Αρχείο για "Μάρτιος, 2019"

Διαδίκτυο και βιντεοπαιχνίδια: επιδράσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική παρέμβαση- συζήτηση από την ψυχολόγο του σχολείου, κ. Βάθη Μαρία, προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δ, Ε & ΣΤ τάξεων του σχολείου μας. Το θέμα της παρέμβασης είναι οι επιδράσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών από τη συχνή χρήση του διαδικτύου και των βιντεοπαιχνιδιών.

Αναγνωρίζοντας πως οι γρήγορες τεχνολογικές αλλαγές συνιστούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ζωής, αναζητούμε κάθε τρόπο, προκειμένου οι μαθητές μας να είναι ενήμεροι για τις δυνατότητες και τους κινδύνους των νέων μέσων, έτσι ώστε να κάνουν ορθή χρήση αυτών και να προφυλάσσονται από ενδεχόμενους κινδύνους.

Ετικέτες:

Η δυστυχία του να είναι κανείς μαθητής: Μια συγγραφέας στο σχολείο μας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, έχουμε προγραμματίσει την επίσκεψη της συγγραφέως κ. Στέργιας Κάββαλου (βάση BiblioNet) στο σχολείο μας την Τρίτη 2 Απριλίου 2019. Θέμα της επίσκεψης θα είναι το βιβλίο της συγγραφέως «Η δυστυχία του να είναι κανείς μαθητής», το οποίο κατά το τρέχον διάστημα είναι αντικείμενο επεξεργασίας και ανάγνωσης στο σχολείο από τους μαθητές των Α, Β & Γ τάξεων. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Ενημερωτική εκδήλωση

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Ενημερωτική ομιλία από την ψυχολόγο κ. Μυλοπούλου Ιωάννα. Δημοτικό Σχολείο Βέλους, Πέμπτη 29-03-2019 στις 16.00

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Οι μαθητές των τάξεων Ε & ΣΤ που συμμετέχουν στην παρέλαση θα συγκεντρωθούν στο σχολείο το πρωί της Δευτέρας. Η αναχώρηση από το σχολείο θα γίνει τις ακόλουθες ώρες:

  • Το τμήμα της σημαίας που θα παρευρεθεί στη δοξολογία θα αναχωρήσει στις 10.15

Οι υπόλοιποι μαθητές θα αναχωρήσουν στις 10.30

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Η εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22-03-2019 στις 9.00 π.μ.  Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν την παράσταση των παιδιών τους. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κατά το διάστημα 8.00-8.30 και θα αποχωρήσουν μεταξύ 10.15 και 10.30  π.μ.

Την ημέρα αυτή το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.

Χελιδονίσματα 2019

Το τμήμα της χορωδίας της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών σε συνεργασία με την ορνιθολογική εταιρεία και το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Αλιβερίου, σας προσκαλεί στην πιο χαρούμενη γιορτή της Άνοιξης, τα «Χελιδονίσματα», για να τραγουδήσουμε και να υποδεχθούμε τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια πήλινη χελιδονοφωλιά!

Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πώς να κατασκευάσουν τις φωλιές και αφού τις φτιάξουν θα τις πάρουν μαζί τους και μπορούν να τις τοποθετήσουν κάπου, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες (φιλόξενες) κατοικίες.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου, ώρα 17.30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου.

Υπάρχουν ακόμη ελεύθερες θέσεις για το εργαστήριο. Τηλ. επικοινωνίας : 6972250460

 

Επίδοση βαθμολογίας Β τριμήνου

Η βαθμολογία του Β’ τριμήνου θα δοθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 από τις 13.15 έως τις 14.00. Κατά τις ίδιες ώρες μπορούν να προσέρχονται και οι γονείς/κηδεμόνες των τάξεων Α’ & Β’, για τις οποίες δεν προβλέπεται βαθμολογική αξιολόγηση των μαθητών, προκειμένου να ενημερωθούν περιγραφικά για την επίδοση των παιδιών/κηδεμονευομένων τους. Την ημέρα αυτή το Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολείου θα λειτουργήσει κανονικά για τους εγγεγραμμένους μαθητές.

Ετικέτες:

Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος

Την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθεί προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος των μαθητών των Α & Β τάξεων αντίστοιχα, από την οδοντίατρο του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου. Στους μαθητές δόθηκε το έντυπο συναίνεσης των γονέων/κηδεμόνων, το οποίο πρέπει να επιστραφεί συμπληρωμένο έως την Τετάρτη 13 Μαρτίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στον έλεγχο. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Θέματα 13ου Διαγωνισμού Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Τα θέματα του 13ου Διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στον οποίο συμμετέχουν σήμερα και οι μαθητές του σχολείου μας, είναι τα ακόλουθα:

Θέματα Ε τάξης

Λύσεις 

Θέματα ΣΤ τάξης

Λύσεις

Ετικέτες: , ,

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση