Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, έχουμε προγραμματίσει την επίσκεψη της συγγραφέως κ. Στέργιας Κάββαλου (βάση BiblioNet) στο σχολείο μας την Τρίτη 2 Απριλίου 2019. Θέμα της επίσκεψης θα είναι το βιβλίο της συγγραφέως «Η δυστυχία του να είναι κανείς μαθητής», το οποίο κατά το τρέχον διάστημα είναι αντικείμενο επεξεργασίας και ανάγνωσης στο σχολείο από τους μαθητές των Α, Β & Γ τάξεων.

Η ιστορία πραγματεύεται έναν μικρό μαθητή και την καθημερινότητά του στο σχολείο. Ο Κάρολος δεν έχει μονάχα ένα ιδιαίτερο όνομα αλλά φοράει γυαλιά, είναι ελαφρώς πιο κοντός από τους συμμαθητές του, έχει κατάλευκο δέρμα και είναι ντροπαλός. Μα είναι ποτέ δυνατόν αυτά τα χαρακτηριστικά να γίνουν πηγή δυστυχίας για ένα παιδί; Μάλλον είναι! Ο Κάρολος δέχεται πολύ συχνά την επιθετική και έντονα κοροϊδευτική διάθεση των συμμαθητών του και φαίνεται να νιώθει ανίσχυρος να την αντιμετωπίσει. 

Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση-περιγραφή της ιστορίας υπάρχει στην ακόλουθη διεύθυνση.

Η δραστηριότητα είναι ενταγμένη στον προγραμματισμό διδακτικών δραστηριοτήτων του Γ τριμήνου, θα πραγματοποιηθεί εντός του σχολικού ωραρίου με σχετική τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος υπό την επιμέλεια των εκπαιδευτικών των τμημάτων και αφορά τους μαθητές των τάξεων Α, Β και Γ για τις οποίες κρίθηκε ως κατάλληλο το περιεχόμενο του συγκεκριμένου βιβλίου.

Η πραγματοποίηση της δραστηριότητας γίνεται με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, τους οποίους ευχαριστούμε για τη στήριξή τους και σε ανάλογες δράσεις κατά το παρελθόν, με πλέον πρόσφατη την επίσκεψη της κ. Ιουλίας Κωστοπούλου το Νοέμβριο του 2017.

Μια συγγραφέας στο σχολείο

Επίσκεψη συγγραφέως στο σχολείο