ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΦΙΣΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου εορτάστηκε με λαμπρότητα και παλμό η μνήμη του Αγίου του χωριού μας, Οσίου Πορφυρίου!

Το σχολείο μας  εκπροσωπήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Βιβή Μακρύγιαννη, Γιώργο Κουκουβάο και Νίκο Βαλαγιανόπουλο που συνόδεψαν τη «Σημαία» με τους/τις παραστάτες/τριες τόσο στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία όσο και στην περιφορά της εικόνας.

Ευχαριστούμε θερμά τους/τις εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και τις οικογένειες τους για την εθελοντική τους παρουσία που συνέβαλε στην ανάπτυξη δεσμών μεταξύ σχολείου και τοπικής κοινωνίας!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μητροπολίτη Καρυστίας & Σκύρου Σεραφείμ» η εορταστική εκδήλωση του σχολείου μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι μαθητές/τριες της Ε΄& ΣΤ΄ τάξης με την εποπτεία και την επιμέλεια του δασκάλου τους, Αναστάσιου Πάττα, παρουσίασαν με ντοκουμέντα το χρονικό της εξέγερσης των φοιτητών το Νοέμβριο του 1973.

Τραγούδησαν, απήγγειλαν ποιήματα και εκφράστηκαν εικαστικά γράφοντας κατάλληλα συνθήματα. Επίσης προβλήθηκαν βίντεο με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών που διαθέτει το σχολείο.

Ευχαριστούμε τους γονείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και ενδυνάμωσαν τα παιδιά και συγχαίρουμε τους μαθητές/τριες για την άψογη παρουσίαση που έκαναν!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ

Ύστερα  από δύο αναβολές πετύχαμε τον κατάλληλο καιρό και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ακρόπολη των Αθηνών.

Μετά το τεσσάρων διδακτικών ωρών πρότζεκτ που είχε προηγηθεί στο σχολείο, τα παιδιά θαύμασαν από κοντά τον Παρθενώνα και τις Καρυάτιδες(βιωματικό μέρος του πρότζεκτ).

Στη συνέχεια αφού θαυμάσαμε το Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού και την Πύλη που είχε χτιστεί για την υποδοχή του αυτοκράτορα Αδριανού πήγαμε στο Καλλιμάρμαρο στάδιο για την εκπόνηση προγράμματος από διακεκριμένους αθλητές και ολυμπιονίκες!

Μετά την επιτυχημένη ξενάγηση με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά μπήκαν στη στοά απ’ όπου έβγαιναν οι μονομάχοι τη ρωμαϊκή εποχή, είδαν το κάτοπτρο με το οποίο ανάβει η ολυμπιακή φλόγα και όλες τις δάδες που έχουν χρησιμοποιηθεί έως τώρα, ακολούθησε πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε το προσωπικό του Σταδίου για την άψογη διεκπεραίωση των δράσεων!

Ευχαριστούμε επίσης και το Ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» για το δωρεάν γεύμα που προσφέρθηκε στα παιδιά.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑΣ

Άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα λύθηκε με τη βοήθεια του προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας.

Πρόκειται για τον περιστερώνα που είχε δημιουργηθεί στο παλιό κτίριο, με συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό, που παρά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις από το διευθυντή του σχολείου το πρόβλημα δεν είχε αντιμετωπιστεί.

Ο κ. Χρήστος Σαμαράς, πρόεδρος της Επιτροπής, ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημά μας , ενέκρινε τη δαπάνη και μέσω του διευθυντή του σχολείου το πρόβλημα λύθηκε αποτελεσματικά και οριστικά.

Ευχαριστούμε τη δημοτική αρχή για την ενσυναίσθηση που δείχνει στις ανάγκες μας!

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΚΑΙ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το πρωί της  Παρασκευής  25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Τα παιδιά της Γ΄και Δ΄τάξης με την καθοδήγηση και εποπτεία των εκπαιδευτικών, Μακρύγιαννη Παρασκευής και Ρούσου Ζωής, κατάφεραν να συγκινήσουν το κοινό!

Συγχαρητήρια στα παιδιά, στις οικογένειες τους και στις δασκάλες που αξιοποίησαν όλα τα σύγχρονα μέσα για την επιτυχία της γιορτής!

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου, ανήμερα του Πολιούχου του χωριού μας Αγίου Δημητρίου, η σημαιοφόρος και οι παραστάτες/τριες συνοδευόμενοι/ες από το διευθυντή και την κ. Μακρύγιαννη εκπροσώπησαν το σχολείο στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην περιφορά της εικόνας του Αγίου.

Ευχαριστούμε θερμά για την εθελοντική αυτή δράση!

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου το σχολείο παρέλασε ως την εκκλησία, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός λόγος απ’ την κ. Ρούσου και κατόπιν παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση.

Ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά για να ξαναγιορτάσουμε του χρόνου!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΔΩΡΕΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Μετά από εισήγηση του Συλλόγου Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε τη δωρεά προς το Σχολείο μας δώδεκα βιβλίων(2 ίδιες σειρές των 6 βιβλίων η καθεμιά) με θέμα:

  • Μαθαίνω να μη ΔΙΑΤΑΖΩ
  • Μαθαίνω να μην ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΙ
  • Μαθαίνω να έχω ΦΙΛΟΥΣ
  • Μαθαίνω να μη ΖΗΛΕΥΩ
  • Μαθαίνω να μη λέω ΚΑΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
  • Μαθαίνω να ΣΥΖΗΤΩ

Τα παραπάνω βιβλία θα δανείζονται στα παιδιά και θα αξιοποιούνται εντός της σχολικής τάξης πρωινού και ολοήμερου προγράμματος με σκοπό την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης και τη βελτίωση του χαρακτήρα.

Συγχαίρουμε το Σύλλογο Γονέων για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΙΡΗΝΙΣΤΗΣ

Για πολλοστή φορά υποδεχτήκαμε με χαρά τον αγαπημένο μας Καραγκιοζοπαίχτη, Φώτη Πλέσσα, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας.

Οι μαθητές/τριες του Δημοτικού μαζί με τα νήπια του Νηπιαγωγείου του χωριού μας απόλαυσαν και ψυχαγωγήθηκαν με την παράσταση του Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης ειρηνιστής»

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Φώτη Πλέσσα για την διαρκή ποιότητα των έργων του και το Μαθ. Συνεταιρισμό για την επιδότηση του εισιτηρίου εισόδου με 2€ ανά μαθητή/τρια!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου τα παιδιά ήρθαν στο Σχολείο χωρίς τσάντες και με σύνθημα «ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΖΩΗ – ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ – ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» ξεκινήσαμε για το γήπεδο με σκοπό να γίνουν αθλητικές δραστηριότητες στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Εκεί με την εποπτεία του γυμναστή μας, κ. Νίκου Βαλαγιανόπουλου, τα παιδιά έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια και αθλήματα.

Μετά την επιστροφή μας στο Σχολείο τα παιδιά παρακολούθησαν βίντεο με θέμα τον αθλητισμό και συνέχισαν το παιχνίδι στο προαύλιο.

Ευχαριστούμε το γυμναστή μας που για ακόμη μια φορά οργάνωσε άψογα τις αθλητικές δραστηριότητες!

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΩΝ

Πριν από δυόμισι περίπου χρόνια το σχολείο μας υπέγραψε σύμβαση με εταιρεία ανακύκλωσης τηγανέλαιων, τα οποία ανακυκλώνονται με σκοπό να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο, σύμφωνα με την οποία για κάθε ένα(1) λίτρο ο Μαθητικός Συνεταιρισμός θα εισέπραττε 0,30€(Βλ. άρθρο μας «ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΩΝ» Φεβρουάριος 2017)

Τότε παραλάβαμε ένα δοχείο χωρητικότητας 200 λίτρων και ξεκινήσαμε τη συλλογή μέσω των παιδιών που φοιτούν στο Σχολείο μας.

Την Παρασκευή 20/9/2019 η εταιρεία παρέλαβε το συγκεντρωμένο τηγανέλαιο και εισπράξαμε 60€ που γράφτηκαν στα έσοδα του Μαθ. Συνεταιρισμού.

Είμαστε περήφανοι για τη δράση μας αυτή που προστατεύει το περιβάλλον και αποφέρει έσοδα στη Σχολική μονάδα!

Νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθειά σας και να σας παρακαλέσουμε να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή.

Βάλτε το τηγανέλαιο σ’ ένα πλαστικό μπουκάλι(δε χρειάζεται σούρωμα) και κρεμάστε το σε τσάντα στην σιδερένια αυλόπορτα του Σχολείου.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε