Αρχείο για "Ιανουάριος, 2020"

Ενημερωτικό σημείωμα για τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική επίσκεψη της Ε τάξης της 04-02-2020

Ενημερώνουμε πως το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις  07.15.  Η προγραμματισμένη ώρα επιστροφής είναι στις 15.00. Επισημαίνουμε πως το λεωφορείο θα αναχωρήσει στην προκαθορισμένη ώρα, χωρίς  καθυστέρηση. Αν την ημέρα της επίσκεψης κάποιος μαθητής είναι ασθενής και δεν μπορεί να συμμετάσχει, παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνήσουν πριν την ώρα της αναχώρησης με το σχολείο και να ενημερώσουν για την απουσία του, ώστε να μην καθυστερήσει η αναχώρηση των υπολοίπων και εκτραπεί ο χρονικός προγραμματισμός. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους κολατσιό και νερό για να γευματίσουν στο χώρο της επίσκεψης. Επίσης να είναι διαβασμένοι για τα μαθήματα της ημέρας και να φέρουν τις τσάντες τους, για το ενδεχόμενο αναβολής ή ακύρωσης της επίσκεψης. Οι τσάντες θα παραμείνουν στις αίθουσες κατά τη διάρκεια της απουσίας των μαθητών και θα τις παραλάβουν κατά την επιστροφή τους το μεσημέρι. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Προστασία από τις εποχικές ιώσεις

Το τελευταίο διάστημα σημαντικός αριθμός μαθητών/μαθητριών του σχολείου ασθενεί λόγω των εποχικών ιώσεων. Παρακαλούμε, σε περιστατικά ιώσεων, κρατήστε τα παιδιά σας στο σπίτι έως ότου αναρρώσουν πλήρως. Η πρόωρη επάνοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο, προτού ολοκληρωθεί η ανάρρωσή τους, επιβαρύνει την υγεία των ίδιων των παιδιών, των συμμαθητών τους και των εκπαιδευτικών, ενώ διατηρείται ενεργή η αλυσίδα μετάδοσης της νόσου. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Βιβλία στο σχολείο

Μη ανάθεση κατ’ οίκον εργασιών για 2 Σαββατοκύριακα το μήνα: Σύμφωνα με σχετική Υπουργική Απόφαση, επιδιώκεται  οι μαθητές να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια δύο Σαββατοκύριακων το μήνα. Για το λόγο αυτό, οι εκπαιδευτικοί δε θα αναθέτουν εργασίες και δε  θα προγραμματίζουν επαναληπτικές εμπεδωτικές δοκιμασίες για τη Δευτέρα που ακολουθεί τα παρακάτω Σαββατοκύριακα, οπότε και θα υλοποιηθεί η δράση για το υπόλοιπο διάστημα του σχολικού έτους:

Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος (Πάσχα) Μάιος Ιούνιος
1-2 & 15-16 29 (Φεβ)-1 (Μαρ) &

21-22

4-5 9-10 &

23-24

6-7

Επισημαίνεται πως για την άρση προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά την περσινή εφαρμογή του μέτρου, οι μαθητές θα παίρνουν κανονικά στο σπίτι τις τσάντες με τα βιβλία τους, χωρίς ωστόσο να έχουν κατ’ οίκον εργασίες.

Εορτή Τριών Ιεραρχών

Σύμφωνα με τη διαμορφωθείσα έως αυτή τη στιγμή κατάσταση, την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Θέματα λειτουργίας σχολείου

1. Προσφορά φωτοαντιγραφικού χαρτιού: Λόγω την περιορισμένων διαθέσιμων μέσων που εξασφαλίζει το  σχολείο από τη Σχολική Επιτροπή, παρακαλούμε όσους επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα να μας εξασφαλίσουν ένα πακέτο φωτοαντιγραφικού χαρτιού Α4 ανά οικογένεια (ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών τους που είναι στο σχολείο) για τις εργασίες που δίνονται στους μαθητές, καθώς εξαντλήθηκε το σύνολο του χαρτιού που είχε συγκεντρώσει το σχολείο. Όσες οικογένειες ανταποκρίθηκαν στο ίδιο κάλεσμά μας στην αρχή της σχολικής χρονιάς, παρακαλούνται να μη λάβουν υπόψη το μήνυμα αυτό. Παρακαλούμε το χαρτί να είναι 80 γραμμαρίων, καθώς το ελαφρύτερο χαρτί δημιουργεί συνεχείς εμπλοκές στο φωτοαντιγραφικό μηχάνημα, με αποτέλεσμα μεγάλη σπατάλη χαρτιού και αναλωσίμων. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Κοπή βασιλόπιτας

Με φροντίδα του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την ενεργό συμμετοχή γονέων ετοιμάστηκαν χειροποίητες, σπιτικές βασιλόπιτες, ισάριθμες των τμημάτων του σχολείου, καθώς και μία για τους εκπαιδευτικούς. Η κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε σήμερα σε όλα τα τμήματα, ενώ για τους τυχερούς μαθητές είχε προβλεφθεί ως δώρο ένα βιβλίο ή παιχνίδι κατάλληλο για την ηλικία τους, καθώς και ένα δώρο για τον τυχερό εκπαιδευτικό. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Νέο ωρολόγιο πρόγραμμα από 27 Ιανουαρίου 2020

Ωρολόγιο πρόγραμμα τάξεων/τμημάτων

Ωρολόγιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών

Τροποποίηση ωρολογίου προγράμματος

Το ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των τμημάτων αλλάζει από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου. Στους μαθητές δόθηκε το πρόγραμμα της Δευτέρας. Λόγω δυσλειτουργίας του φωτοαντιγραφικού μηχανήματος δεν δόθηκε αντίγραφο του προγράμματος όλης της εβδομάδας, το οποίο θα τους δοθεί προσεχώς. Το πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου εντός του Σαββατοκύριακου.

Πρόσκληση σε συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου καλεί όλους τους γονείς σε γενική συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27/01/2020 στις 7.00 μ.μ. στο σχολείο.

Προγραμματισμός διδακτικής επίσκεψης

Οι εκπαιδευτικοί της Ε’ τάξης προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Θησέας και Μινώταυρος» στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Λίγα λόγια για το έργο Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων