ΤΕΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 2018-19(PROJECT ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ)

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου και ώρα 7:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2018-19.

Στο προαύλιο του σχολείου παρευρέθηκαν γονείς, κάτοικοι, μαθητές/τριες γυμνασίου και λυκείου, η περιφερειακή σύμβουλος Μίνα Παπαναστασίου και ο Πρωτοπρεσβύτερος του χωριού μας πατέρας Ευάγγελος Βογιατζής.

 Μετά την ομιλία του Προϊσταμένου του Σχολείου ξεκίνησε η γιορτή με αθλήματα-παιχνίδια που είχε προετοιμάσει ο γυμναστής του σχολείου μας Νίκος Βαλαγιανόπουλος.

Κατόπιν παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του project με θέμα:»Η ανακύκλωση του χαρτιού» και τίτλο:«ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΑΩ…»

Το παραγόμενο προϊόν του project που ήταν ένα φυλλάδιο, αποτέλεσμα έρευνας και ομαδοσυνεργατικής δουλειάς των ίδιων των μαθητών/τριών, αφού παρουσιάστηκε, μοιράστηκε σ’ όλους τους παρευρισκόμενους.Λήψη αρχείου

Οι μαθητές/τριες των μικρότερων τάξεων απήγγειλαν ποιήματα και παρουσίασαν θεατρικά.

Τα παιδιά της Γ΄και Δ΄τάξης τραγούδησαν «Το τραγούδι της ανακύκλωσης» της Μοναχής Γαβριηλίας που σηματοδότησε και το τέλος της παρουσίασης του project.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι τα παιδιά πήραν συνέντευξη από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας-υπεύθυνο της ανακύκλωσης κ. Νίκο Μπαράκο, μετά το τέλος της οποίας προέκυψε η συνεργασία της Σχολικής Μονάδας με το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου καθώς από Σεπτέμβρη θα τοποθετηθεί Μπλε Κάδος Ανακύκλωσης εντός του σχολείου και με συνδετικό κρίκο τα παιδιά θα «περάσει» σ’ όλες τις οικογένειες!

Νιώθουμε περήφανοι γι’ αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα που μας ενδυναμώνει για να συνεχίσουμε τα project και τις επόμενες σχολικές χρονιές.

Η γιορτή τελείωσε με την αποχαιρετιστήρια ομιλία των μαθητών/τριών της ΣΤ΄τάξης, τα τραγούδια της χορωδίας των παιδιών της Γ΄και Δ΄τάξης, το μοίρασμα των αναμνηστικών και των δώρων απ’ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το κέρασμα των παγωτών και των αναψυκτικών απ’ τα mini market των Χαϊνά Παναγιώτας και Γκογκάκη Καλλιόπης αντίστοιχα.

Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά για την άριστη απόδοσή τους στο project, τον αντιδήμαρχο Μπαράκο Νικόλαο για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσε στη συνέντευξη και για τη δέσμευσή του στην έναρξη της συνεργασίας Σχολείου και Δήμου, τον γυμναστή μας Νίκο Βαλαγιανόπουλο, το Σύλλογο Γονέων για τα δώρα αλλά και για την οικονομική βοήθεια στην έκδοση του φυλλαδίου και ευχαριστούμε τις κ.κ. Χαϊνά και Γκογκάκη για τα κεράσματα!

Ευχόμαστε στα παιδιά που αποφοίτησαν καλή σταδιοδρομία και Καλό Καλοκαίρι σ’ όλους!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΣΠΕΤΣΕΣ

Μετά από πρόταση των παιδιών και αρκετών γονέων, ο Σύλλογος των Διδασκόντων αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή για το σχ. έτος 2018-19 στη νήσο Σπέτσες.

Την Πέμπτη 30 Μαΐου έγινε αναχώρηση στις 7:00 απ’ το χωριό μας με δύο λεωφορεία στα οποία επέβαιναν συνολικά 70 άτομα.

Απ’ το ακρωτήριο Κόστα(λίγα χιλιόμετρα μετά το Πόρτο Χέλι) επιβιβαστήκαμε σε φέρι-μποτ και στις 13:50 φτάσαμε στις πανέμορφες Σπέτσες.

Στις 14:00 έγινε ξενάγηση στο Σπίτι-Μουσείο της Μπουμπουλίνας απ’ τον απόγονό της κ. Μπούμπουλη. Ήταν μια μοναδική και απερίγραπτη εμπειρία που άξιζε τα χιλιόμετρα που είχαμε διανύσει!

Στη συνέχεια απ’ τις 14:45 έως τις 17:45 το πρόγραμμα ήταν ελεύθερο για φαγητό, βόλτα με τις άμαξες, καφέ, γλυκό και παγωτό.

Στις 17:45, με έκτακτο δρομολόγιο ειδικά για εμάς, φύγαμε με καΐκι και φτάσαμε στην Κόστα απ’ όπου ξεκίνησε και το δρομολόγιο της επιστροφής.

Φυσικά σταματήσαμε μετά τον Ισθμό για καφέ ή παγωτό και οι μικροί μας φίλοι άδραξαν την ευκαιρία να παίξουν.

Για όλα αυτά, εισιτήριο λεωφορείου, πλοίων και εισόδου στο Μουσείο, ο κάθε μαθητής/τρια πλήρωσε συνολικά μόνο 17€ καθώς ο Μαθητικός Συνεταιρισμός συνέβαλε με 6€ ανά παιδί και ο Σύλλογος Γονέων με 4€ ανά παιδί!

Νιώθουμε περήφανοι για την ύπαρξη του Μ. Σ. στο σχολείο μας και θαυμάζουμε το Σύλλογο Γονέων που για πρώτη φορά φέτος(σχ. χρονιά 2018-19) επιδοτεί τις διδακτικές επισκέψεις δίνοντας οικονομικό κίνητρο για να συμμετέχουν περισσότερα παιδιά!

Ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά για μια νέα εκδρομή του χρόνου!

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Την Τετάρτη 8 Μαΐου, το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη με σκοπό τη γνωριμία με τα ξωκλήσια του χωριού και την ιστορία τους.

Ανάμεσα στα ξωκλήσια που επισκεφτήκαμε ήταν και του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, το οποίο γιόρταζε. Τα παιδιά έμαθαν για την ιστορία του ναού, απ’ τον οποίο πήρε το όνομά του το χωριό μας και στη συνέχεια παρέμειναν για λίγο στο χώρο της εκκλησίας μαζί με τους/τις πιστούς/ες που είχαν παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία.

Ο Σύλλογος Γονέων προσέφερε στους/στις μαθητές/τριες γεύμα και αναψυκτικά οι οποίοι/ες το απόλαυσαν πραγματικά!

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γονέων για αυτήν την πρωτοβουλία!

Ευχαριστούμε θερμά και την κ. Τριτσώνη Πόπη-απόγονος ενός εκ των δωρητών για την ανέγερση του ναού μετά την καταστροφή του απ’ τους Τούρκους- για τους χυμούς και τις γκοφρέτες που μοίρασε στα παιδιά!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Άγιος Ιωάννης 12-6-2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό το πρωί καθώς το ωράριο μεταφέρεται τις απογευματινές ώρες για την πραγματοποίηση εκδήλωσης.

Σ α ς     π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε

να παρευρεθείτε την Πέμπτη 13 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο προαύλιο του σχολείου μας για την τελική γιορτή λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2018-19. Η παρουσία σας θεωρείται σημαντική για την κοινωνικοποίηση των παιδιών καθώς μετά τις γυμναστικές επιδείξεις, τα παιδιά θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του project για την ανακύκλωση του χαρτιού.

Χορηγοί του project ο Μαθητικός Συνεταιρισμός και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων!

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, ημέρα λήξης των μαθημάτων, τα παιδιά θα προσέλθουν κανονικά χωρίς τσάντες.

Η βαθμολογία και οι τίτλοι θα δοθούν στις 9:00.

Όλα τα παιδιά θα αποχωρήσουν στις 10:00 με ευθύνη των γονέων.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!

Με εκτίμηση

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ

Η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου με προορισμό τις Σπέτσες.

          

Αναχώρηση: 07:00, Στάση1η στα Μέγαρα, Στάση 2η στην Παλαιά Επίδαυρο, Επιβίβαση από την  Κόστα για Σπέτσες 13:30, Άφιξη 13:50, Μουσείο Μπουμπουλίνας 14:00 με διάρκεια ξενάγησης 35 λ. και είσοδο δωρεάν για τα παιδιά καθώς θα καλυφθεί απ’ το Μ. Σ. και προαιρετικά για τους συνοδούς 4€ ανά συνοδό, Μουσείο Σπετσών (προαιρετικά), Φαγητό,ξεκούραση, βόλτα, Επιβίβαση από Σπέτσες για Κόστα 17:35, Άφιξη 17:50, Επιστροφή: 23:30

Εισιτήριο λεωφορείου και πλοίου: 17 για τους μαθητές (Λόγω επιδότησης από το Μαθ. Συν/σμό και το Σύλλογο Γονέων) και 29€ για τους συνοδούς.

Οι μαθητές/τριες των Α΄ και Β΄ τάξεων προτείνεται απ’ το Σύλλογο Διδασκόντων να έχουν συνοδό.

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά και καλές διακοπές!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Την Τετάρτη 17 Απριλίου επισκεφθήκαμε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα Αττικής με σκοπό να έρθουμε σε επαφή με ζώα από όλο τον κόσμο.

Η περιήγησή μας στο Πάρκο άρχισε με την παρακολούθηση του  προγράμματος για τα «Αρπακτικά πτηνά» μέσω του οποίου είχαμε τη δυνατότητα να δούμε από κοντά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ζώων αυτών και τον τρόπο που κυνηγούν.

Στη συνέχεια ακολουθώντας το χάρτη που μας δόθηκε στην είσοδο περνούσαμε από τα κλουβιά των ζώων που φιλοξενούνται στο Πάρκο, τα παρατηρούσαμε από κοντά και διαβάζαμε τις πληροφοριακές ταμπέλες.

 

   

ΓΙΓΑΝΤΙΕΣ ΧΕΛΩΝΕΣ

Εντυπωσιακή ήταν και η είσοδος στο κλουβί με τους λεμούριους οι οποίοι κυκλοφορούσαν ελεύθεροι ανάμεσά μας!

 

Στο Δράκο φυσικά δεν πλησιάσαμε…

Κατόπιν παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα των «Θαλάσσιων θηλαστικών» όπου μαγευτήκαμε από τις ικανότητες των δελφινιών!!!

Κατόπιν η περιήγηση είχε ερπετά με κεντρικό ζώο τον κροκόδειλο!

Ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα, λόγω βροχής, στο κυλικείο του Πάρκου κατευθυνθήκαμε στο συμπαθητικό ελέφαντα.

 Φεύγοντας είδαμε σπάνια πτηνά, το όμορφο παγόνι και το σκυριανό αλογάκι να θηλάζει το μικρό του.

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για όλους μας, που πλούτισε τον εμπειρικό κόσμο των παιδιών!

Ευχαριστούμε το Μαθητικό Συνεταιρισμό και το Σύλλογο Γονέων για την πολύτιμη και ουσιαστική συμβολή τους στην υλοποίηση αυτής της εκδρομής μέσω της οικονομικής ενίσχυσης με 7€ ανά παιδί( 4€ και 3€ αντίστοιχα)!!!

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Τετάρτη 17 Απριλίου(Τόπος συγκέντρωσης: Σχολείο)

Αναχώρηση: 07:45                                Επιστροφή:  15:30

Εισιτήριο λεωφορείου: 9 €

Εισιτήριο εισόδου: 4 € (Λόγω επιδότησης με 4€ απ’ το Συνεταιρισμό και 3€ απ’ το Σύλλογο Γονέων) για κάθε παιδί.

Εισιτήριο εισόδου για τους  συνοδούς : 14€.

Στην τιμή εισόδου περιλαμβάνονται τα  προγράμματα με τίτλο: «Αρπακτικά πτηνά» και «Θαλάσσια θηλαστικά»

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων πραγματοποιήθηκε απογευματινή εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ώστε να μπορέσει να την παρακολουθήσει όλη η τοπική κοινωνία καθώς όραμά μας είναι ένα σχολείο «ανοιχτό» προς την κοινωνία.

Οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης με την εποπτεία του δασκάλου τους, κ. Κουκουβάου Γεώργιου, παρουσίασαν τ’ αποτελέσματα ενός καταπληκτικού project με θέμα την τοπική ιστορία και τίτλο «Η επανάσταση του 1821 στην Εύβοια».

Η ποιότητα του project έγινε αμέσως αντιληπτή απ’ τους θεατές καθώς περιείχε όλα τα επιστημονικά δεδομένα και τη χρήση των νέων τεχνολογιών και συγκεκριμένα:

  • Έρευνα και παρουσίαση των σημαντικότερων γεγονότων στην Εύβοια κατά τη διάρκεια της επανάστασης
  • Θεατρικά δρώμενα
  • Βίντεο, φωτογραφίες και κείμενα ως τεκμήρια
  • Ποίηση-Τραγούδι
  • Εικαστική έκφραση(ζωγραφική,στολισμός,στολές)

Ευχαριστούμε τον πατέρα Ευάγγελο τόσο για την παρουσία του όσο και για τα άμφια και τον Πολιτιστικό Σύλλογο για τις παραδοσιακές στολές.

Συγχαίρουμε τον εκπαιδευτικό κ. Κουκουβάο Γεώργιο και τους μαθητές/τριες για την άψογη παρουσία τους και την επιστημονικότητα της εργασίας τους!

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου το σχολείο μας παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία,τη Δοξολογία , κατέθεσε στεφάνι μετά το πέρας της Επιμνημόσυνης Δέησης και έκλεισε την τελετή ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο.

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά και τις οικογένειές τους και ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά για να γιορτάσουμε και του χρόνου!

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Η ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

Όταν το μάθημα εμπνέει τους μαθητές/τριες και διεγείρει τη φαντασία τους τότε αυτενεργούν και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για δημιουργικές εργασίες ωθούμενοι/ες από εσωτερικό κίνητρο.

Έτσι και στο σχολείο μας με αποκλειστική απόφαση των παιδιών, κατά τη διάρκεια του ολοήμερου προγράμματος κατασκευάστηκε «Η σχεδία του Οδυσσέα» από φυσικά υλικά που υπήρχαν στο σχολικό κήπο.

 Οι μαθητές/τριες ανέβηκαν πάνω και ταξίδεψαν! Επαινούμε τους δημιουργούς και τους συγχαίρουμε για τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους!

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε