της Προκήρυξης
Διαγωνισμού. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε
οποιαδήποτε ΑΕΝ (Παράρτημα Γ΄) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η
αίτησή τους.
 Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που
υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 25-04-2024 ημέρα Πέμπτη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα που
αναγράφονται στη σχετική προκήρυξη.

Erasmus+, Δράση:ΚΑ1 – 1ο ΕΠΑΛ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ – ΓΑΛΛΙΑ από 20/2/24 έως 6/3/24

 

Στα πλαίσια του προγράμματος  Erasmus+,  Δράση:  ΚΑ1 – Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων,  Κινητικότητα για μαθητές και προσωπικό στη Ε.Ε.Κ  το 1ο ΕΠΑΛ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ υλοποίησε σχέδιο κινητικότητας με θέμα «Εγκατάσταση και συντήρηση φωτοβολταϊκών πάρκων» – κωδ.: 2022-1-EL01-KA122-VET-0000692.

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη/μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριων στη ΓΑΛΛΙΑ  από 20/2/24 έως 6/3/24.

ΓΑΛΛΙΑ 1

προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘΑ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στo Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15.00 της 25-02-2024.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας.

Ωρολόγιο πρόγραμμα από 1/2/2024

Σας ενημερώνουμε ότι από 1/2/2024 το ωρολόγιο πρόγραμμα διαμορφώθηκε όπως φαίνεται στο παρακάτω αρχείο

ΕΩΠ απο 01_02_24 ΕΠΑΛ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Copyright © 1ο Επαγγελματικό Λύκειο(ΕΠΑ.Λ) Αλιβερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση