3η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δόθηκε 3η  παράταση αναστολής λειτουργίας του Σχολείου, με σκοπό τη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, μέχρι και την Κυριακή 31 Μαΐου.

Μένουμε ασφαλείς, τηρούμε τις αποστάσεις, αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, σεβόμαστε τη γνώμη των ειδικών και ακολουθούμε τις οδηγίες τους!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΑΣΧΑ

Με την έναρξη των διακοπών λόγω του Πάσχα, διακόπτονται τα τηλεμαθήματα  από Μ. Δευτέρα 13 Απριλίου έως και Κυριακή 26 Απριλίου(σύμφωνα με τα αποτελέσματα και της δημοσκόπησης στους/στις μαθητές/τριες μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας e me).

 Μέσα σ’ ένα τόσο διαφορετικό και πρωτόγνωρο Πάσχα ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με Υγεία!

Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους τηρώντας τους κανόνες και ξαναπιάνουμε δουλειά τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

2η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δόθηκε 2η  παράταση αναστολής λειτουργίας του Σχολείου, με σκοπό τη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, μέχρι και την Κυριακή 10 Μαΐου.

Ευχόμαστε υγεία, υπομονή και κουράγιο για το καλό όλων μας!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Μετά την ομόφωνη απόφαση των εκπαιδευτικών της πρωινής ζώνης(σε πρώτη φάση), ξεκίνησαν τα μαθήματα με ζωντανή μετάδοση σε καθημερινή βάση(εκτός Σαββάτου και Κυριακής):

Α΄τάξη: Καθημερινά από 12:00 έως 12:45

Β΄τάξη: Καθημερινά από 12:45 έως 13:15

με  συντονίστρια την κ. Βιβή Μακρύγιαννη.

Τμήμα Γ΄και Δ΄ τάξης: Καθημερινά από 13:15 έως 14:15

με συντονίστρια την κ. Χαρά Ντιντάτη.

Τμήμα Ε΄και ΣΤ΄ τάξης: Καθημερινά από 14:15 έως 15:15

με συντονιστή τον κ. Αναστάσιο Πάττα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τους/τις εκπαιδευτικούς με στόχο την καθημερινή ψυχαγωγική και ταυτόχρονα δημιουργική απασχόληση των παιδιών, αλλά και την ψυχολογική στήριξη λόγω της διάδρασης που επιτυγχάνεται στη ζωντανή διδασκαλία.

Ταυτόχρονα  αναρτώνται εργασίες σε ειδικό ψηφιακό χώρο για κάθε τμήμα ξεχωριστά, με στόχο την επανάληψη της έως του κλεισίματος των σχολείων διδασκόμενης ύλης.

Για κάθε εργασία δίδεται ανατροφοδότηση.

Συγχαρητήρια σε όλους/ες  γι’ αυτήν την εξαιρετική προσπάθεια και ιδιαίτερα στο εκπαιδευτικό προσωπικό που αξιοποιεί όλα τα σύγχρονα μέσα για να έχει καθημερινή επαφή με τα παιδιά!

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

1η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας του σχολείου έως τις 10 Απριλίου-ημέρα έναρξης των διακοπών του Πάσχα.

Να θυμάστε ότι όλα τα πράγματα στη ζωή μας έχουν αρχή-μέση και τέλος!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΨΥΧΟΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΠΑ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΟΔΗΓΙΕΣ Ε.Ο.Δ.Υ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα     Αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού οπουδήποτε (π.χ. καφετέριες, … Συνέχεια

Περισσότερες συλλογές | Σχολιάστε

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

 Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αναστέλλεται η λειτουργία του Σχολείου από Τετάρτη 11 Μαρτίου έως και 24 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους μείωσης της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού!

Δεν είναι διακοπές, είναι πρόληψη! Μένουμε σπίτι!

  

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ 2020

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ολομέλεια και συζητήθηκε το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

  

Μέσα από σύγχρονες διδακτικές τεχνικές( ιδεοθύελλα, μελέτη περίπτωσης κ.ά.) τα παιδιά ανακάλυψαν τις μορφές της βίας(σωματική, λεκτική, συναισθηματική και ηλεκτρονική), έδωσαν τον ορισμό της σχολικής βίας, έμαθαν για το ρόλο των παρατηρητών όταν εξελίσσεται ένα φαινόμενο βίας και ενημερώθηκαν για τους τρόπους αντιμετώπισης.

Το τελικό συμπέρασμα αποτυπώθηκε στα χέρια των μαθητών/τριών:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

Μετά από απόφαση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων το σχολείο μας έλαβε μέρος στο 3ο καρναβάλι του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου με θέμα την «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ».

Το θέμα ήταν εμπνευσμένο από το επιτυχημένο project της περσινής σχολικής χρονιάς με τίτλο: «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΑΩ» που είχε ως αποτέλεσμα την έναρξη της συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών από όλες τις οικογένειες(Βλ. άρθρο μας με τίτλο «Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΡΧΙΣΕ» Σεπτέμβριος 2019)

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ζωντού και ντύθηκαν με αυτοσχέδιες στολές σύμφωνα με το θέμα.

Εκεί κοντά και το «άρμα» που με πολύ μεράκι και προσπάθεια είχαν ετοιμάσει μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων.

Όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή, το «άρμα» με τους μαθητές ξεκίνησαν για την παρέλαση. Τα παιδιά γεμάτα ενθουσιασμό και παλμό φώναζαν συνθήματα για την ανακύκλωση και τη σωτηρία της γης και κέρδισαν το χειροκρότημα και το θαυμασμό  των θεατών οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν τόσο από το θέμα όσο και από την οργανωμένη παρουσίαση!

Συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, στους γονείς τους, στα παιδιά του νηπιαγωγείου, στους γονείς τους και στα παιδιά του γυμνασίου!

Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη του Δ. Σ.  του Συλλόγου Γονέων και στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου!

Οι συμμετέχοντες έλαβαν έπαινο για τη συνεισφορά τους από τον Διευθυντή του Σχολείου.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε