Αγώνες ποδοσφαίρου

Στις 30  και 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου φιλικοί αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των δύο δημοτικών σχολείων (1ου και 2ου Δημ. Σχ. Κύμης).  Ο πρώτος αγώνας έγινε μεταξύ των αγοριών Ε΄ και Στ΄ τάξης και ο δεύτερος μεταξύ των κοριτσιών Ε΄ και Στ΄. Τους 2 αγώνες παρακολούθησαν με ενθουσιασμό όλοι οι μαθητές και

 » Διαβάστε περισσότερα

Β΄ Βελισσάρεια

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 το σχολείο μας, παρουσία σημαίας, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Κυμαίου Ήρωα Ιωάννη Βελισσαρίου.

Για 2η συνεχή χρονιά έγιναν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, αγώνες δρόμου με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από τα σχολεία της Κύμης.

Οι μαθητές του σχολείου μας έλαβαν μέρος στον αγώνα δρόμου και διακρίθηκαν

 » Διαβάστε περισσότερα

Εορτασμός Οσίου Σεραφείμ

Την Κυριακή 5 Μαΐου οι μαθητές του σχολείου μας, με τη σημαία, συμμετείχαν στην καθιερωμένη λιτανεία των Ιερών Εικόνων των 4 Ιερών Ναών της Κύμης στη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ.

 » Διαβάστε περισσότερα

Υγιεινή διατροφή

 

Στις 17 Απριλίου 2019 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δράσεις για την υγιεινή διατροφή. Την οργάνωση και πρωτοβουλία των δράσεων είχε η γυμνάστρια του σχολείου μας, η κυρία Γαντζίδου Πόπη.

Αρχικά επισκέφτηκε το σχολείο μας η παιδίατρος τους Γενικού Νοσοκομείου Κύμης κυρία Αγγέλου Επιστήμη, η οποία μίλησε στα παιδιά για το πιο σημαντικό γεύμα της

 » Διαβάστε περισσότερα

Σχολικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου μας εορταστικές εκδηλώσεις, τιμώντας τους ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Πρώτα παρακολούθησαμε ένα αφιέρωμα στα σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης. Ακολούθησε συζήτηση για τους ήρωες και τις ηρωίδες που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα.  Τέλος,  ακούσαμε τραγούδια αφιερωμένα στον αγώνα της απελευθέρωσης, τραγουδήσαμε, είπαμε

 » Διαβάστε περισσότερα

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της 5ης πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με το σύνθημα «Aς κινηθούμε», την Παρασκευή 28 -9-18 το σχολείο μας πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις:

Α΄ -Β΄ τάξεις: παιχνίδι με μπαλόνι, κυνηγητό με μπάλες, φωλίτσες, πουλιά και ουρίτσες.

Γ΄-Δ΄ τάξεις: παιχνίδι με αερόμπαλα, bowling, μαύρο-κόκκινο-άσπρο, σκυταλοδρομία

Ε΄-Στ΄ τάξεις: παιχνίδι με μπάλα του βόλεϊ για 5 ΄, 

 » Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2018- 2019 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 09:00 π.μ. στον αύλειο χώρο του σχολείου μας.

 

 

O Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου

 » Διαβάστε περισσότερα

Γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς 2017-18

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς 2017-18.

Η γιορτή ξεκίνησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ τάξης που μας παρουσίασαν το θεατρικό έργο της κ. Μαρίας Κίτρα «Και του στραβού το δίκιο». Οι κωμικές σκηνές του έργου χάρισαν πλούσιο γέλιο σε παιδιά και γονείς.

Ακολούθησε

 » Διαβάστε περισσότερα