Αρχείο για "Απρίλιος, 2019"

Πασχαλινές ευχές

Για το φετινό Πάσχα, αντί ευχών επιλέξαμε να βάλουμε αυτό το τραγούδι. Ακόμη κι αν η μουσική είναι έξω από τα ακούσματά σας, πιστεύουμε αξίζει να προσέξετε τον στίχο.

 

Εγγραφή μαθητών στα μουσικά σχολεία (Γυμνάσια)

Στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων. Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) για το σχολικό έτος 2019-2020, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Γυμνάσιο της περιοχής τους από τις 6 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2019. Επισημαίνουμε πως στην περιοχή μας λειτουργεί το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας «Νίκος Σκαλκώτας».

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών μπορείτε να βρείτε εδώ.

Εγχειρίδιο Α’ Βοηθειών για Εκπαιδευτικούς

Από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (http://www.ich-mhsw.gr/el) μας εστάλη το εγχειρίδιο «Πρώτες Βοήθειες για Εκπαιδευτικούς», το οποίο αναφέρεται στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας και ατυχημάτων που συμβαίνουν στη σχολική ζωή των παιδιών.
Στο εγχειρίδιο περιγράφονται αλφαβητικά τα συχνότερα περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί καθημερινά (αιμορραγίες, διαστρέμματα, εκχυμώσεις, έμετοι, κ.λπ.) με οδηγίες και συστάσεις τέτοιες που να μην μπορούν να παρερμηνευτούν, ώστε να βλάψουν το παιδί αλλά και να μην εκθέσουν τους εκπαιδευτικούς σε αγωνία και νομικό κίνδυνο.
Το εγχειρίδιο, που από σήμερα συνιστά αναπόσπαστο τμήμα του σχολικού μας φαρμακείου, είναι δημοσιευμένο και στην ακόλουθη διεύθυνση:
http://ich-ddsp.gr/sites/default/files/FIRST_AID.pdf

Εγγραφές μαθητών Α΄τάξης σχολ. έτους 2019-2020

Εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχολ. έτος 2019-20

 

Ποιους μαθητές αφορά; Στην Α’ τάξη του δημοτικού για τη σχολική χρονιά 2019-2020 εγγράφονται μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως 31-12-2013.
Πότε γίνονται οι εγγραφές; Από Δευτέρα 6 έως και Δευτέρα 20 Μαΐου 2019
Ποιος κάνει την εγγραφή; Την εγγραφή του μαθητή κάνει ο γονέας ή ο νόμιμος κηδεμόνας αυτού. Σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων την εγγραφή κάνει αυτός που έχει την επιμέλεια.

Αναλυτικές πληροφορίες στη σχετική σελίδα του ιστολογίου.

Ζητήματα συμπεριφοράς – παιδαγωγικός έλεγχος μαθητών

Μέσα από συζητήσεις με γονείς μαθητών μας, διαπιστώσαμε πως υπάρχει ένα κενό στην πληροφόρηση σχετικά με τον παιδαγωγικό έλεγχο των μαθητών και τις κυρώσεις που αυτός μπορεί να περιλαμβάνει. Αναγνωρίζουμε, καταρχάς, πως οι ποινές ως εξωτερικό κίνητρο έχουν περιορισμένα αποτελέσματα στην αλλαγή της συμπεριφοράς των μαθητών, για το λόγο αυτό επιλέγονται ως τελευταία επιλογή στην εκπαιδευτική πράξη. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ: Η Ε΄ τάξη αναλαμβάνει δράση!

Από Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 ξεκίνησε η δοκιμαστική εφαρμογή του σχεδίου δράσης «Η Ε΄ τάξη αναλαμβάνει δράση!». Πρόκειται για ένα εγχείρημα ενεργού εμπλοκής των μαθητών στην προσπάθεια ελαχιστοποίησης των περιστατικών σχολικής βίας αλλά και  των ατυχημάτων στον χώρο του σχολικού προαυλίου, και παράλληλα άσκηση πειθαρχίας και ανάπτυξης της ενσυναίσθησης για τους ίδιους του μαθητές. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης δήμων «Φιλόδημος»

Στη διεύθυνση filodimos.ypes.gr βρίσκεται η πλατφόρμα όπου έχουν αναρτηθεί τα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ανά περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα και δήμο. Σε ό,τι αφορά το δήμο μας και τα έργα για συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων έχουν προβλεφθεί 135.000€ που θα κατανεμηθούν στις δυο σχολικές επιτροπές, με το σχολείο μας να έχει «εξασφαλίσει» το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που αναλογεί στη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης

Οι εκπαιδευτικοί των Ε’ & Στ’ τάξεων προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στους ακόλουθους χώρους:

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Σχολικός Οδηγός για τους γονείς/κηδεμόνες

Σήμερα, Πέμπτη 04-04-2019,  δόθηκε στους μαθητές του σχολείου ο «Σχολικός Οδηγός»  για τους γονείς και κηδεμόνες τους. Σκοπός του οδηγού αυτού είναι η παροχή απλών και χρηστικών πληροφοριών προς τους γονείς που θα ενισχύσει τη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Συγκεκριμένα ενημερώνει τους γονείς/κηδεμόνες για πρακτικά ζητήματα που αφορούν το σχολείο (δικαιολογητικά εγγραφής, χρήσιμες ημερομηνίες λειτουργίας ή μη του σχολείου, επικοινωνία  κ.ά.) και για τις υπηρεσίες και δομές του ΥΠΠΕΘ.

Ο οδηγός είναι διαθέσιμος και σε ηλεκτρονική μορφή, στην ακόλουθη διεύθυνση.

Μια συγγραφέας στο σχολείο μας

Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου 2019, η προγραμματισμένη επίσκεψη της συγγραφέως κ. Στέργιας Κάββαλου στο σχολείο μας. Η συγγραφέας του παιδικού βιβλίου «Η δυστυχία του να είναι κανείς μαθητής» συζήτησε μαζί με τους μαθητές των Α, Β & Γ τάξεων για την ιστορία του Κάρολου, τις δικές τους εμπειρίες από καταστάσεις παρόμοιες με αυτές του βιβλίου, ζωγράφισαν και έγραψαν σχετικά με το θέμα, ενώ οι παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν με ένα ομαδικό παιχνίδι καθώς και δραματοποίηση σκηνών από την ιστορία. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων