5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της 5ης πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με το σύνθημα «Aς κινηθούμε», την Παρασκευή 28 -9-18 το σχολείο μας πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις:

Α΄ -Β΄ τάξεις: παιχνίδι με μπαλόνι, κυνηγητό με μπάλες, φωλίτσες, πουλιά και ουρίτσες.

Γ΄-Δ΄ τάξεις: παιχνίδι με αερόμπαλα, bowling, μαύρο-κόκκινο-άσπρο, σκυταλοδρομία

Ε΄-Στ΄ τάξεις: παιχνίδι με μπάλα του βόλεϊ για 5 ΄, 

 » Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2018- 2019 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 09:00 π.μ. στον αύλειο χώρο του σχολείου μας.

 

 

O Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου

 » Διαβάστε περισσότερα

Γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς 2017-18

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς 2017-18.

Η γιορτή ξεκίνησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ τάξης που μας παρουσίασαν το θεατρικό έργο της κ. Μαρίας Κίτρα «Και του στραβού το δίκιο». Οι κωμικές σκηνές του έργου χάρισαν πλούσιο γέλιο σε παιδιά και γονείς.

Ακολούθησε

 » Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση προγράμματος Β΄ Τάξης- «Γνωρίζω την πόλη μου»

 

Οι μαθητές της Β’ Τάξης υλοποίησαν το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής με τίτλο «Κουμιώτικη Γη του Χθες και του Σήμερα».

Χρησιμοποιώντας φορητές κινητές συσκευές (tablets) περπάτησαν στην πόλη τους, φωτογράφησαν τα κτήρια της, πήραν συνεντεύξεις και συνέλλεξαν πλούσιο υλικό για τις εργασίες τους. Σαν μικροί ερευνητές, επεξεργάστηκαν το υλικό που συνέλλεξαν μόνοι τους, συνέθεσαν εννοιολογικούς

 » Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση των μαθητών από το Λιμεναρχείο Κύμης

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στελέχη του Λιμεναρχείου Κύμης πραγματοποίησαν την Τρίτη 29 Μαϊου 2018 ενημέρωση στους μαθητές του σχολείου μας.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ουσιαστική

 » Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικών Δημοτικού «Αριστοτέλης»- Πρωτεύσαντες

Η Ε΄ και η Στ΄ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού «Αριστοτέλης» 2018 σημειώνοντας δύο σημαντικές διακρίσεις.

Συγκεκριμένα  η μαθήτρια της Ε΄ τάξης Δανομάρα Αφρροδίτη  έλαβε το 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και η μαθήτρια της Στ΄ τάξης Τασοπούλου Ερατώ έλαβε ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ.

Οι υπόλοιποι μαθητές που διαγωνίστηκαν έλαβαν έπαινο συμμετοχής.

Συγχαρητήρια στις

 » Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασίες για τη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς 2017-18

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για τη λήξη της σχολικής χρονιάς, γι’ αυτό οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας προετοιμάζονται για την τελική γιορτή. Οι πρόβες είναι καθημερινές και οι μαθητές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να επιφέρουν το επιθυμητό απότέλεσμα.

 » Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική εκδρομή

Την Τρίτη 15 Μαϊου το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στο βιωματικό και ψυχαγωγικό πάρκο Paradise Park που βρίσκεται στην Αττική. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε 2 ομάδες και παρακολούθησαν τα εξής προγράμματα:

Τάξεις Α-Β-Γ

  • «Ανακαλύπτω τη Σοκολάτα και το μπισκότο»: Τα παιδιά έγιναν μικροί ζαχαροπλάστες. Έφτιαξαν μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας και τα στόλισαν με πολύχρωμη

     » Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφοριακή Αγωγή -Γ΄ Τάξη

Η Γ΄ τάξη του σχολείου μας έχει αναλάβει το πρόγραμμα «Κυκλοφοριακή Αγωγή». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού και με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής επισκέφτηκε το σχολείο μας μέλος του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης που εξήγησε και συζήτησε με τους μαθητές α)για το πώς συμπεριφερόμαστε στο δρόμο ως πεζοί β)για τα σήματα

 » Διαβάστε περισσότερα