ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Τετάρτη 17 Απριλίου(Τόπος συγκέντρωσης: Σχολείο)

Αναχώρηση: 07:45                                Επιστροφή:  15:30

Εισιτήριο λεωφορείου: 9 €

Εισιτήριο εισόδου: 4 € (Λόγω επιδότησης με 4€ απ’ το Συνεταιρισμό και 3€ απ’ το Σύλλογο Γονέων) για κάθε παιδί.

Εισιτήριο εισόδου για τους  συνοδούς : 14€.

Στην τιμή εισόδου περιλαμβάνονται τα  προγράμματα με τίτλο: «Αρπακτικά πτηνά» και «Θαλάσσια θηλαστικά»

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων πραγματοποιήθηκε απογευματινή εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ώστε να μπορέσει να την παρακολουθήσει όλη η τοπική κοινωνία καθώς όραμά μας είναι ένα σχολείο «ανοιχτό» προς την κοινωνία.

Οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης με την εποπτεία του δασκάλου τους, κ. Κουκουβάου Γεώργιου, παρουσίασαν τ’ αποτελέσματα ενός καταπληκτικού project με θέμα την τοπική ιστορία και τίτλο «Η επανάσταση του 1821 στην Εύβοια».

Η ποιότητα του project έγινε αμέσως αντιληπτή απ’ τους θεατές καθώς περιείχε όλα τα επιστημονικά δεδομένα και τη χρήση των νέων τεχνολογιών και συγκεκριμένα:

  • Έρευνα και παρουσίαση των σημαντικότερων γεγονότων στην Εύβοια κατά τη διάρκεια της επανάστασης
  • Θεατρικά δρώμενα
  • Βίντεο, φωτογραφίες και κείμενα ως τεκμήρια
  • Ποίηση-Τραγούδι
  • Εικαστική έκφραση(ζωγραφική,στολισμός,στολές)

Ευχαριστούμε τον πατέρα Ευάγγελο τόσο για την παρουσία του όσο και για τα άμφια και τον Πολιτιστικό Σύλλογο για τις παραδοσιακές στολές.

Συγχαίρουμε τον εκπαιδευτικό κ. Κουκουβάο Γεώργιο και τους μαθητές/τριες για την άψογη παρουσία τους και την επιστημονικότητα της εργασίας τους!

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου το σχολείο μας παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία,τη Δοξολογία , κατέθεσε στεφάνι μετά το πέρας της Επιμνημόσυνης Δέησης και έκλεισε την τελετή ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο.

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά και τις οικογένειές τους και ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά για να γιορτάσουμε και του χρόνου!

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Η ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

Όταν το μάθημα εμπνέει τους μαθητές/τριες και διεγείρει τη φαντασία τους τότε αυτενεργούν και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για δημιουργικές εργασίες ωθούμενοι/ες από εσωτερικό κίνητρο.

Έτσι και στο σχολείο μας με αποκλειστική απόφαση των παιδιών, κατά τη διάρκεια του ολοήμερου προγράμματος κατασκευάστηκε «Η σχεδία του Οδυσσέα» από φυσικά υλικά που υπήρχαν στο σχολικό κήπο.

 Οι μαθητές/τριες ανέβηκαν πάνω και ταξίδεψαν! Επαινούμε τους δημιουργούς και τους συγχαίρουμε για τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους!

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

επειδή πιστεύουμε σ’ ένα «ανοιχτό» προς την κοινωνία σχολείο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, θα γίνει την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων « Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ».

Σ α ς   π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε

όλους/ες να παρευρεθείτε καθώς η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά και θα βοηθήσει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών μας!

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου τα παιδιά θα προσέλθουν στις 8:30 χωρίς τσάντες για να γίνει ομιλία – συζήτηση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 και θα αποχωρήσουν στις 9:30 .

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου τα παιδιά θα προσέλθουν στις 8:45 ντυμένα με τα ρούχα της παρέλασης και στη συνέχεια θα μεταβούμε στην εκκλησία για να παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία. Τα παιδιά θα αποχωρήσουν από το χώρο της εκκλησίας μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων.

Με εκτίμηση και  ευχές για χρόνια πολλά

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΌΝΤΩΝ

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου το σχολείο μας διατήρησε την παράδοση της Τσικνοπέμπτης. Τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες τα παιδιά απόλαυσαν ζεστό σουβλάκι που ψήθηκε εκείνη τη στιγμή στο προαύλιο του Σχολείου και ήπιαν πορτοκαλάδα, όλα προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων!

Με τη σύγχρονη μικροφωνική του Σχολείου τα παιδιά άκουσαν τραγούδια, έπαιξαν και διασκέδασαν!

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων για την προσφορά των σουβλακιών και των αναψυκτικών αλλά και για την εξαίρετη και πολύ οργανωμένη αποκριάτικη εκδήλωση της Παρασκευής 8 Μαρτίου.

Τέλος ευχαριστούμε το φούρνο του χωριού μας για την προσφορά του ψωμιού αλλά και για την συγκινητική του έως τώρα στήριξη του Σχολείου γενικά!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΑ – ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ

Εδώ και δύο(2) χρόνια περίπου η Σχολική Μονάδα συγκεντρώνει τηγανέλαια, τα οποία μετατρέπονται σε βιοκαύσιμα και πλαστικά καπάκια που προωθούνται στο ίδρυμα «ΘΕΟΤΟΚΟΣ» για να καλύπτονται ανάγκες παιδιών με ειδικές δυνατότητες.

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής αυτής δράσης μας νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους/ες για τη συγκινητική τους συμμετοχή και προσφορά σε αυτά τα ανακυκλούμενα υλικά. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την οικογένεια του κ. Λάμπρου Παναγιώτη για την υπομονή και την επιμονή που έδειξε συγκεντρώνοντας μεγάλη ποσότητα τηγανέλαιων και την ταβέρνα «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» του κ.Μπαϊρακτάρη Γιώργου γιατί συγκεντρώνει καπάκια από την επαγγελματική του δράση, τα οποία και μας προωθεί.

Όσοι συμμετέχετε σε τέτοιες δράσεις να νιώθετε περήφανοι επειδή προστατεύετε το περιβάλλον και γίνεστε πρότυπα για τα παιδιά σας και τους νέους/ες της εποχής μας!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΤΡΟΥΦΟΜΠΑΛΙΤΣΕΣ

Η πραγματική γνώση επιτυγχάνεται μόνο όταν τα παιδιά συμμετέχουν σ’ αυτήν. Γι’ αυτό αποφασίσαμε, στα πλαίσια του μαθήματος της «Γλώσσας», να αναλάβουμε δράση και να φτιάξουμε μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας τρουφομπαλίτσες ακολουθώντας τη συνταγή του βιβλίου.

Τα παιδιά διάβασαν τα υλικά, τα συγκέντρωσαν, προβληματίστηκαν για την σωστή ποσότητα των υλικών, ασκήθηκαν στην εκτέλεση οδηγιών και όταν ετοιμάστηκε το μίγμα ανέλαβαν δράση.

 Κριτές μας οι μαθητές/τριες των υπολοίπων τάξεων που δοκίμασαν τα τρουφάκια και μας έδωσαν συγχαρητήρια!

Μπράβο στα παιδιά για την υπευθυνότητα, τη συνεργατικότητα και το ομαδικό πνεύμα που επέδειξαν!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΒΟΡΙΝΟΥ ΤΟΙΧΕΙΟΥ

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Σχολικής Μονάδας και της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα λύθηκε. Πρόκειται για την κατεδάφιση του βορινού τοιχείου του Σχολείου μας, το οποίο είχε πάρει επικίνδυνη κλίση!

Το τοιχείο γκρεμίστηκε με έξοδα της Σχολικής Επιτροπής και χάρη της προνοητικότητάς μας να έχει στρωθεί με μπετόν ο βορινός διάδρομος( Βλ. άρθρο «ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΒΟΡΙΝΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ » , 22-5-2016), δημιουργήθηκε ένα ασφαλές πεζοδρόμιο για τους μαθητές/τριες αλλά και για τους κατοίκους.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχ. Επιτροπής για την άψογη συνεργασία μας!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΔΩΡΕΑ » ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ»

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου νιώσαμε πολύ μεγάλη χαρά καθώς παραλάβαμε τους τρεις βιντεοπροβολείς, δύο για το Δημοτικό Σχολείο και έναν για το Νηπιαγωγείο, δωρεά της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» που δραστηριοποιείται στα διοικητικά όρια του χωριού μας επενδύοντας στην αιολική ενέργεια που ανήκει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και είναι φιλική προς το περιβάλλον με την προϋπόθεση να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι.

 

Οι Σύλλογοι των Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου σάς ευχαριστούμε θερμά και σας συγχαίρουμε για την ευαισθησία σας αφού με τη δωρεά αυτή αναβαθμίζεται η επαγγελματική μας ζωή και η παρεχόμενη προς τα παιδιά εκπαίδευση με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και την αξιοποίηση των διαδραστικών σχολικών βιβλίων.

Η ανωτέρω δωρεά καθίσταται λειτουργική καθώς κάθε αίθουσα διδασκαλίας διαθέτει Η/Υ, δωρεά της εταιρείας τροφίμων » ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» μέσω του συγχωριανού μας κ. Μητάκου Βαγγέλη, και σύνδεση στο διαδίκτυο(internet) μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας.

Τέλος ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Τ.Κ.,  κ. Καλκούνη Κων/νο, και τον δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου για την προώθηση του αιτήματος και την συμβολή τους στην ολοκλήρωση της δωρεάς.

Τέτοιες ενέργειες μάς ενδυναμώνουν στο δύσκολο εκπαιδευτικό μας έργο και αποτελούν πρότυπο μίμησης!

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 17-1-19

Τετάρτη 16-1-19

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 17 Ιανουαρίου έχει προκηρυχτεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος για το σύστημα μοριοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Τα παιδιά θα προσέλθουν κανονικά και σε περίπτωση που ο/η εκπαιδευτικός του τμήματος απεργεί θα αποχωρήσουν πριν από την έναρξη των μαθημάτων, δηλ. στις 8:10  π.μ.

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την ασφαλή αποχώρηση των παιδιών!

Με εκτίμηση

Ο ΣΥΛΛ. ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε